Отговори
# 315
Пратих майка ми да говори с няколко от неонатолозите в МД, казали са дерматит по снимките, да внимам какво ям, да сменя цялата козметика, прах за пране, всичко общо взето и никакъв спирт естествено..

# 316
Успех, Деси. И дано педиатърката ви благоволи да ви посети скоро...

# 317
Успех, Деси. И дано педиатърката ви благоволи да ви посети скоро...
Благодаря, няма да ни посети.. В понеделник става на месец, тя "едва ни вмъкна" за консултация на18ти.. Още никой не го е виждал...

# 318
Деси сетих се, че е хубаво след като дрешките на бебето се изперат да ги пускаш още веднъж на изплакване, без препарат. Поне на нас така ни препоръчаха и от някои онлайн лекции съм чувала.

# 319
И нас не ни беше виждал никой , и ваксини няма никакви, и лицева аномалия, и въпреки това не дойде и педиатър.  Заради Ковида...
А днес като запазва час при хирурга  даже каза че плановете операции са спрени. Чудничко положение просто.
Добре че ми е второ, та знам някои неща, и е здрав....

Та нашия преглед при педиатъра му ще е след навършени 1 месец....

Деси поне с отвара с лайка не става ли да се промиват.....

# 320
Казаха, че изглежда дехидратиран.. Да давам вода и да овлажнявам кожата.
И аз не знам вече с какво да мажа.. За пералнята винаги пускам едно препиране отгоре, гладя ги, праха е максима за алергични бебета.. Не мисля че е от това :/ съжалявам, че ви занимавам, ама ми е тегавина нещо..

# 321
Деси наистина е добре след пране да изплакнеш дрехите на бебока, че кожите им са много чувствителни. И ние имахме пъпчици в началото мислех, че са от претопляне поддържаме 23°-24°, но се оказа, че е от препарата не са добре изплакнати!
При мен кърменето също не се получава колкото и да пробвам изжеждам едва 20 мл от двете гърди. Слагам го на гърда ама свикна с шишето и действа много мързеливо т.е нищо не прави. Не съм се отказала колкото има толкова давам все още го тормозя упорито 🤣
Колкото до килограмите качих 6 свалих 9 и нещо! 😇

# 322
Ние днес ходихме на преглед при ортопед. Ей, няма такава пародия. Първо като съблякохме ританките се оказа, че госпожицата се е оакала чак до подмишниците. Ортопедът каза да я преоблечем, излезе и заяви, че ще се върне след малко. Оказа се, че сме забравили резервния комплект дрехи в колата. Сменихме памперса, бодито и облякохме останалите дрехи отново. Върна се ортопедът и я прегледа по ставите. Каза, че всичко е наред, но не може да разпечата снимка на дясната става. Защо не отидем пак след 20 дни, че да я разпечата в Белене. /ние бяхме в Плевен/.???Да, бе, да. Ей, сега ще ходя до Белене, защото той не може да разпечата снимка. След това заяви, че правил прегледи на четвъртия месец отново дори и да нямало нищо притеснително. Това го чувам за първи път. С баткото като ходихме не са ни казвали подобно нещо. Като го попитах какви упражнения трябва да се правят, той ми отговори - Стандартните. Представете си.
И за този псевдо преглед пътувахме до Плевен. Е, нямам думи.
Иначе, вчера бяхме на преглед при педиатърката. Малката е наддала 1300 гр. и е пораснала с 6 см.

# 323
Helinor, пародиен преглед наистина. Това за повторен след 4 мес е така, и на нас ни го казаха.
За останалото - нямам думи. Уважение и разбиране липсва... да не говорим за отговорност към здравето на малките пациенти.

# 324
  • София
Деси, и ние сме чак другата седмица при педиатър, а вчера беб навърши месец. Така че не сте само вие.
Още като говорих с лекарката преди 2 месеца, ме предупреди, че няма да прави домашни посещения при това положение.
Гледай да оправите пъпчиците и така.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 22:57 от rave

# 325
Деси, може би наистина не е фатално, че детето не е прегледано предвид ситуацията, щом и при другите мами е такова положението. За мен обаче е абсурдно, че два дни не си вдига телефона и не връща обаждане..🤬🤦🏻♀🤬 недай боже можеше да е нещо спешно. Лично аз бих се огледала и за друг педиатър, ако има такъв вариант. Тази, която ние избрахме дойде на посещение след изписването, наложи ми се да я търся заради млечницата - вдигна ми веднага. За непрестанното спане звъннах пак - вдигна веднага и ни викна на преглед още същия ден. Поне що се касае за бебе, според мен е важно лекаря да си вдига телефона поне в работно време или да можеш да го намериш на вайбър примерно....

# 326
Деси да следиш бебчето за да видиш дали се разнася И НЕ ГО МАЖИ С НИЩО без да сте сигурни какво е..!!Когато малката беше на 2-3г..на бузата и излезнаха няколко пъпчици и беше грапаво на допир..След няколко дена почна да расте.Водих я на кожен даде ми някакъв крем каза,че е екзема.От този крем се разнесе..После 2ри кожен,пак кремове и почти 1 месец няма минаване.Накрая отидох при 3ти кожен и най-накрая каза,че това са гъбички.Изписа ми крем за гъбички и малко по малко мина..Даже помня името на крема канестен..А на мен са ми предписвали кремове за екзема и дерматит от които стана по-зле..Дано да ви мине бързо.. ❤️

# 327
Деси, и моето не го е виждал педиатъра, а и скоро не се очертава. Но пък го преглеждаха неонатлози поради жълтеницата. Дано скоро минат пъпките, че е неприятно.
Само аз ли обличам бебето с боди с дълъг ръкав+блузка с дълъг ръкав?
На каква темп. ги държите през деня и на каква през нощта?
Ползвате ли спален чувал и какъв? С ръкави или без?
Скруби, моля те сподели рецептата за царевичните кексчета!

# 328
  • София
Честита нова година 😊 Колко много сте изписали 😁 покрай бебето изобщо нямам време да влизам.. Ние също нямахме преглед при лекарката.. Добре, че изчетох доста неща през бременността та да знма какво да правя в началото а не да чакам тя да ми обяснява.. Сега като направи един месец трябва да се чуем и да отидем на контролен преглед. На мен кърмата ми напълно спря.. Доста исках да кърмя но не се получи 🥺 вече по няколко капчици само.. Да ви питам на някоя след нормално раждане да и се е получило някакво твърдо топче(не болезнено и не се мести при допир) около паласките където са 😁 и аз не знам точно как да обясня къде е.. От както родих се появи и не изчезва 🤔

# 329
Е ние от към педиатър сме добре. Дойде на посещение в къщи, като ни изписаха и ходихме и на консултация. Каза при нужда да пиша във вайбър и после ми се обажда. За температурата в къщи поддържаме 22 градуса. Обличам я с само с ромпър. Като излизаме навън само слагам шапка, пъхам в слинга и после в яке с приставка за бебеносене. Майка ми като разбра и изпадна в потрес. 😊 Но като се приберем винаги е топличка. С количката ми е трудно, че и аз като Скруби имам няколко стъпала за преодоляване.
Днес Евка цял ден крещя, рева, сърди се. Слагам я на гърда, суче, върти се. Не мога да разбера какво става. Вечерта нещата станаха още по - зле. Накрая по върна, ама яко и заспа. Май съм попрекалила с кърменето. 😊

Общи условия

Активация на акаунт