Отговори
# 345
Жанинче, ангина ли е, АБ не му мърда... То ти си знаеш, но от опит - не го бави...

# 346
Ехей и от мен. Царевичните мъфини си ги правя на око: три яйца, половин кофичка кисело мляко с малко сода, ситно нарязана червена чушка или домат, олио, сирене, може и кашкавал или саламче и царевично брашно докато сместа стане гъста като за кекс (обикновено 2-3 лъжици стигат)....разливам във форми и пека за 20 мин на 200 градуса.

Деси ако работата с обрива се закучи, моята препоръка е доц. Янко Попов от Пирогов.  След повече от година с проблем с кожата на едното краче на Мони и дори бяхме решили да ходим в Турция да я лекуваме, той ни помогна само с лечение за 2 седмици.
Аз Яни го държа през деня с боди дълъг ръкав,  ританки и чорапки,  но вечер си му слагам отгоре блуза. В къщи е 24 градуса.
За навън върху бодито пак блуза с космонавт и шапка и в зимно чувалче,  че моята количка е лятна и няма зимен кош.
Аз при температура над 37,5 давам антипиретик.  Мони до 3 год. ми правеше фибрилни гърчове и тогава се налагаше диазепам в дупето да й поставям.....но това не се случва на всяко дете. Първия път направи гърч в колата напът за педито.  Тъкмо карахме по околовръстното и минавахме покрай Сити клиник и баща ми заби спирачки в лентата за изпреварване и аз с детето прескачам мантинелата и тичам през срещуположната лента....бях си помислила че Мони е умряла,  защото полилавя и обърна очите.....за следващите гърчове вече бях гърмян заек......вече ги израстна и това е минало.

# 347
Момичета, аз за подсичане винаги съм ползвала само и единствено Бепантен. Баткото за 2.5 години не е имал и пъпчица под памперса независимо от марката му, а е с чувствителна кожа. И сега с бебето съм с него и всичко е наред.
Вкъщи е около 20-21 градуса през деня и по хладно нощем. Държа с боди с къс ръкав и тънък ромпър. Нощем с чувалче grobag 2.5 тог. Много са ми удобни, имат копчета да прилягат перфектно на новородени и му пасват перфектно и не се набръчкват.

# 348
Скруби-благодаря! Дано не стигнем до там, а този доцент какъв е? Дерматолог, алерголог?
Мъфините изглеждат страхотно!

# 349
  • София
И пак да питам, сега като падне пъпчето, го мажа със спирт 70 градуса и през " дупчицата "? Или само отсрани?

Бях на контролен преглед седмица след раждането. Пъпчето беше вече паднало и неонатоложката изрично ми показа почистването - с едната ръка леко хвана кожата около пъпчето да се разтвори, а с другата избърса вътре с тампонче със спирт (70 градуса).
Ние до преди това само забърсвахме отгоре, а то няма много смисъл така - идеята е спиртът да подсуши и изчисти вътре. Simple Smile

# 350
Деси, дерматолог е.
Ох днес времето е приказка. Бяхме навън, но следобед пак ще излезем.

# 351
Мами имам въпрос кога разбрахте, че трябва да минете на 2ка памерси. Ние сме на 20 дни и все още сме с 1 номер, но от 3 дена насам пропускат при положение, че сменяме на 2/3 часа. Чудя се дали просто много пишка или е дошло време за 2ката?

# 352
Аз пробвах двойка на няколко марки и директно взехме пуфис 2. Единичката му оставяше белези.

# 353
Момичета, тази вечер в какъв филм се вкарах.
Първо малкият към 0:00 така се оживи, че искаше да си играем, да се гушкаме - всичко, освен да спи. Вие имате ли такива вечерни моменти? Как се справяте? Как ги предотвратявате? Май ако дрнем е по-активен, повече спи нощем... Може и да си въобразявам?!?

После, след няколко часа, когато все пак заспа и се събуди за следващо хранене, аз бях изтощена. Дала съм му от една и съща гърда да суче два поредни пъти. В резултат: другата се поду, препълни и стана на камък. Будя се, пипам: боли. Хидих да изцеждам ръчно. То ми се спи, зомби-момби.
Добре, че малкият успя да засуче от нея. Та пооправихме ситуацията.
Има и такива нощи. Днес съм сянката на жената, която съм...

# 354
Ние сме на 20дни, но се роди 4кг. Още сме на 1ца, но имаме 10тина бр още и мисля да минавам на 2ката. Пробвахме 2ка пуфис преди седмица и ми се видя леееко голям, но пак му беше горе долу добре. Имам 1 кашон 2ка памперс премиум  така че го подкаряам директно след като свършим с 1цата и след като си оправим дупето. След какви ли не кремове против подсичане преди малко го заведох на преглед в близкия МЦ(понеже нашата педиатърка веднага само по снимка искаше да изпише крем с кортикостероиди, пък не ми се иска изобщо). Та и другия доктор беше против кортикостероидите и в крайна сметка ще го мажем с пикотанин, бани в смрадлика и промивки с калиев перманганат. И да седи по голо дупе. Така че сега се подготвям психически за голямото опикаване и оаакване на всичко вкъщи, ама какво да се прави...
На Деян пъпния остатък с щипката му се откъсна в болницата, но в пъпчето му остана още малко, което падна преди седмица някъде и вече си е като "дупчица". Още му почиствам с клечка за уши със 70° спирт и аз не знам още колко време трябва, но ми се вижда леко мокро все още.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 17:05 от Малечка90

# 355
Малечка, щом е още мокро пъпчето си го минавай със спирт. На нас вчера ни казаха, че мога да спра вече със спирт, но аз си мисля след баня да го минавам, да си се подсушава така....
От вчера сме на 2ка памперс, и днес пропуснал.....явно не съм го стегнала ли незнам.  Арома ,тези памп. Мамия пробва ли ги, доволни ли сте? Ще поръчам и аз от тях, но ще прегледам тук на близо има магазинче за памперси само вносни , може и там да имат.....
Днес купихме капките Вигантол, и вит.К. на 30 ден съм си отбелязана Вит К 2 капки.
А от Вигантол ми казаха вчера на прегледа 10-15 минути преди ядене сутрин , директно в устата 2 капки.
То държи ли се в хладилника  задължително? Че ще ми е по- удобно да ми е в стаята под ръка....

Хепи и ние сме така, наспива се през деня до към 21ч. И после ми изправя косите до 24ч. на ръце и рееев. Снощи всички спят аз го разнасям,  че да не реве. Та да може да спи каката, че сутрин става рано. И се носим из хола...На ръце хванат през корема не реве толкова.  Но са си колики 100%. Отделно се е и наспал.

Скруби, тези гърчове звучат страшно.....дано не ги разбира никой какво е....Ние с каката ходихме по спешни кабинети, че правеше като астматични пристъпи от ларингит. После се научих с какво да я оправям и така....А вече има и масово за вкъщи инхалатори. Дано не се налага....

Днес е хубав празник,  честито на всички  празнуващи.

# 356
И аз снощи се разтревожих доста, след като цял ден имах главоболие, но двата 'модерни' термометъра от Лидъл показаха, че нямам температура. Усещах, че имам, а и цялото тяло ме болеше... Накрая си изкарах стария живачен термометър и се оказа, че съм с 38,2. За щастие сънят, макар и с паузи за кърмене, оказа благотворен ефект и днес съм добре, но усетих безсилие от факта, че вече има малко човече, което зависи много от мен, а мисълта, че може да не съм в състояние да се грижа за малката направо ме съсипа. Отделно и паниката около короната....

Пожелавам на всички да бъдете много здрави! 🍀

# 357
Малечка внимавай със смрадликата и перманганата да не му изгориш нежната кожа.
Ние оправихме нашето подсичане  със смяна на марката памперси +Павлович.
Моя също се освежава вечер- от 6 до 11 е мрънкане и киселеене.
Днес покрай детето и домашните ангажименти започнах да тренирам в 8 сутринта,  а последните упражнения си ги направих в 17 часа......е те това не ми се бе случвало хахаха

# 358
Ужасно зле му бяха сгъвките на крачетата , чак се бели. Отдолу се вижда вече нова кожа, червеничка. Перманганата ни казаха много малко количество се разрежда, да стане бледо розов разтвор. Буквално го топнахме за секунди. Сега съм го намазала с пиоктанин и целия е лилав, утре ще се промиваме със смрадлика, там пише 50гр на 2л, но аз мисля дали да не разредя още малко след като се свари, нищо че набързо ще промием само. Аз пробвах и смяна на памперс и павловичата мас, ама при нас не подейства. Взех крем на бебо при подсичане, от него като че ли има малко ефект, но незадоволителен. А сега с тия пелени дето се увиваме, за 2часа 3 пъти го преоблякох, направо ще ми разкаже играта няколко дни(надявам се малко и да се оправи това подсичане гадно)

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 12:14 от Малечка90

# 359
  • София
От няколко дни спането вечер при нас е кошмар. Днес направо нямах сили, бях много изнервена и главата ме болеше цял ден. От 20ч. някъде почва да будува и откарва до 5-6 сутринта.. Не издържа от едно хранене до друго, мрънка.. Иска постоянно да е на ръце и да му обръщам внимание. Сега поспа и аз с него и вече се чувствам доста по- добре 😁 За памперсите още като ми свършиха тези от 3-6кг дето бях взела в началото минахме на пуфис от 4-8кг. Даже и те ми се струват малко тесни 🤔 Очертава му се доста ластика на крачето и му става червено. Майка ми беше взела някакви от пепко които са 4-9кг тези дни от тях слагам и ми харесват.Една идея по- тънки са, не му се очертават на крачето. И на молфикс гащичките взех.. Въпреки, че бяха от 6кг пробвахме два. Малко са му свободни на крачетата но не са пропускали. Може би такива ще взимам, доста лесно е за обуване 😁 особено като почне да сгъва краката докато му слагам памперса.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 01:15 от Roniss

Общи условия

Активация на акаунт