Отговори
# 135
Нел честита радост.
Момичета толкова е хубаво времето днес та мисля да излезем с бебо за 3-4 часа навън и там да направим едно ядене. Ще видим какво ще се получи.

# 136
  • София
нел, честито бебче ! Flowers Four Leaf Clover

Лори, на мен ми казаха, че е нужен месец за регулиране на кърмата.
На мен ми е 25ти ден и виждам, че наистина започват да се
нормализират нещата. Hands Ok Hand
Аз също не използвам помпа.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 15:29 от rave

# 137
Момичета, как сте с храненето? Ние сме още в болницата и не можем да се разберем с това ядене...ту гърди, ту АМ, ВЕЧЕН глад ви казвам...на моменти рухвам, все зяпа и търси за ядене, няма един пълен час където да си почина от ревове и глад...какво да правя?

# 138
Габи, изтърпи. И аз в болницата бях така, заспивах над него кърмейки. Сега вече регулираме лека полека храненето, въпреки че все още има и 10минутни и 50 минутни сукания. Снощи(12дни) за пръв път сме спали що годе нормално, буди се горе долу на около 3часа за хранене и през останалото време си спа в креватчето. Чак на сутринта към 6ч започна да се гърчи, явно го болеше коремчето, та го взех на спалнята.

# 139
Ами то хубаво, просто се чудя нормално ли е да ядем на 15 минути и все да се гърчи все едно не е яло от 5 часа. Дундуркаме се, какво ли не - криви се постоянно каквото и да правя. Оставя ли го в количката - кокорене и плач. Иска ми се да знам, че това е фаза, а не характер, защото наистина без баби няма да се оправим в началото....

# 140
Момичета, днес бяхме на контролно теглене при педиатърката и я поразпитах за ваксините. Тя ме посъветва да поставим Ротавирус ваксина. Какво е вашето мнение? Ще се възползвате ли?

# 141
Габи, различни са всички бебенца, някои може да сучат 10мин и да спят 3 часа, други да искат да са постоянно на гърда. Има и моменти, в които едно и също бебе се държи по двата начина. Просто се примири, че известно време си на повикване и живееш, за да храниш и гушкаш, ще се регулират нещата. И аз се чудех нормално ли е да ми е постоянно на гърда, заспива с учейки, в момента в който се опитам да го оставя и той пак търси да суче. Не е глад, просто понякога не иска да го оставям. Ето в момента беше в креватчето и се гърчеше като червей че и мрънкаше. Сложих си го на гърдите, посука 5 мин и в момента спи кротко върху мен без да се присвива. Мама си е мама ❤️

Арома, аз не бих сложила.

# 142
  • София
Forever, родих в София, Вита.

Да сте живи и здрави ❤️ къде роди

Момичета, наистина се чувствам късметлийка и от сърце желая на всички ви такива раждания!! Да има повече деца! Simple Smile

Момичето до мен толкова се измъчи, че ще запомня нейното раждане повече... Само питам за нея, Божа работа, късмет, съдба, не знам! Но аз тръгнах рано и бях по-спокойна така, с първото също така - малко болки и хайде!

# 143
  • Sofia
Аз слагам само задължителните ваксини Simple Smile

# 144
И аз съм само за задължителните, даже и за тях треперя.....че доста народ около нас си изпати след ваксина, кое детенце отключи диабет на 1,4 год, кое  ауизъм.... страх ме е дори и от тези задължителните .
Иначе нашата педи е стара генерация и и вярвам. За щерката ми каза да не бия тази за рак на матката, която се бие при момичета, а моя приятелка я биха.....

Сега примерно като кърмя и пия Биозин Мама се надявам да му предавам антитела или там имунитет.
Важното е да са ни здравички. Ако ти говори вътрешния глас, че е нужна ваксина я слагай, но при здраво бебе и родители, пазене от досег с болни, и тнт... незнам...
 ....дано ги опазим здравички тази първа за тях зима. А лятото на морето каляване Wink

Нел, честито бебе! Здраве и много щастие!

Габи, охоо, че вие сте още в болница, споко, ние и вкъщи още това правим...ще се регулират нещата, давай АМ ,за да не седи гладно ако нямаш достатъчно.
Ние в момента намалихме АМ до 1. на ден, и то 60 мл. Другото ядене е от мен. Смених трети чай вече, на този пише по 1 литър на ден и се наливам. Та потръгна работата.

Аа някой беше писал за БОЗА....обожавам , може ли рецептата щом има рецепта за домашна. Иначе и боза пия редовно. И вино Wink
Но бебчо си иска на цица постоянно, докато не се увеличи дотолкова кърмата, че да го засити .

# 145
Nel, честито бебче! Бъдете здрави:) Браво за бързото раждане - и аз си пожелавам същото.

Днес след прегледа ми дадоха още 7 дни отсрочка. Никакви признаци няма, без контракции, бебчо е високо....явно иска да е набор 2021. Simple Smile

# 146
Днес бяхме на първа консултация. За един месец Сами е качил 1кг и е пораснал с 2см. И той е постоянно на гърдите ми. Понякога по час и половина го кърмя. Той заспива, събужда се, като го дръпна от гърдата заплаква и пак търси да суче. Вече намалих храненето с ам до две. Обаче си заспива на гърда и това е, не знам как ще го отуча. Вчера почти три часа прекара в къмене-дрямка-рев-кърмвне. Изцеди ме до край и накрая му дадох ам. Надявам се скоро да е изцяло на кърма, но каквото такова. Пия и Лактил, май помага.

# 147
  • София
Успех, Анн! Да ти кажа набор 2021г. ми звучи много добре, надявам се, че ще бъде много по-добра година за всички ни!

Nel, честито бебче! Бъдете здрави:) Браво за бързото раждане - и аз си пожелавам същото.

Днес след прегледа ми дадоха още 7 дни отсрочка. Никакви признаци няма, без контракции, бебчо е високо....явно иска да е набор 2021. Simple Smile

# 148
Момичета, днес имахме посещение от педиатър и предписва глюкоза заради леката жълтеница на малката. Някой давал ли е и какво ви е мнението? А вода давате ли?

Против колики изписа ABOkoliken. Някой ползвал ли ги е?

# 149
И на мен ми препоръчаха, но аз давах само чиста вода. Пиеше колкото иска 10-20мл по 1-2 пъти дневно. Заради кръвната ми група ми обясниха / 0+/, че малкият има по-продължителна жълтеница. Вече е на 22 дни и всичко е преминло.
Момичета, днес имахме посещение от педиатър и предписва глюкоза заради леката жълтеница на малката. Някой давал ли е и какво ви е мнението? А вода давате ли?

Против колики изписа ABOkoliken. Някой ползвал ли ги е?

Общи условия

Активация на акаунт