Отговори
# 300
Не съм писала отдавна, но да се отчита и аз с инфо - ние вчера направихме 40 дни, ходихме само на църква да ни прочетат молитви за мен и бебка, вкъщи не сме се събирали (мразя я вече тази пандемия, нищо не можеш да празнуваш нормално). Жаки спи добре, но и ние се храним вечер. Изцяло на АМ сме. Не сме ходили на преглед на 1 месец, защото педиатър ни е под карантина, но по домашния кантар е наддала около 1.200 кг от кг, които я изписаха. За колики давам Колийф, предимно следобед и вечер, и за сега е добре положението, плачем, пръцкаме и се свиваме, но поносимо. Не раздаваме усмивки много, още не гукаме (даже малко се притеснявам за това, но се надявам скоро да започнем да гукаме)....
Ние също сме изцяло на АМ, на 27дни. По колко пъти на ден се храните, през колко часа и колко мл изяжда на хранене? Нещо по специално носихте ли в църквата?
Храним се през 3 часа, като вечер се храним в 12 часа и ако не се събуди по-рано се храним към 5.30-6 часа (но повечето вечери се събужда в 3 часа и после спи до 8 часа). Май 7 хранения имаме общо на ден.
В църквата носихме само питка, която оставихме там. Два дни по-рано отидохме и се разбрахме със свещеника в колко часа да отидем, свещички си купуваш в деня на молитвите от църквата. Това е.

# 301
изгубен, ще се радвам да споделиш линк. Благодаря 🍏🥑🥝

# 302
Момичета и аз да се похваля, малко късничко, но за мен беше тежко преживяване на 29.12.2020 се появи и моя син Николай беше секцио по спешност след 8 часа контракции
Слава богу вече сме си вкъщи и бебчо е добре за сега толкова от мен 🙂

# 303
Момичета и аз да се похваля, малко късничко, но за мен беше тежко преживяване на 29.12.2020 се появи и моя син Николай беше секцио по спешност след 8 часа контракции
Слава богу вече сме си вкъщи и бебчо е добре за сега толкова от мен 🙂

Да е жив и здрав Николай. А на теб бързо възстановяване и по скоро да изгониш лошия спомен. Важното е, че сте добре и раждането вече е зад гърба ти.

# 304
Честит да е Николай Blue Heart Най-важното е,  че вече сте си вкъщи заедно People Angel

# 305
Кити,  моля те кажи как оправи подсеченото дупе на бебо. Тръгнали сме да се подсичаме въпреки судокрема.....аз не използвам мокри кърпички,  а всеки път мия. Естествено ще се радвам за съвет от всяка мама.
Skrubi малчо не се е подсичал, ама и аз използвам павловича мас, а сега и едно друго македонско мазило, че в нашата аптека нямаше от мас-та - Галафарм (една приятелка ми го препоръча и него, малко по-ароматизиран е от Павловичата).
В тази кошарка май има бодли или пирони 😂 малчо заспива отгоре ми и докато го сложа отваря очи и надава вой и си се гушкаме. Казах на ММ, че държавата ми плаща в момента да го гушкам 😂
Tan4etyyy да ти е жив и здрав Николай 💙 на теб бързо възтановяване, както физически, така и емоционално от самото раждане ❤️
И при бебо се появи това акне, ама много се чудя за мицеларната вода - по принцип при почистване с мицеларна после лицето трябва да се измие от нея, ама нз как са нещата с бебешката 🙄 🙄 🙄

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 03:29 от KitKatty

# 306
изгубен, ще се радвам да споделиш линк. Благодаря 🍏🥑🥝

Ето...
https://fb.me/e/8zhV4iLko

Рейв, ами едно време , преди 14 години,  по мой спомен почнах с лъжичка  сок от морков и ябълка...Сега е друго.

Изгледайте лекцията, много е полезна...

# 307
Леле, 2 дни не съм влизала, едвам наваксах с четенето 😅
Аз да ви се оплача, вчера се събудих с болка в гърдата и температура 38.3, та спешно писах на консултантката ми, тя ме посъветва да цедя след кърмене гърдата до празно. Явно запушен млечен канал. Та вчера цял ден, често кърмене, цедене на гърдата, топли и студени компреси, масажи... Днес вече намам температура, дано е приключило всичко.
Иначе бебо е на 11 дена, колики все още не сме усетили, на кой ден горе-долу се появяват? Ицко е много кротичък и поспалив, все още не се кърмим на поискване, а на 3 часа, защото той много трудно се буди сам на по-малко от 3 часа. Но нищо, знам, че ще мине този период и скоро ще започне да се буди сам за манджа 😁
Иначе и аз като Рейв съм се ориентирала към ЗВБ, само добри отзиви съм чувала от приятели за него. Но преди 6-тия месец не мисля да захранвам с нищо, само на кърма ще сме.

# 308
Момичета, бебешкото акне разпростира ли се по тялото? Малкия има пъпки по гърба и гърдите и по главата, ситни с бял връх и се чудя дали сме го претоплоли или е акнето..
Много ми писна вече с тия пъпки, а тъпата педиатърка не ми вдига втори ден и не мога дори да се разбера с нея за първата консултация на малкия и да го запиша.. Нямам думи, бясна съм

# 309
Деска при вас акнето е сериозно.  И при нас има бели връхчета,  ама са на единични пъпки.
За захранването- аз Мони я захраних на 5 месеца, въпреки че се роди почти два месеца по - рано. На 4 месеца ми се струва рано за захранване,  ама тя си бе едро бебе и вече към средата на петия месец просто си бе постоянно гладна. Като започна да яде пюрета и тогава започна да ми прави дълги паузи през ноща....еми като й е пълен тумбака за какво да се буди. А като проходи я каталясвах от ходене и тогава вече спря да се буди през ноща. Въобще манджата и ходенето според мен решават проблема със всякакви нервности и неспанета.

# 310
Сериозно е да.. И педиатърката ме нервира много, малкия още не е записан, не е преглеждан а другата Седмица правим месец.. Не ми вдига два дни телефона и ще я запаля честно.. Сега викнах майка ми да дойде за да хвана последния един час от смяната и да отида да го запиша поне и да я питам какво да правя.. Шубе ме е да няма алергия към белтък нещо..

# 311
Ехоо, днес чак сега се прибираме, цял ден навън и по задачи.
Сутринта го изведох на 2 часова разходка  , обиколихме квартала,  обядвахме и отидохме на прегледи в Селена.
За мен минах профилактично, който се състои в преглед  с ехограф. Всичко ми било наред, белега е добре. Казаха вече да не го пръскам с Цикатридина  и така. Тип топ съм си.
За бебо после имахме час. Попаднахме на млада и усмихната докторка- Белчева. За всичко говорихме и коментирахме и така. Кърмихме се в колата. И ММ много радостно отсече, че можем да ходим навсякъде щом и млякото и бибата са в мен. Хахаха.
Сега още спи.

Но си се изморих де.

Днес записах час за ЛЧХ за преглед, имаме час и за педиатъра ни. Та общо взето много свършена работа.

4200 сме , и каза че добре го храня, даже е дебел. Хаха. Изписаха ни 3300.
Та така.

Деси, това ми изглежда като от претопляне, забелязала ли си да е потно там вратле, гръбче? Това трябва да се маже с нещо,  ама незнам ....хм ..Не може ли с кислородна вода да се промият малък процент  и с това кремче Павловича мас? Пробвай. То омекотява.

# 312
И аз си мисля, че сме го претоплили.. Климатиците ги смъкнах от 22 на 21, иначе е облечен с боди потник и пижамка ромпър, но явно ще махам вече бодито. Сега е с боди дълъг ръкав и панталони, завивам го с тънко одеалце.
Има на гърба в един участък струпани и всичко което е на гърдите е в пъпки, надолу по коремчето и краката няма 🤔 не знам дали е удачно да слагам мазила.. Още повече да запушваме порите, ако трябва да съм честна вече не знам кое е окей и кое не. Блазе ви за разходката на вас! Смело си излизате по много часове, което е повече от яко!
Аз пръсках точно три пъти цикатридина.. 😁😅

# 313
Деси по добре не мажи с нищо преди да си говорила е лекар и мий само с чиста водичка. Темперетурата в стаята 22-23 макс. От педиатъра в Селена знам че носа и ръчичките не са фактор ако наа детенцето му е студено. Аз нашият го обличам само с ромпър и боди с къс ръкав или ританки и боди с дълъг ръкав.
И ние днес си направихме много добра разходка. Дано и утре времето да ни е хубаво

# 314
Танче, честит да е Николай, да е жив и здрав! На теб бързо възстановяване.
Изгубен, доколкото аз знам доходите нямат значение за тази помощ при раждане на дете.
Относно килограмите аз бях качила поне 18 (последните 10 дни не съм се мерила). Заради проблеми със стомаха след ковида свалих всичко. Не съм за завиждане обаче, защото кърмата ми рязко намаля.
Иначе моята Далия спи почти постоянно. Почти не сме я чували да плаче. Нощем прави пауза от 5-6 и повече часа. Сама се е буди много рядко. Ние навиваме аларма, да я будим. Трудно обаче я будим за ядене и заради това не е наддала достатъчно. В петък сме пак при педиатърката и ако не е наддала ще пускаме изследвания да видим нивата на билирубин, защото може да е избеляла, но вдъщност още да са високи и зарди жълтеницата да спи толкова.

Общи условия

Активация на акаунт