Empties... или СВЪРШЕНО е с теб - тема 6

• 128 427
  • 723
  •   2
Отговори
# 105
Предварително се извинявам,  че снимките са взети от другаде .

Първоначално бях доволва ползвах я съвместно  с другият тоник и нямах забележки , миризмата е малко особена и силна , но за мен не беше проблем . В последствие  другият свърши и  положинието се влоши значително . Спрях го и положението лека полека се подобрява . Иначе не преизсушава моята проблемна суха кожа , но не бих препоръчала за хора с проблемна кожа или чуствителни към миризми.

Първоначално бях силно скептична към тоника , но се оказа страхотен продукт .Ползвам го по два или три пъти на ден стигa за около 3 месеца . Свива  порите ( поне визуално)  , помага за премахване на пъпките и белезите от тях без да изсушава прекалено .  Подновен след фиаското с лавандуловата вода .

Ползвам го през вечер или понякога през денят , когато  кожата ми не е в най -добрата си форма  , не запушва порите ,но не мисля  че би било достатъчно за по-суха кожа .  Подновен

Не е моето . Кожата  на лицето ми се зачерви и раздразни , но на шията и деколтето върши работа , хидратира и попива бързо .

Влюбена съм в миризмата му , но е доста силна и леко химична . Ползвах го лятото , попиваше бързо , хидратираше добре и не дразнеше кожата , но отгоре винаги слагах  слънцезащита или бб крема на миша . Според мен би допаднал на хора със смесена и мазна кожа .

Омекотява косата без да я утежнява , не сваля прекалено много боята , има приятно охлаждащо усещане .   Единственият недостатък за мен е , че не е особено икономична , но там може и в мен да е проблемът . Подновена

Два също толкова страхотни продукта , правят косата лъскава , мека и блестяща . Но свалят боята на косата една идея повече от колкото ми се иска  за това ги смесвам с оцветяващият балсам на Leganza  , който обикновено я изсушава прекалено . Подновени

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 00:13 от Hrdza

# 106
Здравейте!
Този път съм решила да прикача и съставите на продуктите, но ще ги сложа в скрит текст, тъй като не всеки придава голямо значение на тях.

Ремоделиращ флуид SCLUPTER DE PERFECTION GALENIC – не видях ни лифтинг, ни стягане на контура. Иначе лек флуид, бързо попива, приятен аромат и дотам. Купих го на промоция, и не бих го купила на редовна цена.
Скрит текст:
Серум с витамин С на ECOOKING 30мл - за пръв път използвам нещо от марката, имаше много хвалебствия, но аз останах не доволна от резултатите. С добър състав, но не разбрах какъв е процента на витамин С-то /в случая Ascorbyl Glucoside/. Използвах го само сутрин, но ми изсушаваше кожата, не озаряваше, не ми изсветляваше тена. Разучавам все още различните деривати на витамин С , кой е читав и кой най-работи и затова съм в търсене на ефективния за мен продукт. Плюс е удобната опаковка като нанасяне /спрей/, не е от най-тъмните стъкла, но аз го съхранявах в хладилника.
Разсмя ме сравнението, което прави INCI Decoder за тази така важна съставка – „If Vit C was a person it would be someone like Beyoncé, Jennifer Lopez or Mariah Carey. Serious performance, A-list superstar but at the same time shows some major divaish behaviour. „
Скрит текст:
Състав: Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Aqua**, Propanediol**, Glycerin*, Aloe Barbadensis Leaf Water*, Ascorbyl Glucoside**, Sodium PCA**, Xanthan Gum**, Cucumis Sativus Fruit Water*, Sodium Hyaluronate**, Sodium Levulinate**, Maris Aqua**, Potassium Sorbate, Laminaria Digitata Extract**, Phenoxyethanol, Citric Acid**, Sodium Benzoate, Chlorella Vulgaris Extract**, Saccharide Isomerate**, Ethylhexylglycerin.
Ензимен пилинг гомаж на GATINEAU –любимец ми е.  Гъсто желе, което малко трудно се разнася първоначално, но след измиване кожата е овлажнена, озарена и толкова гладка, и нежна като бебешко дупе. Отново закупен от бюти кутия, тази опаковка ми стига за 4 пъти. Ефекта на полирана и съживена кожа го усещам до 2-3 дни след употреба.  Не намирам състав по INCI.

Околоочен крем с морски колаген It's Skin Collagen Nutrition Eye Cream – гъст, че дори и леко мазен на пръв поглед крем, но при нанасяне и последващи леки, нежни потупвания с правилното пръстче в околоочната зона до няма и 10 секунди е напълно попил. Няма мазно или тежко усещане, а напротив много приятно. Омекотява зоната, изпълва фините линии, но моментно. Нещо не е уау за мен и не бих закупила отново. В търсене съм на по добрите корейски продукти.
It's Skin Collagen Nutrition Serum – не останах доволна от този подхранващ серум, тъй като не видях никакво подхранване / а как да го видя всъщност?/ Искам да кажа, че с него и ли без него все тая, а може би си работи някъде на дълбоко в епидермалните слоеве?!/ Може би са подходящи за по млада кожа с първи признаци на стареене.

След 10 дена от серума с витамин С вкарах в сутришната и вечерна рутина и Серума с ниацинамид на JORGOBE, който наистина ме впечатли. Консистенция като безцветен гел-желе, лесно се нанася и разнася, веднага се усеща хидратацията, бръчките са омекотени, лицето като че ли уплътнено. На сутринта и през деня съм с усещане за гладка, кадифена и озарена кожа. Нямам петна или белези от пъпки, така че за тези проблеми не мога да дам отзив. Бих закупила отново.
Скрит текст:

Pure skin на BIOTRADE озаряващ дневен крем SPF50 - с хубав състав от към грижа за кожата, лек, не гъст крем, при нанасяне леко белее, при разнасяне попива бързо, без да мазнее, белите следи са изчезнали. Мострата ми стигна за два дни по две нанасяния и съм много впечатлена. Кожата наистина е добре хидратирана през целия ден, озарена с копринен завършек, не я чувствам утежнена, надявам се че е и добре защитена. Не съдържа октокрилен, но пък има авобензон и октисалат /не добър химичен филтър/. Авобензона на мен много ми люти на очите, но с това кремче не усетих парене в тази зона. Бих купила пълноразмерна опаковка.
Скрит текст:
Състав: aqua, niacinamide, propylheptyl caprylate, butyl methoxydibenzoylmethane, ethylhexyl salicylate, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, glycerin, tranexamic acid, peg-20 methyl glucose sesquistearate, tocopheryl acetate, methyl glucose sesquistearate, dimethicone, sodium hyaluronate, phenoxyethanol, sodium acrylates copolymer, parfum, lecithin, ethylhexylglycerin, xylitylglucoside, anhydroxylitol, xylito

Крем за пети на Милва. Купувам го редовно, тъй като доста често петите ми започват да се напукват. Със салицилова киселина, лайка, невен и прополис отлющват сухата кожа, като хидратират, и подхранват.

Два бюджетни крема на марката АВИА – Дневен хидратиращ и нощен подхранващ с розова вода и хума. Първо дневния крем – лека консистенция, много лесно се разнася и сравнително бързо попива, леко охлажда, много добре омекотява кожата, има малко странен аромат, който бързо изчезва. Ползвах го за лице, но по - често мажа го мажа на шията си и деколтето. Кремчето наистина оставя едно нежна и кадифено мека кожа.  
Нощния крем е с консистенция на краве масло оставено извън хладилника. Но при досег с кожата и последващо размазване то се разтапя и буквално за секунди е попило в кожата. Кожата се усеща леко стегната, уплътнена, по –еластична, но омекотена и нежна. Няма аромат. Също го използвам по често за шия и деколте.
И двата крема са без парабени, парфюм, минерални масла, а съдържат и пантенол и витамини А и Е, и други. Според мен са идеални за суха и нормална кожа. Пак ще купя.
Скрит текст:
INCI - ХИДРАТИРАЩ ДНЕВЕН КРЕМ AVIA - СЪСТАВ
Aqua, Rosa Damascena Flower Water, Glyceryl Stearate, Helianthus Annuus Seed Oil, Isoamyl Laurate, Isononyl Isononanoate, Glycerin, Cetyl Alcohol, Dimethicon, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Crambe Abyssinica Seed Oil Phytosterol Esters, Kaolin, Argania Spinosa Kernel Oil, Lanolin, Theobroma Cacao Butter, Panthenol, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, PEG-100 Stearate, Xanthan Gum, BHT, Disodium EDTA, Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin
INCI - ПОДХРАНВАЩ НОЩЕН КРЕМ AVIA - СЪСТАВ
aqua, helianthus annuus seed oil, rosa damascena flower water, glyceryl stearate, glycerin, cetyl alcohol, kaolin, butyrospermum parkii butter, dimethicone, ricinus communis  seed oil, hydrogenated castor oil, copernicia cerifera (carnauba) wax, prunus amygdalus dulcis oil, vitis vinifera seed oil, cera alba, lanolin, theobroma cacao butter, allantoin, panthenol, retinyl palmitate, tocopheryl acetate, xanthan gum, disodium edta, bht, peg-100 stearate, phenoxyethanol,  ethylhexylglycerin

Слънцезащитен хидратиращ крем SPF 50  на Rituals – абсорбира се много бързо, не оставя бели следи, но ми прави кир ефект на места като линията лице-шия и близо до линията на косата/може би не съм сложила добра хидратация отдолу/. Иначе се държи чудесно, не е тежък, не запушва пори, лицето ми наистина го усещам хидратирано, с много приятен аромат, лесно се нанася, водоустойчив е. И тук има авобензон и октокрилен, но също не усещам парене около очите. Старая се да избягвам октокрилена, особено през лятото и затова няма да го купя отново. Но ми допада за зимата. През деня съм подновявала с Magic cushion Missha, но не съм ползвала фон дьо тен за да кажа как се държи.
Скрит текст:
Състав: Aqua/Water, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Salicylate, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Cetyl Alcohol, Dicaprylyl Ether, Tris-Biphenyl Triazine (nano), Potassium Cetyl Phosphate, Undecane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Panthenol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Parfum/Fragrance, Tridecane, Ethylhexylglycerin, Glyceryl Stearate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Decyl Glucoside, Isohexadecane, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Xanthan Gum, Alcohol, Aspartic Acid, Phenoxyethanol, Decylene Glycol, Benzyl Alcohol, Caprylhydroxamic Acid, Linalool, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Citral, Aminomethyl Propanol, Butylene Glycol, Tetrasodium Iminodisuccinate, Disodium Phosphate, Citric Acid, Fumaric Acid, Maleic Acid.

Слънцезащитен спрей против бръчки на DECLARE 25SPF -  не съм доволна, ама грам. След напръскаване, кожата на лицето ми започва да ме сърби, тежък ми е, усещам лицето си мазно, все едно кожата ми не може да диша. Рядко го ползвах и то не в поредни дни и затова не мога да кажа какво му е въздействието върху линии и бръчки. Пълен е наполовина, но директно в кофата. Зачетох и състава  / трудно ми е да го заснема от флакона, а не намирам в нета/– алкохол, октокрилен, хомосалат, октисалат, авобензон и…. спрях.

Garnier Ambre Solaire UV Water Transparent Protecting Spray - Слънцезащитен спрей за тяло с алое вера 150мл SPF50 – смесица от добри и не добри химични филтри. Останал от миналото лято, когато все още не отбирах слънцезащитата си, но сега предпочитам да не го ползвам. Като отзиви по спомен – мазнееше ми, но то пък на тялото това чувство не е толкова неприятно колкото ако е на лицето.

Витализиращ балсам за блясък на DOORI. Останала без маска за коса се сетих за тези две мостри, които въобще не ми стигнаха за моята гъста и суха коса, и все пак останах много доволна. Косата ми лесно разплиташе и разресваше без да слагам допълнително олио за коса, доста добре омекотена. Бих закупила пълноразмерна опаковка.

Пенлив душ гел за тялото и душата Ritual of Hamam от Rituals – с интензивна, наситена миризма на розмарин и евкалипт, която не остава нито по тялото, нито пък в бянята. Обилна пяна и много добре почистена, освежена кожа. На мен не ми допадна аромата.
Скрит текст:
Състав Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Isopentane, Sorbitol, Parfum/Fragrance, Isopropyl Palmitate, Isobutane, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Butylene Glycol, Glycerin, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Sodium Benzoate, Sodium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Tocopherol, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Cinnamyl Alcohol, Geraniol.

Но пък се влюбих в пенливия душ гел от серията Amsterdam Collection – с аромат на холандско лале и японско юзу – среща на Изтока и Запада. Наистина не мога да опиша аромата, но е божествен за мен. За жалост точно този продукт не се предлага с доставка до България от сайта на Rituals. Отново гела тук се превръща в нежна пяна, която почиства добре. Има и крем за тяло и скраб от същата серия и смятам да ги пробвам.
Скрит текст:
Състав Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Isopentane, Sorbitol, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Parfum/Fragrance, Isopropyl Palmitate, Isobutane, Citrus Junos (Yuzu) Fruit Extract, Tulipa Hybrida (Black Tulip) Flower Extract, Sodium Benzoate, Citric Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycerin, Hydroxycitronellal, Limonene, Elettaria Cardamomum (Cardamom) Seed Extract, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate.

Rainforest of the sea gel cleanser на Tarte 50мл Продукта е гел - олио, но при разтриване по лицето се превръща в нежно крем мляко и после се отмива с вода. Две-три помпички са напълно достатъчни. Разтваря добре слънцезащитата, коректор, фон дьо тен, глос, че дори и спиралата / но оставя малки остатъци/ Кожа се усеща чиста и мека, но леко хлъзгава, наистина много ми хареса. Миризмата е силна и освежаваща, и е малко тип морска горска, аз не си падам по такива, но пък това да е кусура. Опаковката, която много ми хареса като дизайн стигна за месец и нещо.
Скрит текст:
Мицеларна вода ULTRA  за чувствителна кожа на La ROCHE POSAY –  вече стана година откак минах на дву стъпково почистване на лицето, но при кратки пътувания взимах със себе си тази вода и се останах напълно доволна от нея.

Измиващо подхранващо гел-олио на URIAGE за лице и тяло. Закупен през лятото, първоначално го ползвахме цялото семейство, но главно за тяло и то след плаж за сваляне на слънцезащитата. Само дъщеря ми и за лицето. Нежен е, с деликатен мирис, добре почиства, но много трудно се изхабява, та чак ни омръзна. Накрая само аз го ползвах и нямах търпение да свърши. Пак ще купя но след време.
Измиващото олио на Миха BABY – също икономичен, с приятен аромат, става и за чувствителна кожа, добре почиства, овлажнява, но омръзна на всички ни. Снимам го сега за да не съхранявам опаковката още дълго време. Остатъка отива за измиване на ръце.
Шампоан INSIGHT DAMAGED HAIR – възстановяващ шампоан за увредена коса. С екстракт от пшеничен зародиш + арган , масло от маслини и оризови протеини. Не прави много пяна заради съдържанието на по безобидния SCS, но пък измива отлично. Като се замисля най-икономична съм със шампоаните – косата ми не се омазнява дори и след 10 дена, като отида и на фризьор, и там ми я измият се получава залежаване на този вид козметичен продукт. Трудно ми е да снимам целия състав от шишето.

През изминалите месеци веднага след измиване на косата ползвах Kay Pro Kepro Botu Cure Mask Maска за много увредена коса с ботокс– растителни пептиди и бла бла незаменими съставки, но при мен тази маска не сработи. Косата ми си остана все така трудно разплитаща се, безжизнена и клепнала някак си. Вчесвам я и след половин час е в такова състояние, сякаш гребен не е виждала в живота си. Размених я с приятелка от същата марка само, че с арган.
Дори съм пробвала и следното шампоан, Ботокс маска-измиване след 2-3 минути и нанасяне на маската за увредена коса на INSIGHT – и ефекта, е че по лесно се разресва косата, но си остана все така опърпана, безжизнена и без блясък.

Няколко шийт маски – доволна останах от Лореалската, морковената и тази на PUREDERM.

Парфюм на EMANUEL UNGARO – за всеки ден ми бе идеален. Хич не ме бива да описвам ароматите на парфюмите, но ще опитам – лек, свеж, цветен аромат.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 12:17 от Pink Dress

# 107
  • Mediterraneo

Лосиончето на Джонсън получих като мостра към поръчка, за лице и тяло. Ползвах го за тяло- оказа се много свежо и добре хидратиращо, с хубав аромат.

Лидълският крем е страхотен за цената си, хидратира, попива бързо, не оставя мазен филм.

Течен сапун собствена марка на Карфур- не ми хареса аромата. Купувам редовно марката, този вид ще го прескачам.
Душ гел на Natural honey също е от редовно купуваните продукти вкъщи, този специално го имаме винаги, защото харесвам бадемови аромати. Не изсушава кожата.

# 108
  • Варна
И моите празни опаковки, че отдавна се каня.

Лице:

1. Пачове за под очи от Petitfee - не мога да се закълна, че вършат нещо съществено (околоочната ми зона е проблемна и подпухвам често и лесно), но ми бяха приятни за употреба сутрин, току-що извадени от хладилник.
2. Есенция Farmstay - ползвах я крайно нередовно, като някоя си поред стъпка от грижата за кожата и не мога да кажа дали самостоятелно има предимства. Поне пред мен май не ги разкри. Опаковката обаче е доста глупава и неудобна за употреба, голяма борба падаше.
3. Измиващ гел Alteya Organics - почти сигурна съм, че и по-рано съм го купувала и бях доволна, но този път ми пресушаваше лицето и след него усещах опъване и дискомфорт. Засега не мисля да повтарям.
4. Нощна маска Aromatica - естествено, че тази бака ми омръзна още на втората седмица и след това я ползвах от време на време, на инат, колкото да я изхабя. Справих се с доста усилия на волята, но така и не успях да я харесам.
5. L`Oreal Revitalift - изненадващо, но този серум при мен работи и добре се разбира с кожата ми. Купувам го от понякога, обикновено при намаления и винаги съм приятно изненадана - мека, сочна, добре обгрижена кожа на дрогерийна цена.
6. Redout от Фитокод e любим крем вкъщи, който се купува най-редовно и се ползва почти на общо основание. Справя се със сухота, раздразнения и зачервявания, така че подновявам от години.
7. Крем роза от Dr. Hauschka е богат и плътен крем, който предполагах, че ще усещам като прекалено мазен и тежък, но изненадващо ми се стори разкошен и подходящ за мен (особено в по-хладните дни). Разнасях го самостоятелно или под серум, денем или като нощна грижа, всякак го харесвам. Мисля, че ще го поръчам пак.
8. Маслен серум от Zoya goes pretty - приятен, нанасях го като последен продукт нощем, преди лягане или го ползвах за самомасажиране. Предполагам, че пак ще поръчам някой от видовете, които поддържат налични, обичам да са ми под ръка за всеки случай.

1. Герленските Метеорити, които за мен почти през цялото време са перфектният финален продукт. Почти през цялото време, защото имаше дни, в които ми идват някак ... сухи и ми даваха вид, към който определено не се стремя. Тези случаи обаче бяха сравнително редки и мисля да се обзаведа с нова опаковка скоро.
2. Monsieur Big е спиралата, която най-често купувам през последните години, но последната опаковка беше странна. Буквално за ден от кремообразна, лесна нанасяща се и добре разделяща се превърна в спластяваща, неприятна и  тежка. И то след месец и половина - два употреба. Имам още една купена и ако ме разочарова, ще търся дрогерийна алтернатива. Или ще пробвам новата на Ланком.
3. Веднъж в годината (поне веднъж и то когато се позадържа вкъщи) рязко и категорично получавам нареждане отгоре, което гласи, че незабавно трябва да премина към употреба на био козметика и аз незабавно поръчвам един кашон био кремове и органик лосиони, натурални маски за коса и естествени балсами за тяло. Но понеже това не е достатъчно и не желая да се натровя, самоунищожа и състаря, се снабдявам и с някой-друг био грим продукт, въпреки че опитът ми е показал, че те просто не работят (при мен). Така и с този ББ крем на Gamarde - купих го, за да се защитя от подмолната конвенционална  козметика, нанесох го, не се харесах твърде, но реших, че му трябва време, за да разгърне прелестта си. Излязох по работа с него и само фактът, че бях на публично място, тоест с маска, спаси околните от пълната гледка, която аз представлявах. Това нещо не просто промени цвета си, не  само оксидира, то стана наситенооранжево - с уклон към аленочервено. След което не излезе повече от кутията, която сега виждате на  тази снимка.
4. Оформяща спирала на вежди на Essence, която е съвсем прилична за хора като мен, които работят от вкъщи и на които в Google Meet не им личи с вежди, оформени за 5 лв. ли са или са вложили 50.

Тяло

1. Няколко любимци имам на  тази снимка - като мини кремчето с кокосово-портокалов аромат, което се състои предимно от масла, но попива бързо, прави кожата копринена и напомня на Коледа и снежни дни. Много го харесвам.
2. Ексфолиантът с портокал и иланг-иланг е по-грубичък и с озезаеми абразивни части, точно както предпочитам, но ароматът беше гадничък. Никакъв портокал, само гръмогласен, мощен, нахален иланг-иланг.
3. Душ гелът на Wooden Spoon от коледната им серия е находка - ухае на канела и пикантни подправки, нежен е, пени се добре и не пресушава кожата.
4. Този на Cosnature също заслужава повторна покупва - и тук ясно се долавя канела и нещо плодово и нежно.
5. Портокаловият Ziaja е добре познат и често  купуван вкъщи, така и ще си остане, докато го намирам в дрогериите без проблем.
6. Бадемовият на Weleda ме остави безразлична, да не кажа, че не ми хареса - рязък, неикономичен, аромат липсва, има лигава и странна коститенция. Определено не си  струва 18 - 20 лв, колкото по спомен дадох, но био период, какво да го правиш!

Коса

1. Шампоан Dr. Konopka - по спомен укрепващ - доста приличен, аз го редувах с друг и освен, че ми стигна за доста дълго време, мога да каже, че измиваше ефективно, но деликатно и не раздразни скалпа ми, което е и основният ми критерий.
2. Балсам на Alteya Organics - абсолютно безсмислен, с него - без него, нищо не се променяше за косата ми. Самостоятелно след шампоан не върши абсолютно нищо, не мисля, че добавяше позитиви и след маска. Няма да го купя повече.
3. Серум с кориандър от една серия на L`Oreal, която май вече не се продава - нямам мнение. Половината опаковка се изля, другата половина беше използвана рядко, предимно през лятото, когато косата ми забравя що е то преса и сешоар и по принцип е в добра форма.
4. Реконструираща маска Bioficina Toscana - тук вече само суперлативи - подхранва, изглажда, но без за утежнява косъма. Много е хубава!
5. Доволна съм и от Elseve, купувам я редовно, на дрогерийна цена ми дава повече от доста професионални маски.
6. Orofluido изхвърлих след два опита да се спогодим. Никога не ми се беше случвало косата ми да е в по-лошо състояние след маска, отколкото преди нея. Единственото, което категорично прави, е това, че заплита, а пък не е търсен ефект.

Лист маски

Честно казано, аз на лоша лист маска не съм попадала, така че тук нямам нищо особено за споделяне. Харесвам най-вече вариантите на Garnier и различните корейски, които откривам в Лили.

# 109
Тайга, липсваше ми много в тази тема, включвай се по-често Hug

# 110
  • на последния етаж
- приятно балсаместо червило, без кой знае каква трайност. Продължавам да оползотворявам наличности. Simple Smile

# 111
  • София
..
4. Нощна маска Aromatica - естествено, че тази бака ми омръзна още на втората седмица и след това я ползвах от време на време, на инат, колкото да я изхабя. Справих се с доста усилия на волята, но така и не успях да я харесам.

3. Веднъж в годината (поне веднъж и то когато се позадържа вкъщи) рязко и категорично получавам нареждане отгоре, което гласи, че незабавно трябва да премина към употреба на био козметика и аз незабавно поръчвам един кашон био кремове и органик лосиони, натурални маски за коса и естествени балсами за тяло. Но понеже това не е достатъчно и не желая да се натровя, самоунищожа и състаря, се снабдявам и с някой-друг био грим продукт, въпреки че опитът ми е показал, че те просто не работят (при мен). Така и с този ББ крем на Gamarde - купих го, за да се защитя от подмолната конвенционална  козметика, нанесох го, не се харесах твърде, но реших, че му трябва време, за да разгърне прелестта си. Излязох по работа с него и само фактът, че бях на публично място, тоест с маска, спаси околните от пълната гледка, която аз представлявах. Това нещо не просто промени цвета си, не  само оксидира, то стана наситенооранжево - с уклон към аленочервено. След което не излезе повече от кутията, която сега виждате на  тази снимка.

Ххахаха-ха! На глас съм се смяла с теб, Тайга! Smile
Много забавно ревю! Супер нагледно си го представих това с ББ крема! Sweat Smile

# 112
Natural Moisturizing Factors + HA - The Ordinary

Изобщо не ми хареса, прави филм и имам чувството, че кожата на лицето не може да диша. На инат го изхабих на крака и ръце, където се понасяше и, за да съм честна, леко омекотяваше кожата. Няма да повторя.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 09:28 от Елмайра

# 113

Измивния гел на Биотен ми е незнам вече коя опаковка и пак ще го подновя отново.

Тоника на Апивита обаче беше пълно разочарование. Не прави нищо повече от дрогерийните тоници. Не бих го купила отново.

# 114
Тайга, хареса ми много с био козметиката и грима Joy
Аз май винаги съм с по-големи количества в темата за новите похождения, отколкото тук.... Когато се презапасява човек и редува сто неща, свършване няма Rolling Eyes

Серум и дневен крем за лице Abeille Royale Guerlain

Втора зима ги ползвам в най-студеното време от януари до март. Хем ги харесвам, хем ме дразнят леко. За суха и чувствителна към ниски температури кожа, са незаменими в този период от годината. Пчелното млечице или друго не знам, но успокояват кожата, правят я да изглежда свежа, жива и със спокоен равномерен тен, без сухи участъци. В същото време, кремът сякаш образува лек филм и много лесно прави кир ефект, типичен за хидратиращите обикновено. Не се сработва идеално и с любимия ми слънцезащитен екран, та се наложи да си купя и защита от същата серия. Тя се оказа чудна, между другото, но още е рано да пиша за нея тук. От серума имам неотваряна опаковка. Мисля да ползвам с нощния крем от серията, който си чака реда. Дневният ще подновя следващата зима.

Бустърите на Клиник с ретинол и вит. С (само ретинолът е на снимката, че вит. С вече изхвърлих) и хидратиращ околоочен гел на Кларанс

Бустърите са ми любими. Грейва лицето с тях. Ползвам само вечер и двата вида, като редувам. Вит. С изравнява тена и сякаш ми уплътнява кожата, но прави кир ефект. Затова не слагам денем. Ретинолът ползвам веднъж на няколко дни, по-често ми дразни и пресушава. Изглажда и прави кожата да изглежда по-нежна. Обикновено ги употребявам от октомври до май. Сега се чудя да купувам ли нови или да отворя наличен серум с вит. С на Клиник и ретинол на ЕЛ и след месец да прибера в хладилника до есента...
Гелчето за очи на Кларанс е съвсем базово, подходящо за млади очи. Държа в хладилника и ползвам няколко вечери седмично вместо антиейдж кремовете, за хидратация. За такива цели върши работа. Като единствен продукт за 40+ - не.

Любима измиваща пяна на цялото семейство:

Измива добре без да дразни и изсушава. Подновена е вече.

Първият приключен парфюм за зимния сезон YSL Mon Paris:

Сладък плодово-флорален парфюм за мен. В топло време ме дразни. Усещам го като компот от ягоди с повечко захар. През зимата вади друго лице. Не мога да го опиша точно, но става някаква нежна, приятна и женствена елегантност....

Мини от новата спирала на Герлен:

Не лоша, но и нищо уау. Май започвам да ставам безразлична и апатична към спиралите. Ако миглите са в добро състояние, с почти всяка се получава добре и обратно. С тази се напластява много лесно. За любителите на драматични мигли може да се отчете като предимство. За по-семпла ежедневна визия трябва да се пипа по-леко и внимателно.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 01:11 от Light Beam

# 115
  • София
Light Beam, един бустър с витамин Ц за колко време ти стига?

# 116
Около 2 седмици.

# 117

1  маската на olioseta oro di luce за блясък. Като бюджетна маска от професионални серии ми харесва определено придава блясък и лесно се разресва. Бих е купила отново,но се въздържам искам да пробвам други маски. Мойта коса не е много изтощена на мен ми беше добре. За по изтормозени може би ще е слаба.
2 Олията на чи на мен ми дойдоха тежки и двете,радвам се че взех в малки опаковки. Харесва ми че ги има в този вариант.
3 маската на Лореал елсев за запазване на дължините е използвах когато исках да разнообразя с нещо бюджетно, определено косата се разресва след нея лесно,не е маска с уау ефект. Смесени чувства съм. Може да се пробва.
https://img321.com/view/image/6a81a219-7803-46e6-b35e-38b6a715e2ca
1Парфюмите са от ейвън. Бюджетни са около 20 лв. Като трайност по 4-5 часа. Но за тези пари не очаквам и повече. Бих ги купила отново.
https://img321.com/view/image/4824ae38-bc79-4d60-adfb-078b7a3b2d4c
1 Маската на балеа не ми харесва, опаковка е много зарибяваща.
2 Кремчето за ръце от Ейвън от серията планет спа с лимон,този крем според мен е подходящ за по топло време,като го нанесете аромата става неприятен. За мен крема е не достатъчен за суха кожа.  Не бих повторила.
3 Матиращата маска на лакме за мазни корени е мойто спасение. Наистина при мен има ефект и съм се заредила с още две.
4 Душ гела на балеа достъпен за цената си хубав аромат който не се задържа на тялото. Измива добре,за тези пари отново бих купила.
5 Душ гела на nuture box с нар много добре измива,кожата е хидратирана,но го купувам само на промоция,на обикновена цена ми е скъп.
6 Измивен гел на svr topialyse открих моя гел не изсушава кожа и е много нежен към лицето. Вече ползвам 2-ра опаковка.
Heart Eyes

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 06:54 от bobi_bs

# 118

Здравейте,имах празни опаковки на няколко сапуна,но ги изхвърлих.
Това е душ гел,който купувам не за първи път ,само че в различни разновидности.Пак бих купила,но 4 £ за него не ми се дават,ако го пуснат пак на 2 £ бих го купила.Имат и вариант за деца.Много хубав душ гел за много суха кожа.Шампоанът на Бастист е класика,хареса ми аромата.

Хубав неделен ден.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 15:31 от marga1977

# 119

Lancome Advanced Genefique - прекрасен серум. Един от малкото козметични продукти, след който мога да видя каквато и да е разлика в кожата на лицето ми. Определено се усетих, че когато имам този серум непрекъснато посягам към него насред всички други кремове, серуми и олеа. Следователно и бързо го изхабявам....
Bioten Multi Collagen - бързо попива и е лек, но много силно ароматизиран. Може и да има ползотворен ефект, но аз бях много непостоянна в употребата му.
Gatineau Defi Lift 3D - тестер 15 мл от бюти кутия. Много плътен и в същото време икономичен продукт. Някой ден бих купила, но няма да е сега.

Общи условия

Активация на акаунт