Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 168
  • 809
  •   1
Отговори
# 135
За много години и тук!
И аз подкрепям предложението на Муцито.

При мен след махането на дрена се оформи подутина с лимфна течност, днес хирургът я изтегли със спринцовка.

На мен пък упорито ми се пада нова кола като късмет от баниците, имаше и здраве  и късмет. Та и аз не мога да се оплача 😁

# 136
А, от късметите на мен ми се падна "сватба", на 16 годишния- "бебе",на мъжа- пътуване в чужбина, а парите са все у дребен.......Не ща повече да чуя за баници и питки с късмет. Иначе аз и само на "здраве", много бих се зарадвала....

Скрит текст:
Преди малко се чухме с една "колежка"да си честитим празниците и разбрах, че още едно от момичетата с които успяхме да се сприятелим по време на лечението( още преди първата химия се запознахме в онкото и  ме впечатли с хъса си за живот и с целия позитивизъм, който излъчваше), е починала.....А, се видяхме преди месец, тя чакаше на скенера и каза че е добре, а всъщност просто са констатирали разсейките и че нищо не може повече да се направи......Мамка му и  гадина! В момента просто искам да крещя и да чупя......Извинявам се, ако развалям ведрото празнично настроение, затова и го сложих в скрит текст.

# 137
Момичета, Честита нова година.
Пожелавам ви да сте здрави и все така силни и позитивни.

# 138
Ехх, =-=-=-=-, толкова е тъжно и несправедливо ☹☹☹

# 139
  • София
Честита да ни е новата 2021, момичета мили! Не разбирам от нумерология, но много залагам на единицата - дано е едно ново и хубаво начало. На всички пожелавам това, от което най- много се нуждаем - здраве и силен дух. И късметът да не ни обръща гръб. И да имаме мечти. И да ги сбъдваме. И да се върнем към нормалността, че достатъчно дълго битието ни е със задника нагоре...

По повод ФБ инициативата съм малко раздвоена. Не за друго, ами нали съм абсолютно анонимна в болестта си и малко се страхувам от евентуално "разконспириране". От друга страна, почти съм сигурна, че контактите и  дискусиите, които аз много ценя, ще се пренесат там и темата тук ще опустее. И ще ми липсвате. Та ще се почудя още малко, дано да не хлопнат кепенците Simple Smile

Имам един въпрос към вас: някакви впечатления от тънкоиглена биопсия? Потънала съм в двоумение за една приятелка. Ехографски се открива суспектна формация. На ядрено магнитен резонанс се потвърждава, плюс два доста големи лимфни възела. Насочват я за тънкоиглена биопсия, от която заключението е аденом, а не карцином. И това е всичко; дори не й предлагат да го махнат. А на мен ми се струва, че това не е надежден метод, още повече в съчетание с доказано уголемени лимфни възли. А не смея да й го кажа, за да не ме обвини, че й развалям спокойствието. Та затова ви питам дали имате някакъв опит? Благодаря.

Още веднъж - щастлива да е следващата ни обиколка около Слънцето! Прегръщам ви!

# 140
Дано не си права за това, че ще се пренесе комуникацията във ФБ, ще видим. Темата тук е полезна на много и е достъпна, аз няколко месеца само четях, преди да започна да пиша и ми помогна много.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 23:41 от koren63

# 141
  • София
И моето опасение беше същото.Съдя и по други теми от форума,които замряха след като се направи ФБ група.Но пък от нас си зависи.Важно е да я поддържаме тук,заради всички нови момичета,които ще дойдат с надежда за информация и подкрепа.

Люба,съжалявам.Аз също го изживях миналата година точно между Коледа и Нова година и още страдам.Стана една година,а аз още не искам да повярвам,че я няма.

Фло,аз мисля,че не е толкова достоверна.Винаги може да дръпнат от място с "чисти " клетки.А и ЯМР е много точен според мен.По-добре да рискуваш да се разсърди,но да потърси и други мнения,отколкото да е бил грешен резултат от биопсията и да закъснее с лечението.

# 142
Здравейте мили момичета! Отдавна не съм писала тук...през 2015 година намерих много утеха при вас! Опитах се и аз да помогна...
Аз съм с РМЖ от 2015. т 2017 с метастази в ЧД. Имам 2 въпроса:
1) има ли някой, който се лекува с рибоциклиб (Kisqali), Ibrance
2) имаме ли страничка с нашите ангелчета...

Целувам ви много!

# 143
Здравей Фло, на мен ми правиха дебелоиглена биопсия ( true cut) заключение от хистологията- мастопатия , не повярвах - след операцията-  дуктален карцином  и 12 засегнати лимфни възли.
По- добре сърдита, но жива приятелка, дано найстина да е доброкачествено.

Възмутена, за съжаление не мога да помогна с мнение за тази химия, дано другите момичета да са ти по- полезни . Аз се включвам само да ти пожелая успех 🍀
През 2015 г с друга химия ли си била ?

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 12:12 от Чукове на съдбата

# 144
  • Русе
Темата тук трябва да върви! Толкова е полезна! Оттатък да е само за лигня и въпроси, с които не искаме да лъсваме пред света. Моля, моля, моля Hands Pray

Възмутена, не мога да помогна, но имаш едно голямо гуш Hug

На мен, след тънкоиглената, ми направиха и дебела точно поради причината, че с тънката могат да се дръпнат и чисти клетки. И за още по-сигурно минах и ЯМР. Но при мен нямаше съмнения още от самото начало какво е добичето.

# 145
Здравейте момичета, може ли да пусна резултатите си на лично съобщение на някоя от вас, която е добра в разчитането? Молбата ми е да ми ги разчете и ми обясни с думи прости кое какво е. Ако може да задам няколко въпроса.

# 146
Ако можеш изрежи името си и личните данни и качи снимката тук. Така можеш да получиш повече мнения.

# 147
Разбира се, че не трябва да допускаме темата да замре. Просто във фейсбук се виждаме и добиваме визуална представа кой кой е. Там е забавната страна на нещата.
Тук е мястото за помощ и
Подкрепа.
Но пък тук влизат и воайорстват много хора. А там сме си само ние, които наистина имаме нужда от компанията и приятелството си ❤

# 148
  • София
Без да искам да повлияя на ентусиазма Hug, но аз няма да се включа във ФБ групата - не, че тук съм особено анонимна, имам познати и приятели във форума и те ми знаят ник-а, отдавна пиша тук, но не е същото като да се преместим във ФБ. Затова и се надявам темата тук да не затихне. Не мисля, че някой особено воайорства тук - според мен влизат основно хора с проблеми, други не се интересуват от тази тема. А и тук сме анонимни, там няма как и това не ми харесва.
Фло, аз правих първия път тънкоиглена биопсия при проф. Байчев, излезе си злокачествено, но нямаше да се доверя само на това, ако беше излязло доброкачествено. Точно от първия си престой в болница си спомням момиче, което влезе за втори път, първия й бяха махнали уж аденом /и дори проф. Байчев не се беше усъмнил при операцията, толкова доброкачествено е изглеждало/, а на хистологията излязло злокачествено, та влизаше за мастектомия втория път. По-добре да провери приятелката ти още веднъж. ЯМР правила ли е?

# 149
  • София
Фло, аз правих първия път тънкоиглена биопсия при проф. Байчев, излезе си злокачествено, но нямаше да се доверя само на това, ако беше излязло доброкачествено. Точно от първия си престой в болница си спомням момиче, което влезе за втори път, първия й бяха махнали уж аденом /и дори проф. Байчев не се беше усъмнил при операцията, толкова доброкачествено е изглеждало/, а на хистологията излязло злокачествено, та влизаше за мастектомия втория път. По-добре да провери приятелката ти още веднъж. ЯМР правила ли е?
Олив, да.
Напипва бучка в гърдата и дискомфорт под мишницата. Прави ехо, виждат нещо и веднага на ЯМР. Описанието от ЯМР-а е за формация от злокачествен тип + два увеличени лимфни възела. Насочват я за тънкоиглена, от където няма данни за злокачествени клетки и с това приключва всичко. С препоръка да се следи на няколко месеца. Тя вече е убедена, че й няма нищо, а аз не смея да й препоръчам да търси второ мнение, щото е достатъчно шантава, за да реши, че й завиждам. Казва, че вярва на 100% на лекаря...

Общи условия

Активация на акаунт