Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 233
  • 809
  •   2
Отговори
# 300
  • Plovdiv, Bulgaria
Olive, благодаря ти. В Сити съм на диспансерно наблюдение от Февруари 2017 , първо Арабаджиев, който в началото беше супер, после при д-р Атанасова, също страхотна, но последните години е просто ужас, само млади лекари, "лекуващи" по протокол, без чувства и  със страх от отговорност, за което мисля е виновна машината на Сити клиник.   Olive, един въпрос извън темата- децата ни май са набори и сме във филма с матурите ? SmileМоже и да се лъжа с името ти в Темата за седмокласниците?

Любе, мажи с всичко възможно вените и дано те облекчи. При кой лекар се падна?

# 301
Шушито, при Илчев  Няма начин да не го знаеш- дето ходеше с маска и  ръкавици, още преди вируса......
А, аз мажа- и хепароид и троксерутин......и нощем слагам компреси с риванол. Препоръчаха ми е Ентан- утре ще го взема и него да го пробвам.

# 302
  • София
Olive, благодаря ти. В Сити съм на диспансерно наблюдение от Февруари 2017 , първо Арабаджиев, който в началото беше супер, после при д-р Атанасова, също страхотна, но последните години е просто ужас, само млади лекари, "лекуващи" по протокол, без чувства и  със страх от отговорност, за което мисля е виновна машината на Сити клиник.   Olive, един въпрос извън темата- децата ни май са набори и сме във филма с матурите ? SmileМоже и да се лъжа с името ти в Темата за седмокласниците?

Любе, мажи с всичко възможно вените и дано те облекчи. При кой лекар се падна?
При Арабаджиев и Атанасова и аз бях.
Набори са децата, да, човек, колкото и добре да живее, стига до 7 клас.Joy

# 303
Здравейте, на всички тук!

И на мен ми предстои химиотерапия в Сити клиник. Разбрах, че има някакъв уред, който охлажда скалпа и така да се каже съхранява косата.  Това реално ли е? Има ли някоя от вас, която да го е ползвала или да има отзиви.

Благодаря ве прадварително!

Бъдете здрави!

# 304
Здравейте, на всички тук!

И на мен ми предстои химиотерапия в Сити клиник. Разбрах, че има някакъв уред, който охлажда скалпа и така да се каже съхранява косата.  Това реално ли е? Има ли някоя от вас, която да го е ползвала или да има отзиви.

Благодаря ве прадварително!

Бъдете здрави!

Здравей WAM

В скрит текст ти слагам нещо, което съм публикувала тук преди известно време относно апарата, който те интересува.

Скрит текст:
Доколкото знам има в София на две места (мисля, че и в Пловдив) болници, които прилагат съхраняваща терапия за косата. Представлява поставяне на специална гумена шапка, в  която тече изстуден силикон. Идеята е по време на вливката, както и няколко часа преди и след нея, скалпът да се поддържа с по-ниска температура от обичайното. Мисля че е около 18-20 градуса. Така капилярите, които се  намират близо до фоликулите (коренчето на косъма) се свиват от студа и притока на химия чрев кръвта към тях намалява драстично. Преди и след самата терапия скалпа и косата се мият със специален шампоан. Доколкото разбрах от една дружка, която е на такава терапия, не се покрива от касата и струва около 250 лв на вливка.
Въпреки това, не дават 100 % гаранция, че косата ще се запази на 100 %. Много зависи от структурата на косъма, плътността, гъстотата и т.н.
Както писах по-горе, много строго индивидуално е всичко.

Сега мога да допълня информация от  дружка, която премина вече 3 процедури и й предстоят още 3. Оказа се, че в нейния случай това чудо работи и  косата й е съхранена в много голяма степен. Е, имало е косопад, но положението е далеч по-добре в сравнение с моето.

# 305
Lea, много благодаря за бързия отговор. На мен първото вливане ми предстои този петък
и нямам възможност предварително да питам лекарката, така, че на място ще действам-но пък този шампоан, за който споменаваш е нещо ново. Ако трябва предварително да се измива с него косата......Той пак ли се взема от тях/От Сити клиник/ или е нещо, което твоята приятелка е купила предварително?

# 306
Девойки взех го резултата. За сега добре изглежда,но ще трябва да проследя тея две неща или поне да видя онколожката какво ще каже утре,че били приключили за днес .

# 307
Рени, браво....наистина звучи добре! Щом няма нищо за светкавична реакция, а само за проследяване- нещата са на добре!
wam, аз също наскоро писах за каските( като страничен наблюдател, не съм ползвала, че вече бях почнала химиите и косата ми беше окапала)- да имат частичен ефект, но явно има значение и как точно се слагат и да, пак има окапване на косата, но не е нацяло. Обаче, мисля че трябва да се обадиш придварително, защото самата процедура изисква предварителна подготовка, напасване с вливката и най-малкото трябва да те включат в графика. Пробвай по телефона, да се свържеш и да се разберете с хората които правят тази процедура( те са външна фирма, но знаят процедурите в болницата и  ако се уточниш с тях, ще ти съдействат за останалото, си мисля).

# 308
Да се включа и аз в дискусията за шапката.
 При мен бяха 4 червени химии и през всичките  ползвах шапката. Моята коса тотално окапа след втората . Тъй като се лекувам в чужбина, тук лекарите преварително ме информираха, че  целта на тази шапка е да не допуска бързото навлизане на лекарството към мозъка и чак като вторично действие  е запазване на косата. Също така при използване на тази шапка много зависи вида на лекарствата , които ти вливат. При червена химия е почти невъзможно опазнане на косата, докато при другите се наблюдава в различна степен запазване на косата.

Ето това представлява шапката
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 15:00 от Danifin1

# 309
  • София /Абсурдистан
Мацки, от кога в Сити има такава екстра? Мен като ме наливаха преди 2 г нямаше.
Аз бях на бяла химия и косата ми тогава силно проредя, но не окапа напълно.

# 310
Аз като съм качвала снимката  съм отрязала съществената част за другата гърда. Suv 1.4  на нещото,ако някой има опит с тия малки стойности на метаболизъм моля за сподели.

# 311
wam,
Не мога да ти кажа нищо за шампоана, не съм питала дали моята дружка си го е купувала или тази процедура с измиването е част от цялостното приложение на шапката. Доколкото разбрах въпросния апарат е собственост на външна фирма и го местят от болница в болница, според заявките от пациентите.
Ако искаш да се възползваш от него, по-добре е да го заявиш предварително, защото не е сигурно дали на място ще бъде там. А и престоя с  него е съобразен със самата химиотерапия и препарата. Дори доколкото си спомням, със апарата се стои известно време преди и след вливката.

REN!,
От това, което знам, много ниската метаболитна активност може да се дължи на някакво възпаление. Аз имах подобно заключение за нещо в черния дроб и там в скоби беше написано (SUV 6,1 - вероятно от физиологичен характер )

Момичета, много ме мъчи един въпрос и се опитвам да си дам отговор. Моята докторка от лъчетерапията ми каза, че не е необходимо да се мажа с нищо по време на процедурите. Единственото, което ми препоръча е термална вода на Авен и да се мия с бебешки сапун. Когато я попитах за крем Биафин тя каза, че е по-добре да се мажа само в почивните дни, когато нямам терапия. И по този повод ми възникват ред въпроси, като най-съществения е, вашите лекари препоръчаха ли ви конкретно мазило, което да ползвате или също както моята се въздържат от препоръки.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 18:01 от Lea_Lea

# 312
  • Варна
Аз не съм третирала кожата с абсолютно нищо по време на лъчетерапия. Даже и със сапун. Измиване само с вода, за да не се размият маркерите, и с това се изчерпваше грижата. Помолиха ме да не прилагам нищо върху кожата, тъй като някои кремове могат да оставят мазен филтър и това да причини по-голямо обгаряне. Не съм имала кой знае какви поражения, освен пигментация и вече съвсем към края - сърбеж(лющене). Имах назначени 25 процедури + допълнителни 5 заради възрастта ми(34).

# 313
Тинтири,
Много ти благодаря. Значи не е само при мен така. Това доста ме успокои. Simple Smile

# 314
Леа тук в лъчето на онкологията не дават облъчваното място да се маже с нищо и да се мие със сапун,душ гел и каквото и да било друго. Те твърдят че така лъчите нанясят по-големи поражения. Мен лъчетерапевтката ме позваваше и не ми предписа нищо до края. Същото казват и хората,които работят на апаратите.
Виждала съм как на хора доведени с връзки ги предупреждават да не се мият със сапун дори на лицето.
Мен ме беше страх, че кожата ще ме предаде и всеки ден пиех сок от моркови (съвет от темата) и имах съвсем леко покафеняване. А на слънце от години не мога да стоя ,ставам червена и след няколко жестоки изгаряния завъдих слънчева алергия.

Общи условия

Активация на акаунт