С какво ви дразнят мъжете /тема №6/

• 48 923
  • 786
  •   1
Отговори
# 585
горчива, я му закачи един таен микрофон в офиса, сигурно кръшка

# 586
  • Mediterraneo

Защото детето няма още две години и защото ме е страх. Защото, макар и не от моята кръвна група, е добър баща и съпруг.

Добър баща може и да е, но добър съруг със сигурност не е. Това постоянно потъпкване на самочувствието ти едва ли го прави добър съпруг. Поне в моите очи не е. Ако нямам опора в негово лице, ако не разчитам да ме окуражи, да ме посъветва и да де радва на амбициите и мечтите ми, за какво ще ми е такъв "добър" съпруг.

# 587
  Тарталета, има хора, които са отраснали в такава среда и за тях най-нормалното нещо на света е да хванат ножицата и да режат крила. Дори не си дават сметка какво правят. Ама няма да им се даваме, я!

# 588
  • София

Защото детето няма още две години и защото ме е страх. Защото, макар и не от моята кръвна група, е добър баща и съпруг.

Чакай, да питам- той е добър баща и съпруг, който не вярва, че теб те бива за сериозни неща?
И ти, вместо да си гониш желанието/мечтата и да го опровергаеш, седиш, кръстиш ръце и се почесваш, чакайки детето да стане по- голямо, че тогава да го лишиш от баща?

Защо си мислиш, че ще намериш някой, който да те понесе на ръце към шофьорския курс и да го вземе вместо теб, скандирайки "Браво, мило, невероятна си, кадърна си и си единствена, постигнала този огромен успех"?

Пресолявам, ама нарочно- дано се усетиш, че делата показват какъв е човека, а не каненето и намиране на извинение да не направи нищо.

# 589
Ако това описаното е добър съпруг, представям си какво значи за нея добър баща...
Както реже нейните криле, така ще прави и с детето. Такива хора са по-скоро изключения, не трябва да лежи на тази кълка, че и следващият ще е така.
Нормално ли е всеки ден да се остава след работа по час два?
Не. Въобще не вярвам да е по работа, а какво е, не искам да си пускам въображението, но няма много възможни варианти.

# 590
И аз се съгласявам с Тарталета и АбсурТ - по моето разбиране един добър съпруг би трябвало да подкрепя жена си в начинанията й, не обратното.

# 591
  • Mediterraneo
Това си мисля и аз- той на жена си не дава да се развива и я тъпче, децата сигурно главички никога няма да могат да вдигнат. Не е хубаво това! Дори и отношението към децата да е различно, те няма ли да видят, да усетят как татко се държи с мама?! Дори само от това биха се чувствали зле.

# 592
Какъв съпруг е или не е - нас по никакъв начин не ни засяга. Тя да си му мисли, след като се оправи със себе си. Че децата, че не знам си какво - това не е ваша работа.

# 593
  • Mediterraneo
Че не е наша работа, не е. Ама споделила е, разсъждавам си как бих се почувствала аз на нейно място( и децата ми).

# 594
Точно. Не можеш да споделиш проблем в публичен форум, с който очевидно нито можеш да се оправиш, нито примириш, и да не очакваш различни мнения и гледни точки. Белким се позамислиш дали пък не са ти донякъде сбъркани критериите. Ако това "партньорство" те прави нещастен, как точно ще е "добро"?

# 595
Моите  деца как ли биха се чувствали с нечий мъж - това е въпрос, който нито ме вълнува, нито има касателство към проблема на конкретната жена, за която той е добър съпруг и баща. Като си го харесва, да си стои с него и да си зрее сама по въпроса как ще продължи нататък.

# 596
  Е, чак пък да я тъпче. Дългосрочните отношения между хората търпят развитие, невинаги са идеални от самото начало. Ако всичко друго му е наред, защо да го зяносва, по-добре да му скръцне.

# 597
  • София
Тя самата пише, че е добър баща и съпруг.
Единственият минус е, че не вярва, че тя може да постигне каквото и да било- от един шофьорски курс до следване.

За мен, има 3 възможности:
- или наистина тя, както вече писах, демонстрира че нищо не може, а само си говори че иска
- или той е от онези несигурни мъже, които се чувстват застрашени от всяко едно евентуално постижение на жена си
- или от вида ревнивци, които си представят, как всички там- на курса или в унито, мъжете само нея свалят.

# 598
Гласувам за второто и третото. Grinning
    Ние тука си говорим..., ама няма как да знаем реално какво се случва в отношенията им.
     Тя си знае, и сама трябва да прецени дали ѝ е добре с този човек или не.
      Аз бих я посъветвала само да не позволява на никой да и реже крилата.

# 599
 При всички положения човек трябва да вярва в себе си, независимо колко свикнали да бъдат неуверени в себе си и околните, личности срещне. Това имах предвид.

Общи условия

Активация на акаунт