С какво ви дразнят мъжете /тема №6/

• 48 925
  • 786
  •   1
Отговори
# 540
И аз не мога да чакам. Първо дудна известно време и ако няма реакция намирам начин да се случи. Много ме дразни нещо да не стане, щом го искам.

# 541
  • Mediterraneo
Как пък няма да платя на някого да ми свърши нещо, при положение че ММ това работи. Че съм чакала няколко седмици от момента, когато съм преценила, че има нужда да се свърши, голяма работа. Не е свършил светът с един силикон. По принцип се мотка с нещата из къщи, разбирам го, дотегнало му е от работа, но нито мога да се доверя на друг да ми я свърши, нито искам да го правя. Изчаквам да му дойде музата. Миналата година боядисах сама цялата къща, не е голяма философия, но има неща, които предпочитам той да свърши.
Аман от еманципация, някои се оливате, с извинение.

# 542
  • Швейцария
Да, аз строител си имам вкъщи, а майстор ще викам. Той направо ще полудее, ако го направя това и платя. Особено както тук майсторът е 110 франка на час. Все едно той да си викне фризьор. Бих била крайно обидена. Не ме дразни чак толкова, човекът работи по цял ден, изморен е. А да почна аз да сглобявам гардероб и после да ми падне на главата ми се вижда безумие. A и такова нещо се сглобява от двама минимум.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 01:44 от JennyBG

# 543
  • По света и у нас
Откакто моят мъж избяга от мен, с нищо не ме дразнят. Даже много ги обичам мъжете, само да не са ти в къщата за повече от 2-3 дни.

# 544
Каква еманципация, какви пет лева? Няма да го оставя, докато не го свърши. Както аз си върша задълженията своевременно, така и той ще си ги върши.

# 545
За никого не е приятно да се чувства задължен в отношения работодател - наемник и у дома. Децата на обущаря ходели боси, така че или спокойно изчаквам или се заемам с нещото, като толкоз не ми дава мира.
Simple Smile

# 546
  • Sofia
Каква еманципация, какви пет лева? Няма да го оставя, докато не го свърши. Както аз си върша задълженията своевременно, така и той ще си ги върши.

Ето тук се крие разликата между хората. Simple Smile Самата аз също "не си върша задълженията своевременно" (каквито и да се предполага, че са тия мои задължения), та – както не давам да ми пилят на главата, че не съм измила чиниите, например, така и аз не пиля на ничия чужда. Хиляди пъти предпочитам този начин на живот, пред такъв, в който взаимно ще си даваме зор и ще си късаме нервите. Simple Smile

# 547
  • Mediterraneo
С последните две мнения съм напълно съгласна.

# 548
И аз така мисля.
Ако някой ми каже, че семейния живот ще включва една торба задължения, веднага се отказвам Joy
Дейностите в къщи ги възприемам като нещо което се прави за удобство, а не като задължение.
Казусът се появява обаче, когато единият трябва да свърши нещо, за удобството на другия, а поради някакви негови си причини се офлянква. Joy

# 549
Да накарам мъжа ми да ремонтира нещо вкъщи, с което ще ни улесни, едва ли е "голям зор". Но явно за някои е.
Мисля да приключа темата. Всеки си е избрал своята половинка и си я търпи с всички минуси и плюсове. Споделих мнение, не задължавам никой с него.

# 550
Ами освен благородно да ти завидя Joy

# 551
Въпросът е, че аз може да смятам нещо за спешно, а той да смята, че може да почака и оттам се получават разногласията. И аз като Тарталета не бих викала майстор, че и да плащам, просто защото ММ умее и всичко сам си прави. Чакам го например да ми подмени простора, старият вече издава багажа. Отначало ми излизаше с номера, че стария аз съм си го избрала, пък той бил излязъл боклук. Аз хубаво си го избрах, ама изкара осем години, време му е за смяна. После искаше да прави нов на двора, щото така му е най-лесно. Категорично отказах, защото искам да е пак на верандата, с плоча отгоре, а не да тичам при всеки дъжд, че дрехите се намокрили. Последно вече ми е обещан за пролетта.
Точно за библиотеката съм в дилема в момента, че книгите ми стоят по кашони. Дали да купя някаква там етажерка и да я пльосна в някоя от спалните, за да побера поне част от книгите или да изчакам докато се направи стаята, която ще е библиотека плюс офис. Може да чакам още година, няма как да стане веднага. И така се получават разминавания, единият мисли, че нещо е важно и спешно, а другият - че може да почака, защото има по-спешни неща.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 00:49 от Дама от морето

# 552
Много ме подразни, отдавна не се беше случвало.
Прибирам се от работа, той почерпен. И започна да се заяжда, каквото и да кажа, той отгоре ми, ама нападателен. Например, мъчно ми е за алпинистите, които са в неизвестност, а според ММ те са идиоти, че изобщо тръгнали да изкачват К2. 🥺
Или обща позната писала във фб за страничен ефект от ковид ваксината - била луда и фантазьорка. Преди да го повали вируса, изобщо не вярваше в него, пунта Мара било, сега, като се осефери, постоянно си носи маската и се страхува.
 Отделно, имам глоба, солидна, ще обжалвам, разказвам му, той ми се озъби, че го натоварвам. Е...замълчах си, взех да си ровя в телефона, защо не съм му обръщала внимание, защо съм го товарила с моите неща само, глупости съм говорела. Добре де, давам ти думата, казвам, сподели си, а той "много хубаво уиски съм взел". 😬
Поне изпекъл пържоли и изчистил банята, ама тъй не се научи, че имам интереси извън неговите!

# 553
Днес ме ядоса защото ми счупи една от любимите пластмасови лъжички. Донесохме си ги от Дания и са страшно полезни, защото са по-дълги. Също така са и много цветни и красиви. Хиляда пъти му е казано да не яде сладолед с тях, а да ползва металните...Нямало да им стане нищо....Еми днес стана...счупи едната.
Питам го сега как точно ще ме закара до Дания да си купя нова, той мълчи. Иначе много знае да ми говори че все съм си въобразявала глупости.

# 554
Аз онзи ден се развилнях , защото купил за детето една книга да се правят разни картонени неща. Ама то загубило рязко интерес и в един момент детето си скучае и си прави глупости, баща му седнал и си реже и лепи. Вместо да се хване да ми помогне нещо или майстори нещо с малкото или редят пъзели или играят с конструктор ,а аз трябва да сготвя някоя друга домакинска работа да свърша.

Общи условия

Активация на акаунт