Клиники в Истанбул - тема 11

• 45 942
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Haley може и в тези случаи просто да не е станало. Все пак от Мемориал сигурно ще ти кажат , ако мислят , че има проблем в матката. Виж тема - кюртаж и забременяване след това. Там са описани изследвания преди бременност. Може би не ти трябва всичко , но може да ги разгледаш и да проследиш притеб нещата.

Благодаря много за отговора! Ще разгледам.

# 181
Haley, горещо ти препоръчвам консултация с доц. Русев. Той е имунолог и репродуктивен ендокринолог в клиника Малинов. Изследвала ли си  се за тромбофилия, нк клетки, витамините Б12, Д3 също са много важни.

# 182
Haley, горещо ти препоръчвам консултация с доц. Русев. Той е имунолог и репродуктивен ендокринолог в клиника Малинов. Изследвала ли си  се за тромбофилия, нк клетки, витамините Б12, Д3 също са много важни.

Благодаря! Да, чувала съм за него. Само са ми изследвали B12 и беше в норма. Ще го посетя ако и този опит е неуспешен Sad Иначе много противоречиви мнения чета за имунологията.

# 183
Според мен при мъжки фактор след като и има ембрион с добро качество и здрав генетично (проверен с пид) мъжкия фактор се изключва като проблем. Но ако си спомням правилно при отличен ембрион и след пид, статистиката на Мемориал е 50 % успеваемост за всеки отделен ембрион. И понеже медицината не е математика, тези 50% може да бъдат както успех веднага, така и няколко опита до успеха.

# 184
Според мен при мъжки фактор след като и има ембрион с добро качество и здрав генетично (проверен с пид) мъжкия фактор се изключва като проблем. Но ако си спомням правилно при отличен ембрион и след пид, статистиката на Мемориал е 50 % успеваемост за всеки отделен ембрион. И понеже медицината не е математика, тези 50% може да бъдат както успех веднага, така и няколко опита до успеха.

Да, толкова е около 50%. Дано да е въпрос на шанс и при някой от следващите опити да стане.

# 185
Хистероскопията не е цветна снимка. Има два вида офис и оперативна. При офис само се оглежда матката от вътре, ако има проблеми се прави оперативна.

Момичета, аз вече не знам какво да мисля защо не настъпва имплантация при нас. Ние сме с изцяло мъжки факто като мъжа ми има морфология 1% и ДНК франгментации HDS фактор над 40% при граница 20%. Според лекарите в Турция при наличието на ембрион с отлично качество за ненастъпване на имплантация нямало значение мъжкия фактор, но въпреки че на ембриона му е направен ПИД нали не се гарантира имплантация и защо да не влияе мъжкия фактор като нали този HDS показва висока степен на възможност за аборт. Не знам вече, много се обърках. Там сякаш тези ДНК франгментации не ги гледат много, но е факт че има забременели момичета с лош мъжки фактор. Споменаха, че ако всички ембриони, които имаме ако не се имплантират тогава ще помислим за нещо по сериозно с матката, което може да е причина.
При колко опита няма инплантация? Аз имам три неуспешни с ПИД  и 1 без ПИД и биохимична от инвитро.
Не ви ли искат хистероскопия? И може да видите НК клетки, но ако са повече неуспехите.
Това , че при мъжът има проблем , за съжаление не значи , че и при жената няма нещо .

Един неуспешен опит в Щерев преди 2 години и 1 с ПИД в Мемориал миналия месец.

Хистероскопия цветната снимка ли е? Правиха ми 2 пъти такава, като вторият път беше в Мемориал. Не са ми правили изследване за HK клетки. Кръв ли се взима за това изследване?

# 186
Момичета, има ли някоя от вас на ин витро процедури при проф.Джем Фичиоглу в Аджицадем, Kozatyagi  Истанбул?

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 15:23 от AnMary

# 187
не пишете два поста едновременно , корегирайте си горния ! Ще ви блокират

# 188
Момичета, има ли сред вас такива, които след неуспешен опит в Истанбул, да са успели в българска клиника?
Ние имаме един неуспешен опит в Истанбул и сега се чудим дали да пробваме в България. С тежък мъжки фактор сме.
Благодаря, предварително!

# 189
Момичета, има ли сред вас такива, които след неуспешен опит в Истанбул, да са успели в българска клиника?
Ние имаме един неуспешен опит в Истанбул и сега се чудим дали да пробваме в България. С тежък мъжки фактор сме.

Аз влизам в тази категория, даже два неуспешни опита имам в Истанбул. Но при нас проблемът не е в мъжки фактор, а по-скоро качеството на яйцеклетките. В момента съм в 14 г.с. и мога да дам повече подробности ако ви интересува.

# 190
Не се отказвайте толко бързо! Ние при една стимулация успяхме чак на третия трансфер,и то с ембриона с не чак толко хубаво качество.
/b]quote author=Sisii96 link=topic=1283322.msg42114078#msg42114078 date=1610310881]
[/quote]

# 191

Аз влизам в тази категория, даже два неуспешни опита имам в Истанбул. Но при нас проблемът не е в мъжки фактор, а по-скоро качеството на яйцеклетките. В момента съм в 14 г.с. и мога да дам повече подробности ако ви интересува.

Може ли да дадете повече информация за вашия случай.

# 192

Може ли да дадете повече информация за вашия случай.

coolyto, можете да погледнете историята на публикациите ми - ще откриете всичките детайли. На кратко - с уж лесен случай (лек мъжки фактор + поликистоза при мен) се влачихме 6 години по болници и клиники.

Оказа се, че нещата не са толкова прости. Всеки път добра реакция на стимулация, много яйцеклетки, добро оплождане и всички ембриони окапваха до втори, трети ден. В Мемориал на втори опит даже проф. Кахраман се ангажира лично с нашия казус, но без резултат. И двете ми стимулации бяха доста агресивни и с липса на персонализация (което по моя скромна преценка е честа практика в Истанбул, но това си е лично мнение). Имахме един единствен бластоцист с много лошо качество от две стимулации и разбира се, не се стигна до бременност.

През октомври месец на 2020 се случи единственият ми успешен трансфер на едно ембрионче (качеството беше осезаемо по-добро). Получи се при много лека и изкъсо следена стимулация при д-р Шефкетова. Допълнително предприехме стъпки за имунологични проблеми и две нискорискови тромбофилни мутации. Не знам кое от всичко това даде резултат, вероятно е съвкупност, но за първи път в живота си видях положителен тест. Към момента нещата се развиват добре, макар че все още не мога да повярвам и да се отпусна.

# 193

Здравейте!
Интересувам се точно за качеството на яйцеклетката какво Ви препоръчаха?
Опита със стимулация ли беше или на ЕЦ?

Моля, споделете опит!

# 194

Здравейте!
Интересувам се точно за качеството на яйцеклетката какво Ви препоръчаха?
Опита със стимулация ли беше или на ЕЦ?

Моля, споделете опит!

Момичета, ако искате ми пишете лично съобщение, за да не разводняваме темата или пък погледнете историята на публикациите ми - многократно съм разказвала за нашата ситуация. Все пак тази тема е за истанбулските клиники и не искам да пускам публикации, които се фокусират върху съвсем други ин витро теми.

Общи условия

Активация на акаунт