Клиники в Истанбул - тема 11

• 45 977
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Явно аз нещо не възприемама постът Ви правилно.
Просто исках да се уточня, че говоря за неинвазивните тестове като Prenatest, NIFTY, Veragen, Panorama, при които се взима кръв от майката след 9г.с. и от нея се изолират фрагменти ДНК, а не цяло ДНК както при ПИД.
И наистина, както е писала Гери, при получаване на резултата има процент специфичност на теста само за някои тризомии. Други ги има просто като резултат, без да се знае колко често този резултат може да е фалшиво отрицателен и положителен.
Важно е какъв е процентът фетална фракция. Затова е препоръчително тестът да се прави в 11-12 г.с., за да не се наложи да се повтаря.
Другото важно е, че все пак става дума за фрагменти ДНК с произход от плацентата, не цяло ДНК както е при ПИД. Произходът от плацентата оставя възможността, ако резултатът е верен самата плацента да е мозаечна и бебето да е здраво.
Тестът не е диагностичен и при резултат "висок риск за тризомия..." се прави амниоцентеза. Това е хубаво да се знае, понеже съм чувала доста жени да казват, че сега вече са сигурни, че детето няма Даун, примерно.

Позволих си малко да се отклоня от темата, понеже на някои жени се препоръчва такъв тест след процедурата според конкретни индикации. И за мен като преживяла резултат "висок риск за тризомия" е важно да помогна с инфото, с което разполагам.

# 286
Лорина, точно това имах предвид и аз, благодаря, че сподели повече информация. Според мен е важно, ако някой реши да си прави такъв тест, да знае, че има вероятност резултатът да е фалшиво положителен, за някои тризомии вероятността за грешка на теста е по-висока (това никой не го казва, като се прави тестът). Моята приятелка беше с положителен за Търнър, след амниоцентезата се оказа, че абсолютно всичко е наред, но тя беше пред полудяване от притеснения. Тогава се разровихме, и се оказа, че понякога се случва това - фалшиво положителен резултат. Някои лекари може направо да предложат аборт. Затова ми се искаше да обърна внимание, ако недай си боже се случи такова нещо, да не се бърза с паниката и аборта, а да се провери с амниоцентеза.
Доколкото знам, в такива случаи имате право да ви върнат парите за теста, които не са малко.
Отклонихме се от темата, но ми се струва важно да се знаят тези неща, понякога такава информация се намира по-трудно.

# 287
Здравейте момичета. След неуспешен първи трансфер на ЕЦ на 15.12 , вчера се прибрах от Турция след втори трансфер на 18.01 на програмиран цикъл. Предния път започнах работа още на следващия ден, работа свързана с 8 часово движение без почивка. Мислех, че това също може да е предпоставка за неуспешния трансфер. Вие как мислите? Благодаря предварително за мненията, които ще споделите. Пожелавам успех на всички!

# 288
Дано този път имате успех. Движението няма нищо общо с неуспеха според мен. Разбира се ако не включва вдигане на тежко и силови упражнения. Писала съм и преди, че при двата ми неуспешни трансфера лежах през цялото време вкъщи, а при успешните ми си ходех на работа и дори последното ми връщане от Турция беше яко друсане на последните седалки на автобуса.
Също не смятам,че има общо и с това дали е програмиран или ЕЦ. Все пак шанса за имплантация ако имаш хубав ембрион е 50%. Имате ли тромбофилия и взимате ли разреждащи кръвта лекарства? Това също е от значение при имплантация.
Стискам палци този път да е успешен Simple Smile

Здравейте момичета. След неуспешен първи трансфер на ЕЦ на 15.12 , вчера се прибрах от Турция след втори трансфер на 18.01 на програмиран цикъл. Предния път започнах работа още на следващия ден, работа свързана с 8 часово движение без почивка. Мислех, че това също може да е предпоставка за неуспешния трансфер. Вие как мислите? Благодаря предварително за мненията, които ще споделите. Пожелавам успех на всички!

# 289
Дано този път имате успех. Движението няма нищо общо с неуспеха според мен. Разбира се ако не включва вдигане на тежко и силови упражнения. Писала съм и преди, че при двата ми неуспешни трансфера лежах през цялото време вкъщи, а при успешните ми си ходех на работа и дори последното ми връщане от Турция беше яко друсане на последните седалки на автобуса.
Също не смятам,че има общо и с това дали е програмиран или ЕЦ. Все пак шанса за имплантация ако имаш хубав ембрион е 50%. Имате ли тромбофилия и взимате ли разреждащи кръвта лекарства? Това също е от значение при имплантация.

Пуснах си изследванията за тромбофилия в България още преди първия трансфер, в болницата искаха да повторя само единия показател, но в крайна сметка не ми казаха нищо. Преди да ги занеса в болницата ги бях показала на моята гинеколожка и тогава си спомням че тя ми беше казала че ще трябва да пия аспирин, но от Мемориал не ми казаха нищо такова.

# 290
Не е лошо да се консултирате с имунолог. Аспирина може да изиграе ключово значение при имплантацията. И на мен в Мемориал не ми казаха да пия и за това неуспешен опит имах. После си го пих без да им казвам, но с консултация тук в БГ и станаха нещата.

Пуснах си изследванията за тромбофилия в България още преди първия трансфер, в болницата искаха да повторя само единия показател, но в крайна сметка не ми казаха нищо. Преди да ги занеса в болницата ги бях показала на моята гинеколожка и тогава си спомням че тя ми беше казала че ще трябва да пия аспирин, но от Мемориал не ми казаха нищо такова.

# 291
и така моята втора хистероскопия в живота и първа в Турция .
Аз съм човек който има проблеми с стискането , и от притеснение ме хваща разтройство или чистит, та вчера реших да си тресна една клизмичка за да се изчистя уж ама е ти на сутринта още на входа в болницата едвам достисках до кенева хем се бях прочистила , от там се притесних яко , ама не за хистерото а за кафявото нещо от сещате се , ( може да се посмеете на мой гръб въпреки че имам депресивни състояния относно това ) та добре че моя час беше в 11 та до тогава ходих 5-6-7 пъти до кенефа и умирах от болка , Обадих се на координатор те казах им за проблема , те говориха с доктор Умут който ме оперира , аазх да се успокоя че това е на нервна почва и да не се притеснявам пред операционната има тоалетна и мога да отида преди да ме приспят . Слава богу 5 минути преди да ме вземат ми олекна , дадоха ми седативно през устата и се разтреперих все едно е сибир в стаята . Професорката ме информира че освен хистероскопия ще надраскат и лигавицата за ембриочето , нареди да ми сложат духалка защото треперих като луда , приспаха ме и се събудих вече в коридора , как са ме местили не знам . После ми сложиха една банка електролити и от тях зверзски ми се допика и едвам стисках 30 мин , питах дали мога да стана да пикам но ми донесоха подлога , чакаха ме докато се изпикам 20 минути сигурно ( много е тегаво да пикаш на подлога , не тече като хората туй нещо бе , тря се напъвам ) Бяха ужасяващо любезни и учтиви , изобщо не се чувствах като лайно пикащо в подлога и дрисла която се насра , В БГ никога не бих се почувствала по този начин .После донесоха манджата , питах само дали има в нея млечни и лактоза че нали имам алергия ( викам па ще се просера ) , веднага ми донесоха храна сготвена специално за мен . Дойдоха раздвижиха ме за да не залитна и вече сме в хотела , изписаха Рулид за 3 дни . Питах за аспирина ( ако се сещате имах чуденка ) др Умут каза да го почна както си ми е изписан но след 14 дни поне за да не стане беля с кървенето сега .И клексана ще почна от трансфера , казаха че по скоро ще съм. с естрофем щом ще се следя в БГ , въпреки че координаторките казаха вчера че това се решава на 2 рия ден , правили са ми ( не знам кога ) тестов трансфер и няма сложности , оказа се че двете ембриончета пид са 1) много добро 2) добро и имаме 3 без пид но запазено и замразено с мозайцизм ( не знам даои изобщо бих го ползвала ако се стигна до там ( дано да не се )
Та така , дадох 3200 лв за хистероскопия и бях гледана като цар . Не съжалявам грам че дойдох и я направих тук . Надявам се да имам и успешен трансфер
Писала съм като патица ама още ме държи упойката и не доскивам 😂

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 15:32 от Анонимен

# 292

Здравейте отново момичета, това са ми изследванията за тромбофилия които ми искаха в Мемориал, правени са в България. По преценка на доктора там, трябваше да се повтори протеин s, но те са взели, че са ми повторили протеин с и това никой не го забеляза. Забелязох го аз днес, когато ги помолих да ми пратят резултатите ми, та сега незнам какво да правя, ако може да ме посъветвате.

# 293

Здравейте отново момичета, това са ми изследванията за тромбофилия които ми искаха в Мемориал, правени са в България. По преценка на доктора там, трябваше да се повтори протеин s, но те са взели, че са ми повторили протеин с и това никой не го забеляза. Забелязох го аз днес, когато ги помолих да ми пратят резултатите ми, та сега незнам какво да правя, ако може да ме посъветвате.
Дали ви казаха нещо относно ANA скрининг резултатите? Аз също правих изследвания за тромбофилия (в мемориал) и ми излезе положителен титър- 1:80. посъветваха ми да отида на ревматолог. Иначе тук казват че до 1:160 се счита за отрицателен.

# 294
Момичета, аз сега се чудя защо след като е важно за имплантацията до сега не са ми изисквали никъде изследване за тромбофилия. В Мемориал ми правиха изследване за кариотипите, но това предполагам е различно.

# 295

Дали ви казаха нещо относно ANA скрининг резултатите? Аз също правих изследвания за тромбофилия (в мемориал) и ми излезе положителен титър- 1:80. посъветваха ми да отида на ревматолог. Иначе тук казват че до 1:160 се счита за отрицателен.
Не не са ми казвали нищо, единствено искаха протеин s да се повтори и те са ми го объркали и са повторили протеин с.

# 296
Тромбофилията няма общо с кариотипа , аз лично си я направих след 3 тата загуба защото само това не бях правила , и се оказа че я имам и решихме да правим инвитро в тоя ред на мисли след това . Та няма кой да чакате отивате в Геника и пускате максималния пакет ( така е по изгодно и не слушайте ако ви баламосват за друг ) и така

# 297
Mimi, обади се в лабораторията, кажи че са объркали, би трябвало да пазят кръвта няколко дни и да могат да ти го пуснат. Би трябвало безплатно да го пуснат, тяхна е грешката.
Аз имах подобен случай с Токсокароза вместо Токсоплазмоза...
Haley,
Тромбофилията може да е проблем за цялата бременност. Щом не си пускала, сега направи изследването. Геника работят и с кръв, която им е изпратена по куриер

# 298
Mimi, обади се в лабораторията, кажи че са объркали, би трябвало да пазят кръвта няколко дни и да могат да ти го пуснат. Би трябвало безплатно да го пуснат, тяхна е грешката.
Аз имах подобен случай с Токсокароза вместо Токсоплазмоза...
Haley,
Тромбофилията може да е проблем за цялата бременност. Щом не си пускала, сега направи изследването. Геника работят и с кръв, която им е изпратена по куриер
Въпроса е че тези изследвания ги правих ноември месец и никой не им е обърнал внимание до сега че са объркали, два пъти ходих след това можех да ги пусна отново. Чак сега когато си поисках резултатите ги забелязах аз че са объркани.

# 299
Аз бях изследвала голяма част от тромбофилийте и нямах проблем, но въпреки това с трансфера в Аржибадем ми назначиха хибор и аспирин, които продължавам и до днес. Не мога да кажа дали те са били разковничето за положителния резултат, но определено съжалявам, че при предните опити не съм пила поне аспирин....

Общи условия

Активация на акаунт