Клиники в Истанбул - тема 11

• 45 894
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте момичета.
При пускане на рутинните изследвания за започване на стимулация ми излезе повишен АМХ. Стойността е 8.6. При предната стимулация миналата година(която се провали, заради ковид) беше 4 и нещо, а при по предната 5. Нямах поликистоза, ФСХ и ЛХ бяха в съоношение 1:1, просто ми е по голям резерва.Поне така ми каза от Мемориал. Но това 8 направо ме уплаши. Има ли някой друг с подобен показател и как е минала стимулацията.Не се притеснявам от хиперстимулация, защото на първата имах 29 фоликула, от които 25 яйцеклетки, притеснението ми, че няма да са качествени. Още нямам отговор от клиниката, но направо ме хвана страх от тази стойност. Дали е възможно да съм образувала поликистоза? Цикълът ми е редовен, през 28-30 дни.
Как 29 ф. , това е просто невероятно, не ви трябват бройки.Само един , но да е качествен.Според мен ви е грешна схемата на стимулация. Имала съм 13ф. и накрая остана един за  трансфер и не се получи.Голямата бройка е проблем, поговорете с лекаря!
И според вас  като са толкова как да стимулират половината, а останалите не. Много добре си ми беше схемата на стимулация. Просто ми е такъв резерва. И изобщо не е невероятно, имаше и други с такава бройка, че и повече. Дори лекарите ми казваха, че е добре, че имам много яйцеклетки, понеже имаме много сериозен мъжки фактор, при който се вадят единични бройки сперматозоиди. Въпосът ми е, че сега вече ако са повече, може да има проблем с качеството.
И не знам, всеки път като кажа, че са ми извадили 29ф., от които 25 я. се реагира по този начин. Разберете, че няма нищо невероятно и има много такива случаи.

# 601
на мен ми звучи съвсем нормално . Аз даже точно защото знаех колко вадят често по 25 И . Като ми казаха 14 се сдухах

# 602
Лигавицата нали я мери апарата на съответния лекар при когото ходиш.

# 603
Нещо се притесних . Искат ми TSH, FT4 и пролактин .

# 604
Нещо се притесних . Искат ми TSH, FT4 и пролактин .

Защо си се притеснила? Не са ли обичайни изследвания? Аз си ги правих за първата консултация в "Мемориал".

# 605
Бочинка, няма от какво да се притесняваш. Аз бях там на 10-ти ден преди ЗЕТ и всеки път като ходих на преглед ми взимаха и кръв.

# 606
защото искат щетовидни хормони , мислех че не се пускат при подготовка , викам да не би нещо да не им харесва лигавицата . Фоликула . Всичко ми е малко за първи път аз нищо не чета за да не се филмирам .

# 607
Бочинка, съвсем нормално е да искат тсх, нали трябва да е под определена стойност и е редно да го проверят.

# 608
  • Живее на Луната
Според мен само ги проверяват, те нямат връзка с лихавицата. За пролактина не знам де, но щитовидни е нямат. Но TSH трябва да е под 2 за да има успешен трансфер.

# 609
Като цяло е добре TSH при трансфер според някои да е под 3, според други под 2,5. Обикновено се вдига след стимулация, а и зимно време, така че при теб не би трябвало да има проблем. Хубаво е, че те проверяват. Браво на Мемориал.

# 610
Благодаря ви , ще видя и тоя пролактин той винаги ми е завишен колкото и да чакам преди да го пусна , Много смотан хормон

# 611
Всеки уважаващ себе си репродуктивен мери тсх. Желателно е да е под 2,5, идеално около 1.Допустимите стойности са под 4, доколкото знам.
Браво на Мемориал, че наблюдават щитовидната жлеза, доста лекари я неглижират.

Един съвет за тепърва ориентиращите се към Истанбул - избягвайте да използвате посредници при ходене в Истанбул, не е трудно да се оправите и сами.  Координаторите навсякъде са много отзивчиви и помагат. Метрото е супер лесно за ориентация, с офлайн карта се оправя човек.
Често "съветите" на посредниците са съобразени не с индвидуалния случай на пациента, а с комисионната която ще получат от доведен пациент в дадена болница.
От доста места чувам как се отклоняват пациенти от клиники с аргументи " дадено лечение не било доказано, като ефективно, затова не ходете еди си къде, идете еди си къде", всъщност зад подобни съвети невинаги седят благородни намерения.
И няма безплатно, да знаете, всички пациенти сме ходещи комисионни за посредниците и понякога лакомията надделява над етиката.
Тук, по назад, коментирахме и как посредници отклоняват от доктор Тургут. Мислете и четете.
Успех на всички.

# 612
Честно вз не знам защо изобщо хората се занимават с тия посредници , като в всяка болница от най ползваните ни тук има БГ координатор . Обесняват питат казват всичко . Гугл си е безплатен , хотела се намира ы Букинт и тук ног стоп споделяме толкова инфо . Прегледа като цяло си е безплатен първия . Аз изобщо не се занимавах с тия неща . И в Бахчеджи като ходех и в Мемориал , директно с болницата говоря . Нормално е агенция да взима % . Като лекарите с марките лекарства които предлагат

# 613
Да, Бочинка, така е, бизнеса на посредниците се крепи на комисионните, които болницата плаща на доведен  пациент, нормално е.
Но доста често се случва, посредниците да "съветват" не според индивидуалния случай, а според коя болница колко комисионни дава.
И не само за Турция иде реч.

# 614
Естествено , че е нормално да взема процент посредническата агенция, но не е нормално, ако е за сметка на пациента. Вече няколко ппъти чета такива неща, че цените през посредник са по-високи отколкото директно през болницата.

Общи условия

Активация на акаунт