Смешки от форума 35

• 81 815
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
  • Euskal Herria
Съфорумката има чувство за хумор и често се самоиронизира. Благодаря, разсмя ме, а и не само мен, като съдя колко души са оценили поста й.

Цитат
Сутринта търсих един адрес с навигатора на Гугъл мапс. Пеш. Тази гад ме изигра подло. Завих в грешната посока и това вместо да изврещи "овцо,  другото ляво е, бееее", си трайка и ми показва заобиколен маршрут през посоката, в която завих. На няколко места лъжеше, че трябва да завия, а то път няма - или ограда, или храсталаци и пустош зад тях. Накрая намерих адреса по старомодния начин - с питане. Почувствах се победител. 😂

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Цитат
...дистрибутор на някакви хранителни добавки, които агресивно промотира от сутрин до вечер. Ама да не си помислите, че са някакви мизерни добавки! Неее, това са чудодейни хапченца  сътворени  от извънвселенски съставки, съдържат  екстрат от надбъбречна жлеза на пчела албинос,  сушена по пълнолуние ретина на девствен птеродактил, нокът от мравка пеленаче, живеещо на източния склон на Пиринеите, пектин от златната ябълка, дето расте в двора на триглава ламя…  А приемът на тези вълшебни съставки , те правят здрав и почти безсмъртен. Лекуват  вси-чко – от кариес до най- невярната болест! А какво  невероятно и регенериращо въздействие имат върху кожата!  Редовният прием  изглажда бръчките, сякаш те е минал парогенератор Филипс, кожата се изпъва като кожата на тъпан на ромски оркестър. Ставаш енергизиран и свеж, като био маруля поливана с изворна вода от кладенеца на Дена самодива. А при вида на сияйния ти вид мъжкото народонаселение е в перманентна ерекция  и се чуди дали да те обладае на мига или да ти смени памперса, щото нали, ти си толкава подмладена, че имаш вид на пеленаче. И всичко това за пренебрежимо нищожната сума от 189 лв и 48 ст!...

ей такива неща ми оправят настроението в дни като днешния.

# 617
Цитат
...дистрибутор на някакви хранителни добавки, които агресивно промотира от сутрин до вечер. Ама да не си помислите, че са някакви мизерни добавки! Неее, това са чудодейни хапченца  сътворени  от извънвселенски съставки, съдържат  екстрат от надбъбречна жлеза на пчела албинос,  сушена по пълнолуние ретина на девствен птеродактил, нокът от мравка пеленаче, живеещо на източния склон на Пиринеите, пектин от златната ябълка, дето расте в двора на триглава ламя…  А приемът на тези вълшебни съставки , те правят здрав и почти безсмъртен. Лекуват  вси-чко – от кариес до най- невярната болест! А какво  невероятно и регенериращо въздействие имат върху кожата!  Редовният прием  изглажда бръчките, сякаш те е минал парогенератор Филипс, кожата се изпъва като кожата на тъпан на ромски оркестър. Ставаш енергизиран и свеж, като био маруля поливана с изворна вода от кладенеца на Дена самодива. А при вида на сияйния ти вид мъжкото народонаселение е в перманентна ерекция  и се чуди дали да те обладае на мига или да ти смени памперса, щото нали, ти си толкава подмладена, че имаш вид на пеленаче. И всичко това за пренебрежимо нищожната сума от 189 лв и 48 ст!...

ей такива неща ми оправят настроението в дни като днешния.

Лъже, никакъв зарзават не давам да се полива от кладенеца ми. Той е само за пиене.

# 618
Цитат
пия глътка мастика на гладно сутрин преди храна, защото гледах рецепти че някой са се излекували с мастиката. Та мога ли да пия Нексиум и Гастровал + Пробиотика и мастиката заедно за 2 месеца, мастиката ще отслаби ли ефекта на хапчетата?

# 619
Всъщност не е глупост. Анасонът наистина успокоява. Даже бабите вярват, че колики се лекуват с него.

# 620
Абсолютна глупост е, защото се лекува с мастик (както му бях написала), а не с мастика.

# 621
Какво е мастик?

# 622
# 623
  • Mediterraneo
Мастикс е думата. Смола от определено дърво, виреещо по Средиземноморието.

От Уикипедия
Мастиксът съдържа антиоксиданти, а също притежава антибактериални и антигъбични свойства.[1] Изследване на Нотингамския университет публикувано в New England Journal of Medicine твърди, че мастикса може да лекува язви унищожавайки бактерията Helicobacter pylori.[2] Други изследвания показали, че мастикса има относително слаба възможност да премахне H. pylori, но също споменават, че преработката на мастикса чрез премахване на полимера poly-β-myrcene може да усили и подобри влиянието на активните компоненти, в частност изомастикодиеноловата киселина.[3] Мастиксът може да има влияние при предпазването от възпаление на зъбите[4] и гингивити,[5] тъй като дъвченето му намалява нивото на бактериите в устата.

# 624
  • Deutschland/HE
Мастик казват на натуралната дъвка, така съм чувала от баба ми.

# 625
Всъщност не е глупост. Анасонът наистина успокоява. Даже бабите вярват, че колики се лекуват с него.
С чай от анасон обаче (не само бабите вярват), не със спиртен извлек Wink
Това което пишете Мастик (Мастиково дърво (Pistacia lentiscus)) е "мастиха" на грицки (ползва се смолата му), което няма нищо общо с мастика и съответно анасон (семена от анасон) Simple Smile

# 626
С чай от анасон обаче (не само бабите вярват), не със спиртен извлек Wink
Анасонът наистина успокоява. Даже бабите вярват, че колики се лекуват с него.
Аз за анасона съм съгласна, но за алкохола не съм.

# 627
  • FRANCE
Що бе, може на бебенцата по една малка мастичка за колики. Ще спинкат сладко. (Или на майката, ако не е кърмачка)

# 628
Хеликобактера на ММ се оправи с лекар, изследвания и прием на 2 бр. антибиотик.
След втория ден от лечението забравихме за проблема.
Пък който иска да се лекува с мастика и дъвка и ако му мине, да ми пише на лични Stuck Out Tongue Winking Eye

# 629
"Оплаквам се и аз, че харча пари като че са ми удвоили заплатата. За дрехи. Да речеш, че съм отслабнала, а то ги израствам по- бързо от детето. "
(Незнам от телефон как да го пусна като цитат)

Общи условия

Активация на акаунт