Избор на телевизор

• 75 357
  • 521
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,
Да попитам коя според вас е водещата марка смарт телевизори:
Сони, LG, Самсунг, Филипс...
Sony са номер 1, след тях са LG. Samsung и особено Philips не препоръчвам.

# 256
Съжалявам за глупаво зададения въпрос!
Смарт функциите и операционната система ще са водещи. Бюджет до 700-800 лв.
Така става ли?
Да, на така зададен въпрос ще получите по-адекватен отговор. Ако за мен смарт функциите са важни, ще се ориентирам към възможно най-нов модел. По отношение на смарт функциите, мисля повечето марки предлагат равностойни функции. Ако за мен са важни, измежду предложенията, които съм харесала на живо, бих избрала най-новия модел като година на производство. Това ще гарантира, че операционната система ще има максимално дълга поддръжка и смарт функциите ще работят по-дълго. Ако телевизорът, който сте харесали е модел от преди 1 или 2 години, има вероятност да е с операционна система, която ще има по-къса поддръжка във времето и част или всички приложения, важни за Вас, да спрат да се обновяват. За хора, за които не са важни смарт функциите, може да се окаже по-добре да си купят по-стар топ модел(и по тази причина с намалена цена), от колкото по-нов, с повече смарт функции среден клас. Та да си дойдем на думата - Сони с Андроид са като че ли оптимален вариант да се търси по-дълга поддръжка на операционната система и респективно смарт приложенията. LG и Самсунг си имат собствени операционни системи, които в никакъв случай не са лоши(там има войнстващи фенове на двете марки Simple Smile ). Но един господ знае кога ще им скимне да спрат да поддържат текущата версия, да изплюят някоя по-нова и да кажат тая версия няма да става за вашия телевизор. Ако все пак си харесате някой телевизор със собствена операционна система, то може да се намери някаква информация до кога производителят възнамерява да я поддържа и да си направите информиран избор дали това Ви харесва или не.

# 257
Най-важно е (за мен) високо качествената картина. Всичко останало е далеч на заден план...

# 258
Най-важно е (за мен) високо качествената картина. Всичко останало е далеч на заден план...
Не подценявайте звука, много е дразнещо да е лош и остър.

# 259
На звука му се намира цаката. Един саундбар винаги ще е по-добър от звука и на телевизора с най-добър звук. Калпавата матрица няма с какво да се компенсира. Ще си я гледаш така, докато е жив телевизора или не го смениш с нов.

# 260
У нас, съм казала, че пари за саундбар, не давам, излишно ми е.
Ако имате в плюс средства, защо не?
И друг път съм писала, че аз харесвам звука на Самсунг и Сони.

# 261
На самсунг по-евтините модели са с много лош звук, на LG OLED са с хубав звук.

# 262
Точно на LG OLED не бих казала, че е кой знае какво, но то няма и как да се постигне добър звук в телевизорите. По отношение на аудиотехниката физическите закони все още си важат - няма как да се постигне качествен звук в малко и тясно пространство.

# 263
  • IC 1101,Abell 2029
Моят 14-годишен Самсунг за мен си вади перфектен звук.Не виждам защо трябва да се обръща толкова внимание на този компонент.Незнам дали в днешно време се продават телевизори с лош звук,такъв който да те откаже от покупката.

# 264
Доколкото знам за качествен звук са нужни големи и обемни тонколони. Такива няма и май не може да има на днешните плоски телевизори. Тоест,трябва да свържете тонколони към телевизора...

# 265
Моят 14-годишен Самсунг за мен си вади перфектен звук.Не виждам защо трябва да се обръща толкова внимание на този компонент.Незнам дали в днешно време се продават телевизори с лош звук,такъв който да те откаже от покупката.
Отношението към звука е много персонално. За един перфектен звук не е добър за друг. Пак някъде там преди 13-14 години си бяхме купили един Панасоник с ИПС матрица. Прекрасни цветове, малко измислено черно, но ние по принцип не гледаме телевизия в затъмнена стая. Като цяло телевизорът беше много добър и звук някакъв имаше. След 2-3 години гледане му закачихме един хубав саунд бар. Ефектът беше потресаващ. Все едно си бяхме купили нов още по-хубав телевизор Simple Smile

# 266
  • IC 1101,Abell 2029
То май си зависи и кой какво гледа.Аз гледам почти само филми.Не ми се вярва че някой хубав саунд бар ще ме накара да харесвам някой филм-боклук.Докато виж качеството на видеото е от огромно значение,ако не да го харесаш,поне да го догледаш.

# 267
Точно Панасоник имам, купен е през 2021 г, звукът е ужасен, ама ми е в спалнята и не гледам кой знае колко.

# 268
Моля за мнение какво ще препоръчате от тези:

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SONY-XR-42A90 … -HD-OLED/p/171050

https://techmart.bg/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D … LED%20XR42A90KAEP

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-LG-OLED42C41L … a-HD-OLED/p/11174

Сонито са 2022 г. произведени, а
LG  е 2024 г.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 16:29 от monii

# 269
Моля, препоръчайте ми смарт телевизор 28 инча за спалня, който ще се гледа в легнало положение и на разстояние 2м.

Общи условия

Активация на акаунт