Избор на сушилня - Тема 17

• 28 618
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • Велики Преслав
Това е много вятърничево описание. Дай цодел на сушилнятя и марка

# 196
Beko 8433
Също се затруднявам да намеря ръководство на български .
Ще се радвам някой да ми помогне .

# 197

Това беше отгоре на сушилнята . Какво означава ?
Да махнеш това от вътре. Не си ли я отваряла още сушилнята ?

# 198
Например за 50 лева отгоре, има клас на кондензация А, или клас на консумация А+++.
  https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-ELECTROLUX-EW9H478S/p/688378
В линка аз виждам клас на кондензация Б 🤷 и разлика 100 лв в цената.

# 199
  • Велики Преслав
Аз казах примерно. Ама Zenker eнай ниския кляс от групата на електролукс

# 200
Аз казах примерно. Ама Zenker eнай ниския кляс от групата на електролукс

Ясно. Моята голяма драма е, че имах 2 боша втора ръка - едната работи една година, нещо се прецака - човекът, от който я взехме каза, че е пробит барабана. Взехме "нова" (пак втора ръка бош) - 6 месеца и почна да дава бъг с индикация за пълен контейнер - разрових се и прочетох, че това е проблем на този конкретен модел, та сега и нея ще я връщаме. Та се опитах да бягам от Бош. Обаче. Чета много положителни мнения (за моделите без самопочистващ се филтър, виждала съм го това отворено, знам как изглежда) и този WTR87TW0BY мога евентуално да го взема за под 1200 лв, а и е с 5 години гаранция - другите с 5 години, които намирам, са само Candy и Hoover, които не ме впечатляват много... И не мога да реша да се доверя ли за трети път на Бош Grinning

# 201
  • Велики Преслав
Този първия Бош пазиш ли го, това пробит барабан е малко вьтърничево. Тя какво не правеше 6акто трябва.

# 202
  • Sofia
Beko 8433
Също се затруднявам да намеря ръководство на български .
Ще се радвам някой да ми помогне .

Пратих ви линк на съобщение

# 203
Този първия Бош пазиш ли го, това пробит барабан е малко вьтърничево. Тя какво не правеше 6акто трябва.
Не, не го пазя. Взимам ги от един познат, който вкарва втора ръка от Германия - като почна да прави проблеми той си я взе, даде си я на неговите си майстори и докара втората. Проблемът, който правеше, беше, че дава индикация пълен контейнер с вода, а той не беше. Работи 20-30 мин, според мен до първото пускане на водата към самопочистващата се част, защото се чува специфичен звук, и от там - дава, че е пълен контейнера и иска да се почисти. Ползвахме я така няколко пъти, докато вече почна да го дава постоянно. Като я взе каза, че бил пробит барабана. Втората сега прави абсолютно същия проблем - за нея се разрових в някакви форуми (https://www.facebook.com/BoschHomeDeutschland/posts/i-bought-a-b … 0151167973296556/), където хората споделят, че имат същите драми, и то с нови машини, в гаранция. Първата и втората не бяха еднакви - първата беше 5та серия, сега тази е WTW86560. И двете самопочистващи се, като първата беше вече отваряна, тази си е още капсулована.

Та за горната въпросът ми е дали се знае да има някакви такива специфични проблеми със серията и конкретния модел или да се мятам смелно пак на Bosch и да забравя предразсъдъците от горчивия опит Grinning

# 204
Khaleesi,
https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … Gorenje%20DA83ILI
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtr85v10by   (4-та серия!)
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtr87tw0by
Тези втори употреби, за да станат втори си има сериозна причина.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 15:19 от petiaivanov

# 205

На третата съм се спряла, защото е и конденз А, а я държим в една таванска стая и със старата гледам е помухлясало малко. Та за нея ми бяха и въпросите дали има отрицателни мнения, кофти серия, или си е читава и да се мятам смело. Струва ми се и най-добър вариант между трите изброени. Без оглед на цената.

# 206
Ако ме питаш мен, в този ценови клас, бих взела Горенето на тази цена, ако не е мостра иначе този Бош ми се вижда читав.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 15:38 от petiaivanov

# 207
Ако ме питаш мен, в този ценови клас, бих взела Горенето на тази цена, ако не е мостра.
Защо? Гледам еднакви показатели имат май, но Боша е с 5 години гаранция. С какво друго превъзхожда Gorenje-то?
Bosch не са ли по-добри като марка за сушилни? Иначе имам пералня Gorenje, уж добре избирана, има какво да се желае от нея честно казано.

# 208
Ако ме питаш мен, в този ценови клас, бих взела Горенето на тази цена, ако не е мостра.
Защо? Гледам еднакви показатели имат май, но Боша е с 5 години гаранция. С какво друго превъзхожда Gorenje-то?
Bosch не са ли по-добри като марка за сушилни? Иначе имам пералня Gorenje, уж добре избирана, има какво да се желае от нея честно казано.
Единствено с гаранцията я превъзхожда, с нищо друго. Горе-долу са равностойни.
Пералните на Горенье в момента не са много ОК.
Всяка марка си има по един-два типа уреди, в които са добри и толкоз.

# 209
  • Sofia
Аз купих Горенето на 5.01 и на сайта все още дава да регистрираш гаранцията и да е 5г. Имаха промоция до края на Декември или до изчерпване на количествата. Взехме я от Tehnika.bg даже за 1075 лв не е мостра тук в София е магазина ги нямат изложени на другият ден ми я доставиха фабрично опакована.
Изпратиха ми сертификат по мейла за гаранцията почти веднага.

Общи условия

Активация на акаунт