Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 439
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Здравейте, аз искам да попитам ако има по-запознати тук за токсоплазмозата.. Колкото повече чета някакви работи, толкова повече се психясвам.. Уж гледам да спазвам хигиенни условия, ползвам отделни дъски за месо и зеленчуци, мия всичко, гледам етикети и не консумирам един куп неща, но се притеснявам.. Взимам си фреш от време на време, днес чета и там трябвало да се внимава..Та въпроса ми е аз ли се психирам повече от необходимото или наистина е толкова опасно и да отида да си направя някакви тестове..?

# 256
Психозата не води до нищо, аз си направих тест в 11 г.с заради котката ми, която е сфинкс и бях под нормалната граница даже за токсоплазмоза, все пак не е имала допир с външна среда и даже нямаше нужда да правя. По скоро не яж салами, месо без силна термична обработка, сирена пушени, мухлясали и всякакви такива измислени на пазара. Simple Smile

Здравейте, аз искам да попитам ако има по-запознати тук за токсоплазмозата.. Колкото повече чета някакви работи, толкова повече се психясвам.. Уж гледам да спазвам хигиенни условия, ползвам отделни дъски за месо и зеленчуци, мия всичко, гледам етикети и не консумирам един куп неща, но се притеснявам.. Взимам си фреш от време на време, днес чета и там трябвало да се внимава..Та въпроса ми е аз ли се психирам повече от необходимото или наистина е толкова опасно и да отида да си направя някакви тестове..?

# 257
Смърфи, а има ли причина да мислиш, че си застрашена от заразяване? При нормално спазване на хигиена и термична обработка на храната, няма от какво да се притесняваш. Дори и да имаш досег до животни, все пак и животното трябва да е болно, за да те зарази. Според мен просто си се наплашила. Всичко ще е наред 😉

# 258
b.vel, аз се меря на около 10 дни и обикновено има 0.5-1см разлика откакто съм в 5 месец. Записвам си ги в едно тефтерче, заедно с кг.

Smurfie, най-добре се тествай, защото ако си я изкарала вече имаш имунитет и няма как да заразиш бебето. Най-опасно е ако чистиш котешка тоалетна или се ровиш често в пръст. За другите неща, просто елементарна хигиена и всичко ще е наред.

# 259
Поздравления за всички добри новини Simple Smile да се отдъхнем малко и да се радваме на растящото коремче.
Останалите, които чакате за добри новини, стискам палци и мислете позитивно Flowers Four Leaf Clover

Вчера след прегледа и аз се прибрах с добри новини. Кистата продължава да намалява размерите. Дано да изчезне до края. Изписаха ми едни гелчета заради лека инфекция, която излезе в резултатите от микробиологията. Купих крема Maternea за стрии и ефекта е още след първото мазане Simple Smile нямах сърбежи през нощта. Икар и други мазила като Bearningen за много суха кожа не ми бяха достатъчно ефикасни.

# 260
  • Варна
Ние нямаме котка вкъщи, предполагам, че проблема е чисто психически и с бременния мозък съвсем... Благодаря за отговорите все пак:)

# 261
Здравейте и от мен, махам от родна земя.
Полетът ни мина чудесно, пътувах сама с малката, беше страхотно. Тя е летяла доста и преди, но за първи път откакто говори и разбира. Беше ѝ много интересно.
Аз сега съм изолирана, малко ми се разтече и носа и гърлото, но ми мина за ден. Преполовявам си карантината днес, а още не съм я усетила, не било толкова лошо. 😁😁 Канселираха ни полета за връщане обаче, и почти всички останали до края на март. Сега поне ще си поседя, мисля да взема за началото на март, когато ще съм 25г.с., за да летя една идея по-спокойно, преди да съм влязла в 28ма.

Накрая успях да си запиша час за фетална (20седмица) в Щерев при д-р Искилиева, някакви впечатления?

# 262
Днес ми дойде колана за бременни, ама още не съм го пробвал, за да имам отзиви.
Пумпалче, кога си при Исиклиева? Аз сега във вторник съм на ФМ.

# 263
Smurfie, може да тествате и котето. Ако го имате отдавна, шансът да е болно е почти 0. Миналата бременност осиновихме писе от улицата и го тествах - всичко му беше наред и само трябваше да се внимава с чистенето на тоалетната.

пумпалче, добре дошла и скоро да сте в отлично здраве! Аз имам доста впечатления от Искилиева, защото миналата бременност се следях в Щерев при нея и Чавеева, но понеже са главно негативни, ще ги пропусна. Ако имаш съмнения за нещо, задължително на второ мнение!

# 264
Днес ми дойде колана за бременни, ама още не съм го пробвал, за да имам отзиви.
Пумпалче, кога си при Исиклиева? Аз сега във вторник съм на ФМ.
В петък, на 22.

# 265
Вчера бях на преглед - 17г.с. + 2 дни. Бебчо е 190 гр 13,2 см. Чувствам се доста активна и жизнена, не ходя на работа от втория месец и може би чак сега почнах да се наслаждавам на свободното време❤🤣. До сега ни казваха, че ще е момиченце, но сега имат колебания и аз не знам вече какво да очаквам. Иначе апетит нямам почти никакъв, само на плодове и препечни филий, тип сандвичи карам, чат пат нещо пилешко хапвам😕. Всички имате страхотни новини и въобще не сте качили много килограми, много се радвам за вас😙😙😙. Разбрах, че имате някаква фейсбук групичка, дали ще може да ме добавите? Simple Smile

# 266
Скрит текст:
Момичета. мина днес и моя преглед при доктор Вецев, 16+3 г.с. Бебчо е добре, отговаря си на седмицата, около 180 гр.е, а добрата новина е, че кръвотокът на маточните артерии се е подобрил. Потвърди увеличаването на клексана, което вчера Паскалева ми назначи на базана на анти Ха тест и нисък S протеин. За плацентата обаче констатира, че е превия тоталис и няма шанс да се вдигне... ще трябва да раждам секцио, колкото и да се надявах да мога да го избегна. Стига обаче бебчо да е жив и здрав, ще преживея всичко каквото се наложи. Увеличени малко магнезия, за да няма никакви контракции заради плацентата и намалявам малко активността.  Надявам се всичко да е наред, както за мен, така и за всяка от вас 🙏

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 14:24 от sheli2005

# 267
Момичета, моля за съдействие. От известно време освен гаденето, което не спира, имам и ужасно усещане за парене. Как мога да го неутрализирам? От сутрин до вечер е, лягам си като парцал. 😭

# 268
Момичета, моля за съдействие. От известно време освен гаденето, което не спира, имам и ужасно усещане за парене. Как мога да го неутрализирам? От сутрин до вечер е, лягам си като парцал. 😭
Аз дъвча Гавискон, помага. Опитай се да забележиш дали някоя конкретна храна ти дразни повече и я избягвай. При мен мандарини, банан, тестени ми създават повече киселини. Ако те тормозят като си легнала, използвай по-висока възглавница. Като цяло, описаните методи леко облегчават, миналия път ми мина след като родих...

# 269
За киселините, аз все още рядко имам, но при предната бременност ми помогна по-малко храна и на по-често, при легнало положение - на ляво определено намалява киселините. Тестени, но с ясни съставки и без ядки не ми правеха киселини. То си е до поносимост на организма, следете след коя храна имате киселини и изключвайте.
На мен доматите са ми любима храна и въпреки високата им киселинност не ми пречеха, изкарах цялата бременност основно на домати и сирене, за разлика от манджи и разни готвени здравословно храни.
Уж газираната вода помагала, както и 7-9зрънца ориз след хранене, но не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт