Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 480
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм от Бургас и тук всички лекари за каквото и да е ме пращат в лина. Също имам проблеми с щитовидната, но слава богу никога не са ми играели така резултатите и за първи път чувам ..

В Кандиларов в София. Обмислям дали утре сутрин да не отида и в друга лаборатория за всеки случай.

смени лекаря, в какви лаборатории ги правиш ? Dizzy Face

Здравейте, имам питане относно ТСХ. Имам следящ лекар с час за четвъртък, но ми се иска да чуя и вашето мнение, ако знаете нещо по въпроса. При първите изследвания след като забременях излезе високо ТСХ (в една лаборатория - 11, в друга на следващия ден - 8 ). От тогава пия Л-Тироксин 75мг и съм всеки месец на преглед. Първо ТСХто падна на 2.25 (01.12), но после се вдигна на 4.80 (15.12), а днес беше 5.66 Когато ТСХто ми се вдига, FT4 и глюкозата падат. Не разбирам как така пия лекарства, а продължава да се вдига. И дали това по някакъв начин влияе на бебо (16г.с. съм)....

# 241
Здравейте, имам питане относно ТСХ. Имам следящ лекар с час за четвъртък, но ми се иска да чуя и вашето мнение, ако знаете нещо по въпроса. При първите изследвания след като забременях излезе високо ТСХ (в една лаборатория - 11, в друга на следващия ден - 8 ). От тогава пия Л-Тироксин 75мг и съм всеки месец на преглед. Първо ТСХто падна на 2.25 (01.12), но после се вдигна на 4.80 (15.12), а днес беше 5.66 Когато ТСХто ми се вдига, FT4 и глюкозата падат. Не разбирам как така пия лекарства, а продължава да се вдига. И дали това по някакъв начин влияе на бебо (16г.с. съм)....

Мира, височко ти е тсх, а ако ФТ4 е ниско, означава, че доката еутироксин не ти е достатъчна и трябва да се вдигне- това разбира се след консултация с ендокринолог. За влиянието му върху бебчо не се притеснявай- ще го вкараш в норма и ще падне. Вероятно би било проблем, ако не се следи и е висок през цялата бременност.

# 242
Благодаря Simple Smile ФТ4 ми е в норма, но в горната граница (сега е 19.3). Ще видим как ще изкоментира резултати и ендокриноложката, но за всеки случай ще пусна изследвания и на друго място.

Мира, височко ти е тсх, а ако ФТ4 е ниско, означава, че доката еутироксин не ти е достатъчна и трябва да се вдигне- това разбира се след консултация с ендокринолог. За влиянието му върху бебчо не се притеснявай- ще го вкараш в норма и ще падне. Вероятно би било проблем, ако не се следи и е висок през цялата бременност.

# 243
Излведвания се правят само в една и съща лаборатория. Правейки го в друга е нормално да имат различни резултати. Аз съм с Хашимото и пия 4дни по 100мг и 3 дни 125мг,ще видя другата седмица как ще са резултатите,но преди месец TSH беше около 2. Потърсете добър лекар. Правете изследванията ако имате възможност в Бодимед

Благодаря Simple Smile ФТ4 ми е в норма, но в горната граница (сега е 19.3). Ще видим как ще изкоментира резултати и ендокриноложката, но за всеки случай ще пусна изследвания и на друго място.

# 244
Страхотни новини момичета Simple Smile
Моето допълнително осигуряване е към Озок и ми изплатиха на 100% пренатеста и ФМ.
С предната бременност ми се появиха строи въпреки, че се мажех. Сега гърдите ме сърбят до ниво нервен срив и нищо не ми помага.

Mouce, а за Пренатест какви докс приложи за озок- фактура, касов бон и резултатите от сайта ли?
Фактура с касов бон, резултатите от теста и амбулаторен от прегледа.
За попълването на документите звънях в озок да ми кажат къде какво да пиша, за да не объркам нещо. Във фактурара ми бяха пренатеста и ФМ общо за 1100лв. Жената с която говорих от националния телефон на Озок беше много любезна, не както повечето на подобни длъжности Wink

# 245
Момичета искам да ви попитам нещо.
Понеже за ранната ФМ ходих в София в МЦ Марковс-при д-р Марков. Имам и час записан там за първата ФМ. Попринцип искам да си отида там,но  просто пътя ни е много до там и изобщо не знам каква ще е пътната обстановка.Разбрах,че и в моят град ( Търново) идва доктор от Стара Загора- д-р Иван Иванов.
Вие чували ли сте нещо за него?

Благодаря. 

# 246
  • София
Понеже за ранната ФМ ходих в София в МЦ Марковс-при д-р Марков. Имам и час записан там за първата ФМ. Попринцип искам да си отида там,но  просто пътя ни е много до там и изобщо не знам каква ще е пътната обстановка.Разбрах,че и в моят град ( Търново) идва доктор от Стара Загора- д-р Иван Иванов.

Благодаря. 

И аз съм при него за втората, малко на края ня срока в 22+1, ама много малко часове имаше останали.

Да ви се похваля, бях на преглед днес и всичко с бебето е наред! ❤ Взех и таткото с мен да го види, ама не е от чувствителните, така че видимо не се трогна и мисля да не го водя повече, разсея се и обясняваше на лекарката за ремонта 🤣 Пак се криеше и не се видя пола. Единственото лошо е, че както предполагах - при оргазъм получавам спазми/контракции и ми ги забрани...🤦🏻♀🤷🏻♀😢
Временно си отдъхнах. Каза с тази предна плацента да не чакам скоро отчетливи ритничета. Радвам се за хубавите новини на всички! 🌺

# 247
Здравейте, момичета, следя ви всеки ден и ви се радвам, но не съм много активна. ☺
Днес и аз мога да се похваля с положителни новини след прегледа. Всичко се развива нормално и имаме ново предположение за пол - момиче. 💕
Освен това се оказа, че плодът е по-едър от очакваното (212 гр в 18 г.с.), което малко ме  озадачи, но май не е проблем.

А за килограмите +2.5 кг, 18 г.с. ☺

# 248
И аз минах на преглед днес. И вече за 2ри път казаха,че е момичееее. Всичко се разива нормално. Отговаря си на седмицата 19 г.с днес-251мм 🌸
Аз запазих час  за ФМ за 08.02 тогава ще съм в 22+6 г.с,лекарят каза,че е добре,но аз се притеснявам да не закъснея.
А както казах имам и в София запазен по-ранен час,но просто не ми се пътува. Вече ми и тежи да седя дълго време седнала.

# 249
И аз минах на преглед днес. И вече за 2ри път казаха,че е момичееее. Всичко се разива нормално. Отговаря си на седмицата 19 г.с днес-251мм 🌸
Аз запазих час  за ФМ за 08.02 тогава ще съм в 22+6 г.с,лекарят каза,че е добре,но аз се притеснявам да не закъснея.
А както казах имам и в София запазен по-ранен час,но просто не ми се пътува. Вече ми и тежи да седя дълго време седнала.
Аз си запазих за 05.02, тогава ще съм в 21 седмица, но се двама лекари ми казаха, че до 23 е ок. 😊

# 250
Аз попитах и за БХС при втората Фетална Морфология и доктора каза,че не се прави защото така или иначе давал с 15% по-нисък риск от първият път.
Аз не знаех че не се прави. И се бях настроила да чакам резултати.

# 251

Благодаря. 

Аз се следя при Доктор Иванов в кабинета му в Стара Загора. Изключителен професионалист и първата ФМ и БХС правих при него, а сега и втората ФМ пак ще е там. Обяснява всичко няма да сбъркаш.

# 252
  • София
Аз запазих час  за ФМ за 08.02 тогава ще съм в 22+6 г.с,лекарят каза,че е добре,но аз се притеснявам да не закъснея.
За коя дата освободи час при д-р Марков и имаше ли проблем? Днес лекарката ми предлагаше да отида по-рано при друг, ама не ми се иска да отказвам часа и да ме на хокат, а и нз къде да отида по-рано, няма време да се записвам наново, ще си чакам за него Simple Smile

Иначе аз съм +3кг някъде, май трябва да почна да ограничавам тесто/сладко. Още не съм купувала крем за стрии, но ще трябва, а и крем изобщо, че бях на козметик и мацката ми каза, че ми е много суха кожата, достатъчно цепната съм вече...корема поне ми е добре, но краката, (между бедрата) си имам белези от предишната бременност, когато в 6 месец качих първите 7кг накуп и стана страшно. Вече дори бански ми е неудобно да нося...

# 253
Момичета, а на см как качвате? Скоро се мерих и забелязах, че над пъпа съм +4см, а под него - 3, т. е. въпреки свалените ми кг, коремчето изглежда като издадено леко напред. В ханша и бедра също съм свалила. 🤰

# 254
vikim23 , все още не съм се отказала от часа си,защото наистина съм доволна от там и не знам как да постъпя.Накрая ще отида и на двете Grinning

Иначе за кг. Аз се тегля и меря само на прегледите. Но съдя по дрехите си. В корема дънките не ми стават официално от тази седмица.
А напоследък хора,които не знаят,че съм бременна ми казват че съм отслабнала особенно в краката и дупето. Аз като се погледна в огледалото не виждам отслабване Blush

Общи условия

Активация на акаунт