Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 418
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
И моите устни са напукани и нищо не помага .

Иначе имам болки особено вечер и през нощта ниско в корема , доста са странни и се замислих да не е от предишното секцио 🤔 Не е нетърпима болка и не ми се иска да пия нош па , но си е дискомфортно . Знам , че съм с предна плацента , но не знам дали е ниска . При ниска има ли подобни болки ?

# 331
Кокосовото масло на мен лично ми помогна доста,за устните.

И моите устни са напукани и нищо не помага .

Иначе имам болки особено вечер и през нощта ниско в корема , доста са странни и се замислих да не е от предишното секцио 🤔 Не е нетърпима болка и не ми се иска да пия нош па , но си е дискомфортно . Знам , че съм с предна плацента , но не знам дали е ниска . При ниска има ли подобни болки ?

# 332
Благодаря Jessito, chef-mama, bels, ZiggyStardust, Radeva-87, sheli2005, b.vel, Соренда, fl0w3rlinna,  CandyY, mrs.RN, Mrs Cherry, elfina, bl00dflowerz, tido, горчива, purplesky, AAndreeva, vikim23, emilia_st, Tedy666

Благодаря ви момичета!
Благодаря на всяка една от вас за топлите думи и подкрепата!

В рамките на една година това е втора загуба за нас, ще си дадем голяма почивка и следващия път няма да слушам “светилата” на медицината, а собствения си глас.

Соренда, предишната загуба ми бе заради маточната шийка, лекарите тогава изрично подчертаха че ще имам нужда от серклаж( случая се развива в САЩ, не Бг). Дойдох си в Бг, след биопсия и хистероскопия, успешно инвитро, в12 г.с. отидох при др. Христов в Надежда , който ме успокои че няма никаква нужда от зашиване. Следващ преглед в 16+3 при него и неговия отговор не се промени- няма нужда от серклаж. Мъжа ми се бе върнал вече в САЩ,аз пътувах точно преди Коледа, имах записан час за следващ преглед 2 седмици след прегледа ми в Бг и вече имаше отваряне на шийката, последва серклаж по спешност на следващата сутрин. Оставиха ме да карам лежаща бременност( bed rest), направихме 20г.с ФМ и всичко си бе наред, шевовете държаха, но получих разкритие отново, контракции, кървене и всеки се досеща за другото. Не обвинявам никого, но ми бе подчертано че серклажа е закъснял в моя случай. Натрупах достатъчно опит в Бг болници плюс 2+2 болници и клиники в САЩ, станах експерт по ЗК, медицински застраховки и четене на медицинска литература. Искам да съм пациент следващия път, а не клиент на медицината!
Вярвам че някой ден ще съм в някоя друга група пак тук с термин!
На всяка една от вас желая безпроблемна бременост, много щастливи моменти и здрави бебчета!
П.с. Извинявам се за дългия пост момичета, но ако има как да съм в полза по някакъв начин- тук съм!

# 333
  • варна
Да мина да си дам отчета 😜!Кьрвенето спря и дано не се появява вече .... Предимно лежа .... От няколко дена забелязвам , че като стана ми се втвърдява корема , нямам никакви болки ! Ама чесно може и да си въобразявам то от това лежане и четене само на глупости си преписвам всякакви диагнози ! На някоя случвало ли и се това втвърдяване

# 334
Mimi, на мен ми се случва понякога вечер, но от началото на януари пия магнезий 1500 мг.дневно, защото при прегледите и доктор Вецев забеляза, че ми е доста стегнат корем. а аз съм с плацента превия тоталис и трябва да избегнем всякакви контракции, които биха могли да предизвикат кървене. Хубаво е да споделиш с твоя доктор за тези стягания и да видите дали да не ги включи магнезий. Най-хубавото е че кървенето при теб е спряло, дано не се появява повече 🤗 Аз също почивам доста, когато мога, у дома не прави нищо мъжът ми и детето са поели всички задължения...

# 335
Това втрърдяване са бракстън хикс контракции . Миналата бременност от 5ти месец започнаха , сега от 3ти . Когато станат няколко една след друга пия магнезий , че и без това често имам кафяво течение и в началото розово.

Почти не съм спала от тази болка ниско в корема ...около яйцника зоната основно . Днес съм на ехограф , стискайте палци

# 336
Привет, от петък вечер насам втвърдяването се появи и при мен. Не ме тревожи, защото и предната бременност го имах, без значение движение/покой, просто корема ми става на камък. Веднага си почнах магнезия, който бях спряла да пия. Друго ме тормози, доста силна болка в бъбреците, която се спуска надолу. Вероятно правя бъбречна криза, имала съм и без да съм бременна и с предната бременност в 23 г. с. Пих но-шпа, но почти не облегчава болките 😒 Ако и днес съм така, утре ще се наложи да отида до личната, защото с тези болки е абсурд да съм на работа.
Пожелавам на всички да минат болежките и да са добре.

# 337
Radeva-87, имам същите силни и режещи болки в бъбреците (първоначално само в единия, след това и в двата). Ходих два пъти на преглед при уролог, който установи задържане на урина. Успокоиха ме обаче, че това било нормално при бременност и не се назначава терапия - само но-шпа при нужда.
Все пак е хубаво да посетиш специалист.
Надявам се всичко да бъде наред!

# 338
Момичета, пазете се от всичко. Аз от седмица съм в серия от притеснения. Цялото ми семейство са с коронавирус от  събота (09.01). Баща ми е най-зле. Започна лечение вкъщи по препоръка на лекар мигновено, но в четвъртък го приеха с двустранна пневмония и висока температура. От вчера е с кислородна маска, започват преливане на кръвна плазма и ремдесивил. Сатурацията пада, аз не знам какво да правя. Майка ми и баба ми са с по-леки пневмонии, отново хоспитализирани, но се повлияват добре. Брат ми е на домашно лечение. Абе пълен ужас. Аз не съм имала контакт с тях от Коледа и ми е така притеснено от неочакваното. Много ми е мъчно, че причинявам това на бебчо, но е трудно да се владее човек. Само се моля за здраве за всички.

# 339
Ra4e, съжалявам отново и разбирам нуждата от почивка. Ние си дадохме 6м, но успех имахме на 10. Следващият път задължително серклаж превантивно, каквото ще да казват лекарите. Дано когато сте готови всичко да се получи бързо и безпроблемно!
mimi, браво че вече няма кървене. Да си седи така!
CandyY, дано всички оздравеят бързо и без дългосрочни последствия. Ти се пази в името на бебчо и дано скоро пишеш с хубави новини!

Успех на предстоящите ФМ момичета! Аз съм се записала на няколко броя че съм параноя.

# 340
  • варна
CandyY  наистина неприятно , но бъди спокойна миличка .... всичко ше се оправи 😍😍😍
Рената , на теб от какви ти казаха , че е това зацапване 😍

# 341
Раче, много гадно е всичко това, звучи ми като голямо подценяване на ситуацията. Аз също трябваше да съм с превантивен серклаж този път, ама за сега няма да го правим. Миналия път го направихме на горещо в 25г.с., бях с контракции и разкритие.
Канди, стискам палци скоро да има добри новини и да започнат да се подобряват всички!
Мими, дао повече да няма зацапване и кървене.
Джеси, ти къде записа часове?
 Аз съм във вторник, но обмислям да направя още една ако ми се събират повече от 3 седмици без преглед, че издивявам и искам да знам освен бебето как е и шийката как се държи.

# 342
Аз и на миналата ходих във Фемина при доц Димитрова и др Чучумишев в Малинов. Сега обаче се доредих и при др Сигридов. Малко повече стават, но пък този преглед е важен. Миналата седмица бях при др Чучумишев и беше доволен, но чак като минат и другите ще се успокоя.

# 343
Момичета, а на обикновен ехограф тези седмици би трябвало вече да са категорични с пола, нали?

# 344
Момичета, а на обикновен ехограф тези седмици би трябвало вече да са категорични с пола, нали?
Мисля че вече да ако има хубава видимост Simple Smile ние до сега бяхме момиченце, от вчера са категорични за мъж даже и аз се уверих от видяното🤣❤

Общи условия

Активация на акаунт