Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Искам съвет за развод

 • 3 177
 • 47
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 1 593
Според мен най -добре е да сте разделени ,но не разведени .Остави го да прави каквото си иска .Ти също потърси друг до себе си .Не бързай с развода ,това и най - лесно.Така ти ще печелиш ,  не той и любовницата му .Спечели време в твой плюс е .Зная ,че много ще бъдете против моя съвет ,не е лесно да търпиш .Смени прическа ,нови дрехи ,приятели .Прави се ,че си съгласна на развод без да бързаш ....


Многооо лош съвет . С големи проблеми може да се сблъска заради това .

# 31
 • Мнения: 989
Смисълът на споразумението при развод по взаимно съгласие е съпрузите да са уредили спорните върпоси предварително. Ако детето е припознато от съпугът ви смятам, че съдът ще очаква да сте се споразумели и по отношение на отглеждането му, издръжката, кога ще се вижда с не-отглеждащият го съпруг.
Ако живеете в жилището, то се води обитавано оъ вас по време на брака. Ако е на баби, дядовци, чинки и/ики минки  тогава мисля че имаше едномесечна покана, в която майката трябваше да се изнесе с детето (по спомен, не съм го чела скоро). Дали ще решите да оставате в жилището и дали искате е ваша воля, затова и се нарича развод по взаимно съгласие, защото следва вие да се съгласна с условията на развода. Не ние тук, във форума.
Но според мен споразумението трябва да включва и детето, ако то е припознато от бащата. Защото независимо, че бракът е сключен по-късно, то е ваше общо дете а законът не се прилага винаги буквално, а следва да се има предив и духа, в който е конкретната разпоредба. И щом детето е ваше, макар и родено извън брака, то е един от въпросите, които следва да де уредят. Не на последно място съдът се грижи и за интересите на детето при един развод.

# 32
 • Варна
 • Мнения: 27 472
Аз не разбрах каква причина може да има да си наляга парцалите и да си кюта разделена, но без развод. Какви ползи ще й донесе?

# 33
 • Мнения: 4 142
Предполаагам, че идеята да не се бърза с развод, а да се протака, идва от надеждата, че може така разводът да се избегне. Мъжът да се разкандърдиса и всички да са щастливи. Но ако той си остане с другата жена, майката и детето нищо не печелят от едно протакане. Да, издръжка се дължи след развод, макар че той ако желае, и при фактическа раздяла може да плаща някакви суми на майката. Но това едва ли ще продължи, особено ако другата жена роди дете, така че най-добре според мен авторката да си опече работата.

Детето, щом е дете на този баща и така се води и по документи, си има всичките права, а бащата - всичките задължения към него.

# 34
 • Мнения: 989
То и аз кикъде не видях да се пита Да се разведа или не....ама хората много обипат да дават непоискани съвети, разтваряйки кръгозора на автора до небивали размери.

# 35
 • По света и у нас
 • Мнения: 131
Въпроса е по скоро юридически, тъй като не сме в лоши отношения.
Трябва ли да се оформят като две отделни споразумения.
1. Развод по взаимно съгласие ( там се описват деца, вещи и събития настъпили по време на брака )
2. Режим на виждане , издръжка, семейно жилище и т.н. ( за сина ни роден преди брака - припознат )

Да така би трябвало да бъде. Развода е за имущество, попечителството е за децата и към тази молба се иска издръжка и т.н. Поне в Америка са разделени нещата.

# 36
 • Мнения: 608
Важно е какво пише в акта за раждане на детето, а не кога и дали е сключен брака. Нали не е написано неизвестен баща?

# 37
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 6 342
уплашихте момата бре, пропъдихте я от форума.Smiley

# 38
 • София
 • Мнения: 28 332
Доколкото помня, и в България е същото. Делото за развода е едно, за детето - друго.

# 39
 • София
 • Мнения: 9 434
Доколкото помня, и в България е същото. Делото за развода е едно, за детето - друго.

Това не е вярно, не можеш да се разведеш без да определиш отношенията с децата.

# 40
 • Мнения: 2 206
Съвети за развод е добре да бъдат поискани от адвокат, на когото това му е работата.
Тук някои се упражняват като такива и освен да объркват още повече, друго не правят. Законите не се четат, а се тълкуват. Съвет от типа прочети член едикой си и отивай да се развеждаш е несериозен...

# 41
 • Мнения: 39 674
Аз не разбрах каква причина може да има да си наляга парцалите и да си кюта разделена, но без развод. Какви ползи ще й донесе?

Причината е, че тя иска да остане в неговия апартамент, купен преди брака,
до пълнолетието на детето.
Ако той е съгласен, може.
Иначе не.
Това трябва да се впише в споразумението, което се изготвя при подаване на молбата за развод.
Дело за издръжка и режим на свиждане може и без дело за развод, но не изяснява нейния въпрос, дали може да остане в апартамента.

# 42
 • Мнения: 79
Йоана, съжалявам че така са се стекли обстоятелствата, но понякога това наистина е шанс за по-добър живот! Relaxed
1. При развода по взаимно съгласие трябва да уредите писмено всичко, включително режима на свиждане (примерно всеки втори уикенд, Великден и 2 седмици лятото - съвсем произволно ги нахвърлям). Съответно трябва да е това, на което и двамата сте съгласни. Кактто беше споменато - щом детето е признато, кога е родено няма значение.
2. Тук не мога да кажа. Със сигурност ако е по взаимно съгласие трябва да уредите и този въпрос - ако е съгласен, вписвате това в документа и живеете там. Ако не е съгласен за това или за което и да е - можете да се разведете по исков път (да си заявите желанията и накрая съдът ще реши кое да остане). За тази точки - консултирайте се с адвокат в някой по-голям град в близост. Сега има опции и за онлайн консултации. Ако кажат, че няма шанс, по-добре да си го оставите по взаимно съгласие - поне донякъде да запазите отношения.
Успех!
Здравейте ! Чета ви отдавана и сте ми много полезни, но винаги съм се въздържала да се регистрирам и да пиша. Имам нужда от вашата помощ. Тази "прекрасна" година отношенията ми със съпруга ми рязко се влошиха. След като уточнихме причината за това - друга жена, взехме решение да се разведем. Имаме момче на 5 год. , което аз родих преди брака ни и живеем в жилище закупено от съпруга ми също преди брака.
Въпроса, на който не мога да намеря отговор е :дали при развода по взаимно съгласие трябва да уредим родителските си взаимоотношения ( тъй като детето, не е родено по време на брака ), и жилището може ли да се разглежда като тн. "семейно жилище" за да останем с моят син в него до навършването му на пълнолетие.
Моля ви за съвет.

# 43
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 6 342
не се хабете да и пишете. момата напусна. Smiley

пп. в съд.решение думата "уикенд"  не фигурира или поне аз никога не съм я срещал.

# 44
 • Мнения: 2 206

пп. в съд.решение думата "уикенд"  не фигурира или поне аз никога не съм я срещал.


Има, има, мога да те затрупам със съдебна практика Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт