Професионални серии за коса 144

• 52 294
  • 782
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Момичета, дайте някакви насоки за Olaplex 6.
Търся продукт, който да ми направи косата лигава, гладка, лесна за разресване и омекотена.
Четох доста отзиви и мисля, че този Олаплекс ще е подходящ, но цената малко ме стряска.

# 616
  • Варна
Хубав финиш е 6-цата,но не е чак чудо невиждано. Харесвам го,но си признавам,че се сещам да го ползвам само като заговорите за него Grinning. Обичам да го нанасям на суха коса. Намачквам с него,обира всякакъв фриз, и придава много блясък.

# 617
Кой е най-добрият хидратиращ шампоан според вас?
Не се боядисвам,имам гъста коса. Искам да я пусна дълга (ако има отношение към питането)

# 618
  • София
На моята тънка, изрусена коса най-напояващо и действа Joico Moisture Recovery, което не значи че ми е любим, а че хидратира най-силно. Повече си харесвам косата след балансирана серия.

# 619
Много благодаря за отговорите и насоките(около 20 стр назад,) някъде бях чела но не мога да си спомня за закономерност между протеинови и хидратиращи продукти при миене на косата, ако не ви затруднявам бихте ми казали къде да чета или отново да я повторите, благодаря.
  Та сега видях че има промоция на PK в рибката и мисля да поръчам за моята суха, тънка и измъчена коса както ме бяхте посъветвали екстрийм еластисайзър, серума за цъфтящи връхчета на PK видях че има и термо защита дали е подходящ за финиш? Също така шампоан на Макадамия за хидратация с кафявата капачка за суха и тънка коса deep repair, към него има подарък и маска. Тези 4 стъпки дали са ок заедно при всяко миене като ритуал за коса много искам да се радвам на жива и блестяща коса като вас?
Лека нощ, прекрасни!

# 620
Терапевтичната преса я ползвам само на влажна коса. И то много влажна, както ме посъветваха тук. Моята коса съхне доста бързо и обикновенно я пръскам с пулвелизатор допълнително, когато минавам кичурите. Използвам при преуоши, терапии, маски. Но виж, да минавам финишите не съм се сещала. Ще взема да опитам.

Олапкекс 6 при мен се оказа доста капризен крем. Едвам му хванах цаката. Много малко количество, само на суха коса и само, ако съм прекалила с протеиновите продукти преди това и косата ми е по-твърда и суха. Тогава ми дава ефект на мекота. Но, никаква жилавост, заглаждане и блясък не ми докарва. Само омекотява краищата на косата. Действието трае няколко часа, до половин ден. След това, ако нанеса пак няма същият ефект. Както казах, много капризен продукт

PS - тънък косъм, хвърчаща рядка коса.

# 621
Здравейте, дами! Отскоро започнах да се заглеждам по професионалната козметика за коса, не съм много наясно с марки, продукти и т.н., та моля за съвет. Препоръчайте ми продукти за къдрава, хвърчаща коса, които да оставят дефинирани и меки къдрици, както и  някакви ампули, маски и какво и да било срещу косопад, но на по-достъпни цени, че с тия 380 лв майчинство Grinning Откакто родих (преди 1 г.и 4 месеца вече) ей няма спиране, братче! Ползвала съм ампулите на BES , мааалко намаля косопадът, но до там.
Аз родих преди 5м, косопада започна след 3тия и спря на 4,5м пия витамини прегнакеър за кърмачки и се къпех с шампоан от аптеката против косопад на Дюкре, от 2 шепи на къпане, или ресане и падаше дори на кичури, сега не пада има 10тина косъма на пода.

# 622
julia_gt,
Изглеждащ прекрасно и цветът е много хубав!

~Анджела~,
Недей да чупиш нищо. Както ти е описала ivka_smile —завърти си капачката до ограничителя, после обърни опаковката “надолу с главата” и стисни  “шишето”, докато излезе продукт.
много хубав цвят. Може ли да питам Коя боя и кой номер е?

# 623
  • София
Парфюм за коса
Почти всички парфюми имат и парфюм за коса. Аз ползвам такъв на любимия ми Шанс на Шанел. Цената е малко по-ниска от тази на парфюма, но също е много траен. Densi като специалист по парфюмите може да каже повече.

Терапевтичната преса работи с ултразвук и инфраред. Инфрареда е червената част на пресата. Самостоятелното му действие също омекотява косата, (доста преди за коса с нагряване го имат), но за да се получи онзи ефект на намаляване на молекулата на продукта и проникването му под кутикулата  трябва да работи и инфрареда. Ако и двете работят, при поставянето на капка вода между плочите и приближаването й водата започва да подскача и се създава усещането за изпаряване на водата.
Пресата се ползва само на мокра/влажна коса, на суха е безмислено, защото я нама водата,  която да подпомогне процеса на редукция на молекулата.

Защита на цвета имат всички шампоани на Алтерна, съставка Колър Холд, но серията Anti-Aging Infinite Color Hold е специално за боядисани коси. Серията е хубава, но аз от госини не съм използвала една серия повече от два поредни пъти. Другата хубава серия за боядисани коси е Витамино колор на Керастаз.

Витамини за коса при косопад са задължителен помощник. При кърмене най-добрия вариант са тези на марката Garden of life prenatal. Докато се кърми няма смисъл са ке изследват хормоните за косопад, защото така и така са объркани.
За да спре косопада трябва да се приемат повече протеини, дори да се включат в менюто протеини на прах.

Продуктите на Алтерна са трудни на изстискване. Затова аз винаги отварям капачката до край. Първо се прави един ход при отварянето за да се отпуши силиконовата дупчица отгоре, но ако завъртиш малко по-силно се отваря цялата капачка. Принципно отварянето е така направено дъ са се пази продукта да не прониква вода, защото това са продукти с малко консерванти и съответно по-бързо се развалят.

# 624
Magnollia, много благодаря. На другите се извинявам, че въпроса ми не е бил за тук. Всъщност позволих си да попитам в тази тема, тъй като се притеснявам да си пръскам парфюми по косата и търсейки продукт който има и други ползи освен аромата реших, че това е мястото където да си задам въпроса.

# 625
  • Плевен
Здравейте
Включвам се в темата, но ровя от 3 дни в интернет и намирам много противоположни мнения и съм тотално объркана.
Бих искала да ускоря растежа на косата- расте с около 1,5 см месечно.
Може ли да ми препоръчате изпитана козметика за коса, която би спомогнала да ускоря растежа?!
Благодаря!

# 626
Ако не кърмите, аз бих ви посъветвала да заложите на витамини има много добри опции, хранителни добавки и протеин. Няма по-добър начин да се справим с косопада от това да започнем от вътре. Локалните продукти са добър помощник, но рядко самостоятелно могат да решат проблема. Успех !
Не кърмя, никога не съм! Явно наистина имам нужда от някакви витамини, защото според мен не е нормално толкова дълго време да капе и да не се повлиява почти от никакви локални продукти! Ще трябва да търся нещо, определено!

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 20:17 от bubanka

# 627
Magnollia, много благодаря. На другите се извинявам, че въпроса ми не е бил за тук. Всъщност позволих си да попитам в тази тема, тъй като се притеснявам да си пръскам парфюми по косата и търсейки продукт който има и други ползи освен аромата реших, че това е мястото където да си задам въпроса.
Да, не трябва да пръскаш парфюми по косата, тъй като те съдържат много спирт и увреждат косъма, както и променят цвета. Ползи обаче няма никакви от специалните парфюми за коса. Те се наричат Мистове, доволно скъпи са и без алкохол с разредена консистенция и аромат. Трайни са,  и се носят добре при движение на косата, но не са като пар юмите с алкохол. Най-хубави са на Шанел и нишовите на Ксерджоф. По около 130 лв. са за малка бутилка.

# 628
Вчера ми пристигна терапевтичната преса за коса. Пробвах я на косата на детето, не излиза пара.
Пиша това, понеже нагоре стана въпрос за парата и липсата ѝ.

# 629
Погледни този на Balmain

Общи условия

Активация на акаунт