Професионални серии за коса 144

• 52 335
  • 782
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Отдавна не съм посещавала темичката. Преди Коледа бях поръчала този комплект на Moroccanoil Color complete, който обаче се оказа разочарование за мен, освен аромата, който е прекрасен и траен. Шампоана е гъст като мед, след измиване пръскам с този спрей, но косата ми е точно никаква, няма и особен блясък, а корена се омазнява някак доста бързо. Косата ми е изрусена, гъста, тънък косъм в добро състояние. Не бих повторила.
В този сезон от яки и шалове долният пласт на косата ми доста страда и в този ред на мисли искам да се консултирам. Имам инфраред пресата на Отто и искам да ви питам с какъв продукт мога да я ползвам като тип терапия, тя има опция 60 градуса. Искам някакво кератиново олио, чист кератин... Идеи?

Аз също имам проблем с долният пласт и го решавам с по-дълго престояване на маски за коса в тази част и повече финиши.
Конкретно за пресата на Ото не мога да ти бъда полезна но знам за други трикове които помагат.
След измиване на косата с шампоан можеш да сложиш по-силна маска като наблегнеш на тази част след което да увиеш тези кичури във фолио и да минеш мн нързо отгоре с нормална преса. Топлината ще активира продукта да проникне по-навътре в косъма.
Същото можеш да направиш и с ореуош - еластисайзъра да кажем.
Също така в тази част на косата може да наблягаш на силен финиш под формата на олио - при мен този пласт става на топка зимата тъй като косъмът ми е тънък и изветлен и сух и с 2 помпи sebastian dark oil в комбинация с една помпа от нощния серум на керастаз който ползвам и през деня като leave in всичко се разресва без да се накъсва.
Опитах и с др неща но без такъв успех

# 586
  • Варна
Супер идеи, мерси! Като масла имам на Nashi и отново Moroccanoil, ще добавя още нещо, точно така става на топка и при мен.

# 587
Някой знае ли какво се случва с Епруваж, спират ли я от продажба? От доста време няма почти нищо в Рибката, дори като асортимент, не просто, че на са налични...

# 588
  • София
Както се бях засилила да правя няколко пъти терапията на OWAY  с терапевтичната преса, така се оказа, че едномесечната ми преса от Нотино не работи. Свети инфрареда, но явно ултразвука не работи, защото не изпарява водата, това значи, че нещо не прави. Добре че сестра ми си остави нейната терапевтична у нас преди време и няма време сега за нея, та я ползвам аз. Ще я връщам на Нотино. Много се дразня така. Проверявайте, ако не ползвате пресите си периодично, та ако са в гаранция да ги върнете.
Иначе миналата година най-много съм ползвала Шу Уемура и Алтерна, след това Керастаз.
От откритията за 2020г, цялата малка OWAY.
Лично откритие за мен е втората стъпка от Keratin Emergency Service терапията на Ланза. Жалко, че е толкова малко. Почти при всяко измиване на косата слагам по 2 грахчета на крайчетата (последните 15 см.) на косата и косата става гладка и мека в тази си част. Аз съм с непостригана все още коса и е ужасно дълга и пречеща ми вече, та крайчетата са по-твърди и лесно се заплитат. С втората стъпка на тази терапия има веднага олекотяване и изглаждане. Магическа работа Wink

# 589
Здравейте, да ви питам, някой има ли опит с парфюмите за коса? Налага ми се да използвам нещо такова, търсих четох, но няма много избор от такива продукти и за това питам тук. Взех си нещо от ДМ като начало за проба, но не съм особено доволна. След много четене се спрях на продукта на Алфапарф, но преди да го взема реших да попитам тук, ако случайно някой може да ми даде съвет.

# 590
И моята преса Brazil keratin, не изпарява водата, но чак сега разбрах че това е прави дефектна. Даже не знам как да я върна, нямам хчгаранционна карта в кутията.
Като я ползвам, смятам че прави косата мека и блестяща. Ползвала съм я със стандартни продукти -маски, на Керастаз и други такива, както и олио на Ланза и Чи.

# 591
Здравейте, дами! Отскоро започнах да се заглеждам по професионалната козметика за коса, не съм много наясно с марки, продукти и т.н., та моля за съвет. Препоръчайте ми продукти за къдрава, хвърчаща коса, които да оставят дефинирани и меки къдрици, както и  някакви ампули, маски и какво и да било срещу косопад, но на по-достъпни цени, че с тия 380 лв майчинство Grinning Откакто родих (преди 1 г.и 4 месеца вече) ей няма спиране, братче! Ползвала съм ампулите на BES , мааалко намаля косопадът, но до там.

# 592
Здравейте, дами! Отскоро започнах да се заглеждам по професионалната козметика за коса, не съм много наясно с марки, продукти и т.н., та моля за съвет. Препоръчайте ми продукти за къдрава, хвърчаща коса, които да оставят дефинирани и меки къдрици, както и  някакви ампули, маски и какво и да било срещу косопад, но на по-достъпни цени, че с тия 380 лв майчинство Grinning Откакто родих (преди 1 г.и 4 месеца вече) ей няма спиране, братче! Ползвала съм ампулите на BES , мааалко намаля косопадът, но до там.
Ползвайте поне няколко месеца дадена терапия, от еднократно (месечно) ползване няма да има ефект. Съчетайте с някакви витамини.Ако кърмите нищо чудно че пада косата.Направете и изследвания ако няма подобрение.

# 593
Здравейте, да ви питам, някой има ли опит с парфюмите за коса? Налага ми се да използвам нещо такова, търсих четох, но няма много избор от такива продукти и за това питам тук. Взех си нещо от ДМ като начало за проба, но не съм особено доволна. След много четене се спрях на продукта на Алфапарф, но преди да го взема реших да попитам тук, ако случайно някой може да ми даде съвет.

Търси при парфюмите, а не при козметиката за коса.
Повечето парфюми имат и вариант за коса - hair mist.

# 594
И моята преса Brazil keratin, не изпарява водата, но чак сега разбрах че това е прави дефектна. Даже не знам как да я върна, нямам хчгаранционна карта в кутията.
Като я ползвам, смятам че прави косата мека и блестяща. Ползвала съм я със стандартни продукти -маски, на Керастаз и други такива, както и олио на Ланза и Чи.
Би ли обяснила как се прави терапия с пресата?
Импулсивно я поръчах, днес ще дойде, та, да я пробвам.
С маски за коса, да разбирам, че косата е влажна, сложена е маската и с пресата се минава кичур по кичур, после пак в банята за изплакване на маската.
А на суха коса може ли да се ползва, не с цел изправяне, а за проникване на финишите в косъма. Примерно, сега съм с коприната на Чи?

# 595
Ползвайте поне няколко месеца дадена терапия, от еднократно (месечно) ползване няма да има ефект. Съчетайте с някакви витамини.Ако кърмите нищо чудно че пада косата.Направете и изследвания ако няма подобрение.

Какво трябва да изследвам по-точно, ако сте наясно? Определен витамин или хормон, отговорни за косопада? Благодаря!

# 596

Виж този комплект, аз го ползвам от два месеца и косопада намаля драстично!
https://www.myfoxbox.shop/product-page/oncare-loss-defense-%D0%B … D0%BF%D0%B0%D0%B4
Редувам с шампоан Меди Биокленз https://www.zlatnaribka.com/shampoan-za-stimulirane-na-rastezha- … QQjEaAhj7EALw_wcB и тоника на Филип Кингсли https://www.zlatnaribka.com/hidratirasht-tonik-za-rastezh-na-kos … Philip%20kingsley

Отделно правя маслени маски веднъж седмично, като гледам да има задължително рициново масло, защото помага за растежа.
Сега съм взела и масло от макадамия.
Преди това слагах бадемово и жожоба.
Все такива, които действат срещу косопад и подпомагат растежа. Смесвам ги в шише с пръскало и добавям флорална вода - лайка, маточина, мента, каквато имам. И пръскам в корените, а по дължините слагам някоя изостанала маска за коса, която не ползвам толкова. Седя така няколко часа, като завивам с шапка за баня и кърпа + затоплям със сешоар.
Това ми е рутината от ноември насам и има резултат.
Трябва да си постоянна! Успех!

# 597
Би ли обяснила как се прави терапия с пресата?
Импулсивно я поръчах, днес ще дойде, та, да я пробвам.
С маски за коса, да разбирам, че косата е влажна, сложена е маската и с пресата се минава кичур по кичур, после пак в банята за изплакване на маската.
А на суха коса може ли да се ползва, не с цел изправяне, а за проникване на финишите в косъма. Примерно, сега съм с коприната на Чи?

Поръчах и аз студената преса от Нотино, очаквам я в понеделник. От много време ми беше мерак, но така като чета явно тези от Нотино често дават дефект, дано всичко да е ок с моята. Иначе и аз се чудих дали мога да я ползвам И на суха коса с някакъв финиш ( олио, крем) за по-лесно проникване? Или трябва да е само на мокро непосредствено след къпането? Поръчах и Tangle teezer wet след много прочетени отзиви тук и в една група във фейсбук за Грижи за косата. Малко се прецаках, защото няколко часа след това пуснаха в Дъглас намаление и излиза по-изгодна като цена от там. Чудя се дали освен за мокрото сресване ми е нужна и оригиналната.
То не е е точно оригиналната, а ето този модел, сега и намалена  https://www.parfimo.bg/tangle-teezer-salon-elite-chetka-za-kosa- … yuans-pink-lilac/
Просто много обичам такива нюанси и чисто визуално ме плени. Ако може някой да изкаже мнение точно за този модел. Косата ми е гъста, с тънък косъм, чуплива и фризи. Прилагам снимка.
Скрит текст:

# 598
  • София
Някой знае ли какво се случва с Епруваж, спират ли я от продажба? От доста време няма почти нищо в Рибката, дори като асортимент, не просто, че на са налични...

Направих запитване до ЗР. Отговориха ми бързо, както винаги.

Скрит текст:
Здравейте! Част от продуктите на марката в момента се обновяват, като подобряват формулите им, по тази причина нямат произведени налични. Разбира се, веднага щом от производителите са готови и имат наличност, ще получим от продуктите. Ако желаете може да следите на страницата ни или да ни предоставите телефонен номер, за да се свържем с Вас, когато получим.

На страницата на Епруваж бг в коментари намерих сходна информация.

# 599
Скрит текст:
Здравейте, дами! Отскоро започнах да се заглеждам по професионалната козметика за коса, не съм много наясно с марки, продукти и т.н., та моля за съвет. Препоръчайте ми продукти за къдрава, хвърчаща коса, които да оставят дефинирани и меки къдрици, както и  някакви ампули, маски и какво и да било срещу косопад, но на по-достъпни цени, че с тия 380 лв майчинство Grinning Откакто родих (преди 1 г.и 4 месеца вече) ей няма спиране, братче! Ползвала съм ампулите на BES , мааалко намаля косопадът, но до там.

Виж този комплект, аз го ползвам от два месеца и косопада намаля драстично!
https://www.myfoxbox.shop/product-page/oncare-loss-defense-%D0%B … D0%BF%D0%B0%D0%B4
Редувам с шампоан Меди Биокленз https://www.zlatnaribka.com/shampoan-za-stimulirane-na-rastezha- … QQjEaAhj7EALw_wcB и тоника на Филип Кингсли https://www.zlatnaribka.com/hidratirasht-tonik-za-rastezh-na-kos … Philip%20kingsley

Отделно правя маслени маски веднъж седмично, като гледам да има задължително рициново масло, защото помага за растежа.
Сега съм взела и масло от макадамия.
Преди това слагах бадемово и жожоба.
Все такива, които действат срещу косопад и подпомагат растежа. Смесвам ги в шише с пръскало и добавям флорална вода - лайка, маточина, мента, каквато имам. И пръскам в корените, а по дължините слагам някоя изостанала маска за коса, която не ползвам толкова. Седя така няколко часа, като завивам с шапка за баня и кърпа + затоплям със сешоар.
Това ми е рутината от ноември насам и има резултат.
Трябва да си постоянна! Успех!
Благодаря за препоръките! ☺️

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 19:48 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт