Професионални серии за коса 144

• 52 288
  • 782
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Имах шампоан и балсам Маракеш, при първите 2-3 измивания бяха ок, след това адски ми разхвърчаваха косата.
Моята е гъста, плътна и дебела, ако има значение.

lili_78, пробвала ли си шампоана на Филип Кингсли за сухи краища и мазни корени? Аз мазни корени нямам, но сухи краища - да и бях очарована от ефекта - точно лигава коса и супер добре прибран фриз. Съчетавам го с хидратираща маска - например на Марокън кафявата капачка или Неума хидратиращата, или Ланза Моа Моа, няма значение, която си харесваш. С всички има ефект на лигава коса при мен. И много ми помага анти-фриза, което е основно нещо, което боря. Моята коса е различна от твоята - доста мека е, тънка, но не пречи да пробваш.

# 646
  • Пловдив
Петя, много благодаря за препоръката! Веднага си записвам този шампоан. Не бях го пробвала досега. Много харесвам Moisture extreme серията, сигурна съм, че и тази за сухи краища и мазни корени ще ми хареса. Аз също нямам мазни корени, но сухите краища са ми проблем.
Имам маската Ланза Моа Моа, така че ще съчетая с нея.

# 647
  • София
Защо така нещо не ми хваща окото Wink а ми се пробва ново нещо. Новото блондинско Шу ще го пропусна, че не съм баш блонди, даже последното ми боядисване се олях със зеления и синия коректор и съм светло шоколадова Blush и понеже последното ми боядисване беше на 27 декември и вече е месец оттогава и боята не е паднала никак, а очаквах да пада, защото отдолу съм много светла в действителност - ниво 7 най-малко, сега се чудя какво да я правя. Пораснал е корен почти 2 см и има резлика, като по-скоро ме дразнят белите коси. Но не искам да боядисвам, защото ако подходя както обичайно и не пльосна 3 пъти повече коректор, отколкото трябва - корена ще ми стане много по-светъл от косата, а това ми учи ужасно направо.
Преди време събарях цвят с намазана с масла коса и престой от 2 пъти в парна баня по 30 Мин, ама сега няма къде да ходя на парна баня. Ама как може въобще да не е паднал, просто не знам. Явно ще си почакам още известно време - и без това не съм заизлизала много навън.

За неразбралите за терапевтичната преса: Включвате пресата. Капвате на едната плоча няколко капки вода. Приближавате плочите една към друга бавно и ако като са на няколко милиметра от затваряне започват капките да подскачат и да излиза пара като от парна баня - всичко е тип-топ. Няма ли го това - директно е повредена. И само си мислите, че правите нещо като я ползвате. Разчитате на плацебо ефект Joy С най-добри чувства го казвам.

# 648
  • Някъде там
Хаха Ани колкото и невероятно да прозвучи нищо не съм купувала от черен петък насам.  В кошниците ми из разни сайтове са новите Керастаз за Блондинки и блондинските на Шу,но се помайвам и не ги поръчвам.
Толкова много козметика имам,че ме е срам от мене си Grinning.
И аз съм така .Срам ме е от мен .От всичко което имам всъщност използвам страшно малко неща .
Основно използвам виши денси солушън (шампоан , балсам и спрей ) шампоан напура за израстване на коса , маска епроуваж  или редувам с джойко .
Това е Simple Smile
Руса мама, взех си спрейчето на BNH - не е лошо , за ефект ми е още рано , но ми допада.Нямам очаквания за тези пари ,пък може да ме изненада приятно .

# 649
Здравейте!
Удачно ли е запечатване на маската  Kerastase Extentioniste с балсама на   Aphogee?

# 650
  • Бургас/Пз
Привет!
 Поръчах маската на Ланза Мои Мои и киселинния шампоан на Иноа. За момента май нямам нужда от друго, освен нещо за скалп.
За сега се спрях на тези продукти:
1.Преди боядисване ползвам ДПШ.
2.След боята - две поредни измивания с Марокан  колор и следващите две с Витамино колор на Лореал /остава си любимата ми хидратация/. Имам и Маракеш за боядисана, но Марокана ми харесва повече.
3.След това 2 измивания с Про лонгър в съчетание с ампула, а после още 2 с Керастаз екстеншънълист, като преди него ползвам масла като преуош.
Така завъртам 8 седмици и пак измивам с ДПШ и после боядисвам /горе-долу на два месеца/
Как ви се вижда тази поредност??

Ползвам ампули за косопад в деня преди миене и се чудя за някаква друга грижа за склапа, но по възможност да не омазнява корените и да не е прекалено скъпо, защото като цяло нямам някакъв сериозен проблем.

Като си гледам продуктите засега настрани остават Маракеш колър, Коледната серия на Brave hair и Лореал инфорсър. Ще ги мисля кога и къде да ги редувам и тях.

Благодаря на всички, които споделяте тук, страхотна информация давате и препоръките са ви супер адекватни. Не знам как преценете нуждата на косата на другите, но досега каквото съм решила да купя от това, което сте ми препоръчали не съм сгрешила. 😘😘😘

# 651
Ако имаш време и желание, можел преди баня да си правиш маслени маски, например с ЯЧМР (ямайско черно рициново масло)

# 652
Здравейте момичета! Бързам да споделя впечатленията си от балсама на Алтерна (който първоначално не можах да отворя ☺️) https://www.notino.bg/alterna/caviar-anti-aging-khidratirassh-ba … -kosa/p-15795655/. С една дума-разкош! (Все още нямам много продукти за сравнение, но от наличните ми за сега съм най-възхитена от този)
Първо направих един бъркоч от жълтък, лъжица мед, малко разтопено кокосово масло, зехтин, стимулант на Икаров, масло от черен кимион и лаврово масло. Всичко леко затоплено за да се смеси добре, намазах в корените и по навлажнени дължини и така стоях около два часа.
Измих два пъти с шампоан Терапист и още един с малко количество Филип Кингсли за блондинки за да матирам, че съм за боядисване. Съвсем очаквано след изплакване косата беше доста заплетена, но умишлено пропуснах маската. Сложих от балсама и още докато разнасях я разплете и я направи една такава лигава и подвижна. Аромата също много ми хареса. Подсуших я и сложих малко количество Термо Лакме 10. Изсуших  със сешоар и четката на Оливия Гардън (и тя ми допадна страшно много, въобще не скубе), една две капки Мароканойл Лайт като финиш и резултата беше прекрасна коса без обичайния frizz. Само трябва да си сменя сешоара и мога да пенсионирам пресата😊

# 653
  • Бургас/Пз
Ако имаш време и желание, можел преди баня да си правиш маслени маски, например с ЯЧМР (ямайско черно рициново масло)
Да, забравих го него, че го поръчах от Ихърб и още не е дошло Simple Smile Обаче аз ли си втълпявам или наистина е възможно, обаче маслата с хидратиращ или безсулфатен Ш изобщо не мога да ги измия. Възможно ли е, или аз бъркам накъде??

# 654
Когато правя маслен пре уош, винаги измивам по два пъти с шампоан и се отмиват.

# 655
  • Бургас/Пз
Когато правя маслен пре уош, винаги измивам по два пъти с шампоан и се отмиват.
Аз по принцип винаги мия по два пъти. Имам чувството, че под душа е измита, обаче после като я изсуша не е точно така. И това е само като ползвам маслени маски. Чудя се дали не прекалявам с количеството и ще пробвам да слагам по-малко.

# 656
  • Варна
Ани смени местата на Керастаз за дълга коса и Пролонгър. Преди боядисване е хубаво последните две измивания да са с повечко протеин.

~Анджела~ балсамите на хайверените Алтерни са си живи маски всичките. Няма нужда от маска преди тоя балсам.

# 657
  • Бургас/Пз
Благодаря, Принцеса, незнайно защо бях решила, че Керазстаз е по-протеинова серия от Пролонгър Simple Smile

# 658
Ани, пробвай да сложиш малко сода за хляб в шампоана, щом не се отмиват само с него.

# 659
  • Пловдив
Аз също купих ЯЧРМ от Iherb, но съм забравила как се използва и с какво. Преди 3-4 години имах и правех маски, но сега се чудя с какво да го комбинирам. Имам глицерин и кайсиево масло - дали би била добра комбинация?

Някой преди беше препоръчал да се слага малко балсам в маслената смес и после много лесно се отмива маската. Пробвах го 1-2 пъти и наистина работи.

Общи условия

Активация на акаунт