С какво ви дразнят свекървите? - 126

• 54 494
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Не сравнявай с други баби и дядовци. Това, че на х свекърите му гледат децата, не значи, че и твоите трябва да гледат вашето.
Харесва ли ти или не, те не са длъжни да гледат детето. Питай в прав текст като имаш нужда от помощ, не очаквай да ти четат мислите.
Оплакването от подаръците не ми се коментира. Как ми се иска и моите свекърите да можеха да си позволят са отидат на разходка с нощувка в друг град.

# 481
  • при късмета
Хора, научете се, че като правите планове за бебе, трябва да сте наясно, че в следващите няколко години трябва да го гледате изцяло и да съобразявате времето и желанията си с него. Това е положението. Като сте правели въпросните планове, сте ги правели само помежду си, нали? Не сте питали баби и дядовци съгласни ли са има дете за гледане, щом ще разчитате на тях. Обичайно съм на снахите на страната, но признавам, изключително ме дразнят родители, които са създали дете и после се чудят на кого да го трапосат и само мрънкат как никъде не могат да отидат. Ами средно интелигентен човек, предварително е наясно с цялата ситация и причини за мрънкане няма. Никой не длъжен да гледа децата, които вие сте създали, включително родителите ви

# 482
На мен родната ми майка не ми е помагала никога с децата, Опс, само веднъж за 20 години тоест се е случвало да гледат с баща ми едното ми дете. В този смисъл и двете ми свекърви - бивша и настояща - са по-навити да гледат деца. Аз какво да направя? Какво може да направи мъжът ти? Ако му дуднеш как техните едва ли не не помагат, просто може да натовариш него. Няма смисъл.

Явно си попаднала на свестни свекъри. Виж другите оплаквания из темата Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 12:07 от _Bianka__

# 483
Казах ,че ще си измрънкам, не очаквам ищо да се промени. Сами си гледаме детето. Моята майка е в чужбина и не мога да разчитам и на нея. Просто ми тежи понякога, това е. За подаръците си е досадно, защото ние имаме едно виждане за дома си как да го обзаведем и с какви електроуреди да е. А не да ти натрисат неща.

# 484
Мисля, че на Teddy Bear ѝ липсва свободата отпреди раждането на детето и сега се чувства като в затвор. Честно казано, и аз съм се чувствала понякога като нея, но съм била наясно,че никой не ми е длъжен.
 Дразни се на свекърите, че отиват на разходка. Ами ще ходят, защо не ? Минало им е времето да им реват бебета на главите, могат да си го позволят, какъв е проблема?. И младите могат да ходят на разходки с бебе. Аз съм го правила. Голямата щерка я  оставих за пръв път да ми я гледат, чак когато беше на 4 години. С малката по-бързо капитулирах.

# 485
  • France
На всички ни липсва свободата от преди. Мечтата ми е да имам една типична българска баба, на която да мога да хвърля децата и да поема въздух. Ама няма.

# 486
Никъде не съм писала ,че са длъжни. Не ми преиначавайте думите или ,че съм очаквала да го отгледат. Просто наистина съдейки по моите познати и приятелки, техните роднини помагат. Исках да си кажа, че ми тежи това, че не можем да сме сами с ММ даже и за малко,а ме нападате ,че не сме го мислили ,че искаме да си веем гъза и подобни...  Но това си е вашата гледна точка. Лек и спокоен ден.

# 487
  • Варна
Казах ,че ще си измрънкам, не очаквам ищо да се промени. Сами си гледаме детето. Моята майка е в чужбина и не мога да разчитам и на нея. Просто ми тежи понякога, това е. За подаръците си е досадно, защото ние имаме едно виждане за дома си как да го обзаведем и с какви електроуреди да е. А не да ти натрисат неща.

Имаш право да си помрънкаш. За кафе машината (или кой да е такъв подарък) дали не може в магазина да се смени с нещо по ваш вкус? Е, ако разбира се няма да настъпи по-голяма драма.  

На бабите като цяло, ако мога да вярвам на майка ми и свекърва ми (лека й пръст, много помагаше) им тежи отговорността. Ако детето се разболее/удари... ги боли за него и се чувстват виновни пред родителите.

# 488
И ние съвсем добронамерено ти казваме, че не си сама в това. На много млади родители се случва същото. А след 30 години баби от стария тип,  гледащи внуци редовно, почти няма да има...

# 489
  • при късмета
Никой не ти преиначава думите. В първия си пост каза, че не мислели на вас къде ви се ходи и искаш помощта от тях да се изразява в гледане на бебето, а не в даване на подаръци. Няма как по друг начин да се тълкува. Ти като имаш толкова наблюдения над приятелки и положението им, питахте ли предварително свекървата, как вижда нещата след поява на внуче? Конкретно за нагласата им спрямо гледането? Бас ловя, че не сте. Тогава не можете изобщо дори да го очаквате, камо ли да мрънкате, че не го правят. Пак казвам, това е фактическото положение. Не нападки

# 490
Ама то това е да имаш дете. Вярно, че никой не знае какво е преди да се появи детето, ама все пак си правиш сметката, ще можеш ли да се оправиш или не. Имам позната, която роди второ дете след като се увери неколкократно, че майка й ще й помага.
Работи над нежеланието на мъжа ти да има външна помощ за детето. Там е разковничето.

# 491
Ооо 2 години ни питаха директно кога мислим да имаме дете, че искали да ГЛЕДАТ внуче докато са млади... Grinning Grinning Grinning  това беше последния ми пост, няма за какво да се извинявам,че се чувствам по определен начин. Shouda, wouda, couda е ситуацията. Това беше от мен, вие си ми "дъвчете" думите .

# 492
Teddy Bear, права си да се дразниш за подаръците. Не може ли мъжът ти да им каже в прав текст, че така не ви радват, а ви поставят в неудобна позиция да ползвате неща, които не са ви по вкуса? Ако не искат да дават пари, за да си изберете сами, поне ваучери да подаряват. Или поне първо да се допитат до вас какво ви харесва, преди да купят. Постарайте се да го обясните тактично.
За детето... И теб те разбирам, помня колко изцеждащо физически и психически е отглеждането на малко дете. Но и тях ги разбирам. Детето е още много малко, не е свикнало да се дели от мама. Явно ги е страх да остават насаме с него – че ще плаче, че може да се разболее или да се нарани... Само след няколко години, когато се очовечи, ще искат да го взимат и да го водят насам-натам, но дотогава... Стискаш зъби и чакаш да поотрасне, няма друг начин.
Или пътувайте с него.

Ооо 2 години ни питаха директно кога мислим да имаме дете, че искали да ГЛЕДАТ внуче докато са млади... Grinning Grinning Grinning 

Е, те са искали да гледат внуче, но по-голямо дете – с което може да се комуникира и което да си казва какво иска или какво не му е наред. Едва ли са си представяли да се грижат за малко бебе.
То същото е и с мъжете – когато кажат, че искат дете, обикновено си го представят по-голямо, за да си говорят и да правят заедно разни неща. Докато жените искат да гушкат малко бебе. То само като погледнеш заглавията на темите „Искам бебе“, не дете, а точно бебе, с което да си играят на кукли. Да, ама бебето не е кукла. Плаче, капризничи, изцежда ти силите. Има едни доста трудни за майката 2-3-4 години, когато е главен фактор в живота на детето и това си носи своите последици. После става по-леко. Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 12:40 от Как' Сийка

# 493
Да гледат в смисъл да го виждат и да му се радват Simple Smile

# 494
  • при късмета
Ако им бяхте обяснили, че според вас не си изпълняват обещанията, то и налагането с подаръците нямаше да го има, защото нямаше да имат очи да ви налагат каква да ви е кафе машината.
А ако детето е много малко, изобщо не трябва да ви пречи на романтичните уикенди с мъжа ви, независимо, че ще са у вас, а не другаде. Бебетата заспиват рано

Общи условия

Активация на акаунт