С какво ви дразнят свекървите? - 126

• 54 432
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Някой ден ще ставам свекърва, не знам каква ще бъда.. но за сега съм си просто снаха и веднъж не съм се държала невъзпитано към свека, дори и да не я харесвам. Не ми е в къщата, не ме бърка. Обаче родих. 🤣 Първо драма защо моята майка щяла да идва след раждането вкъщи за 2 седмици (раждах секцио и майка ми искаше да помогне на детето си ☺️) , после драма как щяло да се казва детето, трябвало на нея и цитирам: "ако не е на мене ,не го ща".. пука ми пък 🤣 защо в еди си коя болница съм щяла да раждам, та тя имала познат доктор в друга болница 😑 защо не можело да влезе да види бебето (мерки за Ковид) ,как така тя нямало да види "бебето СИ" 😑 на изписването майка ми готви, оправя ,намества .. все пак ще се върнем с бебе, аз след операция и иска да ни е по-лесно.. свека идва на гости с дискотечен грим и букли и стои майка ми да и сервира и на всичкото отгоре като тръгваха поиска майка ми да и сложи храна в кутии за вкъщи 🤣 докато кърмя в другата стая тя идва да наднича през прозореца. 😑 И се бяхме разбрали ,че през първите 40 дни при бебето може да идват само тя и моята майка, мое решение, все пак така съм преценила за новороденото си бебе.. е тя не го спази, лелята да идвала, много се затъжила дъра бъра.. окей, съгласявам се ,за да няма драми. Но нейното е пълно безхаберие. Помолихме я с мъжа ми да не идва с такъв тежък грим вкъщи при бебето ,защото всеки път цялото е в грим ,а го водихме при дерматолог заради обрив и тя се смее.. 5 пъти и казва мъжа ми и тя все се смее.. ами нека съм невъзпитана снаха, но му казах, че ако пак дойде така просто няма да пипне детето, е можело значи.. но свекъра не пропусна да ме бъзика сякаш съм луда. Майка ми, която работи по 15 часа, в почивните си дни ,като иска да вижда детето, идва вкъщи и докато кърмя тя наготвила нещо или пуснала пералнята или ще измие чиниите.. тя е такъв човек ,гледа да помогне с каквото може.. Свека идва като на барче, черпи се със сладко и количка ,сервира се, събужда детето щото искала да му се порадва, взема каквото има приготвено за вкъщи да хапвала 🤣 значи ние сме младо семейство с не много големи доходи, но се справяме.. ама да ми вземаш от храната, за са си имаш за вкъщи 🤣 отделно ден през ден пари назаем ни иска, нямали какво да ядат ,а си поръчва чанти и парфюми (не нападайте мъжа ми, сам каза ,че вече няма да и даваме). Веднъж се наложи да гледа детето, за да отида на лекар (направих възпаление на операцията) , тя многократно сама се е тикала да гледа детето.. та беше нейния миг.. и понеже за пръв път ще остава с дете, което вижда за по 30мин като спи аз започнах да и обяснявам какво обича той, на люлката, на гимнастиката ала бала и насреща ми "аз съм отгледала 2 деца.. твоето е 'мноого' специално ама аз знам какво да правя" ами не, не знае. Детето всеки път реве с нея, та плюх си на възпитанието и казах, че тя може да е отгледала 2 ,но моето не е гледала и си няма никаква представа това дете какво иска.. разсърди се.
Постоянни коментари от типа "това дете защо не се усмихва, какво не му е наред?" ; "Той все намръщен, направо ужасен човек" ; "той защо не спи в количката, какво не му е наред, всички други деца спят"
Това са дребни неща ,но са напълно достатъчни аз да не искам да се занимавам с нея. Като прочета тук някоя свекърва да обяснява, че те снахите едва ли не виновни ,а свекървите нищо не били направили.. айде, айде. И преди да родя е имало безброй тъпи коментари, но хич не я слушах. Ама вече ,ща не ща, трябва да я виждам и започва доста да ме дразни. Винаги нещо е направила свекървата, за да получава такова отношение от снахата. Още преди да се оженим стана панаира. Тя ми звъни за някакви глупости ,говори ми 30мин по телефона и накрая възпитано 5 пъти и казвам, че трябва да затварям, защото баща ми ме чака пред блока зимно време на улицата... А тя продължава да говори и не млъква и накрая просто казах "виж кво, затварям ти, чао" и готово.. мъжа ми се прибира след 2 часа ядосан, майка му му се обадила, ПЛАКАЛА, аз съм и крещяла, тряснала съм телефона..  иди обяснявай, само дето аз имам запис на разговорите и му пуснах и той чу.. звънна й и вдигна скандал защо лъже.. тя може да не го помни, ама аз помня какви интрижки дроби.. е за това свека не я харесвам .. та ако някоя тук свекърва си мисли, че тя нищо не е направила 100% е в голяма грешка 🤣

# 661
  • София
Не се занимавай с нея. Синът й да се оправя. И го хвани да започне да си гледа детето и къщата, а не майка ти да му ги гледа след работа и тя да идва да му гледа детето след раждането.

# 662
Erinne,
Ако още четете: Обличайте детето, както ви харесва на вас. Аз също обичам шарено и имам момче и момиче, проблеми не е имало. Защото: 1. Децата също се осъзнават спрямо пола си и искат дрешки съответно за момче и момиче. 2. Моите деца около 10-тата си година казаха сами, че вече дрехи и чорапи с анимационни герои не искат. Дрехите за децата се променят с възрастта просто и в зависимост от  пола. 3. Дъщеря ми на 13 г. заяви, че ще носи основно дрехи в черно и бяло, за мой ужас. 4. Синът ми само гледа да си купи някоя тениска, която не е синя, черна и сива, защото от тези цветове има много.

# 663
Ама много ме кефи как се чудите тук в тая тема за какво да се хванете. Мъжа ми си гледа детето и къщата си гледа. Къде прочетохте ,че не го прави ?! Мъжа ми след раждането също си беше вкъщи. На вас какъв ви е проблема ,че нечия майка иска да помага на детето си?
Не се занимавай с нея. Синът й да се оправя. И го хвани да започне да си гледа детето и къщата, а не майка ти да му ги гледа след работа и тя да идва да му гледа детето след раждането.

# 664
  • София
Защото ако и двамата родители си гледат детето и къщата, бабата става излишна.

# 665
Странна логика имате вие. Бабата никой не я кара да върши нищо. Тя си е такъв човек. Да не идва да вижда внучето, защото аз сама си го гледам ли? В поста си говоря за свекървата и за темата, че уж снахите били виновни. Моята майка и мъжа ми нямат много общо с тъпите коментари на свекървата. Не се чудете какво да коментирате. Има хора, които гледат да помагат. Натиснала 2 копчета на пералнята майка ми и стигате до извода ,че ние с мъжа ми не си гледаме детето и къщата 🤣
Защото ако и двамата родители си гледат детето и къщата, бабата става излишна.

# 666
  • France
Е, щом и за цвета на дрехите сте се хванали... леле, леле, то не остана нещо, което да бъде критикувано. Аз също обичам шаренко, а и на синко страшно му отиват ярките цветове: жълто, червено, зелено... отделно той обожава жълтото. Купувам с удоволствие, само да намеря, че за момченца дрехите са все в едни кални нюанси, без щампи, без апликации, бляк.
Vdgvdg, сещам се от коя порода ще да е свекървата. Важното е МТ да те подкрепя. И като идва, да е наготвено минимално количество, да няма да може да си насипва Joy Преди години така правех с една муфтаджийка, която само ми пушеше цигарите - криех част от пакета. Да видиш как се научи да си купува цигари сама.

# 667
  • Варна
Абе, вечно недоволните са си недоволни, все за нещо ще намерят. Ама пък не се връзвайте за всичко - пускайте го... Много мъже подкрепят съпругите си, но са устроени по различен начин, та в някой момент казват, що ме занимаваш с глупости... и тогава заболява. Понякога ще застанат зад майките свекърви, да не настане драма тогава.

# 668
На вас какъв ви е проблема ,че нечия майка иска да помага на детето си?
За НАС това не е никакъв проблем. Но дали за теб няма да стане проблем, ако майката на мъжа ти поиска да помага на детето си и се натресе у вас? Само намеквам, че за детето може да ОК мама да идва да помага у дома през ден, но за половинката на същото дете, тя е тъща или свекърва, т.е. не точно човекът, на когото се радва да се мотае през ден в дома му.

# 669
Точно - и другата е майка и баба. Ако реши, че и тя трябва да помогне на детето си. Нали гледането на бебето и къщата  е общо дело. И двете деца имат право на помощ.Simple Smile

# 670
Скъпа
vdgvdg
ти си типичен пример на потребител, дато се оплаче и после  изкарва виновни отговарящите.За помощ след раждане ти си избираш кой  и обикновено е майка ти, дето те познава, търпи, защото хормони  казват бушували и да сте по спокойни.
Но от какъв зор даваш съгласие, търпиш да целуват, мачкат бебето, със секцио  може и да е преди термина, със сигурност дори ден ,но  е, като не е естествено раждане ,не знаеш колко напред идва.То не знае  на кой свят е още,  ама гримирана баба си го взема и  отърква о  него.
След като се справяте, може и това е целта, заедно да потеглите в този път на родители и всички останали  се редят нататък, седмици нататък.Колкото да им е мъчно, за мен е театър, особено в ковид времето сега.
На изписване , или ден-два след него, е хубаво да поканите баби и най-близки, сестра ,брат, на една почерпка, кратка и  ясна, бебето се показва, не се пипа, (преди новата ера му казвам вече, моите деца само показах седмица след изписването на почерпка и тогава нито една жена не се засили да взема ,целува,майка ми тогаав дойде, свекървата на изписването, но заедно живеехме и няма как, а и тогава се онсеше на акушерки пита, пиле, неща)и после когато сте готови, след месец  може.Не напразно някога е било 40 срок да не излиза бебе, сега това не е актуално, но има нещо вярно да се ограничи достъп до новородено в първите му дни.

Няма този се сърди, онзи иска.Вие диктувате, сърдитите  спазват, а тук няма виновни .След като питаш, има отговори, дори да не ти харесват, както и моя.
И нататък , както на вас ви харесва, гостите  се съобразяват.За виждане, кратко и отдалеч, не с лигавене , има крачета ,по косичката, по вратлето , (не по ръчички ,че ги лапа), целувки  и докосване.Като отрасне да целуват бузки  без грим и парфюммесеци анред.После както детето позволява.По всички въпроси имат опит майките тук, всяка с нещо .
И да ,като позваляваш помощ, присъствие на едната баба, другата може да  и стане криво най-малкото и да иска, а  на теб ти е  неприятна, за това таткоот помага ,заедно първите две седмици и  после другите.От разстояние  с бебето ,да го подържат, погледат и навън.

# 671
Мен ме впечатли записването на разговора на телефона!?

# 672
Мен ме впечатли записването на разговора на телефона!?
Какво толкова те впечатли? Моята приятелка й се записват всички разговори, аз съм я деактивирала тази функция.

# 673
И мен ме впечатли записването на разговорите.
Как е законово в България? Не е ли нужно съгласието на всички участници?
Какво значи "деактивирала"? Тази функция някъде е активирана по подразбиране ли?
Иначе нечия приятелка не е критерий за нищо.

# 674
Наистина има телефони, които записват разговорите, докато не им изключиш тази функция. Аз един ден, докато си играех с телефона, съвсем случайно разбрах, че имам сума ти записани разговори и останах много изненадана.

Общи условия

Активация на акаунт