С какво ви дразнят свекървите? - 126

• 54 419
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
milenaka, в Тина Киркова, май Света София сега, знаеш ли какви отговори имаше на въпроси за кърменето? "Филми не сте ли гледали", " С кукли не сте ли играли като малки" о още доста "полезни" съвети. Няма нужда от коментар мисля. Педиатърката ни показа всичко на първото идване

Понеже раждах точно там, да факт е, че вниманието към родилката  клони към 0.
Една нова майка вдигна разкошен скандал, била дала 1400 лева за секцио по избор, и си искаше пробно кърмене, каквото и да значи това, да и показват как се къпе бебе и т.н.
Акушерките надничаха на вратата, като  от часовник кукувичка с призив "Давайте добавката" - демек адаптираното мляко.
За кърменето си платих на консултант да дойде вкъщи, с мъжа ми гледахме клипчета в тубата, и импровизирахме с къпането.

# 691
Абе и на мен за майката ми стана жал. Работи по 15 час на ден, в свободните си дни ходи да види бебето уж, накрая и домакинската работа върши.
А свекървата като не слуша, няма да държи детето и така.

# 692
Пак ти прочетох поста -началния.Оставмаш с впечатление, че не е отразен  и си права. Вероятно защото  е дразнещо, засяга името ,дето тук сме дъвкали  и вече  ме изнервя и мен тази тема.
Ако не е на нея  , не го ще, брей...и на нея  ли е, ще ли го?
Колкото до близалки и  такива, то едно се говори ,като стане време , друго става.Това се фантазии  и мечти.Та прескачай ги близалките.Не се знае  въобще ще гледа ли бебе, дете, може да и  мине мерака, такива далечни неща  е  излишно да те дразнят, смешки са.
Детето си иска своето и го даваш, другите ..ми чудих се , но ще го кажа ,да го духат.

# 693
  • при късмета
Не нападайте момичето. Вземете предвид, че бебето е на месец и хормоните още не са ѝ се наместили. Нормално е да се дразни на глупости, но нейните оплаквания не са такива

# 694
Ули и мен ме хваща жал за майка ми, говорила съм с нея. Като идва само да гледа внучето, друго да не пипа. Но тя докато кърмя или вляза в банята все нещо прави. И на мен не ми е хубаво майка ми да се товари така!

Аз не искам никой да ми върши домакинската работа, но нека и не ми създава допълнително неща като идва. Аз достатъчно неща имам да върша, мъжа ми е от сутрин до късно вечер на работа.. само ми трябва на някой да му сервирам и отсервирам ,че и храна за вкъщи да давам.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 18:23 от Не се сърди, човече

# 695
Това с буденето на детето не го разбирам и не е редно да се прави!. АКО наистина го прави Simple Smile
Около мен такива роднини и познати не е имало, та не вярвам.
Виж, да се опитват да си поиграят колко се може повече с бебето и по този начин да му пречат да заспи, съм имала. Лично Joy  Ама то за един път се изтрайва.

Щом е на месец бебето, нормално е да е толкова чувствителна, възмУтена и сърдита майката на свекървата. И за гримовете, и за коментарите (какви пък толкова усмивки у 10дневно бебе!?), и за това, че я има, и за войните по света... Wink
Ще й мине!

# 696
  • France
Хората сякаш бяха нормални, макар млади баби, кое се промени.
Защото има цяло едно поколение, което не си е гледало децата. Поколението на нашите майки масово са делегирали родителските права на бабите и нямат опит, но си мислят, че знаят.

# 697
Бебето вече не е на 1 месец. И да ,буди го. Казва ,че отива до банята, а влиза в стаята при него. Хваща го за ръката докато спи и започва да му я постисква леко и да я гали докато се събуди.
Cuckoo, не си е нейна работа как ще идва при бебето. Работа е да се съобразява, нали е много загрижена баба. Като го водих по дерматолози гледа в облаците. Пък и щом няколко пъти се е коментирало как да идва ,защо трябва да прави напук? Като не и изнася просто да не идва. Аз не ходя в къщата и да и казвам как да си стои.

# 698
Честно казано, хич не го вярвам това, че гримът на бабата, която вижда детето от дъжд на вятър и не й го дават да го пипа, е виновен за дерматологичните му проблеми. Толкова чести станаха напоследък! По ред други причини, не заради грим. Полепнал по бебето Joy
И бебето ще се оправи, и майката ще се успокои.
Нормални превзирания за първо дете са това! Ще минат!
Нещата от живота Simple Smile

# 699
  • при късмета
Точно защото грим не полепва току така. За да е по бебето или дори по дрехите му, значи тя се е навряла в него повече от нужното и допустимото.
Птица, на бабата не е забранено да пипа бебето, къде го прочете. Напротив, няколко пъти е написала, че го буди с физически контакт

# 700
А кой каза ,че бабата вижда детето от дъжд на вятър и не и се дава да го пипа? Пак се тълкуват нещата по странен начин.
След среща с бабата цялото дете (дрехи, лице и глава) е във фон дьо тен и червило. Малко ли е това?
Или пак тези млади майки се вживяват?

# 701
А кой каза ,че бабата вижда детето от дъжд на вятър и не и се дава да го пипа? Пак се тълкуват нещата по странен начин.
След среща с бабата цялото дете (дрехи, лице и глава) е във фон дьо тен и червило. Малко ли е това?
Или пак тези млади майки се вживяват?
И моята свекърва идваше с червено червило при бебето.И все да го целува.Казах й няколко пъти,че не ми е приятно да го целува с кармазъ червено червило и тя взе че започна да го целува по главата,но червилото не махна.Ми как да се оправиш такъв дзвер?

# 702
Моята свекърва изскочи с довода, че видяла снимка на Глория в интернет как целува внучка си гримирана.. значи нямало проблем 🤣

# 703
Във връзка с червилото, откакто се е родила дъщеря ми (вече на 1 год.) и двете баби от самото начало са я целували с червило, гримирани, впечатление не ми е правило, чак сега като ви изчетох. Детето не се е обривало, ама така като чета явно е имала късмет. Има неща за които човек се замисля като прочете или чуе от друг, но пък при нас вече е късно да им забраня червилата 😄

# 704
  • София
От това Глория да ти е за пример, се потресох повече, отколкото от самата постъпка
Кажи на свеки: 1. че Глория вероятно е с перманентен грим и 2. снимките вероятно са фотошопнати
И аз няма да съм очарована да го намаца с червило, но обривът едва ли е от това.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 18:28 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт