С какво ви дразнят свекървите? - 126

• 54 460
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Във връзка с червилото, откакто се е родила дъщеря ми (вече на 1 год.) и двете баби от самото начало са я целували с червило, гримирани, впечатление не ми е правило, чак сега като ви изчетох. Детето не се е обривало, ама така като чета явно е имала късмет. Има неща за които човек се замисля като прочете или чуе от друг, но пък при нас вече е късно да им забраня червилата 😄
Не става въпрос за обриви.Моята не се е опъпчвала.Просто не ми е хигиенично!

# 706
  • София
Във връзка с червилото, откакто се е родила дъщеря ми (вече на 1 год.) и двете баби от самото начало са я целували с червило, гримирани, впечатление не ми е правило, чак сега като ви изчетох. Детето не се е обривало, ама така като чета явно е имала късмет. Има неща за които човек се замисля като прочете или чуе от друг, но пък при нас вече е късно да им забраня червилата 😄
Ако бебето ти реагираше дерматологично след всяко мляскане и гушкане с грим, друга песен щеше да пееш, ама на чужд гръб... нали.

# 707
Кой нормален целува каквото и да било с червило, да не говорим за бебе.

# 708
Явно чалга поколението не са младите,  а тези, дето стават баби сега.

# 709
Кой нормален целува каквото и да било с червило, да не говорим за бебе.

Кой нормален целува бебе по кожата, освен майката и бащата???

# 710
Ами и моите реакции са такива. Трябваше преди да се роди детето да седнем да говорим с ММ с нея, че не даваме да се целува бебето по глава, лице , камо ли уста.. ами файда.. само по устата не целува или поне не съм я видяла, не се знае 😁

# 711
Като бях малка ужасно мразех да ме мляскат разни баби, дядовци и други подобни. Моето не са го целували бабите много. Не, че съм забранявала. Някога и аз ще съм баба, та ще видим... 🤣

# 712
То няма лошо в целуването. Ама целуваш краченце, ръчичка... Краченцето – в чорапче, ръчичката – в ръкавче.
Дупенцето – в гащи. Simple Smile

# 713
Ами да, само дето свека се вживява, че това е нейното дете и тя ще решава. Многократно използва репликата 'бебето ми' или 'да си видя детето' , 'моето дете' .. вече се чудя дали осъзнава как стоят нещата реално.

# 714
  • Mediterraneo
Аз целувам малкия си племенник, откакто се е родил. На 6-я час от раждането си беше в ръцете ми вече го целувах. Не съм нормална, знам.

# 715
Аз целувам малкия си племенник, откакто се е родил. На 6-я час от раждането си беше в ръцете ми вече го целувах. Не съм нормална, знам.
Ако не си гримирана и с букли не важи.И по лицето трябва.

# 716
Ами да, само дето свека се вживява, че това е нейното дете и тя ще решава. Многократно използва репликата 'бебето ми' или 'да си видя детето' , 'моето дете' .. вече се чудя дали осъзнава как стоят нещата реално.
Това е много, много, ама много притеснително поведение.

# 717
Аз пък точно това изобщо не го намирам за притеснително. Така си говорят, естествено, че знаят, че не са те майките Simple Smile
Виж обаче тази свекърва направо е събрала всичко негативно в себе си, че и нови неща изскачат непрекъснато Grinning

# 718
И добре правиш. Но в тази тема, свекървите които пишат са на мнението "щом аз гледам детето, аз решавам какво да давам за ядене и позволявам изобщо. Иначе, изобщо да не ми го оставят". И по-лошото е, че смятат, че са надвили снахата, а всъщност вредят на детето. Аргументите са "нищо няма да му стане". Не разбират обаче, че вредят на детето, дискусията е водена многократно.
А най-лошото е, че има майки, които се примиряват с това, само и само да тръснат на някого детето

Нямам спомен от тук пишещите свекърви да са казвали точно това. По-скоро пишещите снахи излизаха с такива аргументи, за да оправдаят нежеланието си  за  гледането от свекърви.
Я да видим пак:
Цитат
Но ще уточня, че при нас няма команди как да ги храня, как да ги обличам, с какво да ги занимавам, кога да ги извеждам.  Тези неща ги решавам аз  във времето от 8 до17.ч.  След това те решават. Ако ми бяха натяквали или недоволствали за едно или друго в  храненето или действие от ежедневието, просто щях да им кажа да си търсят други  гледачи.
Значи, ти твърдиш, че никоя свекърва не е казала как тя ще решава как да гледа децата и ако не й изнася на снахата, да се оправя или в крайна сметка казваш, че гледайки внуците, ти решаваш и ако ти направят забележка, ще им кажеш да се оправят?

# 719
Дано си права, Ули Grinning
Малко пъти съм имала търкания с майка ми, но в повечето случаи е било точно защото е решила, че моите деца са нейни деца. Свекърва ми беше с поставени спирачки от сина ѝ плюс липса на собствен ентусиазъм за вмешателство, но майка ми се беше пуснала по пързалката и сега със сестра ми си мерят рогата. Страх ме хваща дали самата аз ще съм нормална свекърва след време.

Общи условия

Активация на акаунт