С какво ви дразнят свекървите? - 126

• 54 390
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
Да, това е въпросът за милион долара, какви ли ще ги вършим и говорим ние един ден. Само да сме живи и здрави Simple Smile
Моята свекърва така говори, мен затова не ме впечатли, даже понякога и "сине" казва на сина ми. Но аз го приемам като обръщение към момче просто.
Абе като си личи, че обичат детето, потискаш малко егото ако се надига и така Simple Smile

# 721
Чак всичко негативно не може да събере 🤣
Но определено не намирам поведението и за нормално. Нетактична, нахална и превзета. Както споменах това за близалки и бонбони, нейния отговор ,че щяла да дава въпреки нашето несъгласие.. да , рано ми е да мисля за този момент... Но тя от сега си показва, че няма да се съобразява с нас и ще прави каквото си иска, типично по свекървенски. И да наднича през прозореца да ме гледа докато кърмя... Абе баш не си е много в ред жената 🤣

# 722
  • Mediterraneo
А ти все повече се надъхваш и пренавиваш.

# 723
Vdgvdg, имаш си свека-кифла 😅 За червила и грим и аз бих правила забележка. Че и за парфюми. Не искам бебето ми да е омазано; чистите ръце се подразбират, даже не ми е ясно как някой може да не е наясно. На който не му понасят забележките, да се изнася.

# 724
  • Варна
.... типично по свекървенски. - Честно, може и да е невероятна грешка на природата твоята свекърва, ама такова обобщение е тъпо и ме ядосва просто като човек.  Все още се опитвам да съм справедлива, доколкото е възможно в тоя живот и да отдавам дължимото на всеки човек, а не на ангро да правя заключения.

# 725
Сине  си е  обръщение, колкото да не искаме, внукът е дете на детето ни ,наше дете , наша кръв.Не може да се изтрие  това.Не съм майка, баба съм, но чувството да продължение, за вечност, за оставане на света чрез внуци, макар да е някакво мистично , го има.
Това не е майчински , друго  е.Гали егото ,че си доживял да продължиш, да видиш това продължение.
Но да не се запъвам ,че напоследък се изненадвам.
Сине казват и  на момиче бабите.
Мои са в някакъв смисъл и дано  както до сега, не създам напрежение от това.
Иначе пък какъв е смисълът от родството, ако не усещаш свое внучето.Даже не става дума за кръв понякога, става дума за едно продължение , за памет ,род, наследсво. Защото и осиновеното дете  е наследник ,възпитаник, свое, понякога повече дори.
Та това нека прескочим да чепкаме.
Докато не измества майката.
Моят прочит напротив, дава и ореол.Силно казано, то като се радвам на внуци, съм казвала на снахата в очите, че съм наясно - тези деца не са само на сина ми, общи са, гордост, радост, непреходност - каквото да носят, идва от дмвамата.И от нея.

# 726
Тя нека си е кифла, щом я влече. Радвам се, че има млад дух 😁
Ама ,ако действам 'на който не му понася да се изнася' ще съм кофти снаха ,която я отцепва и разни такива. А моята цел не е такава. Моята цел е тя да се съобразява с моите изисквания като майка на това дете... И да спазваме добър тон и да живеем спокойно. Обаче не ми е много ясно как да го постигна. Пробвам да съм готина, да се нагаждаме според нейния кеф, за да е щастлива и да има мир.. ама нещо не се получава.
plqsak, да, не е правилно това обобщение, връщам си го. Но доста мои познати имат сходни проблеми със свекървите... Та се чудя нещо им става на повечето като се зажени синковеца .. или е характер при тези изчаткалите. Защото ще ставам свекърва ,дай боже, дано не ставам повод за коментари по форумите.

# 727
Свекървата явно е по-млада от мен Simple Smile Защо пък да няма млад дух? Къде се засичате толкова често, че да спорите? Аз мислех, че младите свекърви не напират да пречат/помагат Simple Smile

# 728
Бор_яна, то си е въпрос на усещане. Твоето усещане е хубаво.
Както казах, аз го възприемам като обръщение към момче, но мога да си представя кои мои познати биха скочили обидено ако свекърва им нарече децата им "сине" Simple Smile

# 729
Тарталета, и как прецени? По това, че се опитвам да и се угоди, за да има мир? Или ,че смея да недоволствам към свекърва си?

_Bianka_, тя живее в същия квартал, та често се виждаме. Колко да е млада, 50+ е. Никъде не съм казала ,че стоим и си спорим и това за младия дух не го казах с лошо.

Оставам с впечатлението, че тук всичко се приема като много крайно изказване. Пак ще кажа, че не ми е цел да се карам с нея, а точно обратното 🙄 аз искам да има мир и спокойствие

# 730
Хората сякаш бяха нормални, макар млади баби, кое се промени.
Защото има цяло едно поколение, което не си е гледало децата. Поколението на нашите майки масово са делегирали родителските права на бабите и нямат опит, но си мислят, че знаят.

Не мисля, че е така. Ние се женехме и раждахме млади и следователно свекървите бяха млади. Работеха и затова децата ни след майчинството отиваха в градини. Това беше масова практика.

Ганели, понеже пак ме цитираш, вече обясних как стоят нещата при нас, .Вече 10 г.НЕ са ми  предявявали претенции и затова не съм била изправяна пред дилеми.  Гледам си ги по мое усмотрение, няма недоволни. Ако имаше списъци, вероятно щеше да има "некои съображения" от моя страна. Бях до тук с обясненията.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 23:17 от K.A.G.

# 731
  • France
Vdg, не се самонавивай повече от необходимото. Явно, че става дума за простакеса, пусни я по течението. Няма как да станете приятелки. С времето ще се научиш да я използваш за каквото можеш. Гледай от лимона да направиш лимонада.

# 732
Vdgvdg, имаш си свека-кифла 😅 За червила и грим и аз бих правила забележка. Че и за парфюми. Не искам бебето ми да е омазано; чистите ръце се подразбират, даже не ми е ясно как някой може да не е наясно. На който не му понасят забележките, да се изнася.
Ау! Не пипай парфюмите, плс!

vdgvdg, свекърва ти е някакъв простоват екземпляр, но като ти се наместят хормоните, ще разбереш, че се навиваш за тотални простотии. Пускай я да пасе. Какво се тръшкаш?

# 733
Хората сякаш бяха нормални, макар млади баби, кое се промени.
Защото има цяло едно поколение, което не си е гледало децата. Поколението на нашите майки масово са делегирали родителските права на бабите и нямат опит, но си мислят, че знаят.

Не мисля, че е така. Ние се женехме и раждахме млади и следователно свекървите бяха млади. Работеха и затова децата ни след майчинството отиваха в градини. Това беше масова практика.

Ганели, понеже пак ме цитираш, вече обясних как стоят нещата при нас, .Вече 10 г.НЕ са ми  предявявали претенции и затова не съм била изправяна пред дилеми.  Гледам си ги по мое усмотрение, няма недоволни. Ако имаше списъци, вероятно щеше да има "некои съображения" от моя страна. Бях до тук с обясненията.
Не съм искала да цитирам никого. За което се извинявам. Станало е без да искам.

# 734
Ганели, разбрах! Всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт