С какво ви дразнят свекървите? - 126

• 54 412
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
Чак да се тръшкам.. 😁
От доста време чета тук и никога не съм смятала, че имам чак такива сериозни оплаквания ,за да пиша. Обаче стана тема за това, как те свекървите нищо лошо не били правили, а снахите не ги харесвали и били предубедени без причина 🙄 та по този повод реших да пиша.. защото тук има явно доста свекърви.. понякога едни ей такива дребни неща карат снахите да не ги харесват, а после се чудят. Тя една ръка сама не пляска. Трябва си уважение и към младите, не става иначе работата еднопосочно. Никой не решава ей така да не те харесва 😉

С това завърши и първоначалния ми пост. И като цяло, въпросния пост е написан с надсмиване на проблемите ми, а не толкова със самонавиване и нерви.
То е ясно ,че все ще се изтърпим с жената.. пък, ако толкоз не се търпим, мъжа ми ще води детето при нея да се виждат и проблема ми е решен.

# 736
Сигурно не съм внимавала, но отсега да се заявява, че ще се дават храни, които родителите не одобряват, освен че е малко рано, ми стои като дразнене напук. Айде, майката да е хормонална, но свекървата защо трябва да прави такива изявления? Завирането с грим и немиенето на ръце даже няма да го коментирам.

# 737
Как според вас са оцелели мъжете на същите тези снахи, отгледани от такъв дзвер? Simple Smile Как са хранени, как са къпани, че са израсли живи и здрави... Честно, като дават забранени храни свекървите, няма да гледат внуче и готово. Ще му се радват в присъствието на родителите му. Голяма трагедия...

# 738
  • София
Как според вас са оцелели мъжете на същите тези снахи, отгледани от такъв дзвер? Simple Smile Как са хранени, как са къпани, че са израсли живи и здрави...
Ти не знаеш ли, че перфектните мъже във форума масово са гледани от бабите си?
Впрочем, някога майчинството е било по-кратко и нископлатено, та се е налагало жената да се върне на работа, а детето в ясла или при баби.
Скрит текст:
Имам спомен, че моя колежка роди 2004 и ми е казвала, че през цялото време е взимала майчинство МРЗ. Но не съм сигурна, да пише някоя с личен опит.
Мисля, че по време на тройната коалиция оправиха нещата, дори майчинството се изчисляваше върху предходните 6 месеца, което беше доста добре. После стана върху 9, когато раждах аз, сега вече не зная как е.

# 739
Никой не е казал ,че са големи трагедии. Чакайте малко.. това не е ли тема за споделяне с какво ни дразнят свекървите? В грешка ли съм нещо? 🤣
Явно не трябва да си казваме с какво ни дразнят, че излиза ,че се драматизира.
Нейните деца щом са оцелели - супер. Имала е шанса да решава за тях, тя си знае там, не ме бърка. То и малцинствата оцеляват по махалите ама не си гледаме така децата ,нали? 👀

# 740
Ама се жените за мъжете, отгледани небрежно явно Simple Smile хихи

# 741
Айде, майката да е хормонална, но свекървата защо трябва да прави такива изявления?

Защото и свекървата е хормонална. Simple Smile А съберат ли се две хормонални, чакай гръм и трясък.
И като се добави стремежът да се забави остаряването с повече грим, плюс стресът „Аз съм егати яката мацка, не се давам на младите, а те взеха, че ме направиха баба. Какъв ужас!“, ситуацията спокойно може да излезе извън контрол.

# 742
  • София
Желанието да си баба не пречи на желанието да си мацка (в реални граници, разбира се)

# 743
Е, в описания случай става въпрос за излизане от границите – щом се стига чак до цапане на бебето, смятай колко тона грим има нанесен. А това не ми се връзва с „мацка“, ами с една доста тъжна картинка на неадекватно остаряваща особа.

# 744
Vdgvdg, все едно за моята свекърва пишеш, ама едно към едно! Същите превземки, същите реплики. Да ти кажа, детето е на почти три години. Хормоните ми се наместиха, ама свекървата не си поправи държанието дълго време. В резултат на това виждаха детето рядко и само в мое присъствие. Светна и лампичката явно и започна да се съобразява. Съответно и аз се поуспокоих и сега я гледат при нужда. Пак ме дразни, но вече не си позволява големи своеволия. Та това беше моето решение на проблема, дано при вас също има задоволителна развръзка! Simple Smile

# 745
Сийка е много права. Даже имаше голяма драма да не и се вика 'баба' 😁

_Bianka_, това ,че съм омъжена за сина й ,няма общо с това как тя си е гледала децата. Чакай, не съм запозната... Ти да не си нечия свекърва, че така се чудиш за какво да се хванеш? 👀

# 746
Кой как оцелял и какво отключил в по-късна възраст е друга тема. Аз казвам само, че изявлението изглежда като натякване напук.

# 747
  • при късмета
Ама се жените за мъжете, отгледани небрежно явно Simple Smile хихи
Към мъжа ти първите ти въпроси предполагам не са били как е отгледан и майка му с какви възгледи е относно внуци. Те изобщо изникват не около сватба/събиране на младите, а чак като се появи бебе

# 748
  • Най-красивата страна
Гледала съм детето на брат ми и снаха ми,като беше бебе.
Казаха ми да не давам мед,ягоди и шоколад-не давам.
Казаха ми да не купувам вафли и гризки-не купувам.
Казаха ми кога да го приспя-приспах го.
Не виждам никаква драма,защото бебето е тяхно.
Как точно ще се гледа бебето и какво ще яде -решава педиатърът и родителите.
Смятам,че е съвсем нормално да се спазват инструкциите на родителите,когато оставят бебето на някого,без значение дали става въпрос за баба,леля,приятелка.Защото бебето е тяхно.

Конфликтът със свекървата идва от там,че тя не желае да спазва правилата,защото се смята за по-опитна и по-знаеща.И си мисли,че има пълното право да решава.Да,ама бебето не е нейно.
А мнението на родителите трябва да се зачита.

# 749
Има една приказка, че внуците се обичат повече от децата, понякога конфликтите може да произтичат и заради това. Някои баби (свекърва, тъщи) толкова обичат внуците си и като прибавим, че всяка от тях си има характер е възможно да преминават границите в някаква степен и да развалят отношенията с децата си, което е тъпо, че се допуска и от младите родители и от бабите, но явно това е нормално. Неприятно е, че появата на малко дете, бебе, което носи радост за всички може да се окаже и причина за конфликти, които иначе няма да ги има най-вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт