Да се оплачем... 2021

• 2 080 222
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 725
  • France
Джоли, в момента, за съжаление, гледам подобни семейни отношения от първите редове. Лошото е, че това мазало ще ни следва години напред.

# 4 726
Аз донякъде я разбирам Теди. Кой каквото си направи.
ММ има брат. Той /брат му /е с трансплантиран орган от преди 21 години. Сега е на 51.Свикнал заради заболяването си всички да се въртят около него.
Живеем в къща на етажи. Той живее с майка си заедно понеже не е семеен. Преди трансплантация та, а и след това ММ се е грижиш за всичко което му е нужно. В момента в който вече беше добре започна да претендира за всичко/земи, имоти/Направил е майка си /свекърва ми/буквално негова робиня-иди тук, иди там, направи това, искам онова. Сега ММ е болен. Нито девер ми, нито/най жалко/свекърва ми са се качили да видят как е, що е. Свеки ме подпитва, но не се обръща към ММ. На мен ми тежи. ММ е претръпнал или поне така казва, но не е нормално чужди хора да се обаждат, да питат имаме ли нужда от нещо, а уж най близките му да не се интересуват. При положение, че години наред той се е грижил за всичко _отопление, ремонти.
Иначе девер ми като разбрал че е ММ болен ходил в кметството да пита дали не сме си прехвърлили едни имоти/наследствени/ на нас.
Тежи ми това от дълго време, та за това споделям

Направо го изживях теб.  В такава ситуация ,аз бих говорила. С единия, с другия. Не бих ги щадила ни най малко. То аз май никога никого не съм щадила, не и когато е трябвало да защитя себе си, семейството си, работата си.  Не обичам неисказани неща, нещо да ми тежи, да премълчавам, да преглъщам. О, не. Да седя и да се измъчвам за това, че някой друг греши? Не е за мен това. Казвам всичко което ме наранява, предизвиквам диалог , и накрая трябва да ми е леко.  И съм се опитала максимално да обясня на отсрещната страна моята позиция. Важно е да има ясни отношения. Важно е отсрещната страна да знае моята позиция и аргументите ми стоящи зад нея. Тогава спя спокойно.
Говорих. Със свекървата. Мълчи. Казах и че знам, че девера е ходил да пита за имотите.Хем знае че нямам как да стане това, а и ММ никога не би го направилПак мълчи или го оправдава.На ММ не съм казала за да не го ядосвам. Но ми тежи.
Те знаят за заболяването на ММ. Свека се оправдава че не смее да пита ММ как се чувства за да не и се тросне. Оправдания. Ами дете ти е, болен, от лошо е болен. И да се тросне чудо голямо.
А с девера и да говоря няма смисъл. Той е завършен егоист. Бездушен, безчувствен
Срещат го по двор, по улицата, навеждат глава и подминават. Не смее ли. Как бе не смееш-дете ти е.

# 4 727
Толкова години е и имало определени роли, сега са разбутани. Някои друг е нуждаещ се, а те не искат да са в ролята на подкрепящ. Не мисля, че ще се променят,камо ли след разговор. Не се ядосвай и не се занимавай.

# 4 728
Не мисля, че ще се променят,камо ли след разговор.
И според мен хората не се променят. Няма как ей така да станат подкрепящи и съпричастни, то не им идва от вътре.

# 4 729
  • София
Не се променят, не можете и да промените пътя на хора, които целенасочено и устремено вървят по спиралата надолу. Глави на раменете си имат - да се оправят. Познава се кога може, кога си заслужава и кога наистина няма смисъл - тук чета последните страници все за последната опция. Най-много и вас да повлекат - физически, психически, финансово. Пазете се, стойте настрана, пазете си равновесието и хармонията в живота.
От опит и аз говоря, добряк съм по душа и лошо от мен никой не е видял, но аз лошо видях. Подадеш ръка, захапе ти я до лакътя! От години, години се отказах да върша добрини всекиму и всичко ми се подреди добре пак, както си беше преди този период на вечния самарянин. Минах хората през най-финото сито - малко оставих, за тях всичко и до днес правя от сърце, те за мен - също! Всичко друго - изхвърлено безвъзвратно, но с научения урок.

# 4 730
Теди, Джоли, Уважавайте преди всичко Себе си. Оставете ги тези нехора да си поемат отговорността за съдбите си, достатъчно сте им помагали.
Важното е да сте здрави Вие.

# 4 731
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
джоли, кураж и за двете.
мъжът ти как е след вливанията? кога ще се разбере дали е преборил гадината?

а за другото... след историитеи истериите на дядо, след проблемите между татко и брат му, смятам, че трябва да оправя всичко сега. няма да чакам нещо да ме удари или да се оправят след мен - това са само още проблеми.

та ако има нещо, което да прехвърляте или делите - сега е момента.

# 4 732
джоли, кураж и за двете.
мъжът ти как е след вливанията? кога ще се разбере дали е преборил гадината?

а за другото... след историитеи истериите на дядо, след проблемите между татко и брат му, смятам, че трябва да оправя всичко сега. няма да чакам нещо да ме удари или да се оправят след мен - това са само още проблеми.

та ако има нещо, което да прехвърляте или делите - сега е момента.
Добри, добре е. Понася ги добре. Ще прави 6 или 8 вливания и тогава ще се види кое до къде е

# 4 733
Оплаквам се че покрай пандемията много хора психически превъртяха. Защо почти не се говори за този проблем?! Тези хора имат нужда от помощ!

# 4 734
В България на психичното здраве не се гледа като на нещо кой знае колко важно.

# 4 735
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
защото и без пандемия лекарите и държавата абдикираха от тях. затвориха се специализираните заведения, изкараха ги на улицата и така...
мисля, че и лекарствата им не са съвсем безплатни, а без лекарства се вижда кое накъде отива. Sad

# 4 736
Теди,Джолева,кураж! Каквото сте могли сте направили.Сега гледайте себе си и семействата си.С наркомани оправия няма.С егоисти също.

# 4 737
Аз имам в предвид нормални хора, които по време на пандемията нещо "отключват" и превъртат. Поне трима такива познавам. Депресиите въобще не ги включвам в тези случаи. ☹️

# 4 738
Kaya, какво стана с детето? Оправи ли се?
През деня е добре, но вечер е с Т 😒 Май всички почваме да се разболяваме 🙈
Благодаря ти 🤗

Че всяка заповед е предпоследна знаем, ама не очаквах че за има няма 24ч ще успеят да пуснат нова заповед и да я отменят😡 А за първи път смятах че взеха правилните мерки! Вчера цял ден звъняхме на клиенти да отказваме/променяме заявки за следващия Четвъртък. Аз като "по-умна" тази сутрин отидох и напазарувах, щото другата седмица щеше да е като концерт на Металика и какво... Няма да затваряме! Психически се бях подготвила, разбирате ли

# 4 739
  • Mediterraneo
Оплаквам се че покрай пандемията много хора психически превъртяха. Защо почти не се говори за този проблем?! Тези хора имат нужда от помощ!

Скоро четох, че в Испания с близо 5% сe e увеличило потреблението на лекарства за психични разстройства- от нарушен сън, през паник атаки до сериозни депресии. Само за последната година. Близо 16 хиляди обаждания има на горещия телефон, който създадоха през март миналата година за такива оплаквания. И смятат, че много от засегнатите хора още не са стигнали до лечение заради все още затруднения на места достъп до лекари.

Общи условия

Активация на акаунт