?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 368 072
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 8 940
Monk-че, ти не каза мъжът ти как гледа на цялата работа: на това, че получаваш малко, на това, че прахосваш цели 5 лева за гащи (вместо да си ушиеш от стари чаршафи) и на това, че майка му те разнася из маалата каква си използвачка.
Той какво казва?

# 8 941
  • София
Ако ги устройва и двамата какъв е проблема - нали той ще ги гледа и сваля тия гащи? Голяма злоба и завист, че на някой му купували гащи. В поста на авторката обаче гащите предполагам сама си ги купува, макар и да са от 5лв./бройката вместо от 2лв., защото все пак работи, макар и за по-малко пари от мунчото. Да не говори, че случката с гащите е била отдавна и не е ясно дали тогава не е бачкала в офис за 8 часа.
Не знам защо решихте, че тя е на негова издръжка и то вовеки? А дори да се разберат тя да стои у тях и да не работи, на вас какво ви влиза в работата?
А ако не го не го устройва и затова е споменал цената пред майка си?
Дето имаше един цитат на руски, свободен превод: "Мъжът ми поиска да му подаря себе си, но аз без опаковка не мога, затова си купих рокля и обувки. За мъжа си пари не жаля"
Какво ни влиза в работата ли? Че тя пита тук, не съм отишла у тях да я разпитвам

# 8 942
О, не! С това пък за задължително работещите студенти въобще не съм съгласна ☺
И категорично предпочитам да ме лекуват лекари, учат учители или строят къщата такива, които наистина са учили, когато е трябвало, а не подработвали тук и там като продавачи, сервитьори или бармани.

# 8 943
Сега ако имаш претенции и в кой университет са завършили... Scream

# 8 944
Аз се сещам само за една причина да го обсъжда с майка си - ако и на него му се виждат скъпи гащите по 5 кинта...
E той с майка си, а тя с цялата страна чрез форума, ама не разбрах дали се хвали, че има гащи за 5лв, или че 5лв не ги счита за пари. това че живеят на чуждо все  пак показва че би трябвало да пестят за да си купят свое и свекървата вероятно е направила въпрос не чак толкова за конкретната сума колкото за отношението въобще.

# 8 945
  • София
А ако не го не го устройва и затова е споменал цената пред майка си?
Скрит текст:
Дето имаше един цитат на руски, свободен превод: "Мъжът ми поиска да му подаря себе си, но аз без опаковка не мога, затова си купих рокля и обувки. За мъжа си пари не жаля"
Какво ни влиза в работата ли? Че тя пита тук, не съм отишла у тях да я разпитвам
Ако не го устройва следва да спомене на жена си, а не да се оплаква на мама като 4 годишно, за изживяване в ДГ. Тя не е питала дали да остане да бачка от тях или да отиде в някой завод на 10-12 часа в цех.
-----------------
По Коледа стават чудеса! И в тая тема съм на едно мнение с Птица SatisfiedScreamScream
О, не! С това пък за задължително работещите студенти въобще не съм съгласна ☺
И категорично предпочитам да ме лекуват лекари, учат учители или строят къщата такива, които наистина са учили, когато е трябвало, а не подработвали тук и там като продавачи, сервитьори или бармани.

# 8 946
Все ми е на ума, че семейство с добри доходи ще обсъжда със свекървата цената на гащите. Как си ги изфантазирахте добрите доходи и образованието на Монк не знам.

# 8 947
Обичайно е ако мъжът е единствено дете на родителите си и ако имат  един придобит от тях и един наследствен апартамент, в единия да живее "детето", като порастне. Аз лично не виждам това да е проблем. Дават ли ти - взимаш.
А вече авторката дали изкарва от този граждански договор достатъчно пари, за да се самоиздържа, разбира се, че си е нейна работа, но по-вероятно - не, иначе щеше да пише по друг начин. Аз лично не мисля, че е използвачка, защото нали са се събрали "в добро и зло, в богатство и бедност" - ами ето, сега е финансово притеснена и се подкрепят. Проблемът е мъжът й да не я мисли за използвачка, а май такъв е случаят.

# 8 948
Защо да не се носи по течението? Точно в това е умението, да можеш да се носиш по течението и да не потъваш. Ако не може да разчита на мъжа си на тази възраст, на кого? На родители, на приятелки/приятели ли? Играла съм го тоз филм с комбайнерката дет сама трябва гърби, че да се доказва незнайно на кого. Мерси. Жената трябва да си е жена – нежна, женствена, слаба в определени моменти. Каквато е.
На коя възраст? Пише, че случката с гащите е отпреди няколко години. Може да е на 25, ама може и да ми е наборка.

# 8 949
Що? Кат станеш на 30 пускаш кепенците и не правиш нищо ново, аватнюристично или рисково ли? Звучи ми страшно.

# 8 950
Жената, дори жена с всичките ѝ там особености прави всичко друго, не и да се носи по течението. Което и не значи, да се доказва, че може сама.
Както казва мъжът ми - голяма принцеса си, всички работят за теб. Кой разбрал - разбрал.

# 8 951
Чакай сега,  за пускане по течението ли говорим,или за авантюристичен дух при първата екзистенциална криза?

това че живеят на чуждо все  пак показва че би трябвало да пестят за да си купят свое
Какво показвало?!
Един-единствен човек съм чула да е споменавал, че са събрали наистина пари с живеене със свекървата, с нерви за снахата. Потребител е тука, но все му забравям ника. Дали не беше кончето.
Останалите ядат, пият и се*ат. Кви спестявания, кви 5 лв? Особено ако се живее само в жилището, без свекъри.

# 8 952
Говорим за човешки характери, не за разни измислени кризи, периоди. Когато човек не може да си обясни какво се слува с него реално, търси обяснения отвън като определения, етикети, някой да му каже какъв е и какво се случва с него. Да се носиш по течението не значи да си безотговорен, а да си адаптивен на случващото се във всеки различен момент.

# 8 953
Няма начин цял живот да се носиш по течението, колкото и да си хитър, гъвкав и т.н. Simple Smile Все някога плуваш срещу него, засядаш в плитчини или става буря.

# 8 954
Е, става, много ясно. То затова е интересно. По какъв друг начин ще с епочувтваш жив и пълнокръвен, ако не си имал поне едно подводно течение или буря през живота си. От много щадене накрая се оказва, че не си живял.

Общи условия

Активация на акаунт