Да пипне иска всичко, МАЙчето добричко! (77)

• 11 539
  • 286
  •   1
Отговори
# 15
Мартеа и аз незнам защо се дава ама и го давам. Grinning

# 16
Мартеа, когато Михаела беше болна, й давахме противоалергично(но не фенистил, а ериус), защото педиатърката каза, че се притеснява от подуване на ларинкса, в следствие на болестта. Беше един вид като презастраховка.

Бързо да оздравяват всички! Hug

Мишка снощи пък глътна една костилка от маслина. Обаче лошото е, че всъщност не сме сигурни глътна ли я наистина или нейде я е забутала просто. И сега я чакам на изхода, ама я няма.  newsm78
Иначе сме на вълна гърне в момента. Взе да й прави кеф да го ползва и сме намалили наполовина вършенето на разни работи в памперса. Лошото е, че начинът й да ми каже, че иска на гърнето е като почне да мрънка. Ама аз отде да знам за какво точно мрънка във всеки един момент, те са по сто неща на ден.
В тази връзка Мартеа, докъде стигнахте с обучението на гърнето, помня, че свекито беше дръпнала развитието назад, влязохте ли пак в крачка?

# 17
Хайде и ние да не останем по-назад- Димитър от снощи е болен- възпалено гърло и течащ нос, температура 37.2 и леко разстройство.Издържа 3 дена в яслата и се предаде. В тая връзка да ви се оплача колко съм разочарована от всичко свързано с яслите - сестрите са гадни, злобни и мързеливи, Митко плаче още щом влезем в двора или забележи някоя леля с бяла престилка, храната е крайно неподходяща за неговата възраст и той нищо не хапва и за капак тая болест сега! Всичко това в комбинация с мен пращаща СВ-та на ляво на дясно търсейки нова работа и резултат нулев засега. Направо много се чудя дали да не пробвам да му запазя мястото здо напролет, обаче вкъщи е непоносим. Изобщо не ме чува какво му казвам, все наопаки върви като абсолютен пубертет! А като се сетя колко се радвах че ми е класирано детето в прословутото 8ОДЗ! В голяма дилема съм какво да правя, но както се казва времето ще покаже.

# 18
Феъри, не свеки, майка ми, от близък най боли Mr. Green
Ами докъде - до под кривата круша - ту каже, ту не. Понякога казва "ако", в случай, че скучае. А току-що се наака без да каже Tired Трудна ще е, няма как.

# 19
Сиска и на Иво му е запушен носът. Иска да суче, а не може и плаче. Аз капя виброцил, но май няма голяма полза от него. По принцип ни е помагал Коларгола, но все още тая надежди да мине без него, защото пада голяма война докато ги накапя Sad

Аз не видях ефект от Виброцила. И при миналата хрема му капех него, а хремата го държа повече от 2 седмици, от които 1 седмица положението беше като при вас - не можеше да суче, да спи и се изнервяше и плачеше много неутешимо. Сега отново му капех от тях, защото татито ни е много доволен , казва че веднага му отпушва носа. Аз обаче комбинирам доста неща (което не знам доколко е правилно) - Виброцил, Стеримар, от вчера и Низита, лучени капки и вит. С. И да ти кажа гледам, че секрета вече доста се е сгъстил. А миналия път чак след 10-ия ден беше така както е сега. Ама кое най е помогнало не знам newsm78

Дона, моля и мерси  bouquet

Криси, и вие ли? Бързо да оздравявате!

Сега слушаме касетката, на която нашите са ме записвали от раждането ми до 6-годишна възраст. И плача и приказването ми са били абсолютно същите като на Дени. А Дени направо е омагьосан - слуша с отворена уста, много му е интересно Laughing Кога ли и той ще приказва вече повече, за да му се радвам на гласчето по-често Heart Eyes

# 20
  • София
Калина, дано си успяла да му налееш разтвора...миличкото Фипче. Дано утре си с добри новини...

Деспина, Сиска, подсетих се за името на капките, след като Мартеа го написа! Казват се Коларгол 2%, правят се в билковите аптеки. При нас бяха мноого ефикасни! Още с първото капване спряха сополките. Капят се най-много 3 дена, а годността им е седмица. При нас ги изписаха за да не се възпалят ушичките от хремата, която влачеше четири дена

# 21
  • София
Деспина, Сиска, подсетих се за името на капките, след като Мартеа го написа! Казват се Коларгол 2%, правят се в билковите аптеки. При нас бяха мноого ефикасни! Още с първото капване спряха сополките. Капят се най-много 3 дена, а годността им е седмица. При нас ги изписаха за да не се възпалят ушичките от хремата, която влачеше четири дена

2% не е ли доста силен разтвор?

# 22
  • София
Толкова ни изписа педито...нямам забележки. Хремата спря бързо, капах капките само два дни по 3 пъти на ден...изобщо не съм се замисляла над това Rolling Eyes

# 23
  • София
Толкова ни изписа педито...нямам забележки. Хремата спря бързо, капах капките само два дни по 3 пъти на ден...изобщо не съм се замисляла над това Rolling Eyes

сега търсих рецептата на Ема за Коларгола, но не я намерих - мисла обаче, че беше 1% разтвора - то затова и толкова бързо сте пресушили секрета - при Ема и двата пъти когато прилагахме Коларгол минаваха мин 4-5 дни преди да се забележи някакво подобрение. Факт е, че не на всеки помага - най-вероятно, защото е хомеопатично - води се от категорията безвредни "...Някои капки за нос са относително безвредни (напр., на базата на разредено сребро (“Коларгол” или хомеопатичен извлек от млечка или луфа). Други (нафазолин, адреналин) съдържат съдосвиващи медикаменти, чрез които се намалява очистването на секретите, а при екстремни злоупотреби могат да се получат и трайни увреждания."

# 24
Най-накрая да взема и аз да се включа - пуст му мързел + липса на време = изолация  Tired
Засега държим фронта откъм боледуване, но да не ме чуе дявола....
Утре заминаваме при свекитата в Пловдив до понеделник да видят бебка, че постоянно реват на мъжа ми кога ще отидем... а аз като си представя че ще се размажем от път (понеже пътуваме цял керван+2те ни кучета на които много много не им понася и повръщат в колата... сори...това последното май можех да ви го спестя). Та се навих само заради пловдивския панаир - понеделник ще му се насладя и газзззззз за Варна.
Иначе малката вече не е толкова малка. Като стане някъде на въпрос за нея и аз все си и викам бебето... ама то хич не е бебе. Гледам че по-нагоре говорихте за бибата - ние я махнахме преди около 2 месеца и то от рас - гледам че само като заспива си я иска или ако я забележи през деня на някоя маса и си казах - сега му е момента. Та така - все едно никога не е пипала биба. Вече се сдобихме с 6то зъбче (май сме от назадналите по  никнене на зъби) ама виждам зор с миенето на зъбките - стисва устата и неще и неще. Незнам, леко почнах да се притеснявам защото май ми се виждат леко пожълтели зъбките ... или си е чиста параноя  Mr. Green При никненето една мама ми каза ако виждаме зор да и взема ХАМОМИЛА и както не вярвах на хомеопатичните лекарства е направо се изумих - много помага!!!! А за гърнето - и на Алекс взе да и става забавно - сяда сама, става, гледа че няма нищо и вика "Аййййййййййййй" и пак сяда да "мъти"  Hug Навика го имаме ама рядко пускаме нещо.
Иначе да се пооплача - малко съм се депресирала нещо. Не съм ходила на бар от панти века, а като излизаме на вечеря някъде малката ми изхвърля 1/3 от салатата, другата 1/3 я изяжда и аз ако успея да се вредя ... да не говоря за основното. Нещо ми липсва момента да се насладя на храната , да ям бавно и да мъркам от кеф  Blush А и с това местене в София - ново 20. На 1 ноември трябва да сме се преместили а още не сме почнали да търсим квартира. А от 15 ноември трябва цялото фемили да се местим за 3 месеца в Париж.... нещо много местения ще ми се съберат и ми е леко притеснено..... Ама ще се обадя на неволята да помага  Crazy И като за завършек (все пак да е с нещо позитивно) преди 2 дни за 1ви път подстригах Алекс. В началото толкова ми беше сковано да не взема да я опърпам като гарга ама после взех да махам с ножицата и накрая - чудо и приказ. Че и тати ни хареса много с новата прическа и съм страшно горда. Нямам търпение да стане време за следващото подстригване  Mr. Green Twisted Evil Mr. Green
Хаиде целувки от мен .......... и нали знаете .... това че не пиша не означава че не ви държа под око.... Big Mother's watching you, every moment every step  Peace

# 25
Ками стискам палци  fingerscrossed
Сиска темата е супер
Нямам време да пиша повече Heart EyesХубав ден Heart Eyes

# 26
Здравейте
Времето тук е ужасно Sad .Цяла сутрин вали.

Ками, разбирам че имате тежък период и ти пожелавам нещата да продължат да се развиват кум по-добро Peace

Ех, Калина...кураж! Дано се оправи по-скоро детенцето! Praynig

Дианче, четох ти патилата с бойлера и ми настръхна косъма! (много ме е страх от бойлери)

На Станислава сополките поспряха. Десетина дни теч, слагах Олинт, после Мукосептонекс, давах коластра и спряха. Вчера бяхме при педито и от 5 месеца за първи път я претеглихме и премерихме. За протокола: 11кг., 84см.
Педката ми написа някаква рецепта за правени капки и като я прочетох, малииии Shocked
Гентамицин, урбазон, алергозан, бла ,бла... #Crazy Тая жена полудя ли!? Естествено не ги купих.
Обаче, мацки, сложиха и една ваксина, (реимунизация било) и снощи вдигна 39Т и известно време не можах да я сваля. Така че продължавам да давам нурофен на 8 часа.
При нас нищо ново, все сме си с бибата и без гърнето. Може би трябва да съм настоятелна, пък аз съм я оставила сама да реши.

# 27
Болничките бързо да оздравяват. Hug
Азсега правя едни мекички и след това отиваме на разходка.
И на нас ни предписаха Коларгол, но не помня колко процента беше.
Засега това е и ние сме със сополи, дано да минават вече.

Praynig
Ние петък и събота гледаме да излизаме, Ники я пласираме на бабите. Wink
Пламенка ама то в париж е готино, горе главата Hug

# 28
Ох, бързо да оздравяват всички болнички мъници!!!! Калина, аз се повтарям, ама пак да кажа и на теб много, много да оводняваш Фипо. Аз много се притесних, както ви стана ясно, когато Пламен не беше добре и от това че невероятно бързо се обезводни, макар да давах Хидратин, явно е било недостатъчно. Нашето педи казваше да давам много начесто, през 5мин, но не много голямо количество. веднъж мъжът ми му дадае със спринцовката 80мл., но после разбрах, че ако наведнъж се слага по много течността по-скоро се изпишква и не се усвоява добре от клетките и затова му давах често по30мл.
По съвет на Куки от 3-4 дни давам на Пламен Есберитокс на капки и като се разяде това ми дете, пу-пу-пу!

# 29
Честита рожба Куки,да ви е жив и здрав синковеца и много да ви радва и слушка  bouquet,а на другия Фил бързо да оздравява.

Общи условия

Активация на акаунт