Септемврийският звънец удари, този месец мами ни завари!

• 16 247
  • 267
  •   1
Отговори
# 60
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ALEXAL!!!
Пожелавам ти най - вече здраве, много късмет и щастие! Както сама си писала ти най - големия подарък си го получила вече, така че ви пожелавам дълги години да си се радвате взаимно!  bouquet  Hug   bouquet
Приятно изкарване на празника!

# 61
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ALEXAL

# 62
Добро утро или Добър ден и от нас !
Ирини ето някой интерестни връзки,които можем да сложим на 1 страничка:
Новороденото – въпроси и отговори
http://www.moetobebe.net/read.php?cat=&aid=119

за коликите : http://www.9m-bg.com/display.php?show_article=7&open_article=695
СЪНЯТ НА БЕБЕТО: 8 ФАКТА, КОИТО ВСЕКИ РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ http://www.ma-mabg.com/forum/viewtopic.php?t=176
Подпомагане развитието на  бебето от раждането до 3 месеца чрез диалогова игра http://www.biberonbg.com/info/podpomagane_razvitieto_do_3_meseca.htm
Новият
Имунизационен календар:  http://pramed.com/imuniz_kalendar.htm

Пъпчето :  http://www.worldnn.com/serv/Document?Action=show&DocID=1054343666
Развитие на бебето; http://www.biberonbg.com/info/razvitie_na_bebeto.htm

Православни обичаи за новородено:  http://www.az-jenata.com/display.php?show_article=9&open_article=56

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ALEXAL

Честито бебе на Асита   bouquet

За снимките в албума нямам думи ,имаме най-красивите бебета за цялата 2006 година!
Ние изкарахме добра нощ,но вчера през деня нещо не беше на кеф малката душица и нервничеше непрестанно,нищо не му беше наред.Успокояваше се за по 10-15 мин като го гушкам и се разхождам и после пак мрънкане,рев,търка си очичките ,а не заспива и така цял ден и вечерта заспа и сега продължава,без да се буди яде и така.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2006, 10:43 от dennis

# 63
Честит рожден ден на АлексаЛ!   Tada
Честито бебе на мама Асита!  kyllmg

Вече почти губя търпение, сигурно съм ви омръзнала с оплакванията си... но кой ако не вие бихте ме разбрали най-добре. Моето бебче е с голям инат и не иска да излиза ...  Утре сме на преглед и се надявам доки да внесе малко яснота по въпроса... Физически се чувствам добре, по цял ден гледам да съм навън на разходка, да се движа...  smile3539 Вечерите са по-болезнени, но не и нетърпими. Ставам често до тоалетна, контракциики ... но това продължава вече цял месец и съм свикнала ...
Важното е бебко да е добре   Praynig  ... Ще пиша утре след прегледа
Целувки от нас ...

# 64
  • Варна
Здравейте момичета,
не съм писала тук от много отдавна, но за сметка на това ви чета редовно и научавам полезни неща за моята бебка. Родих на 30.08 със секцио /термина ми беше 15.09/. Бебка беше седалищно и уж щяхме да я чакаме да се обърне до последният момент, но започнах много да се подувам и да вдигам кръвно. Иначе сме на АМ, нямам кърма и не успях да я кърмя, но нищо важното е, че детенце папка добре и расте като гъбка.
Разгледах албумчето и видях най- сладките създания на света там!!! Честито мами имате прекрасни бебчета  bouquet

# 65
  • Sofia
След една сравнително спокойна нощ да се включа и аз Laughing Май успяхме да се нагодим с малкия и в момента е на хранене около 3 часа. Така е и през нощта - към 21 ч го къпем и го храня и после към 12.30-1ч е следващото, към 4 пак се буди и чак на сутринта към 8ч. Но това може би ще се промени, защото и аз забелязвам, че започва да се гърчи от колики. Ще давам Еспумизан.
За гърдата - малко по- добре ми е вече дясната гърда, макар че се появи бучка въпреки кърменето и изцеждането. Според майчетата от кърмаческия точно в изцеждането е проблема- направила съм свръхлактация, много бързо са се препълнили и понеже тази ми е по- малката гърда Mr. Green тя се е напълнила и се е запушил канал...Сега пия окситоцин на ампулки, днес имам още 2 такива и чувствам облекчение. Но давам само на бебето да изяде каквото има, за да не се получи отново свръхлактация. И топлите душове на гърдите мнооого ми обликчават, а след кърмене слагам компрес от лед (слагам го в торбичка и в хавлиена пелена).
За изцедената кърма- знам че не се долива, на всяко цедене в отделен съд се слага.

# 66
Здравейте и от нас! Днес моята принцеса Рая става на един месец! Приемете по една виртуална почерпка от нас!  newsm38
Ние сме добре, вече влизаме в ритъм, добре че баткото вече тръгна на училище и успяваме да се организираме по-добре.
Иначе се храним също на поискване, по колко пъти на ден - нямам идея и не мога да ги преброя, но Рая хапва за 10-15 минути доста лакомо и заспива. В момента, в който я оставя в леглото и се ококорва и иска пак да яде и така  едно безкрайно хранене.  Усещам я, че вече доста нахитря, непрекъснато търси компания и за да не я носим на ръце слагам я в кошницата и спи при нас в хола. Колкото по-шумно е по добре - прахосмукачка, пералня, сушилня работи ли нещо спи непробудно, та чак трябва да я будя за ядене! Чак се забислям да запиша звука на прахосмукачката и да и го пускам в леглото за заспиване! Laughing
Във вторник сме на консултация за ваксинка и нямам търпение да разбера колко сме пораснали.
Коликите не ни отминават и нас! Пробвахме са чайче, но не помогна и сега ползваме Саб капчици. При нужда капвам по 3-4 капки на бибата и резултата е мигновен - явно харесва вкуса им, започва да се облизва, смуче настървено бибата и болките и минават много бързо, след което заспива за поне 3-4 часа непробудно.    Разрева се , май е време за ядене...

# 67
Честит рожден ден на АлексаЛ!   bouquet
Честито бебе на мама Асита!  Hug
Да се похваля снощи ни падна пъпчето  newsm44 Сега да питам един път на ден ли да го третирам със спирт, вие как процедирате ?
За кърмата и на мен ми е интересно да знам може ли да се долива. Аз също мисля да събирам , а незнам как точно да го правя. След хранене изцеждам по 20-30мл , колкото да почувствам облекчение, но нямаме толкова място в камерата за чашки с толкова малко количество  newsm78
Искам да питам и за хълцането. Ние всеки път след като се наядем, уригнем и се почва едно хълцане... няма спиране. Опитах да му давам глюкоза, но той не иска да пие, почва се мръщи и ако случайно сукне от шишето го изплюва веднага. А глюкозата ни казаха да я пием заради жълтеницата, ние още сме жълтурковци. Нали съм с Rh "-" , след изследванията се оказа, че Светли е с Rh"+" и затова жълтеницата ни е по продължителна. Но тъй като той я плюе, сме само на кърма  Grinning

# 68
alexal и мен като теб ме мъчат със същите въпроси, дали яде достатъчо, тъй като след хранене не мога да изцедя почти нищо от гърдата, от която е яла! Аз също не си чувствам гърдите напрегнати, както в началото!
Но както ми каза един от педиатрите - щом спи и пълни памперса, значи всичко е наред и детето е добре нахранено!

Абсолютно същото е и при мен. Вече Самоел не заспива на едната гърда,а се прехвърляме и на другата,та така не остава за цедене..И аз бях притеснена,че нямам достатъчно кърма,но пък се успокоих,че щом не плаче и изглежда добре,му стига.. Някой беше дал съвет за изцеждане преди хранене,ще започна да го прилагам.
Иначе имаме малко колики  и нашата докторка ни изписа бебинос,но въобще не са вкусни и пада голямо мръщене.Знам,че саб симплекс са харесвани от бебчовците,та май ще ги сменим.
Някой от вас пробвал ли е Бебинос? И ако да,по какъв начин ги давате на бебчо?

# 69
Привет, момичета с най-сладките родени и още неродени бебоци!

Честити бебешори Симеон на мама Никол5, Ивана на мама Асита и бебче на мама Нина0117! Честит мини рожден ден на малката Рая! ЧРД на Алексал! Всички да сте живи и здрави и огряни от много слънце и усмивки!  newsm51 smile3525

Сашко хълца понякога по половин час без да спре. Знам, че не го боли, но си е досадно.

Относно събирането на кърма: била съм на толкова презентации на Авент, че спокойно мога да изнасям лекции за продуктите им  Grinning. В точка 10 от Инструкцията за употреба на помпата на Авент ISIS пише "Ако изцеждате малки количества кърма през деня и ги съхранявате в хладилник, уверете се, че прибавяте само кърма, изцедена в стерилни уреди. Така може да съхраните максимум до 48 часа (от първото изцеждане), след което трябва да използвате кърмата веднага или да я запразите за бъдеща употреба." Стерилизирам помпата вед... Извинявайте, дойдоха ми гости... нъж дневно и държа в хладилник, но не на вратата. До едно денонощие напълвам една чашка Виа на Авент. Имам 3 в хладилника. Мисля да си купя още от борсата в Люлин - там са по 22 лева, а навсякъде другаде по 30лв. Отивам да си обърна внимание на гостите и после ще пиша пак.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2006, 14:27 от Ави

# 70
  • Sofia
Ави добре че си ти  bouquet Защото аз изцеждам толкова малко и слагам в отделни съдове и после изхвърлям понеже знам, че не се долива...Сега ще мога да замразя за евентуално излизане в бъдеще..

# 71
Благодаря много на всички за честитките,тази година ще ме подмине голямото празнуване,но бебчо е най-важен! PeaceЧестито на Рая мини рожден ден!
Ивелина,радвам се,че пъпчето ви е паднало,нашето падна още в болницата,третирам го само по веднъж на ден със спирт и после капвам с памука една капка,за пет дни няма и помен от кървавите корички и пъпчето в момента е супер!
За хълцането-и ние хълцаме поне по 20-30 мин,той не се ядосва,но ако му се спи и му пречи ,започва да плаче,мама го гушка и така...май хълцането с нищо не минава!
Ох,пак започват коликите,направо не мога да го гледам как се мъчи Sad
Мария Ф,наслаждавай се на последните мигове от бремеността,на мен сега малко ми липсва newsm78 WinkУспех  и леко раждане,ако е днес....

# 72
  • София
Честито на всички нови мамита, да са им живи и здрави дечицата  да ги радват newsm51

# 73
  • гр.Русе
ЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН ДЕН НА РАЯ!  bdbaloni
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛЕКСАЛ!
Моите бучки на гърдите изчезнаха май, но след кърмене не успявам да изцедя почти нищо и от двете, та се чудя дали бебчо се нахранва. Утре мисля да се обадя на педиатъра да го изтегли. Кога бебчето трябва да върне килограмите от раждането си? Ох, всеки ден нови въпроси.
Ха и на нас снощи ни падна пъпчето, но от кога може вече да се къпем по-спокойно и да мокрим? Аз тъкмо се бях зарадвала, че в родилния дом са го научили да се буди и храни на 3 часа и сега е абсолютен хаос, но както и да е...
Целувки на всички-пак ще ядем!

# 74
  • В света на мечтите
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!

Аз за сега съм 2 в 1, но мисля, че няма да е за дълго. Утре имаме среща с доки и се надявам да се срешна най-накрая с моята малка кукла. заради тесен таз се налага секцио. Толкова ми е нервно, но всички вие които бяхте планово като мен със сигурност ме разбирате. Стискайте палци всичко да мине и после да се "срешнем" в новата ни тема в Родени през 2006 /вероятно докато се върна от болницата вече ще има такава/

Тази нощ няма да се спи, но си заслужава при положение, че се надявам утре да е най-щастливият ден в живота ми.

Целувки  Heart Eyes на всички мъничета, а на мамите в очакване - кураж - малко остава!!!!

Общи условия

Активация на акаунт