Чичо доктор потвърди, МАЙ-ско бебче в мене спи!

• 13 997
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
                                                Здравейте,

Днес във Варна отново е сиво и дъждовно Sad.

Искам да ви попитам нещо (към тези, които за съжаление вече могат да ми отговорят):
         Към коя седмица започна да ви се гади и да имате неразположения от този вид???

Аз съм само в 6-та седмица и за сега все още нямам  оплаквания, но по принцип лесно ме хващат такива състояния и за това се допитвам до вас.

И момичета, не обръщайте внимание на сивото време-Май ще грейнат много слънца за нас Grinning

# 106
и с петра, и сега, гаденето при мен започна в 7- седмица. продължи до към 20-та.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2006, 13:26 от majceto

# 107
ами, всеки различно, но това поне в този случай не е особено лошо  Peace
и аз съм чела, че е рано някъде, но всъщност едва ли са вредни - как мислите ?!?!   Crazy  аз, иначе, си ям ябълки и плодове...

smiled, вчера като рових да видя дали може да се пие осцилококцинум, попаднах на мнение/я, че е вредно да се пие витамин C, по-добре е ябълки... както и, че била вредна лайката, щото имала абортивно действие  Thinking

# 108
  • София
Ей май-чета  Hug

Аз продължавам да си работя от вкъщи в полу-легнало положение... И май така ще е още дълго, защото ми дадоха много болнични - повече от месец... Обещавам да не ме мързи и да пиша по-често, защото и без това по цял ден съм пред компа.
Иначе май с всеки изминал ден все по-добре се чувствам  Praynig Даже вече не ми се гади.

Една мама - на мен в понеделник ми правиха изследвания - трябва ти направление, за да те заведат като бременна и след това не плащаш:
- потребителска такса
- преглед при гинеколог, който работи с касата
- изследвания - кръвна картина, урина (плащат се обаче за васерман и СПИН)

Звездичка - и на мен ми казаха, че бебето, според видеозона е в 6 г.с.?! Възможно е да съм забременяла и по-късно отколкото бях изчислила... Май ще трябва да си променя лентичката, но ще изчакам до следващия преглед.

Елфче - аз също нямам никакъв апетит, опитвам се да се храня насила и е много гадно така... Имам чувството, че корема ми не само не е пораснал, ами се е смалил. Много странно, защото първата седмица след като разбрах, че съм бременна, толкова много ми се ядеше, че ако така бях продължила, сигурно на края щях да съм като една голяма, търкаляща се топка  #Crazy

На всички нови мами - добре дошли и много хубав ден на всички!

# 109
  • София
За гаденето-при мен се появява няколко пъти рязко. Сега съм в 7 седмица, за първи път ми се появи,когато бях още в първата-от кафе,утайка на кафе и миризма на кафе.Беше ужасно,тогава дори не подозирах,че съм бременна. След това чак в петата седмица имах няколко силни пристъпа на гадене, за по 1 час. Иначе всекидневно и по малко. Досега си продължават, а сънливостта така ме  е налегнала TiredТо и времето си е само за стоене вкъщи и спане.Кажете вие какво правите за да се разсъните,когато сте на работа и да потушите гаденето.Какво ви действа най-ободряващо в тези моменти Party

# 110
Здравейте, вие големи и вашите малки! Simple Smile

Мрачничко е днес, но да не се отпускаме! Simple Smile

Dana, мисля, че не е задължително да се чувстваш зле. На мен ми се гади съвсем слабо и рядко, обикновено, когато пътувам с градския транспорт, а в него може на всеки да му стане лошо! Simple Smile

Не повръщам, не ми се вие свят, имах слаби болки в яйчниците, но те отшумяха за два-три дни. Е, признавам си, че прекарвам повечеко (и то напразно) време в тоалетната, но не може всичко да ни е красиво и (не)миризливо!  Joy

Zvezdichka, хубаво, че можеш да си поспиш, но какво значи "съкратиха"?! Как така ще те съкратят, нали си бременна?!

Утре сутрин съм на преглед - приятелките ми ме объркаха (а и двете са вече мами) - едната твърди, че не можело толкова рано да се чуе сърчице, другата - обратното. Доколкото разбрах и повечето от вас са скептично настроени, но... аз малко се надявам! Simple Smile

Предполагам, че утре ще ми назначат и изследвания - досега не съм правила никакви. Знаете ли, дали имаме право на болничен за прегледи и правене на изследвания?

Бъдете здрави и весели!

# 111
Здравейте,момичета!!!!
Елфче,поздравления за темата!
Аз вчера си направих тестче,което се оказа положително Laughing
Много съм щастлива-това е първа бременост за мен!!!
Поздравления за всяка от вас !!!!  bouquet

# 112
Дени едно голямо честито и тук!   bouquet

А термина изчисли ли си за да те добавя в списъка на МАЙ-ските мамчета?

# 113
Иха колко много се пише по темата newsm68 докато се събудя и още бъдещи майски майчета са се включили! Hug Hug

elph
, както си обявила 36 май вече станахме 37, а? smile3506

Dana
, първо добре дошла  bouquet а  за гаденето:
 при всеки е различно, мен ме похвана слабо гадене още от втората седмица на зачатието Crazy Но ако ти е интересно може да прочетеш темичка за първите признаци Hug

KSI, пия я по време когато НЕ повръщаш понеже е важно да има за бебчо... Hug И ако повърнеш , после изпий пак половинка поне Peace

ninochka, аз в началото се бях стресирала като ме съкратиха...ама сега съм много щастлива понеже иначе щях само да се нервя на работа Mr. Green
Сигурна ли си че във витамините има 1 мг фолиева киселина...аз пия 0.4 мг казва се неофалик и го дават за напълно достатъчна порция за 1 ден Rolling Eyes Според мен за сега фолиевата киселина с плодове и зеленчуци е достатъчна Thinking
И на мен нищо не са ми казвали за витамини Thinking

smiled_
, някоя приятелка само да има късмета да ме пита нещо и аз като енциклопедия започвам от "А" до "Я" Joy ooooh!

Eiphnh
,
 аз пък категорично не им вярвам Crossing Arms
Понеже аз си следях овулацията и знам +/-1 ден кога е станало Събитието Party
 Мойто гадене се разреди на 3 пъти сутрин, следобяд и преди да си легна Party

Dilirium
, аз не ходя на работа, но като ажа спими се... е кошмарна ситуацията, ако не мога да си легна...изнервям се страшно ...Вчера излизах и едвам успях да се прибера събух сандалите и директно се метнах на леглото с дрехите дори  Embarassedи след 1/2 час се сбъдих друг човек Crazy

Някой беше споменал за бучка лед да се дъвче...не мога... от няколко дена ме боли зъб... и в понеделник ще ходя на зъболекар Sick... пък и аз не мога да ям или пия студени или горещи неша...винаги стайна температура Rolling Eyes Обаче вече така ми е писнало от тези препечени филий и сега съм ан една свежа шопска салата Party Mr. Green

Лек ден, момичета  bouquet

ПП
Дописвам, докато съм писала и ооооООооооппп още 3 нови мнения Hug Joy

deni28, ДОБРЕ ДОШЛА   bouquet

tihabjala, аз си знаех от април , че ще ме съкратят беше въпрос на време... така , че го направиха нито рано , нито късно , а точно навреме Party

# 114
Да-термина ми е на 30.05.2007 Hug

# 115
zwezdi4ka, ми то бройката постоянно расте..  Joy Вече сме 37!!!  Party

# 116
Здравейте  Hug Надявам се, че мрачното време навън, не ви се отразява зле. Боже като видях колко много мами имат специфичните проблеми на бременността (гадене, повръщане, киселини)  Sick на мен започна да ми изглежда странно, че само от време на време  имам леки киселини.

Ето малко инфо както вчера ви обещах за резус-факторите и по.специално за отрицатилният.

Книгата се казва „Ръководство на Д-р Спок -  Най важното за бременността”, издание на Хермес от 2004г., корична цена 6 лв. Автор Марджъри Грийнфийлд.
Не, че е най доброто, но е обяснено що годе на разбираем език.

Ето и откъс от книжката във връзка с кръвните групи и резус-фактора

Кръвната група се определя от молекули, наречени антигени, които се намират на повърхността на червените кръвни телца. Хората биват с антигени тип А (кръвна група А), тип В (кръвна група В), двата (АВ) или нито единия (кръвна група О). Що се отнася до резус-фактора, някои хора имат Rh антигени (положителен резус-фактор), а други не (отрицателен резус-фактор). С други думи, кръвната група се определя от антигените, които имате от всяка група.
От гореизброените кръвни групи единствено отрицателният резус-фактор може да причини проблеми през бременността. Майката с отрицателен резус-фактор е в състояние да създаде антитела (част от реакцията на именната й система къч чужди вещества, например микроби) срещу кръвни телца с положителен резус-фактор, дори те да са на собственото й бебе. Това се нарича Rh сенсибилизация. Антителата може да прекосят плацентата и атакуват тромбоцитите на плода, което да му причини анемия, конгестивта сърдечна недостатъчност и дори да го убие. За щастие в повечето случаи Rh сенсибилизацията се оправя с инжекция имуноглобулин (RhoGam). Благодарение на това създадено през 1968 година лекарство случаите, в които майката става Rh сенсибилна и нанася каквато и да било вреда на своето бебе, са изключително редки. Ако жената започне производството на антитела  против клетките с положителен резус-фактор, това ще се установи при рутинните изследвания по време на консултациите.
Обикновено през първата бременност Rh сенсибилизацията не вреди особено на бебето, тъй като майката не е произвела достатъчно антитела. При следващата бременност обаче може да има големи усложнения, ако плодът е с положителен резус-фактор. По възможност  Rh сенсибилизирани бременни трябва да ходят при акушер-гинеколог, който е специализирал майчино-фетална медицина и рискова бременност.”

и още

"Майката с отрицателен резус-фактор образува антитела срещу кръвните телца с положителен резус-фактор (става сенсибилизирана) само ако част от кръвта на плода премине през плацентата и попадне в кръвообращението й. Тогава имунната й система "съзира" тези телца, определя ги като чужди и започва имунна реакция. Инжекцията RhoGam пречи на имунната система на бременната да идентифицира попадналите в кръвообращението й клетки от кръвта на плода.
Инжекции RhoGam се правят на всички бременни с отрицателен резус-фактор, чиито бебета биха могли да са с положителен. Такава вероятност има, когато бащата е с положителен резус-фактор. Ако резус-факторът и на двамата родители е отрицателен, то същото ще важи и за тяхното поколение, така, че инжекцията няма да е необходима.
Тя се прави в моменти, когато има вероятност част от кръвта на плода да попадне в кръвообращението на майката, а именно:
- при амниоцентеза;
- при  помятане или ектопична болест;
- при прекъсване на бременността по желание;
- при значителна коремна травма, например в случай на автомобилна катастрофа;
- във всеки момент от бременността, когато има кървене или лекарят прецени, че кръвта на майката и тази на плода може да са се смесили;
- около 26-та  седмица от бременността (тогава инжекцията предпазва плода до края на бременността);
- след раждането.

Кръвната група на бебето се установява след раждането, като се използва кръв от пъпната връв. Ако се окаже, че то също е с отрицателен резус-фактор, в повечето случаи не се прави инжекция на майката."

Ох, добре  че свърши, че не звучи много приятно  Sad

Между другото съм много ядосана #2gunfire, че не успявам да заредя форума с часове  Sad, а връзката ми с интернет е просто перфектна като скорост! Единственото ми успокоение е, че сме много потребители! Joy което е направо супер!

Joy Joy Joy

# 117
elph, значи започваме да се оглеждаме за номер 38 smile3506
 Joy

AnSofi
,
Цитат
динственото ми успокоение е, че сме много потребители! 35 което е направо супер!
и много, много МАЙЧЕТааААаааАа Party

# 118
добър ви ден.. мрачен... и ми се спи. а не може.

Yanche, ами загубих се, щот шефа ми е много лошо и така ми е сложил бюрото и монитора, че кат вдигне глава от неговото и пляс в моето. Ама сега го дебна да излезе и се заравям тук:)

# 119
МНОГО СМЕ, МНОГО СМЕ  Hug

zwezdichka, именно това ме учудва: цял милиграм Shocked и аз знаех за 0.4 дневно, макар и тези дни като ровя, да видях, че при постигната бременност се увеличава двойно  newsm78

хех, пуснах теми4ка за витамините в 'бъдещи и настоящи майки'  Crazy вярвам, че ще е полезна - никъде не намерих актуално инфо по въпроса  Flutter

AnSofi, и аз нямам особени признаци, да чукна на дърво, макар че и на мен така ми е със спането като zwezdichka - я не мога да заспа, я направо беснея страшно без НИКАКВА търпимост да отложа заспиването  ooooh!  не ми е много нормален корема, но не бих го нарекла нито особено силно гадене, за щастие не съм повръщала, отпаднала съм и, както съм казвала, ПЕРМАНЕНТНО ГЛАДНА СЪМ  Crazy

и най-накрая позитивно да споделя, че мрачното време всъщност е много хубаво: контрастирайки с хладината навън, топлината в теб става още по-осезаема  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт