Чичо доктор потвърди, МАЙ-ско бебче в мене спи!

• 13 996
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
smiled_ - сори, че така всях смут. сега, има няколко важни неща. 1. казваш на доки какво е вашето положение с факторите; 2. ама казваш всичко - имали ли си предишни бременности, аборти и т.н.; 3. той/тя вписват в картона, с който отиваш да раждаш, тая подробност; 4. ако бебето е първо, т.е. бременността е първа, няма проблем. бие се инжекция; 5. ако бременността е втора и бебето е второ (но от същия татко), то пак се бие инжекция и пак няма проблеми  Laughing всъщност основното е да съобщиш на доки как стоят нещата и няма защо да се притесняваш. не е страшно и има много родители с шарени р.фактори, така да се каже  Joy тук вече стои въпросът ти ли си купуваш инжекцията, както ми казаха миналия август на училището за родители в св. софия, или нзок я плаща, както каза едно от момичетата. така или иначе до този момент има много време.
звздичке - не си закъсняла. аз още се тровя с тъпия текст. имам още малко търпение и после ще отсвиря всичко за тази вечер.

# 91
Става ми много приятно като чета за нови бъдещи май-ки Hug
Аз от няколко дена повръщам и винаги само вечер и вече се чудя дали наистина няма някаква връзка с филоевата киселина(пия я вечер, след хранене и преди повръщане Embarassed Embarassed Embarassed)

# 92
  • София
Таткото не беше с мене, защото замина днеска за вилата да помага на свеки. Освен това все още ме преглеждат с вагинален ехо и ми е гадно да го водя. Като почнем да гледаме през корема тогава ще го водя да види и той.

Julie, а ти къде се беше затрила известно време, хич не те виждах по форума...?

# 93
                                                   Здравейте момичета,

Голям, щастливо очакващ отбор сте сформирали и се надявам да  ме приемете в него Wink.
     Днес бях на лекар и видях малкото човече. Терминът ми е на 23.05, като за мен това е първа бременност. Надявам се да станем добри приятелки и за всички нас месец Май  да е един от най-щастливите в живота ни.........

# 94
ДУ
и добре дошла на дана  Hug
кси, а ако повръщаш веднага след фолиева киселина, сигурна ли си, че нещо от нея се задържа в корема ти. да не се окаже, че всъщност не си пила нищо  newsm78 що не пробваш да я приемаш през деня. аз я пия сутрин, а повръщам следобяд. не че има връзка, но поне съм сигурна, че се остава за бебето.
янче - и нашият татко не е влизал с мен в кабинета този път. с петра беше плътно до мен, но сега сме трима и в този случай тябва да влезем и тримата заедно. което, всъщност, ще направим в петък. ми няма как - иска и той да види новото човече, а петра не може да стои сама пред кабинета. пак ще направим цирк. вс етъй став а- където се явим, и зверилникът е налице Simple Smile

# 95
Здравейте!
Отново съм на работа  Confused.... А така ми се спи ....
Аз съм от Варна. На 27 съм. Това ще е първото ми бебче. Толкова съм щастлива! Чакахме го три дълги години ... Дано всичко да е наред.
Иначе докторът каза, че трябва да се появи към 15.05  Grinning

# 96
здравейте за днес  Flutter
поздрави към всиииичкиии мноооого май-ки  Hug

аз на работа съм ужас: постоянно също ровя в нета, макар и да гледам да се ограничавам, щото то пък направо прекалявам  Crazy
иначе мнооооггооооо ми се спи, ама много  ooooh! zwezdichka, направо благородно ти завиждам Peace  аз другата и следващата седмица съм поискала отпуск да чета за един изпит и ако ми го дадат така ще си поспивам  Embarassed  поне засега няма да се инхалирам,щото може да се каже, че гърлото ми мина от мед&лимон-а и днес може да се каже, че не съм толкова отпаднала, колкото вчера, но е полезна информация определено  Rolling Eyes
KSI, и аз мисля, че най-вероятно повръщаш и самата фолиева, поради което най-добре да я пиеш по друго време, примерно след повръщане, за да си сигурна  Laughing
аз пък вече си купих витамини за бременни (вие пиете ли, между другото?!) и, тъй като в тях има 1мг фолиева, се чудя дали има смисъл да я пия и отделно  newsm78 щото лекарката каза "фолиевата си я пиеш и отделно си вземи витамини", но дали е съобразила и дали няма да предозирам  Thinking
за резус факторите не се притеснявайте, има време да се направят изследвания, което лекарите знаят, както и начини да се избегнат усложненията  Peace
 Hug

Последна редакция: ср, 27 сеп 2006, 10:39 от ninochka

# 97
Здравейте милички! Как е настроението днес?

Вече сме 36 Май-чета!!!    bouquet

Иха колко бързо растем....  Joy

Добре дошла Дана! Радваме се че си сред нас!  Hug

dia_cat, тези 3 години са си заслужавали!  Peace И ти пожелавам да гушкаш едно (а може и 2...) много здраво бебче което много да ви радва!  Heart Eyes

KSI, аз фолиевата киселина я пия сутрин като стана и до сега не съм имала проблеми.... пробвай да я пиеш по друго време, пробвай и преди и след ядене...  Thinking

Аз днес се чувствам страшно отпаднала и нямам грам апетит... 
Tired

# 98
и нямам грам апетит...  [/color] Tired

това поне е добре, за да бъдеш нормална на тегло красива бъдеща мама Flutter

# 99
а пък дали ще си имаме близначета при нас   Flutter
винаги много ми е харесвало да имаш близнаци - пълна лудница, но и забава  Crazy
няма да съм аз, щото видяха едното сърчиценце в мен, но айде някой друг  Laughing

# 100
  • Пловдив
Здравейте на всички! И добре дошли на новите мами!

На мен тези дни ми е по-добре. Ужасното гадене поизчезна, само на моменти е и бързо отминава. Върна ми се и апетита. Друг е въпроса, че започна много да ми се спи. Аз не мога да спя следобед, но вчера като легнах с Мимито и голям сън изкарахме.

ninochka, моя лекар каза, че още е много рано да пия витамини. По-добре да се ядат повече плодове. Каза, че една ябълка, например, съдържа почти всички витамини, които са изписани на опаковката на комбинираните витамини. Аз първата бременност пих Матерна чак след 5-тия месец. И то не докрая.

Елфче, не се притеснявай, апетита пак ще се върне след няколко месеца, и то с пълна сила  Laughing!

# 101
здравейте  и добре дошли на новите мами.
  bouquet  bouquet  bouquet
KSI и аз мисля че може да пробваш да пиеш фолиевата сутрин  newsm78
ninochka, моята лекарка ми каза че още е рано за витамини , препоръча ми всекидневно да приемам плодове и засега пия само фолиева киселина.
  Hug Hug Hug
лек и спокоен ден

# 102
  • България
 За пръв път пиша тук, но искам и аз да се похваля, че ще си имам майско бебенце. С таткоро разбрахме преди седмица и понеже ни е за пръв път много се вълнуваме. Ходих веднъж на лекар, но ми каза , че още е много рано за да може да чуе сърчицето и не ми предписа нищо. Тук чета , че всички мами пият фолиева киселина, това задължително ли е?
Лека бременност на всички  bouquet

# 103
Рени честито!   bouquet
Ела при другите Май-ски мами в съседната темичка! Там ще прочетеш много полезна информация и ще обменяме опит. А за фолиевата киселина, хубаво е да почнеш да я пиеш дори няколко месеца преди забременяването, но и сега да почнеш, няма да е проблем. Но не чакай повече....  bowuu

# 104
Леле колко  си противоречат тези нашите докита Rolling Eyes Partyедните-пии витамини!Другите- неееееее моята каза нееееее Crazy и такива като мен шашнати само това им трябва newsm78 HugАз само фолиева и витамин С с съм станала един мальк гинеколог от всичко което изчетох до сега Thinkingа колко още ме чакаааааааааа ooooh! Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт