?Въпроси всякакви? (2021г.)

• 542 387
  • 14 320
  •   1
Отговори
# 75
Така. Съдебно бюро  остава  масата на съдията. А прокурорът е част от прокуратурата. Ок. Между другото знам, че няма чукчета в България, но търсих по-точно описание за въпросът си. 🤗 Благодаря момичета, както винаги ме вкарвате в точният път... 😘🤗

# 76
  • София
ММ има пенсия от ТЕЛК, още миналата година подаде за автоматично преизчисляване. Да не ходи всяка година.
Онлайн възможно ли е?

# 77
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
удължиха ли сроковете на ТЕЛК?
имам спомен, че се обсъждаше, но не го намирам.

# 78
  • Пловдив
Четейки сега за купуването на стаж ми стана интересно дали има възможност успоредно с работодателя да си внасяме допълнително самостоятелно и една година да се равнява на две с идеята да се пенсионираме преди пенсионната възраст?

# 79
  • Далечният изток
удължиха ли сроковете на ТЕЛК?
имам спомен, че се обсъждаше, но не го намирам.

от нета:
Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредната епидемична обстановка, ще продължат действието си три месеца след нейното изтичане, съобщават от Министерството на здравеопазването.

# 80
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря, Аида.
Simple Smile

# 81
ММ има пенсия от ТЕЛК, още миналата година подаде за автоматично преизчисляване. Да не ходи всяка година.
Онлайн възможно ли е?

Той ходи на място в НАП.

# 82
Четейки сега за купуването на стаж ми стана интересно дали има възможност успоредно с работодателя да си внасяме допълнително самостоятелно и една година да се равнява на две с идеята да се пенсионираме преди пенсионната възраст?
До колкото знам, може годините, през които си учил висше да се откупуват, при условие, че си бил редовна форма на обучение.

Най-добре е да сключиш допълнителна пенсионна осигуровка и да внасяш по лична сметка за "трета" пенсия, другото дето си го мислиш няма как да стане

# 83
Онлайн може да се подава молба за преизчисляване на пенсия, с електронен подпис или с ПИК на НОИ.

# 84
Някой може ли да разгадае как да си изтегля каталог оттук: https://www.hafele.com/us/en/info/services/catalogs-and-brochures/407/
Като се отвори даден каталог има бутон save, но трябва да се въведе page range. Но както и да пробвам, все ми дава грешка "invalid range". Sad

# 85
Някой може ли да разгадае как да си изтегля каталог оттук: https://www.hafele.com/us/en/info/services/catalogs-and-brochures/407/
Като се отвори даден каталог има бутон save, но трябва да се въведе page range. Но както и да пробвам, все ми дава грешка "invalid range". Sad
Доколкото виждам, няма опция за сваляне. Като натиснеш на Request a catalog, пише, че може да се разглеждат, ако свалиш приложенията iPad App или Android App.

# 86
  • Light of Zartha
Здравейте! Преди около месец се появи това петно на крака, под коляното. Не боли, не сърби, беше бледо, но почервеня. Някой имал ли е подобно нещо? Ясно, че при първа възможност ще посетя лекар, но малко ме хваща шубе вече и искам да се поинтересувам.
Скрит текст:

# 87
Някой поръчвал ли е мебели от онлйн/реален магазин Текрида, защото харесах едни трапезни столове, но ме притеснява като каество как са.

# 88
Благодаря Ditto. Реших, че щом има save бутон значи могат да се свалят, но явно не е така

# 89
Здравейте! Преди около месец се появи това петно на крака, под коляното. Не боли, не сърби, беше бледо, но почервеня. Някой имал ли е подобно нещо? Ясно, че при първа възможност ще посетя лекар, но малко ме хваща шубе вече и искам да се поинтересувам.
Скрит текст:

Нищо ти няма. Мажи с крем Здраве.

Общи условия

Активация на акаунт