?Въпроси всякакви? (2021г.)

• 542 860
  • 14 320
  •   1
Отговори
# 14 085
  • Сф
Йодасепт и йод едно и също ли е? Мога ли да ползвам йодасепт за долната рецепта?

Сливиците ми (особено едната) е като топка за голф. Лилави, подути, хърках цяла вечер, не мога да дишам. Смуча трахизан, но няма облекчение.
Дайте бабини рецепти, в нета четох какво ли не, но не ми се струват ефикасни.
1 в чч чай от лайка (охладен) слагаш 5 капки йод и 1 чл сода. Правиш гаргара на 30 мин-1 час. Аз 1 чаша я деля за 2 пъти.
Оправя болка, гнойна ангина, зачервено гърло.

# 14 086
Йодасепт и йод едно и също ли е? Мога ли да ползвам йодасепт за долната рецепта?

Сливиците ми (особено едната) е като топка за голф. Лилави, подути, хърках цяла вечер, не мога да дишам. Смуча трахизан, но няма облекчение.
Дайте бабини рецепти, в нета четох какво ли не, но не ми се струват ефикасни.
1 в чч чай от лайка (охладен) слагаш 5 капки йод и 1 чл сода. Правиш гаргара на 30 мин-1 час. Аз 1 чаша я деля за 2 пъти.
Оправя болка, гнойна ангина, зачервено гърло.

Не е съвсем едно и също (виж линка), но принципно е все тая. Аз съм ползвала йодасепт за гаргара точно по описания начин. Според мен йодът е по-силен.

https://bg.strephonsays.com/povidone-iodine-and-vs-iodine-5043

# 14 087
Преди да закараш седалката на автомивка, може да пробваш един препарат на Астониш за петна.
https://markita.net/sprej-astonish-shampoan-za-damaskikilimi-750ml.html
Моля, после да споделиш за резултата.

# 14 088
  • София
Ползвали ли сте приложението Healee за онлайн консултация с лекар? Всичко е на английски и се притеснявам дали ще се оправя. В някакъв разговор с видео ли се осъществяват нещата или със съобщения?

# 14 089
Предполагам може и видео разговор, аз засега само съм си писала с лекари. Ако няма специфичен доктор, с когото искаш да се консултираш, при search-a има да избереш и локейшън, например София, Пловдив и тн. И разбира се си пишеш на български с лекарите.

# 14 090
Моля за препоръки за шампоан, балсам за коса, сапун (и течен) , подходящи за много, много, много твърда вода. По-конкретно , дали има такива от по-общите марки като Шаума, Елсев, Сайъс, Тео, Арома... В дълбоката провинция съм и нямаме някакви специализирани магазини в града.

# 14 091
Искам да купя часовник за 18 годишен. Нямам никаква представа какво е модерно сега. Марка, модел..... Някой може ли да помогне с предложения?

# 14 092
  • Точно където трябва
Със седалката на колата- вероятно ще изчакам по- топло време. Ако някъде я изпират и връщат суха съм ок, но в домашни условия ще съхне сигурно месец. Няма къде да я държа.

# 14 093
  • София-Младост
ellie като се говори за седалката на колата, се имаше предвид тапицерията на седалката...а не цялата седалка. Переш я и съхне за 1-2 дни, а вътре на топло и по-бързо.
Ако няма тапицерия обаче, наистина е по-добре да остане за по-топло време пране на автомивка.

# 14 094
Можете ли да помогнете с предложение от къде да поръчам карикатура за подарък?
Ще се радвам, ако дадете препоръка от опит, ако сте поръчвали.

# 14 095
  • Точно където трябва
Ами изсипах си салатата на седалката. Пропило е надолу, докъдето е стигнало. Не си обяснявам как да е само тапицерията. Тя дори не е свалена. Грозно ми е да я гледам, но ще търпя.

# 14 096
  • София
Ами изсипах си салатата на седалката. Пропило е надолу, докъдето е стигнало. Не си обяснявам как да е само тапицерията. Тя дори не е свалена. Грозно ми е да я гледам, но ще търпя.

Спрей за сухо почистване на тапицерия може да пробваш.

# 14 097
Пробвай леко с мокри кърпички за сваляне на грим, така изчистих едни пръсти на майстора, които беше оставил като си сменях маслото. По-зле не може да стане, със сигурност е пропило надолу, но може поне отгоре дамаската малко да придобие вид.
Трябва си пране на цялата седалка, пропило е надолу със сигурност.
 При една командировка си изсипах цялото кафе на шофьорска седалка, в първия град спрях на някакъв бриколаж ли беше или някакъв такъв магазин и си купих една ватирана подложка за стол, че да мога да седя без да ставам цялата в кафе, оттогава тия петна така ги крия да не ги гледам.

Последна редакция: нд, 26 дек 2021, 12:22 от zari65

# 14 098
ако говорим и за зехтин и оцет в салатата...само си представете как ще граняса с времето и в загрята от слънцето кола
аз не бих чакала с прането

# 14 099
Лятно време в гаража ми съхнат за около 2-3 дена. Като си ги взимам вечерта отгоре са сухи, от долната страна като натиснеш се усеща съвсем леко влага. От автомивката където пера така са ме инструктирали да не я слагам докато не е напълно изсъхнала. Така че зимно време вкъщи предполагам, че пак толкова време ще е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт