Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 483
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз се уморих от местене. Класната на малкия е мега кисела жена, ама ще я изтраем до края на 4 клас.

# 196
  • Бургас
Точно това се замислих и аз, при нас парадокса е, че учителката ни по Информационни технологии е най-зле в дистанционното обучение. Сина ми твърди, че тя по принцип си е така и присъствено. Децата не го харесват предмета.

# 197
  • София
Ох, учителките по ИТ! 😤🤯😱 На една нормална не сме попадали!
Март месец водех някакви абсурдни онлайн спорове с едната.

# 198
никога за 9 години училище не съм се разправяла с учител - обяснавям й, че не всеки е читав, наложи се да ходи на уроци за матурите разбира сее, и така. Единствено съм я предупредила, ако усети тенденциозно лошо отношение, или някакъв вид неадекватно на ситуацията, да ми каже. Тогава ще ги смеля просто.

# 199
Какво да правят родителите, които са попаднали на такива учители...?
Какво биха могли  да направят според вас?
Според мен по-лошото е ,че въпросът не е този. Истинският въпрос е кой го е грижа.
 Каквото и да си говорим, всички знаем  накъде вървят резултатите от година на година. Дали е от глобалното затопляне, или от менюто в стола- няма значение.

# 200
  • Бургас
То проблема с ИТ май не е само с учителите, ами и с цялата програма въобще. Работя в тази сфера и винаги ми е било любопитно какво учат децата. Разглеждам всеки учебник, до който съм имала достъп. Ами предмета е напълно неадекватен, учебницине са още по-зле. Напълно ги разбирам децата защо не им харесва. Вместо да впрегнат целия този интерес към устройствата и джаджите у децата...

# 201
  • София
Е, да, ама нали трябва да се вземат едни пари и да се включи по някакви споразумения и директиви!
Между другото, моите имаха доста добра учителка по този предмет по едно време и доста неща научиха.

# 202
Големият имаше/има много добра учителка по ИТ. Малкият също. Според мен си е добра програмата там дори. Шестокласникът учи Word и Excel тази година (май миналата година си малко работиха с тях). Сам не би почнал да се занимава точно с тези програми. Хайде Power Point им се налага да ползват по-често заради презентациите по някои предмети. Word предпочита да ползва при някои домашни. До Excel обаче няма да стигне сам, ако някой не му покаже и не го накара да работи с него.

# 203
https://www.chernomore.bg/a/75-zdrave/216546-uv-lampite-moryat-v … ZzBCMGaKIm5tQ1sXw
Деца с изгаряния от УВ лампа. Чудя се учителите не са ли знаели, че тези лампи се включват само ако няма човек в стаята. Понеже и мен ми се е случвало да стоим на такава лампа в болницата преди да знам, че е бактерицидна, бях много скептична, като започнаха да ги купуват за училище.

# 204
Такава лампа имаше навремето в яслената група на моите деца. Сестрата обаче се грижеше много добре за всичко и никога не е имало инциденти. Предиобед лампата работеше в спалното помещение, а докато спяха в игралната зала. Не знам дали има връзка или е случайност, но моите деца изкараха по година и малко в детската ясла без нито едно разболяване.

# 205
  • София
Чудех се кога ще стане някоя беля с тези лампи. Още преди месеци повдигнах въпроса, че не може така всеки да си купува някакви неща и да ги подарява на класа, а учителите да си ги включват и изключват без да са инструктирани, всичко да е заведено надлежно и т.н. Вероятно учителката дори не е знаела как да я ползва, а е разчитала на това, което е казал родителят, а може и да не е разбрала даже. Ако изобщо трябва да има такива лампи, те са грижа на ръководството и то  трябва да поеме процедурата по инструктажа на персонала. Затова и писах преди време, че ако беше за моите деца, веднага щях да възразя някакви родители да купуват и да подаряват лампи, за които нищо не зная и не е ясно как ще бъдат експлоатирани.

# 206
Кажете, моля, че изгубих вече дирите - какво стана с междусрочната ваканция, колко и кои дни за гимназистите?

# 207
Междусрочната ваканция за 7-12 клас е един ден, а именно 03.02.2021. Там промяна няма. Промяната е за 1-6 клас, пак е един ден, но съответното училище решава кога да е.

# 208
Междусрочната ваканция за 7-12 клас е един ден, а именно 03.02.2021. Там промяна няма. Промяната е за 1-6 клас, пак е един ден, но съответното училище решава кога да е.

Т.е. сряда им дават?

# 209
  • Бургас
https://norwaytoday.info/news/around-30-swedish-children-have-be … l-after-covid-19/

Накратко - 30 деца в Щвеция и няколко в Норвегия са в интензивни отделения сред като средно около месец след прекаран ковид (някои са го изкарали без никакви симптоми), получават синдром, характеризиращ се с това, че имунната им система атакува собствените им органи и клетки.
Имаше такива случаи и в САЩ ако си спомняте.

Общи условия

Активация на акаунт