Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 775
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 360
На хотел, на Спа и на ски може, а на училище -не!
На хотел, ски и спа стоиш с 20 човека цял ден в една стая без маска? Сериозно? Къде е разрешено това нещо точно?

Синът ми слуша уроците прав. Просто повече не може да седи на стола.
Може ли да си представиш как се чувства и какво го е довело до това?

ами изтрещяват тотално. Много по-често от преди примерно ги задържат в междучасията. Пък и ги имат, къде да обикалят 10мин, между нейната стая и хола ли? Вече по график проветряваме, карам я да излиза от стаята, ако няма час, защото се заседяват страшно. Подготовката през другата половина на деня така или иначе пак е на компютър и пред учебник. Не ми се мисли как има и деца без самостоятелна стая, удобен стол или монитор...

# 361
  • Варна
Според вас е ок да си запазим великия социален живот, но децата да са затворени, така ли?
Според мен сравняването на училището с хотел, спа и прочее забавления се изтърка и е крайно време да престанете да го ползвате като аргумент. Пределно ясно е, че едното няма нищо общо с другото като продължителност, интензивност и близост на контактите, също и като задължителност. Пък вие си отричайте, колкото щете.
И стига с това "Затваряне на децата", никой никога не ги е затварял. Малко по-леко с мелодраматичните вопли, смешно е вече.

# 362

А под ценностите и нормите имам предвид практическото усвояване – поведение, спазване на правила, последствия от действията и отношения с останалите хора, които често могат да са доста неприятно различни от нас.
Най-напред мисля аз трябва хубаво да вземем да се уточним какво аджеба ще ги караме да усвояват тези наши деца.

Ето на пак всеки към себе си...аз това ...моето дете онова....А какво му е на този до него, даже и не се сещаме да се замислим.Дали пък той не е по-зле? Дали не бихме могли заедно някак си да си помогнем?

точно вие и аз примерно не определяме ценностите. Те са продукт от вековна история и наличието на гражданско общество. Някой може да приема тези ценности, друг не. Нито пък е цел всеки на всеки да влиза в положение и да го разбира и да му уважа някакви права. Правата се определят със закон и това е, което трябва да се следва. Обратното на всичко това води до анархия. Така че правителството е това, което сега определя кое е разрешено и кое не, проблемът е, че нашето е страхливо и непоследователно. Никога няма да има ситуация, в която на всеки да му е добре, но и не е това целта.

# 363
  • София
Според вас е ок да си запазим великия социален живот, но децата да са затворени, така ли?
Според мен сравняването на училището с хотел, спа и прочее забавления се изтърка и е крайно време да престанете да го ползвате като аргумент. Пределно ясно е, че едното няма нищо общо с другото като продължителност, интензивност и близост на контактите, също и като задължителност. Пък вие си отричайте, колкото щете.
И стига с това "Затваряне на децата", никой никога не ги е затварял. Малко по-леко с мелодраматичните вопли, смешно е вече.
Да, нито е задължително да се ходи на хотел, нито повечето хора изобщо могат да си го позволят.
За мен историите с постоянни карантини, заради болно дете в класа са истинско затваряне, защото на ДО детето поне може да се разхожда навън, никой не забранява и да се види с приятели, а за спортистите и да спортуват.

# 364
  • София
Човвшкият живот е ценност, която, обаче не трябва да товарим на гърба на децата.

# 365
fairytale lady, няма как за всичко да ни е виновно правителството.
Никой не може да ни нареди какво да мислим и какви да бъдем.
Въпросът, от който толкова много бягаме е какви сме наистина и какво мислим, а щом бягаме какви са причините?

Рокси, а животът на децата ценност ли е? Имам в предвид не самото им съществуване , а това да бъдат здрави и да имат здрави и работещи родители, да има за всички подарък под елхата и други такива работи...
Говорим за всички деца, не само за нашите си.
В същност хайде един единствен път да говорим и да помислим за децата на другите!

# 366
  • Варна
Точно децата трябва да се учат, че от живота по-голяма ценност няма. И че никой не е толкова важен, че светът да се върти около личния му комфорт и желания. Докога ще ги дундуркаме на розови облачета? Докато загубят връзка с реалността ли?

# 367
  • София
Ами разбира се. Нали затова въртим темата. Много родители не могат да работят заради ДО!

# 368
  • София
Ами разбира се. Нали затова въртим темата. Много родители не могат да работят заради ДО!
Това са родителите с малки деца. Те нали сега са присъствено? Да не говорим, че в България училището не ги "гледа" по цял ден. Не във всяко има занималня, не винаги е безплатна, та този проблем с детегледането си стои и без пандемия. Тези деца боледуват, имат ваканции и прочее.

# 369
  • София
Някои хора тръгнаха на работа, някои ги поуволниха....

# 370
Да, нито е задължително да се ходи на хотел, нито повечето хора изобщо могат да си го позволят.
За мен историите с постоянни карантини, заради болно дете в класа са истинско затваряне, защото на ДО детето поне може да се разхожда навън, никой не забранява и да се види с приятели, а за спортистите и да спортуват.

хубаво де, ако вярвате, че стоенето вкъщи ще ни опази, докога точно смятате, че трябва децата да си стоят вкъщи? Защото ако ще чакаме примерно ваксинирането на 1ва, 2ра и не знам коя линия - това ще са няколко години с демонстрираните темпове на доставка и ваксинация. Въобще няма да е нито до края на тази учебна година, нито дори на календарната.

# 371
От приятелка, която учи в МУ Плевен, знам, че лекциите им ще бъдат онлайн до края на академичната година (юни 2021). За упражненията им още нищо не се знае, но сигурно и те ще заминат. Аз наистина съм в потрес - лекари да учат всичко онлайн, та те утре ще ни оперират, ще ни лекуват, пази Боже!

Наистина положението отива към пълната неизвестност - никой не може да каже кога, какво и защо - прави ми впечатление, че масово всички са много по-некомпетентни и неориентирани от самото начало, когато всъщност се предполагаше да има повече неизвестни и неясноти.

Ясно е, че първият срок / семестър ще приключи дистанционно за големите ученици и студенти. Остава ни да се надяваме, че от февруари / март нататък ще съумеят да намерят подходящите мерки, при които все пак да имаме допир до присъствена форма на обучение.

# 372
  • Бургас
Синът ми слуша уроците прав. Просто повече не може да седи на стола.
Може ли да си представиш как се чувства и какво го е довело до това?

А в училище как стои на чина? Там по-различно ли се седи на стол?

# 373
И каква е вината на ДО за това?

# 374
И каква е вината на ДО за това?

ами има работодатели, които ти казват чао като трябва да седиш при детето вкъщи

Общи условия

Активация на акаунт