Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 799
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Оф, не мога да слушам вече, за живота и неговата ценност!
Никой не ме е питал колко е ценен животът на мъжа ми, който почина преди 10 години, за детето ми.
Животът има най-голяма цена за пряко за засегнатите, за останалите е статистика, да. Така е било, така и ще бъде! Животът е ценен, за тези които обичат този, който си е отишъл. Другите цъкат с език, чукат на дърво и казват "Не дай си Боже!". Айде стига лицемерие! Колко често вие, които сега цените живота, сте плакали от болка за чужд човек?!?
Да, близък си заминава, детето ми остава без баща, но животът си продължава!
Най-напред за вас, а постепенно и за нас!
Цинично е, но е така, откакто свят светува!

# 376
  • Варна
Ма кой говори да ревем всеки път, когато някой почине? Говорим за реалния риск за собствения ни живот и за живота на близките ни. И да, децата също трябва да се учат, че е редно да бъдат предпазливи и че никой не е безсмъртен. Не знам кое е лицемерното в това. Лицемерие е точно обратното, да ги къткаш и пазиш от лошите неща в живота. Всички искаме да ги опазим, ама за целта трябва да знаят, че да, лошите неща се случват! И трябва да се опитаме да предотвратим ПОНЕ тези, които можем!

# 377
  • София
Как? Като се скрием в дупките за незнайно колко години?
Дори гърците върнаха децата в училище, а аз това ме го вярвах, че ще се случи тази учебна година... Може би и при нас трябва да се заплаши министъра на образованието , да му се поиска оставка. Ама то все тая, на прага на изборите, на кой му пука?

# 378
  • Бургас
Не става въпрос да ревем за чуждото нещастие. Става въпрос за това, че човек трябва да направи всичко възможно да се опази. Защото, когато човек загуби някой близък, винаги се пита дали не е могъл да направи нещо повече за да предотврати това и дали ако беше направил нещо по-различно той щеше да е още още жив.

Как? Като се скрием в дупките за незнайно колко години?

В случая това е един от вариантите, да.

# 379
  • София
Всеки живот е еднакво ценен. Не мога да жертвам който и да е за който и да е. Ако разбирате.

# 380
  • Русе

В същност хайде един единствен път да говорим и да помислим за децата на другите!
  Може ли без хайде. Мислиш,че само ти си тази, която мислиш или поне така смяташ.

Аз например нямам никакъв проблем с дистанционното обучение. На нас лично дистанционното ни е много по-удобно. Синът ми е спортист и за него и залата ще отворят и той самият ще намери къде да тренира. Самият той има интереси, които развива паралелно с училището. Има и среда, с която постоянно контактуна.Но си давам сметка, че присъственото училище си има своята функция. Смятам че трябва да се балансира и да не залита в нито една от двете крайности - присъствено на всяка цена или дистанционно до последно. Тук се дискутират точно различни ситуации и гледно точки и крайно неуместно е някой, да хвърля обвинения и квалификации върху останалите.

# 381
Оценявам колко трудно е да бъдеш откровен за нещо толкова лично.
Скрит текст:
Аз не умея да подминавам такива неща и винаги се обвинявам, дали съм могла да направя това или онова...
Не успявам да измисля какво да кажа на собственото си дете като му тръгнат сълзите  когато отвори да преговаря от  тетрадките с упражненията, които е правило с госпожата .
Покрай загубата на близък бях на места, на които се налагаше и видях в какви мащаби това '' се случва ''  на още много други- хора като нас.
Мисля си, че няма човек когото трагедия в такива огромни мащаби да не може да промени.
Аз не мога да мисля за тях като за бройки. Ние  не сме бройки, нито пък те бяха такива.

Амбър, много се радвам за вас и благодаря за споделеното, но питах за съвсем различни неща.
Все пак благодаря и ви моля за напред, ако решите да се обръщате отново към мен да използвате учтивата форма!

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 16:07 от mamamari

# 382
  • София

хубаво де, ако вярвате, че стоенето вкъщи ще ни опази, докога точно смятате, че трябва децата да си стоят вкъщи? Защото ако ще чакаме примерно ваксинирането на 1ва, 2ра и не знам коя линия - това ще са няколко години с демонстрираните темпове на доставка и ваксинация. Въобще няма да е нито до края на тази учебна година, нито дори на календарната.
До март. Грешка беше, че миналата пролет не пуснаха учениците с отпускане на мерките през май. Сега през март могат да са си присъствено и на постоянно отворени прозорци, нещо, което иначе не само ужасява повечето майки, но и при минусови температури наистина не е възможно. Децата имат отношение към разпространието, защото стоят много часове заедно и на закрито. При по-топло време това вече няма да е така.
Най-добре би било да ги върнат и с маски в клас, но подозирам, че няма да се случи, или няма да се спазва.

# 383

хубаво де, ако вярвате, че стоенето вкъщи ще ни опази, докога точно смятате, че трябва децата да си стоят вкъщи? Защото ако ще чакаме примерно ваксинирането на 1ва, 2ра и не знам коя линия - това ще са няколко години с демонстрираните темпове на доставка и ваксинация. Въобще няма да е нито до края на тази учебна година, нито дори на календарната.
До март. Грешка беше, че миналата пролет не пуснаха учениците с отпускане на мерките през май. Сега през март могат да са си присъствено и на постоянно отворени прозорци, нещо, което иначе не само ужасява повечето майки, но и при минусови температури наистина не е възможно. Децата имат отношение към разпространието, защото стоят много часове заедно и на закрито. При по-топло време това вече няма да е така.
Най-добре би било да ги върнат и с маски в клас, но подозирам, че няма да се случи, или няма да се спазва.

Не ви разбирам. През март ще е между 1 и 10 градуса вероятно, тези откъм прозореца ще са болни от първия ден. През април вероятно няма да е много по-топло. Също вали, духа. А, също и няма да има видим напредък с ваксините - дотогава май 20-30000 макс ще пристигнат. Не разбирам какво ще промени нещата до март, януари сме.

# 384
  • София
До март? Една година ДО? И после още една - какво толкова. Иде ми да емигрирам на Марс и да си уча аз децата.

# 385
  • София

Не ви разбирам. През март ще е между 1 и 10 градуса вероятно, тези откъм прозореца ще са болни от първия ден. През април вероятно няма да е много по-топло. Също вали, духа. А, също и няма да има видим напредък с ваксините - дотогава май 20-30000 макс ще пристигнат. Не разбирам какво ще промени нещата до март, януари сме.
Не мисля, че ще настинат, по-скоро ще се калят. На -10 ще измръзнат, това е опасно. През март температурите са съвсем прилични. Но да приемем, че ще настинат, каквото и да означава това, ще бъде инфекция от вирус или бактерия, съвсем различни от Ковид.
Иначе какво излиза – родителите не искат децата да са с маски, вредно било, не може да са на отворено, ще настинат. Накрая наистина до второ пришествие няма да учат, предполагам си даваме сметка всички. Някои претенции може би трябва да отпаднат. Мое мнение, разбира се.

# 386

Не мисля, че ще настинат, по-скоро ще се калят. На -10 ще измръзнат, това е опасно. През март температурите са съвсем прилични. Но да приемем, че ще настинат, каквото и да означава това, ще бъде инфекция от вирус или бактерия, съвсем различни от Ковид.
Иначе какво излиза – родителите не искат децата да са с маски, вредно било, не може да са на отворено, ще настинат. Накрая наистина до второ пришествие няма да учат, предполагам си даваме сметка всички. Някои претенции може би трябва да отпаднат. Мое мнение, разбира се.

Страхотна, нова поне за мен, теория как отворените прозорци ще ни спасят. Може би и в офиса така ще ни върнат като се замисля. Да се каляваме.

# 387
  • Варна
Ми нова, колко да е нова като в прехвалената Германия стоят точно на отворени прозорци? И е пределно ясно не от вчера и днес, че проветрението е дори от по-ключово значение от носенето на маски в закрити пространства, точно както пребиваването на открито е по-малко рисково от пребиваването в затворена стая? Защо се правите  на дръж ми шапката не мога да разбера.

# 388
  • София

Страхотна, нова поне за мен, теория как отворените прозорци ще ни спасят. Може би и в офиса така ще ни върнат като се замисля. Да се каляваме.
Нищо ново няма. Така се процедира в много страни. В някои плюс маски. И там децата си ходят на училище тази учебна година, не е като при нас. Част от страните са доста по на север.
Това със страха от настинка е само български патент. Каляването на децата от ранна възраст, бебета имам предвид, е изключително важно, за да са здрави и да боледуват по-малко. Не подозирах, че това може да бъде новина. За чистия въздух също. Важи и за дома, а и за дома, когато някой е болен все едно от какво.

# 389
  • София
В нашето училище така или иначе си стояха на отворени прозорци. С маските също нямам проблем.

Общи условия

Активация на акаунт