Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 365
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Проучване, направено през СЕПТЕМВРИ, когато нямаше болни и нямаше училище ще цитираме и ще решаваме на база на него сега? Сериозно? А проучванията и наблюденията, че новата мутация поразява предимно деца и младежи? Нея игнорираме, щото не пасва на тезата ни, така ли Tired
И да, часове по 20 минути може да не са върхът, но по време на пандемия са напълно приемлив компромис. По време на пандемия. Пак да повторя за неразбралите. Не щото е по-забавно, а щото е по-безопасно и доказано ефективно за ограничаване на заразата. Доказано сега, а не преди половин година.

# 91
  • Бургас
Освен това, сега тръгват и грипните вируси и ситуацията допълнтелно ще се усложни.

# 92
Месечинке, проучването е направено в UK, където имаше и много заразени, и училище през септември. Те започват по-рано от нас.
Да повторя и аз за неразбралите: това с децата и ниската степен на заразяване от тях  е проучено по света, публикувани са данни. Като ги отричаме и настояваме на своето, няма да променим научно установени факти.
За грипните вируси не ни ли предупредиха специалистите, че няма да ги има този сезон?
Щяли да се повлияят от мерките и маските и короната щяла да ги задуши.. или както там беше. Симидчиев го каза още през ноември, а СЗО поддържа същата теза.

# 93
Грипът няма да се разпространи заради сегашните мерки, тоест ако децата не са на училище. Като са без маски в класната стая, като започнат и извънкласните школи, как точно ще бъде задушен? Да отворим и ресторантите, моловете и пр.и да се надяваме, че подбрадниците ще го задушат.
Ако сега имах малко дете, нямаше да го пусна стига да има кой да стои с него поне някаква част от деня, ако е съвсем  малко. Месечинка е напълно права, че материалът е лесен в началото и това, което се дъвче много часове в училище, вкъщи се минава за много по-кратко време. Все пак обаче е редно училищата да предоставят пълното ОЕСР, а не само отбий номер и родителите да самообучават .

# 94
Аз изобщо не смятам, че ще бъде задушен, даже е абсурдно да се мисли, но специалистите така твърдят. 🧐
С грип живеем всяка година, ще преживеем и тази.
Аз изпратих второкласника на училище и се заемам с работа. Успешен ден на всички.

# 95
  • София
Специалистите твърдят така и може да стане така, ако хората си носят маските и намалят контактите си до необходимите.  Ако няма маски - всичко си върви по старому, а короната и грипът ще си вървят за ръчичка.

# 96
  • София
И аз пратих малкия, ще шетам и сядам на компа, че имам да пиша.
Успешен ден и седмица!

# 97
  • София
А кое наложи часовете да са толкова намалени? 20 мин за най-малките, 30 за прогимназия? Знам за заповедта на министъра, но се чудя, коя е причината за това решение. В гимназията са по 40 мин, колкото и при ПО. Учениците не са непрекъснато втренчени в екраните, пишат и в тетрадките. При малките още повече време са на тетрадки, а и всички знаем как поне 5 мин минават в проверка на присъствие и привличане на вниманието.

# 98
Нашите от утре започват таблицата и ако са онлайн какво ще научат незнам.
Таблицата за умножение на тази възраст се учи малко наизуст. Чудя се защо сега това не се прилага. Няма как за няколко месеца да бъде запомнена и прилагана така активно както се случва в училище.
И аз и съпругът ми се спомняме че са искали от училище да е научена през ваканцията между първи и втори клас. Помня че карах колело около къщата на баба и дядо и някой от възрастните подвикваше-- колко е 3*7. С голямата дъщеря беше същото--  така я учихме. Осъзнаването на това какво се случва и че е сбор на числа идва после.
На всичките си познати с малки деца го повтарям, но някак е удобно да не ме чуват. После се почва - много препускат по таблицата, нямат време за затвърждаване...
НО то същото е и четенето. Не подпмогнеш ли детето си в предучилищна или в първи клас стой та гледай втори какви проблеми пру четене с разбиране има.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 09:28 от _re_ge

# 99
  • София
Да, таблицата се учи наизуст, но има един тънък момент. Ако детето е развило достатъчно добро математическо мислене, то не учи таблицата наизуст. Дори в повечето случаи децата сами се усещат как стои въпросът с таблицата.  Признавам, че на мен начините, които се представят в училище хич не ми допадат, защото залагат основно на ученето наизуст, а ако на детето не му "щракне", ученето е зор. а им щраква не в училищния начин.

# 100
Не съм учила таблица за умножение наизуст Децата ми също не са я учили по този начин, еле пък и предварително. Таблицата се учи с разбиране що е това умножение на две числа и с решаване на задачи. А многото решаване на задачи неизменно води до научаването ѝ наизуст, но това се явява следствие.

# 101
Само се маркира в часа по урока и после: довършете. Не упреквам учителите, такава е програмата, това правят.
И нагоре е същото пак заради програмата. Само дето количеството и сложността на материала рязко скачат  с всяка следваща година. Ако искате да не изоставате, пътят е много и ежедневно  самостоятелна работа с помагала за упражняване на маркираното в клас.

Нагледахме се на мнения на специалисти, които в последствие се оказаха напълно погрешни. 1:1 като в приказката за лъжливото овчарче. Може би е по-разумно  да бъдем малко по предпазливи   за напред .

# 102
  • София
Като тегля чертата на малкия, за 1 месец ДО са взели само по 1 ново нещо по български и математика.

# 103
  • Бургас
Месечинке, проучването е направено в UK, където имаше и много заразени, и училище през септември. Те започват по-рано от нас.
Да повторя и аз за неразбралите: това с децата и ниската степен на заразяване от тях  е проучено по света, публикувани са данни. Като ги отричаме и настояваме на своето, няма да променим научно установени факти.
За грипните вируси не ни ли предупредиха специалистите, че няма да ги има този сезон?
Щяли да се повлияят от мерките и маските и короната щяла да ги задуши.. или както там беше. Симидчиев го каза още през ноември, а СЗО поддържа същата теза.

Само дето от септември до сега нещата в UK много се промениха. Излезе нов щам, който заразява по-бързо и не щади децата. В Лондон вече всички училища са затворени. Очаква се и в другите градове.

А кое наложи часовете да са толкова намалени? 20 мин за най-малките, 30 за прогимназия? Знам за заповедта на министъра, но се чудя, коя е причината за това решение. В гимназията са по 40 мин, колкото и при ПО. Учениците не са непрекъснато втренчени в екраните, пишат и в тетрадките. При малките още повече време са на тетрадки, а и всички знаем как поне 5 мин минават в проверка на присъствие и привличане на вниманието.

Е как кое? Непрестанното мрънкане, че много се заседявали пред компютрите децата.

# 104
майка ми докладва как обмисляли по-дълга учебна година и после почване на 1ви септември. след това висене вкъщи ако им оставят само месец лято направо ще полудеем. и те също

Общи условия

Активация на акаунт