Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 371
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Само дето от септември до сега нещата в UK много се промениха. Излезе нов щам, който заразява по-бързо и не щади децата. В Лондон вече всички училища са затворени. Очаква се и в другите градове.
Точно... В Лондон отново отвориха полевите болници, минават в режим "Бедствена медицина". Нещата хич не са розови при тях, колкото и наперени да са били до септември. Не знам колко нов е тоя щам наистина и действително ли самият той заразява повече децата или просто децата сега през зимните месеци са в по-уязвима позиция поради затварянето на прозорци, пребиваване в училище и т.н., но явно наистина по някаква причина има повече заразени деца, отколкото през предходните месеци и те изобщо не са толкова неуязвими, колкото го изкарваха "специалистите".
За грипа да, казаха, че тази година няма да има епидемия. Обаче кое от казаното и прогнозираното досега стана така, както го говориха? Нещо не им вярвам изобщо. Дано поне за това да са прави, но... не знам.

# 106
  • София
Два месеца - юли и август.

# 107
майка ми докладва как обмисляли по-дълга учебна година и после почване на 1ви септември. след това висене вкъщи ако им оставят само месец лято направо ще полудеем. и те също
В кръга на шегата, но може ли да е само за тези, които плачат за училище в момента и чиито деца нямат социален живот извън него Simple Smile Останалите да си караме 3 месеца лято моля, защото не припадаме чак толкоз по училището и най-много се радваме на ваканциите Scream

# 108
  • София
Ще ни се! Този Ковид дойде да побутне застоялата бг образователна система. Трябва да има избор, да има алтернатива. Не може да караш маймуната, рибата и кучето да се покатерят на дървото, образно казано.

# 109
  • shumen
Те искат да продължи учебната година
до края на юни.Но какво ще правят през това време не знам като си вземат материала сега нормално.
Моят таблицата я науми лятото до 6 подред,но сега виждам,че в учебника е дадена със събиране на числата.

# 110
  • Варна
Естествено, че ще е дадена със събиране, нали трябва да схванат принципа на умножението. И аз мисля, че наизустяването идва после, важното е да разбереш защо точно 3*2 прави 6, а не да го изпееш наизуст. Затова и моя не съм го юркала да учи таблицата. "Учеше" я точно с пресмятане, но не я знае цялата.

# 111
  • София
Да, страничният продукт на кризата с вируса е, че поне се размърдаха нещата с технологиите и принудиха болшинството учители да понаучат малко повече. Аз продължавам да смятам, че онлайн обучението има бъдеще, защото то вече съществува, също както и телемедицината, управленските срещи онлайн и т.н.

# 112
Те искат да продължи учебната година
до края на юни.Но какво ще правят през това време не знам като си вземат материала сега нормално.
Моят таблицата я науми лятото до 6 подред,но сега виждам,че в учебника е дадена със събиране на числата.

значи само за малките се отнася? че големите и без това са си до тогава

# 113
  • Бургас
Когато сина ми беше първи за втори клас, учителката му изрично ни предупреди да не учат таблицата лятото, защото после в час няма да им е интересно. Аз тогава бях скептино настроена, но видях, че е било правилното решение. Не само защото им е било интересно, ами и заради начина на учене на таблицата. Те не я наизустяваха както нас навремето. Благодарение на това сина ми си извади някои изводи за релацията между числата и сега дори и да не помни колко е едно по друго число, може по друг начин да си го изведе. Сега си е изработил начин да умножава наум веднага трицифрени числа по 5. Бях много изненадана, а се оказа нещо много елементарно и лесно.

# 114
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
За да се види, че не сме сами в недоволството ни, че затварят спорни зали, че децата се явяват заложници на ситуацията в света ... Швеция 30.12.2020 Мнението е преведено с Гугъл, за което се извинявам ...
И оригиналния пост с коментарите под него ... Да ви напомня за нещо Simple Smile Не сме сами ...
https://www.facebook.com/thommie.eng

Скрит текст:
Ето как изглежда днес в хокейните зали на лед в Швеция. Децата, които седят 30 в претъпкани класни стаи в продължение на една година, не трябва днес да са 15-20 на значително по-голяма повърхност. Място за радост, смях и другарство. Извън четирите стени обществото е почти както обикновено. Всички индустрии имат право да продължат с бизнеса си, с малко адаптации, докато децата не могат да го направят. В същото време министърът на финансите се насочва към планините, където хората гъмжат от хора и задръствания, докато министърът на правосъдието и премиерът са в галерии и пазаруват. Ако има задръствания и там? Разбира се, че не. Абсолютно приемам тази пандемия сериозно, спазвам дистанция и т.н. Но на практика децата да поемат гръм и трясък, докато възрастните пазаруват и се забавляват, е толкова грешно. Къде е справедливостта в това? Преправяй, прави каквото трябва!!
Сега гледаме напред и се надяваме, че това лайно скоро ще свърши.

# 115
  • София
Наскоро говорих с треньорки по художествена и спортна гимнастика. За тях това поколение е загубено. Това са поне 5 набора, които губят цялата година. Те вече никога няма да влязат във форма за съответната възраст, състезания и т.н.

Както и да е. Днес малкия стана трудно, но след училище беше в прекрасно настроение. От седмици не съм го чувала да бърбори толкова!

# 116
  • Бургас
Горките дечица, не могат да се пързалят на леда. Мрън, мрън. А знаете ли какво им е на хронично болните, дето нямат достъп до здравни грижи, защото отделенията, които са посещавали до сега са превърнати в ковид отделения и тях са ги оставили на произвола да се оправят. Знаете ли колко хора, които е трябвало да започнат химиотерапия през октомври, ноември, декември няма да я започнат и това може да се отрази на състоянието им? Знаете ли колко хора, болни от други болести, в момента са сбутани 4 отделения/етажа/ в едно, защото техните отделения се обособяват за ковид? Знаете ли колко хора чакат за операции, които не се водят спешни, защото няма място? А колко оперирани се местят след орерация директно в стаята, защото интензивното е превърнато в ковид такова?

Но не, важното е на нас да ни е добре и да не се отклоняваме от нашата нормалност (явно това е най-модерната дума в моменна).

# 117
  • Варна
Абсолютно. Това е по-плашещо и от ковида, зверски егоизъм и нула емпатия и мисъл за околните. То ясно, че на всеки му е най-важно собственото добруване, ама вопли за изтървани тренировки на фона на цялата криза верно идват силно в повече.

# 118
Напълно съм съгласна с мнението на Irene. Лично се сблъсках с част от тези проблеми.

# 119
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Спокойно момичета, с линка исках да покажа, че навсякъде има разногласия, че наистина всеки гледа от неговата си камбанария, че е нормално да няма едно мнение, че не трябва да се обвиняваме само нас си и да превръщаме думата "българин" в нещо негативно ... Исках да покажа, че навсякъде по света хората са еднакви - в мрънкането си, в неодобрението си, в негативизма си, но и в надеждата, в емпатията,  в опитите си да приемат "новото нормално" ... Където и да сме, каквито и да сме ... първо сме хора ...

Децата на училище днес бяха толкова ... толкова щастливи ... Тази вечер съм решила, че ще се усмихвам на това щастие и на тези усмивки ... утре ... след седмица ... може да е съвсем друго положението ...

Общи условия

Активация на акаунт