Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 380
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 945
Много се надявам да ги върнат скоро. Племенника ми, който е на 16, вече изтерясва от скука, брат ми не знае какво да прави с него. Искрено мисля, че това и да помага със ситуацията с ковида, децата страдат.

# 946
  • София
Това ме подсети, че няколко училища получиха един иновативен софтуер за е-изпити, а все още нямаме отзиви от неговото използване. Предвид силната привързаност на двама от директорите към широки медийни изяви, този факт ми звучи твърде притеснително. Joy
Хаха, в първия момент залитнах погрешно към една друга медийна звезда в училище в Лозенец  (преди не го играше такава и ме кефеше много) и си казах, че явно не съм разбрала, че и там, макар да е ОУ,  го има иновативния шведски изпитен софтуер. А после се сетих коя е другата медийна звезда, за която говориш. В неговото училище към края на септември chromebooks за  децата в СХН не бяха още доставени, не зная кога са дошли после..

# 947
  • София
Русалке, а си беше толкова хубаво, когато около малкото училище в Лозенец не се въртяха ТВ-екипи... Там са заети да демонстрират наши иновации на чужденците. Joy В интерес на истината, справят се всякак, благодарение на чудесния екип преподаватели.
Шведския изпитен софтуер да си го държат в двете училища, за които говори Дидева. Но предвид тишинта около него, може и да не е сработил.
Нищо, винаги могат да почерпят опит от колегата в Лозенец. 😁

# 948
Е, при по-малките, да.
Между другото, очаквам пак да има заложен капан някъде, при връщането на останалите класове, след първите две седмици. Smirk
Слънчева, общото училище на децата ни явно води и до еднаква посока на мисленето ни. И аз съм доволна (много) от училището и учителите (не важи съвсем същото за усилията на детето ми, които можеше да са мноооого повече, ама това са ни предимствата на ДО)
Боя се, че випуските на 6 и 9 клас няма да закачат от ПО. Докато им дойде реда да се върнат ПО, може да са се увеличили бройките на заразени хора (пу-пу, дано не) и да ги затворят пак. Нооооо, да не сме черногледи.

и аз мисля, че няма да стигнат 9ти клас до училище - за един месец ехее - я камилата, я камиларят. В класа на дъщеря ми ударно ги оформят тази и миналата седмица, щото учителите май чакаха да тръгнат, ама не тръгнаха. Има някои деца със завишени оценки, защото лъжат на тестове(решават с родители, с приятели), явно и учителят не е на зор да ги хване. Дъщеря ми го смята за нечестно, ама това е положението - който ще лъже в живота, започва от училището.

# 949
  • София
Слънчевата, и училището хубаво, и човекът - идеен, инициативен принципно. Харесвах го определено, познавам го отдавна. Но да, склонността му да заприлича на упоменатите двама точно по време на пандемията промени доста нагласите ми. И не визирам само ТВ екипите около училището, ами и  включванията му по наболелите  ковидни теми в клюкарника Фейсбук.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 07:40 от пенсионирана русалка

# 950
Е, те парите за помощи кажи-речи свършиха, така че следва да върнат всички в училището, и дс се правят, че заразените спадат и всичко почва да розовее. Това е истината. Искрени не вярвам, че някога пак ще върнат мерките. Просто, бая се охарчиха за помощи за родители и за затворените молове. И като няма накъде, остава да изкривят статистиката. Това е. Който оцелее, оцелее

# 951
  • Варна
Естествено, че ще върнат мерките ако положението зазлее отново. Кой гледа статистиките, ако няма място в болницата и народът пак започне да мре по линейки и стълбища? Колкото и да изкривяват не всичко е политика.

# 952
  • София
Помощи за родители не са раздали особено. Има една врътка с адресите, 80 процента от молбите сигурно ги порязаха по тоя параграф.

# 953
Какви помощи касаят учениците от 5-12 клас?
Малките така или иначе вече месец си ходят присъствено. Поне в нашия град тяхното обучение засега не се оказва негативно влияние върху болничната и доболничната помощ.

# 954
  • София
До 14 г по принцип е помощта за ученици на ДО с родители в неплатен. Ама като я видя, тогава ще повярвам, че са се "охарчили".

# 955
  • София
На всичките ми колежки, които подадоха документи и отговаряха на подоходния критерий, тази помощ се изплати още преди нова година.
При някои от тях се получи по-висок доход, отколкото ако са на работа.

# 956
  • София
Логиката е някак обратната... Ако на кранчето с помощите за короната (идващи предимно отвън и едва ли усвоявани специално от родители на големи ученици, на които предстои евентуално ПО)  му намалее осезаемо струята,  няма да  имат  нашите политици интерес, а оттам и цел да представят картинката толкова бързо порозовяваща..Wink Така че дано само не стане така, че да ги върнат децата доста скоростно на ДО, при това не защото бройките наистина са скочили толкова главоломно, а защото трябва да текне кранчето, а  преди това като условие картинката да позагуби розовия си нюанс....

# 957
Аз съм категорично против изпитването извън учебния час. Много колеги си позволяват да го правят и при 100% присъствени часове, не им е проблемът ДО. Оценяването е част от учебния процес и мястото му е там.

Права сте, но с тези часове по 30 минути как да стане ...... учителят предполагам е в дилема -- да преподава или да изпитва. Като си представим седмично примерно за два часа по билогия - по 10 минути  за по кратки часове ( 30 вместо 40 ) ето ти 20 минути загуба. На месец това са час и 20 минути. За три месеца за 4 часа астрономически минус полезно време за учителя и учениците. Освен това до последно се чакаше че ще се върнем в училище преди края на първи срок и сега хайде ударно. По принцип нямам против изпитването извън графика. То всичко е не както трябва та това ли ще ни събори.

# 958
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Къмто 20 часА ... Много обичат така Simple Smile

Връщане на учениците в училище:
а) от 04.02.2021 г. до 17.02.2021 г. –присъствено се обучават учениците от 7, 8 и 12 клас;
б) от 18.02.2021 г. до 02.03.2021 г. –присъствено се обучават учениците от 5, 10 и 11 клас;
в) от 04.03.2021 г. до 17.03.2021 г.  –присъствено се обучават учениците от 6, 9 и 12 клас.

Заповед:
Скрит текст:

# 959
Предишната заповед беше за ОЕСР до 31.01. Тази започва от 04.02. Мисля забравиха 1 и 2 февруари.

Общи условия

Активация на акаунт