Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 381
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Училището на сина ми е чуждестранно, но в София и се чудя там как ще ги върнат и ще бъде ли разрешено да е по друг график. Първо, те имат ваканция от 19.02 до 8.03. Освен това изпит имат след 9-ти клас, а не след 7-ми, затова важен е и първия гимназиялен клас, който е 10-ти. Че и се получават присъствени 2 седмици и 2 дни. Иначе са с маски и в клас, но ще се получи доста интересно този път.

ами не е редно да им се позволи различен режим - независимо от учебната им програма, те се намират в България, където според епидемичната обстановка ограниченията и разпоредбите важат за всички.
Да, това ясно, но има ли значение кои класове са, ако са същите като брой. Например, вместо 7-ми, да е 9-ти. Не виждам как би нарушило това режима, който касае процент на присъствените класове. За Бг училища са избрани класове с приоритет, заради изпитите, не по друга причина. Иначе при нас твърдо спазват режимите определени от държавата.

# 931
само от училище могат да ви кажат, ама ми се вижда разумно в крайна сметка да поискат разрешение от министерството и да получат - ако пак се събразяват с общата заповед, защо да не могат да разменят класовете. То и общата заповед е страшна тъпотия - пак ще има и препълнени, и полупразни училища - според паралелките и дали има основно... Ама и да бяха дали правомощия на директорите сами да балансират, нямаше някои от тях да се оправят. Тези схеми няма как да работят адекватно и еднакво за всички

# 932
При нас оформянето на оценки този срок става с изпитване. Казаха че миналата година е имало много изкривяване на резултатите заради тестовете. Тази година ако не се вместват в часа учителите определяли допълнителни часове за неизпитани номера. Или за тези които искат повишаване. Изпитването си е с камера, синът ми каза че питат разнообразни въпроси. Дори ако има тест който са правили, ( мат и Бел) ги питат и по теста примерно - (бел) обясни защо това е верния отговор, ако това е грешен отговори как би бил правилния, задават въпроси по Литература... или по мат - обясни решението на задачата, или ето задача като си готов ми я обясни устно. Всичко с камера и микрофон. Разказвателните ги изпитват по материала. Нито може да се предпише нито да се подскаже. Така или иначе срокът свършва.

# 933
  • София
При нас миналата година изпитваха за оформяне по този начин, но сега няма да им остане време.

# 934
  • Бургас
При нас още преди коледната ваканция децата имаха доволно количество оценки за оформяне, така че сега няма стрес.

# 935
  • София
Е, при по-малките, да.
В София гимназистите са онлайн от 27/10. До този момент моето имаше по едно входно и някое изпитване. Може би, ако бяха съобщили официално още в началото, че ще ги върнат напролет в училище, нещата щяха да са различни...
Всъщност, аз тук виждам една от грешките при управлението на тази криза в образованието. Трябваше да дадат един срок, пък макар и предълъг, учители и деца да се настроят и толкова...
Между другото, очаквам пак да има заложен капан някъде, при връщането на останалите класове, след първите две седмици. Smirk

# 936
СФО си е отделна форма на обучение и е въпрос на личен избор.
 Учениците не са виновни за настоящата ситуация .....
И е така погледнато отстрани, и не съвсем... При последната проверка  бе установено, че нормални учебни занятия се провеждат при температура от 6 (шест!!!) градуса в класните стаи, та можете да си направите извода  що за ''избор'' е било. Не става дума за инцидент , а за нещо съвсем обичайно и продължило с години.
Говорим за единствено в населеното място училище и по онова време транспорт през не по-малко от 40 минути до съседно населено място.

Точно като днешния ''избор'' на ДО като се имат в предвид обстоятелствата. Единствената разлика е в броя на засегнатите тогава и сега.
Но съм съгласна не са виновни нито децата , нито родителите и е редно да се имат в предвид страховете на всички ни.

# 937
При нас също много изпитваха устно. Сега протичат изпитвания по желание, при колебаене между две оценки. Ако имам една власт, въобще бих махнала тестове по определени предмети, като история, география, биология, философия. Може би, само писмено изпитване с отворени въпроси.

# 938
  • София
Аз страхове нямам. Просто смятам, че при сегашните данни, трябва да върнат всички в училище, а не с ротационен принцип, който, в предложения вариант, доста ще обезсмисли ПО, поради причините, които изложих по-горе.

# 939
  • София
Мамамари, грозен би бил коментарът, ако не беше истина. Някои нелицеприятни неща следва да бъдат назовавани с истинските им имена.  И това важи за всички професии - лекари и лекари има, учители и учители, сестри и сестри...Аз обикновено такива епитети не ползвам, но в случая дори не се и замислих. Не предполагаш ли, че имам основателен повод/и да го кажа? Или все пак на всеослушание трябва да напиша причината, че да бъде евентуално приета от форумния съд... И не мислиш ли, че явно повредата далеч не е  била в моя телевизор, щом срещу въпросната дама беше подета офанзива от родителИ?

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 12:39 от пенсионирана русалка

# 940
  • София
При нас някои учители изпитват индивидуално, в извън учебно време, за което браво. Много спокойно и добре се получава. По повечето предмети имаме по 3 оценки, сега и 4 и се оформят.

# 941
  • European Union
Аз съм категорично против изпитването извън учебния час. Много колеги си позволяват да го правят и при 100% присъствени часове, не им е проблемът ДО. Оценяването е част от учебния процес и мястото му е там.

# 942
  • София
В столично училище (махнах конкретиката) в момента (определен клас) правят тест по мат.. Първо ми се струва  нередно, че в последния момент ги оформят. И второ - за отричащите преписването/подсказването в нечувани размери,  имам теста с молба да реша една конкретна задача в реално време. И понеже го получих от доста близко дете, при имитацията ми на умряла лисица, невидяла съобщението, тестът беше моментално пуснат без никакви угризения  на дъщеря ми със следната молба " Х, моля те, помогни, че останалите задачи ми ги пусна един гений от класа и съм му много благодарен,  но и двамата нямаме тази, а се борим за 6.Rolling Eyes За да не е гадна като майка си, девойката  пуснала все пак насоки какво да правят, без изчисленията.  И ако описаният като гений си е за 6 ( условно, разбира се, не го познавам), то другичкият е мързел велик, имащ потенциал, който обаче не използва..Но пък и той ще е с 6 за срока - нещо, което при ПО никога нямаше да стане, колкото и да се преписва принципно. А геният явно също няма скрупули да се възползва от помощ....По-силно е от децата и не става дума въобще при всички на кг  за лиспващи ценности и възпитание, както се твърди тук. Ако преписването/подсказването при сегашната  свръх лежерна откъм контрол ситуация това показваха, то вероятно 99,99 %  от учениците на ДО са без изградени и възпитани у дома ценности.

И учителите са наясно с това, ама как да се борят.. Затова и опасенията на Санака/Дидева за  използване на идващото ПО предимно за тестове и контролни, чиито резултати ще са доста по-обективни, са съвсем оправдани.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 13:29 от пенсионирана русалка

# 943
  • София
Е, при по-малките, да.
Между другото, очаквам пак да има заложен капан някъде, при връщането на останалите класове, след първите две седмици. Smirk
Слънчева, общото училище на децата ни явно води и до еднаква посока на мисленето ни. И аз съм доволна (много) от училището и учителите (не важи съвсем същото за усилията на детето ми, които можеше да са мноооого повече, ама това са ни предимствата на ДО)
Боя се, че випуските на 6 и 9 клас няма да закачат от ПО. Докато им дойде реда да се върнат ПО, може да са се увеличили бройките на заразени хора (пу-пу, дано не) и да ги затворят пак. Нооооо, да не сме черногледи.

# 944
Това ме подсети, че няколко училища получиха един иновативен софтуер за е-изпити, а все още нямаме отзиви от неговото използване. Предвид силната привързаност на двама от директорите към широки медийни изяви, този факт ми звучи твърде притеснително. Joy

Общи условия

Активация на акаунт