Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 440
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Не зная къде ги четете тези измислени писания, че децата не са фактор в разпространението на заразата, но аз чета разнообразни източници и там навсякъде се подчертава, че децата са основен фактор в разпространението на вируса - ето произволно избран текст:
https://www.tes.com/news/coronavirus-covid-rate-rises-when-schoo … en-say-scientists
Освен това изглежда супер нелепо Гърция, Румъния,Англия, Холандия, Германия .... да затварят училищата си след Нова година, а ние смело да отваряме, при това без да поставяме учителите сред първите, които могат да получат ваксини. Чудно "управление" на кризата, няма що. Ама то от министър на образованието, който навремето даже не е могъл да завърши читаво училище, да очакваш адекватни мерки е като да чакаш от умрял писмо.

# 136
В понеделник сутринта получихме съобщение от директора ни в школо че се очаква присъствено (за деца от пети до 12 клас) от 18.01. Вие имате ли подобни известия?

# 137
  • Варна
Днес Мира Кожухарова е казала същото, като е преповторила увереността си, че грипна епидемия едва ли ще има. Били наблюдавали липса на такава през изминалата зима в южното полукълбо и до момента нямало признаци за повишаване на грипните инфекции.
Това звучи обнадеждаващо, дано.
Колкото до другото - октомврийски наблюдения не са от значение в момента, при положение, че едва през последните седмици се заговори за мутация, поразяваща точно децата. Дори британците затварят училищата, дето досега бяха много смели и не ги затваряха. Гърция, Нидерландия, Ирландия... кой още? Та защо, питам аз, през януари стъпваме на октомврийски наблюдения като последните тенденции са противоположни? Най-малкото през октомври все още се проветряваше доволно.

Да ви кажа по празниците в курортите хотелите и ресторантите си бяха пълни, народът си живееше най- нормално, сякаш никога не е чувал за мерки и коронавируси.   Предколедното пазаруване също трабва да се спомене и последвалите го роднински и приятелски сбирки. Каква е разликата с посещението на училище?
веднага ще ти кажа. Точно защото сульо и пульо се вя на поразия сега училищата НЕ СА безопасно място! Аз нито се тиках по курорти, нито по Джъмбо, нито по гостита или където и да е! И понеже за 55-ти път пишем, че в курортите никой не ни бие по главите да ходим, докато училището е задължително аз като един предпазлив и пазещ се човек не се кефя на идеята моят син да иде в клас и да се омеша с децата на тези безсмъртните и веещите се.

# 138
До 18.01 очаква ли се да ваксинират всички учители? Освен това като са пуснали школите, какво пречи децата да се заразят оттам и да го занесат вкъщи?
Тепърва ще се сблъскаме с британския щам.
Чисто луди са да ги връщат в училище на 18ти.

# 139
  • Варна
А да ги връщат на 4-ти? Същата работа...

# 140
  • София
Знаем, че сте предпазливи. Доста.

Сега се усещам, че синът ми, на 10 г, беше спрял да говори последните седмици. Да, отговаря с Да и не и дотам.
Ще пускат школите? Yes! Yes!Yes!

# 141
Да, това е още по-зле и е ясно, че го правят само заради икономиката, а не заради децата.
Рокстар, и зимната ваканция ли спира да говори? Понеже тогава не се ходи на училище. Менталното здраве на децата до голяма степен зависи от семейството, особено на малките деца. Големите имат повече нужди извън семейството и там е по-сложно.

# 142
  • Варна
Ами ок, съчувствам ти. Но това по никакъв начин не променя мнението ми.

# 143
  • София
Като излизахме с деца през ваканцията, се отпуска полека, но един път упорито си мълчаха с едно момченце.
Сега е като картечница след училище - бъра, бъра, бъра.

# 144
Значи можело. От днес детето е на синхронно ОЕСР, за вчера от училището нямаха готовност (защото подаденото заявление от 30.12. беше входирано с дата 04.01., сигурно, за да не попадне в статистиката на подадените заявления за периода до края на миналата година) и в момента слушаме и гледаме урока, е, аз само го слушам. Вчера класната ръководителка ми се обади да уточняваме подробности. Засега е добре.

# 145
  • София

веднага ще ти кажа. Точно защото сульо и пульо се вя на поразия сега училищата НЕ СА безопасно място! Аз нито се тиках по курорти, нито по Джъмбо, нито по гостита или където и да е! И понеже за 55-ти път пишем, че в курортите никой не ни бие по главите да ходим, докато училището е задължително аз като един предпазлив и пазещ се човек не се кефя на идеята моят син да иде в клас и да се омеша с децата на тези безсмъртните и веещите се.
[/quote]

Ама защо така с лошо, бе Месечинке, ми който не иска да си пуска детето пък, да си го държи вкъщи. Напълно законно и позволено е, пускаш си молбата и нямаш проблем. Аз пък искам моето да ходи на училище и да кара ски. Това също е напълно законно и позволено, недей така да се сърдиш 😉

# 146
Айде пак, аз искам това, аз искам онова. Ама те и хронично болните искат достъп до здравна грижа, и хората, които чакат да разрешат плановите операции, искат да могат да ги плануват за лечение, и тези за рехабилитация от планов тип искат лечение, ама заради препълнените болници не става.

# 147
Точно защото сульо и пульо се вя на поразия сега училищата НЕ СА безопасно място! Аз нито се тиках по курорти, нито по Джъмбо, нито по гостита или където и да е! И понеже за 55-ти път пишем, че в курортите никой не ни бие по главите да ходим, докато училището е задължително аз като един предпазлив и пазещ се човек не се кефя на идеята моят син да иде в клас и да се омеша с децата на тези безсмъртните и веещите се.

Ще ти отговоря със собствените ти думи. Разбирам те, съчувствам ти, но това по никакъв начин не променя мнението ми, че училището трябва да работи присъствено.
Имаш вариант да го оставиш твоя син на ДО, действаш и така. Ще си спокойна, че не се омешваш с безсмъртни простаци и децата им.
Смятам, че така е най-добре и за безсмъртните, и за страхливите.

# 148
  • Варна
Естествено, няма как моята ситуация и моето виждане да променят твоето. Защо не съм подала още заявление за оеср въпреки убежденията си съм споделяла вече.

# 149
Точно защото сульо и пульо се вя на поразия сега училищата НЕ СА безопасно място! Аз нито се тиках по курорти, нито по Джъмбо, нито по гостита или където и да е! И понеже за 55-ти път пишем, че в курортите никой не ни бие по главите да ходим, докато училището е задължително аз като един предпазлив и пазещ се човек не се кефя на идеята моят син да иде в клас и да се омеша с децата на тези безсмъртните и веещите се.

Ще ти отговоря със собствените ти думи. Разбирам те, съчувствам ти, но това по никакъв начин не променя мнението ми, че училището трябва да работи присъствено.
Имаш вариант да го оставиш твоя син на ДО, действаш и така. Ще си спокойна, че не се омешваш с безсмъртни простаци и децата им.
Смятам, че така е най-добре и за безсмъртните, и за страхливите.
Това много ми прилича на моя спор едно време с родителите дето си пускаха децата на ясли и градини със сополи и кашлици и всичко им вървеше, детето на градина, те на работа и после всички на купон. Моето горкото тъкмо го излекуваме и за три дена градина пак цъфваше с температури, гърла, зелени хреми и кашлици и съответно антибиотик. Аз не посмях да го смеся с други деца на така либерални родители докато не стана 3 група и поразреди боледуванията, макар периодично да го пробвах. Също отнасяше по нещо на пързалките, където много държаха да се разнообразяват болните им деца и да ги смесят с бебетата или при среща със "здраво" дете точещо сопол което водеха да си играе с  моето. Сега даже родинини имам такива с деца на малка възраст, които се обиждат на болни вместо да пазят другите, а малко търпение трябва и грижа за другите.
Иначе в училище сега синът ми беше от последните, които изкараха нещо (оказа се ковид), чак на 3 ноември и не беше тежко, както и при нас не беше тежко. Но като познавам другите родители и като знам че вирусите през януари и февруари винаги са по-агресвни, а те с радост ще продължат по горната схема - училище, работа, купон т.е. всичко на макс, то ние с удоволствие ще се изолираме от тях.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 10:25 от Sparkles

Общи условия

Активация на акаунт