Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 417
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 150
Точно защото сульо и пульо се вя на поразия сега училищата НЕ СА безопасно място! Аз нито се тиках по курорти, нито по Джъмбо, нито по гостита или където и да е! И понеже за 55-ти път пишем, че в курортите никой не ни бие по главите да ходим, докато училището е задължително аз като един предпазлив и пазещ се човек не се кефя на идеята моят син да иде в клас и да се омеша с децата на тези безсмъртните и веещите се.

Ще ти отговоря със собствените ти думи. Разбирам те, съчувствам ти, но това по никакъв начин не променя мнението ми, че училището трябва да работи присъствено.
Имаш вариант да го оставиш твоя син на ДО, действаш и така. Ще си спокойна, че не се омешваш с безсмъртни простаци и децата им.
Смятам, че така е най-добре и за безсмъртните, и за страхливите.

Разбира се, че може да си остави детето на ДО, всеки може, ако иска. Не е там въпросът, Знаеш ли, колко познати имам със спрени химиотерапии? Защото няма как да им ги правят. Друг познат със спукана язва лекуваха у дома му, няма как да го приемат в болницата. Защото масово сънародниците ни не могат да се запрат за известно време и да си натиснат парцалите. По-важни са им почивки, софри, пазаруване като за края на света и сега за капак - присъствено обучение, което ще допринесе за ново разпространение. А ония там, болните, стават неволни жертви на егоизма и неуредиците.

# 151
Майка ми ми сподели вчера, че много голяма еуфория имало и при деца, и при родители, когато ги водели сутринта на училище. Една родителка даже казала на майка ми: "Добре, че тръгнахте пак присъствено, госпожо, че да има на кого да поверя сина си. С Вас ми е най-спокойно, когато е." Grinning

Радвам се, че някои от децата са спокойни, весели и уверени от тръгването на училище присъствено, но дали няма тази радост сега да ни излезе солено и прескъпо впоследствие? Ако пак се увеличат бройките и случайте, казаха, че пак ще има ново затваряне за всички и ново ДО. Не знам доколко би била дълготрайна радостта. Ако се пуснат и частните школи, просто ще е някакъв ужас. Според мен трябваше да се отворят само началните училища и то не още от тази седмица, а от следващата, за да има една пълна седмица работна, през която да се наблюдава тенденцията в бройките на заболелите след изминалите празници.

# 152
Разбира се, че може да си остави детето на ДО, всеки може, ако иска. Не е там въпросът, Знаеш ли, колко познати имам със спрени химиотерапии? Защото няма как да им ги правят. Друг познат със спукана язва лекуваха у дома му, няма как да го приемат в болницата. Защото масово сънародниците ни не могат да се запрат за известно време и да си натиснат парцалите. По-важни са им почивки, софри, пазаруване като за края на света и сега за капак - присъствено обучение, което ще допринесе за ново разпространение. А ония там, болните, стават неволни жертви на егоизма и неуредиците.
Химиотерапиите и лъчетерапиите не са спрени. Казвам го от личен опит, не е спирана помощта за онкоболните от пролетта насам.
Знам, че много хронични заболявания не се лекуват в момента, да. Виждам го и го преживявам чрез близки и роднини. За това обаче не са виновни отворените училища, сори. Никак даже. Колапсът на здравната система не е от вируса, а от неадекватните психиращи мерки и медийни атаки. Здравната ни система си е с проблеми от преди, те просто сега съвсем цъфнаха и излязоха на преден план.
В момента има данни например, че Ковид зоните в поликлиниките не работят, защото НЗОК не им е платила. Очертава се струпване за частни тестове пред лабораториите и поредната генерирана паника. Какво общо има училището с това? Нищо.
Училището не е и не трябва да е изкупителна жертва за успокояване на нечии страхове.

# 153
Дъвчете си едно и също без прекъсване. Имаме проблем. За неговото решаване или подтискане има определен набор от мерки, които могат да се вземат. Трябва ли затварянето на училищата да е последната от тях? Трябва.. Прави ли се нещо по въпроса? - Не. Тотално сгрешената национална политика от първия момент на пандемията ни докара до там да се молим (да заявяме, де..) децата ни да останат у дома, вместо да са в училище. Така че не виждам с какво са полезни драматичните вопли за жертване на училището, психиране на децата и пр. Давайте да мислим как да се справяме с последиците, а не да се джафкаме безмислено.

# 154
  • Варна
Не става дума за успокояване на страхове, а за нормализиране на ситуацията. Ако бяха само голи страхове щеше да е върхът.

# 155
Не зная къде ги четете тези измислени писания, че децата не са фактор в разпространението на заразата, но аз чета разнообразни източници и там навсякъде се подчертава, че децата са основен фактор в разпространението на вируса - ето произволно избран текст:
https://www.tes.com/news/coronavirus-covid-rate-rises-when-schoo … en-say-scientists
Освен това изглежда супер нелепо Гърция, Румъния,Англия, Холандия, Германия .... да затварят училищата си след Нова година, а ние смело да отваряме, при това без да поставяме учителите сред първите, които могат да получат ваксини. Чудно "управление" на кризата, няма що. Ама то от министър на образованието, който навремето даже не е могъл да завърши читаво училище, да очакваш адекватни мерки е като да чакаш от умрял писмо.

е ние ги от затвориме по-рано, родителите се разбучаха как вече не могат да стоят вкъщи и ни е време да ги отворим - така действа правителството по икономически принцип, а не епидемичен реално. На всички е ясно как след 2 седмици най-вероятно ще има бум - даже може да не е заради училищата, а заради сбирките и хотелите около празниците, и пак ще ги оставят вкъщи.

# 156
  • София
Онкодиспансера в Младост 1 работи нормално!! Айде стига нагнетявали напрежението и то с лъжи!

От зор проверих двойно - едно на регистратура, второ - една приятелка, която работи там. Цяла година не е спирала работа, само на море беше.

# 157
До 18.01 очаква ли се да ваксинират всички учители? Освен това като са пуснали школите, какво пречи децата да се заразят оттам и да го занесат вкъщи?
Тепърва ще се сблъскаме с британския щам.
Чисто луди са да ги връщат в училище на 18ти.

ама чакайте, те учителите масово не желаят да се ваксинират, така че това не определя тръгването на децата. както разбрахме, много учители искат да си стоият вкъщи и да не се ваксинират, само че ако това ще е преобладаващото решение на съсловието, спешно ще трябват нови учители. Или насилствена ваксинация примерно
А нямат ли избор да се върнат без да се ваксинират?

# 158
До 18.01 очаква ли се да ваксинират всички учители? Освен това като са пуснали школите, какво пречи децата да се заразят оттам и да го занесат вкъщи?

ама чакайте, те учителите масово не желаят да се ваксинират, така че това не определя тръгването на децата. както разбрахме, много учители искат да си стоият вкъщи и да не се ваксинират, само че ако това ще е преобладаващото решение на съсловието, спешно ще трябват нови учители. Или насилствена ваксинация примерно
А нямат ли избор да се върнат без да се ваксинират?

имат, но доколкото става ясно много от тях не искат. И ако правителството ще се съобразяват с това, сме в задънена улица

# 159
Онкодиспансера в Младост 1 работи нормално!! Айде стига нагнетявали напрежението и то с лъжи!

От зор проверих двойно - едно на регистратура, второ - една приятелка, която работи там. Цяла година не е спирала работа, само на море беше.

Да напомня, че България не е София и кв.Младост. Има и други градове (изненада!), с други онкодиспансери, които не работят нормално. И понеже се диспансеризира по местоживеене, няма как всички да се изсипят в кв.Младост. Ако пък стане, той също ще заработи ненормално.

# 160
Ясно е, че здравната система си има проблеми отдавна.
Химиотерапиите и лъчетерапиите не са спрени, но колкото повече болни от ковид има, толкова по-вероятно е онкоболен да се зарази. Едно на ръка, колко тежко ще изкара вируса, но със сигурност има карантина и най-вероятно ще му се отложи следващото вливане. Да не говорим, че трябва да има отрицателен пср, за да продължи лечението, а изчистването от вируса не става като по часовник на 14ти ден и ето ти още отлагане.
Онкооперациите също не са спрени, но при установяване на болни от ковид в хирургично отделение в София забраниха и онкооперациите за известно време в това отделение. Отварянето на училищата води до увеличаване на болните, а следователно ще доведе и до повече проблеми за онкоболните.
Дано ни чакат въпреки всичко добри дни.

# 161
  • sofia
И да са луди, с това ДО не може да се изкара до края на годинта. Това, че е наистина невъзможно гимназистите да се пуснат на училище преди началото на втолия срок си е факт. Въпроът е , че заради пускането единствено на малките ученици, заразените ще се покачат ( дали изкуствено или от факта, че при тях разпуснаха абсолютно всичко),  като тогава вече нямаше да има никакъв шанс за пускане на по-големите ученици, дребните пак ще ги затворят и това ще е поредният мъчителен месец за по-горен курс у дома, без той дори да е стъпвал в клас. Можем единствено да гадаем какво иб станало, ако всички си спазваха самодисциплина и не бяха пуснали малките на 04.01.

# 162
Ох стига с това болници срещу училища!!!
Хейт, хейт и страх!
Ама то не са само училищата. Ето отварят школите за малките, други искат децата им да ходят на ски, трети да ходят на спорт, щото ако практикуват нещо различно от спорт на закрито, ще им стане нещо, четвърти- на ресторант, спа и т.н. и въртележката се завърта. Защо отварят школите, нали е важно училището и ученето?
Да приемем идеалния вариант, че в училище ще се ваксинират повечето учители, в школите предвидено ли е да се ваксинира изобщо някой с първата вълна ваксини? Сигурна съм, че не. Е, тогава тези школи на какво ще заприличат? Пък айде някой да не ми обяснява колко жизненоважно е 7-8 годишното му хлапе да ходи да лепи, готви, подскача, пее песни на английски или др. в школа, щото децата от селата и малките градове, където няма школи, оцеляват и без тях в тази възраст, а просто играят навън. Не е приятно, но не е болка за умиране. И мен навремето ми беше по-лесно да заведа детето на готвене вместо да цапаме вкъщи, на бягане вместо да тичам с него или да му вися на главата да прави гимнастика, а аз да чакам отвън с една книжка и кафе. Напълно разбирам, че е трудно, но това е положението. Като ще отварят школите, да ги отворят тях без училищата. Така поне който не иска да поема риск, няма да го поеме. Като ще отварят училищата, да оставят всичко друго затворено. Ама не може искам и близалка, и захарно петле и тропам с крак да ги получа.
Изпомежду другото, моят син също трябваше да ходи на терапия /UVB/..
Може да съм тъпа, ама и за момент не ми е дошло на акъла да вържа спирането на терапията, защото училищата ще отворят. WTF?
В момента изброените от мен неща са спрени. Естествено не заради училищата, а заради многото болни. То е повече от ясно.

# 163
  • София
Сега се замислих за това. Аз преподавам на възрастни. Повечето учители в школите даже не се водят на договор към школите. Може да стане опасно, да.

# 164
Ситуацията в страната в момента, както и  темата са много полезни за  ориентирането на нашите подрастващи.
И всяко да си прави сметката какво го чака... освен ако не вземе мерки за промени.
Цял живот купони или ...
Спестявате усилията на много  родители.

Общи условия

Активация на акаунт