Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 422
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 840
За мен е безразлично в кой ден, за тогава ни е уговорката. Аз не акцентирах на деня от седмицата, а на подхода.

# 841
  • София
Кети, честно казано нямам отговор на този въпрос. Вероятно, като родител бих, като учител, зависи... Ясно е, че нещата не са организирани добре, но и с оправдания няма да ни се получат нещата.
mamamari, разбира се, че най-добрият вариант е ежеседмично тестване, но и това еднократно също е от полза.

# 842
По-важно е да се знае кой в момента е заразен, а не кой кога и дали го е прекарал. Тест за антитела не виждам да е полезен в случая.
Ами според мен много учители са изкарали и подобно на ваксинираните, смятат че не е необходимо да доказват постоянно че са рискови за активна инфекция щом имат антитела че са изкарали. Искат първо да се отделят изкаралите и да се следи групата на неизкаралите. Т.е. ако ваксинацията дава свобода, защо да не е така с теста за антитела?

# 843
  • Майничка
При нас, да кажем, тестването беше организирано функционално - с график, съобразено с програмата и т.н., мисля, че почти всички колеги се включиха. Само че, някак по-логично ми се струва тестът да бъде непосредствено преди присъственото връщане или преди ваксинирането, а не 2 седмици преди първото.

# 844

mamamari, разбира се, че най-добрият вариант е ежеседмично тестване, но и това еднократно също е от полза.
Вярно цял един ден и ли даже два -три , а после?
Какво следва?

Силно притеснително е ,че се мълчи по въпроса какво правим ,ако титуляр на предмет от матура излезе в болнични? Нали уж присъственото е с цел наваксване , а ще се получи огромна дупка от пропуски.

# 845
Учителите в момента са супер напрегнати, тъй като трябва да изпитат и да приключат срока. А освен това ваксини, тестове, решения за втория срок... Не ми се мисли...

колко пък повече да са напрегнати от всеки нормален човек с отговорна работа. При нас обучението не върви чак зле, но виждам нежелание на учителите да правят тестове и изпитвания и сега вече няма накъде - зор в една седмица всичко. И какво решават те за втория срок точно? Пък за ваксините да погледнат разумно от положителната страна - поне им се предлагат. За нас, не-лекарите и не-учителите, за момента и да искаме, няма

# 846
  • София
Е, Рокстар, извини ме, ама това точно не е обяснение за нищо. Имали са досега предостатъчно време да  изпитват, проверяват домашни, да оценяват тестове, проекти, участие в час.... По каква причина всичко се оставя за последния момент? "Напрегнати" са тези, които не са правили горното навреме и сега се оказва, че децата нямат достатъчно оценки. В ТОХ например  във вторник 10 клас ще правят тепърва тест ли, класно ли по мат, не разбрах.... Други  учители обаче не са напрегнати и учениците им вече са с нанесени срочни оценки. Напрегнатите  в голямата си част ще кажат, че са чакали по-ранно настъпване на момента с  присъственото, че да оценяват учениците обективно при по-лимитирани опции за преписване и подсказване, но нещата просто са се случили иначе и сега действат баш на финала..

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 11:52 от пенсионирана русалка

# 847
  • София
И преди да се възмутим бурно срещу учителката за тенденциозното отношение към детето, (което за мен е абсолютно недопустимо), не трябва ли да се замислим защо е длъжна да изпитва ученик в неделя?
Именно - много е "просто" да преподават присъствено и дистанционно едновременно (по принцип - не за конкретния учител).

# 848
И преди да се възмутим бурно срещу учителката за тенденциозното отношение към детето, (което за мен е абсолютно недопустимо), не трябва ли да се замислим защо е длъжна да изпитва ученик в неделя?
Именно - много е "просто" да преподават присъствено и дистанционно едновременно (по принцип - не за конкретния учител).
Ами ако имат апаратура и уважват доводите на родителите, не е много сложно, но определено изисква желание от страна на учителя. Нашата класна има лаптоп на бюрото (отпреди, с него прожектираха презентации към голям екран в класната стая) и сега се включва с камера в мийт, тя се вижда и се чува какво казва, понякога даже по-добре отколкото ако детето е на последния чин в клас и всички шумят.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 11:57 от Sparkles

# 849
  • София
Нито оправдавам, нито обяснявам. Давам сводка за обстановката просто.

# 850
Ще го тествам, естествено.
Аз двойни стандарти нямам.
+1

# 851
И, горките учители, имали 1 дете ДО да изпитват. Включва си лаптопа у си кара час с класа. Това е. Трябва до 15 часа месечно да работят с моето дете по основните предмети. За което се зАплаща допълнително на учителя. Правят ли го по ваше мнение????? Аз съм на разположение по всяко време, но се съобразявам и с възможностите на отсрещната страна. Получаваме маратон-разпит 1 път седмично. Миналата седмица го изпитва и госпожата по музика - разликата е от земята до небето. Нямаше го това пришпорване.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 13:49 от Не се сърди, човече

# 852
До човек е Румка.
Някой го смятат за глезотия, за 1 дете и не им се занимава.
Тези, на които професията им е призвание, подхождат професионално.
Затова и този сурогат, част онлайн, част присъствено, няма да сработи.
И да натоварено е за всички. И тези, които работим, работим и след работно време и събота и неделя.
Такава е ситуацията. Никой няма да ме търпи, ако не си свърша работата и се оправдавам.

# 853
И, горките учители, имали 1 дете ДО да изпитват. Ами ай вече да се спрете, а? Включва си лаптопа у си кара час с класа. Това е. Трябва до 15 часа месечно да работят с моето дете по основните предмети. За което се зАплаща допълнително на учителя. Правят ли го по ваше мнение????? Аз съм на разположение по всяко време, но се съобразявам и с възможностите на отсрещната страна. Получаваме маратон-разпит 1 път седмично. Миналата седмица го изпитва и госпожата по музика - разликата е от земята до небето. Нямаше го това пришпорване и злобеене. Не ми обяснявайте което не знаете
Може да не иска да й се заплаща, а да си ползва почивния ден, за да обърне внимание на собствените си деца, а не да се занимава с твоето.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 13:49 от Не се сърди, човече

# 854
В една друга тема и аз се оплаквах колко много повече върша сега, спрямо като съм в офиса. Ама каквото хвана, го върша като хората. Като не ми отърва, мога да ида на борсата. Но не правилно да подвеждаш някого, нито да се мъчиш да го манипулираш като тормозиш детето му. И не, ме ги махат, защото колелото се е завъртяло в тази посока, и трябва да се кара с тв+ хора за момента.

Общи условия

Активация на акаунт