Златна есен на вратата чука, през АПРИЛ бебоци ще ни гукат!

• 13 391
  • 302
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте  Simple Smile
Да се разпиша и аз - в 11г.с. съм. Бях в болницата за задържане, сега съм в болнични, но така ми е добре. Не ми се гади, имам енергия, само следобяд ми се спи и имам неприятен запек  Sad
Вече мажете ли се с нещо против стрии? Искам да започна отсега, но незнам с какво.  Embarassed
Не можах да разбера и за феталната морфология - в 12г.с. ли се прави или след 16-та? Четох добри отзиви за "Фемина", дали?

Страчи, искрено се надявам всичко при теб да е наред при следващите ЖК и през цялата бременност!  baby_neutral

Последна редакция: пн, 25 сеп 2006, 20:39 от Гигилче

# 31
Здравейте и от мен, да се разпиша и аз в новата темичка.
В интерес на истината не знам колко кг. съм +, може би към 2, е със сигурност не съм в минус де  Twisted Evil Още си ходя с дънките, които на краката и дупето ми стават, обаче ми стискат ка корема, по-скоро като седна ми убиват отпред и никак не е приятно. Пробвах и с панталон-маалко по-добре е положението, ама ще бъде за кратко. Майка ми разправя, че с мен не повръщала, само много и се гадело и до четвъртия месец е била отслабнала, пък на мен също зверски ми се гади, обаче ям като прасе и вообще няма шанс да не стана 100 кила.
Много ми се повдига и сладкото даже на картинка не мога да го гледам, обаче филиите ги мачкам яко, почвам от сутринта, на обяд най-много някоя салата ако успея да се накарам да хапна и като се прибера от работа сядам и пак филии. А преди почти не кусвах хляб, но сега не мога друго. Интересното при мен е че най-много ми се гади вечер-много повече от сутринта, добре, че тогава съм вкъщи, но пък направо не мога да помръдна. Ставам да измия чинийките от филийките-добре, че не цапаме много  Twisted Evil, че да се раздвижа малко.
А ако ще се записваме за пола и после дали сме познали-аз казах още от първият ден-МОМЧЕ, нищо, че аз искам момиче. Но си мисля, че и лекар да ми каже обратното-до раждането не вярвам, като знам колко често бъркат.

Аа, да се похвалим-след дъждовете днес във Варна пече като невидяло, много е приятно.
Лек ден на всички!

# 32
Здравейте момичета,

Страчи бързо да се оправиш и да попаднеш най-накрая на свестен доктор.

zazu1 искам да те питам в Закрила при Маринов ли ходиш и кога ти пусна изследванията за кръв ,урина и т.н

Защото на мен иска да ми ги пуска чак на 19.10 а тогава ще съм 12г.с.

Приятен ден на всички
и леко бременеене  newsm51

# 33
Здравейте, дружки !  Hug
Ох, от вчера съм в такова напрежение, че съцето ме боли, главата ми ще се пръсне  Cry Исках да ви попитам, за феталната морфология кога се прави? И да взема да пусна една тема в "Бъдещи и настоящи майки" относно това на кой кога са му назначавали изследвания и кой ходи в Шейново на ЖК... Има ли смисъл да пускам? Според мен е късно в 16-та г.с. тепърва да ми се пускат изследвания ?  #Crazy
Другото нещо е - според вас, ако реша ще мога ли да се отпиша от ЖК в Шейново, след като ме записаха, не съм платила нищо още ? Мисля си за Вита, няколко познати ходят там и са ходили и са страшно доволни. Уфф, само се моля най-накрая да си намеря лекар и да ме преглежда и консултира като хората...  Praynig
Преди малко звъннах на моя гинеколог да го попитам за изследванията, дали не е късно 16 г.с. и той каза, че не е късно. Попитах го за феталната и той каза, че се прави от 11 г.с. до към 13-та и да отида утре без час да чакам и щял да ми обесни къде да отида за нея и въобще за всичко. А тая патка, въобще не се сети за фетална  #2gunfire Ами ако нямаше бг-мамма, ами ако нямам компютър и не съм осведоменааааааа  #Cussing out  Голяма работа, прабаба ми е раждала на нивата, аз изследвания искам  #Cussing out
Искаааааам и аз срещааааааа.... Така ще се разсея да се видим и да си поговорим
 Hug

# 34
  • Стара Загора
Здравейте и от мен, момичета! Simple Smile
Страчи, според мен като отидеш на гинеколага си обезателно му разкажи подробно за повръщането и за това че не пиеш и ядеш. При това положение се образува ацетон който води до натравяне. Не искам да те плаша , но настоявай да ти пуснат веднага изследвания. И дано всичко е наред.
Аз също се замислям за феталната морфология. Сега съм в 11г.с. и никой досега не ми е споменал за такава възможност, нищо че ходя на частен лекар. Но в Стара Загора такова нещо няма. Така че може би ще трябва да посетя софийска клиника.
А за отношението към бременните...........каквото и да кажа няма да е достатъчно. Точно в момент в който имаш нужда от подкрепа и разбиране ти се отвръща в най-добрия случай с безразличие и бездушие.
Спорен ден момичета!!!  bouquet

# 35
Здравейте слънчевки!
Stra4iatela не съм запозната, но не би трябвало да има проблем с отписването от ЖК щом още нищо не си плащала. Нека момичетата, които ходят във Вита да те ориентират направо към кого да се обърнеш там - някой доктор от който са доволни, че да отидеш и ти при него/нея.
Аз самата още не съм се записала на ЖК - доки каза да отида в началото на октомври или към 9-10 октомври, тогава би трябвало да съм в 12 г.с. Казаха да отида на гладно сутринта за да ми пуснат необходимите изследвания. Предполагам, че трябва и съкровището да е с мен - нали взимат и на мъжа кръв за определяне на кръвната група и резус фактор. Трябва да нося 200 лв. - това е таксата за цялата ЖК, но ако искам мога и с направление ама ЗК не поема почти нищо та предпочитам да си платя. А иначе вече съм си избрала при кой да се запиша.
Някоя от нас ходила ли е вече на фетална да сподели цени и отзиви, че нищичко не знам още за това.
Относно срещата май трябва да решим кога и къде да се видим.

Melodiya - къде да е срещата ? В Софииката ли ?
Може да направим едновременна среща в няколко града (защото не ми се вярва да успеем да се съберем в един) и после ще си разказваме. Пък когато пътуваме също можем да се виждаме.  Само не съм сигурна колко често ще е това, че все пак иде зима. Ако искате да си направим анкета или направо тук да си пишем. На мен лично ми е удобно за среща на 30 септември, събота. Дайте вашите предложения?

# 36
  • offshore & overseas
Здравейте, дружки !   Hug
Ох, от вчера съм в такова напрежение, че съцето ме боли, главата ми ще се пръсне  Cry Исках да ви попитам, за феталната морфология кога се прави? И да взема да пусна една тема в "Бъдещи и настоящи майки" относно това на кой кога са му назначавали изследвания и кой ходи в Шейново на ЖК... Има ли смисъл да пускам? Според мен е късно в 16-та г.с. тепърва да ми се пускат изследвания ?   #Crazy
Здравей, Stra4iatela! Снощи не ми стигнаха силите да отбележа, че това, за което говориш, ми намирисва на Шейново и ти ме изпревари, като ги разкри.
В тази връзка бих искала да споделя, че аз също протестирах и се гневях в началото  #2gunfire, че отношението им би трябвало да е по-друго щом си плащаш, но после размислих и се оказа, че е добре да се ходи там на ЖК (защото не са невнимателни, а просто такава е практиката им).
На мен специално, тази консултация ми беше препоръчана от гинеколог, на когото имам ПЪЛНО доверие, така че, за себе си реших да се примиря с малките неудобства и да се отпусна, тъй като женската консултация в тази АГ клиника би ми осигурила и направлиние за раждане, а аз така съм си решила...
За твоя информация, тяхната политика са по-късните изследвания (на мен ми направиха първите в 17-та седмица), както и възможността да те приемат в болница по твое желание. Всеки може да го тълкува както си иска, например като измиване на ръцете, но при тях положението е такова и като се пооправиш малко от повръщането, ще осъзнаеш, че то не е чак толкова лошо...
Пак повтарям, аз яко беснеех срещу тях fight, когато не ми обърнаха НИКАКВО внимание при записването!! Последва мое обаждане, което протече горе-долу като описания от теб диалог, но след изследванията и доброто отношение се успокоих и се уверих, че няма защо да истерясвам. Абе, върти сучи, все едно приказвам, но...
Иначе и аз имах много тежък период с повръщане, но предпочетох да НЕ влизам в болницата на системи...
Осъзнавам, че бях тотално неясна и може би пристрастна, но мога да доуточнявам, ако някой се интересува.  preggo

# 37
Здравейте, момичета!
Искам и аз среща, не е честно само в София! Sad
Дано се съберем повечко от Варна. Ще бъде интересно после да си разказваме как е било във всички градове. Hug

Страчи, не се притеснявай да ни споделяш неприятностите. Затова сме тук, да си помагаме.

И на мен още никой не ми е казал за фетална морфология. Май трябва ние да задаваме въпроси, те може би забравят на кого са казали, на кого не.

Мелодиике, и аз съм станала лоша. Ако ме бяхте видяли вчера щяхте да кажете каква е тази злоба, не бих искала да я познавам.
Имах си причина. Връщам се вчера вкъщи сама, обикновено мъжа ми  ме взема, но се обади, че ще закъснее. Опитвам да си отключа и чувам гласове отвътре.
Леле, как се стреснах. И се чудя какво да правя. Много гласове и все непознати.
Отваря се вратата и излизат 4 непознати и накрая виждам хазяйката ни. Живеем на квартира и в момента се местим.
И тя, жената решила да ни влезе в дома и да заведе чужди хора да видят апартамента. А в момента всичко е разхвърляно, от 3 дена местим багаж. И то аз само гледам, а мъжа ми горкия се измъчи да влачи.
Наема сме платили до 1-ви и сме дали  2 наема депозит. Не ми остана друго освен да се развикам и да искам обяснения. Звъннах на мъжа ми да се прибира бързо. Тя вика, че е виновна, а на мен кой ще ми изтрие нервите, който изхабих.
Кажете вие какво бихте направили в подобна ситуация?

# 38
Мелодия , откъм София ще сте доста бройка , за нас Майничките знам , че сме 3 със сигурност , ако има  други да се обаждат , да са видиме , ей  Hug ... Аз съм на линия , когато и да решите .
Бени , Лита ? Имаше още , простете , но не знам кои сме  newsm78

Виви ... това  е повече от некоректно ... аз  ти казвам , напоследък имам такива нерви , че щях да я изтопосам един , па нека ме  гони после , тъй и тъй напускате ... Но знаеш ли ... има  Провидение !!! Ще я застигне ooooh!
Офф.. и ние сме на квартира .. Дано не ни достигне нещо подобно .. нервичките няма да  ми издържат за добро отношение #2gunfire

# 39
  • Пловдив
Алабинка, Филка пропусна Simple Smile
То не е зле и ние да организираме срещичка, само не знам как ще съчетаем на всички свободното време и настроенията...., че те са по-сложните Simple Smile А ако се решим... даже имам една дружка, която е с едим несец напред, но не може да ползва интернет... та сигурно ще и е интересно ако я взема с мен Simple Smile (разбира се ако никой няма против).
А така като гледам нещо пак се е изнервило положението при нас  Naughty айде малко за да се разсеяте от неприятни емоции ... оплакнете малко очото Simple Smile
http://www.maternalamerica.com/Fall2005/index.html
http://www.funmum.com/
http://www.duematernity.com/tops.html
май бях изровила още ама съм ги затрила Simple Smile

# 40
Мяуче, страшно съм ти благодарна за отзивчивостта  Hug И на мен ми я препоръчаха ЖК в Шейново. Въпросът е, какво да правя в момента ? Ок, успокоих се, че по-натам се оправят нещата, но по-на там аз дай Боже ще спра с повръщането. На мен ми трябва сега болничен, сега да ми изпишат нещо за повръщането, което е с кръв, докога ще си разранявам хранопровода, докато вече не мога да ям нищо освен пасирани супички ли? Страшно съм афектирана, може да реагирам малко пресилено, но се чувствам страшно зле... Шефката ми в случая е разбрана и даже на сила ме кара да си отида вкъщи, въпреки че нямам болничен, защото ме вижда на какво приличам и как тичам към тоалетната  Sick Но според мен не е редно и не мисля че е някакъв проблем да ми се даде болничен.
Виви , и ние сме на квартира. Страшно много заобичах този апартамент, в който сме, хазяйката е мила, но не иска нищо да прави, нямаме казанче и не иска да ни купи... и хиляди подобни неща. Направихме си освежаване с латекс почти навсякъде, боядисахме банята и не ни опрости 5 лв. дори. Такива са хазяите. НО ако ми нахълта така, сигурно ще взема точилката  #2gunfire
За срещата - мен ме устройва в събота, но, моля ви да е следобед, защото преди това съм  
Sick

# 41
Мъжа ми без малко да и скочи. Много се ядоса, че аз съм се уплашила. А аз си изкарах акъла.  Rolling Eyes
Представям си какво нашествие е било, щом котката се беше скрила зад пералнята и половин час не мога да я накарам да излезе. Тя по принцип е много бойна, ама хазяйката е много гръмогласна.  Sad
Новият апартамент е много хубав, но наема е доста по-висок. Направиха ни ремонт, козметичен. Спалнята ние си я дооправихме- боядисахме я в бледо розово да ни е приятно.
Като сме на квартира, какво да направим, да не се чувстваме добре ли?
Пожелавам на всички семейства, които живеят под наем да успеят да си купят собствено жилище! newsm17  newsm10

# 42
Здравейте Априлски мами .Да се запиша и аз .След 10 години чакане най-после изгря слънце и на нашата улица.   HugБременна съм 12г.с . ,на 32г. от София.Термина ми е на 09.04 2007г.Записах се на ЖК в 1 АГ с платен абонамент при д-р Гергов .След като ме записаха веднага ми пуснаха изследвания.Вчера ходих при док и му казах ,че имам болки и ми даде болнични.

# 43
Ами с риск да ме емнете пак, ама аз ви казах още в началото, когато все още не ви ставаше лошо така-болнични се дават при свикана комисия в такива случаи.И да, има много злоупотреби и е по-трудно вече.Заради злоупотребите гърмят онези, които наистина имат нужда.Трябва да случиш на 'дашна" лекарка.Консултациите в Шейново затова не ми харесват-попадаш на някаква акушерка, после на друга, лекар я дойде я не/ ето-налага се болничен-няма от кой/По едно време бяха прокарали правилото-да лежиш в болница за болничен.Ако си си вкъщи-няма.Сега няма такова ограничение.
И да-на повечето места изследвания се правят едва в навлизането във втория триместър.Тогава се счита вече и началото на една ЖК, с всичките му кръв, урина и т.н.Защо е така ли-ами защото до тогава си си в начална бременност и не се знае знае ли се.Начални изследвания се правят при усложнения някакви, но то така или иначе се лежи в болница, я за задържане, я за друго.
Аз ходя на частно и пак късно ми пускат всичко, а то всъщност никак не е късно-напълно нормално си е.Но на ехо ме следяха често в началото-именно за сърдечна дейност и ранни малформации.
Хайде-да ви минава лошото, не , че аз съм по-различна-лошо си ми е, нервно си ми е понякога, но дискомфорта скоро ще приключи.Аз съм и на работа, по улиците в повечето време, на дъжд, на пек-няма значение, че и дете мъкна на финала, по маршрутки, по градинки и люлки.Хванала съм се на хорото-ще си го играя.А дано днес не ме завали, че чанта, дете и торба с играчки-за чадър ръка няма-ще си подгизна и тогава лошо става...Та стискайте палци, като ще вали-да е чак довечера, след като сме се прибрали Praynig
Страчи, ако не те мързи-оправи ми термина на 03.04. Hug

# 44
Множим се, множим се newsm44
Добре дошла anishka толкова се радваме на новите попълнения  Laughing Желая ти много приятни мигове тук и безпроблемни бременност и раждане. И аз съм в 1 АГ.
Виви в такива моменти се чувствам крайно безсилна от тъпотията на хората около мен - толкова ли не можа да изчака тая хазяйка да си тръгнете като си в такова състояние, ми няма да обеднее, ако квартирата остане няколко дни без наематели. Поне да ви беше предупредила и да вика хора за оглед във ваше присъствие #Cussing out То и ние сме под наем - от 5 години все под наем живеем и сега преди няма и две седмици се преместихме. Колко квартири сме сменили - наемаме една, правим й лек козметичен ремонт и хазяите вземат, че я продадат. А и до сега само веднъж съм уцелвала на свястна хазяйка - в първата ми квартира. Страхотно момиче беше и много начетена ама ми беше далече от работата. Сега сме в гарсониера и малко ме притеснява къде да намеря място да направя кътче на котето, че то милото е свикнало при мен на спалнята да спи ма май вече трябва да го гоня от там  Cry пък и балкон нямаме в новата квартира  Sad Обаче ме успокоява мисълта, че са за добро тези неудобства, защото по наши сметки след около 2 години можем да имаме собствен дом  Praynig

Пожелавам на всички семейства, които живеят под наем да успеят да си купят собствено жилище! newsm17  newsm10
newsm10 благодаря за пожеланието и се присъединявам към него!
Stra4iatela и аз предпочитам срещата да не е сутринта.
Ох момичета докато си пиша и започна да ме боли корема и болката много здраво се засилва. То първо ме затоля кръста и после корема та отивам да се обадя на шефа и да се прибирам, че мноооого боли вече

Общи условия

Активация на акаунт