Златна есен на вратата чука, през АПРИЛ бебоци ще ни гукат!

• 13 328
  • 302
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от мен.   bouquet
Днес едва изчаках да стане 9.15ч да се обадя за изследванията ми. Всичко е наред, даже акушерката каза че рядко има бременни без някой показател да не им е наред.  Simple Smile
Но закона на Мърфи естествено пак проработи и се оказа че кръвната ми група е  0 " - ".
Сега ще се изследва и мъжа ми и при раждането ще трябва да ми бият някаква ваксина- мисля, че се казва Анти Д Имуноглобулин.  newsm78
Някой ако има представа за какво се бие ще съм му задължена ако даде подробности.
В друга тема четох, че е нужна при следваща бременност.

За котката само ме стряскаха, нямам никаква токсоплазмоза. Подтвърждава ми се мнението, че докторите пресилват нещата. Май и ние трябва така да се отнасяме с тях.  Joy

Жалко за мамите, ползващи градски транспорт. Там и да припаднеш никой не го интересува, освен ако не си на 80 години.

# 61
  • Чехия
Добро утро момичета,сега ставам ....и ето една закуска подобаваща и за мен
Тук няколко дни не бях в най-добрата си форма доста ма измъчи повръщането  Sick не мога да се дочакам края на този период вече.(ако въобще се подобря  Sad )..така ми омръзнаха тези препечени филийки ...а и от напъването пак ми пукнаха капилярите покрай очите и не сядам на ПС-то та съвсем да не заприличам на Чичо Фестър ... smile3557

Мъжлето се опитва да ме разведрява както може .... той се смее като някоя моя колежка му се похвали , че не имала никакви такива проблеми и ми вика ,,споко другия път може да не и се размине,,( защото само му обясняват как те са имали чудесни бременности и как бременността не била заболяване и само злодарно ме обсъждат как така съм повръщала толкоз  ooooh! ) .....
Иначе той само се радва на сегашното ми надуващо се състояние особено на гръдната част  bombs ... 

Миналия път като бях на контролен преглед и с шега казах на докторката си, че след някой ден ще изглеждам като силиконова
бомба..А тя ми се засмя и каза..,,Я чакай малко ще си говорим за това дали ще си БОМБАААААа като родиш,,  Laughing ...

Купих си вчера нови дънки защото имам само един есенен панталон и не може само с него да я карам..леко са еластични доста са ми широки в талията ама има за сега колани.

Това са новините от мен..да знаете че много ви завиждам за срещата  Hug Hug Hug Hug Hug

Виви, настина опасността е при втората бременността защото се получава т.н сенсибилитазация за организма на майката или друго яче казано ,, имунен отговор,, защото вече веднъж се е срещала с антигена..и при втората среща вече има изговени антитела и може да увредят плода.
Не съм наясно, обаче какво се слага след раждането за да се избегна тази реакция.

Сега подред:

Миризмите малеееее мила станала съм като т.н. Професионални носове...ама най ме дразни е миризма на застоял въздух, на пот и на канализация почвам веднага с   Sick.. не дай си боже някой смрадлив чех да ми мине път  Embarassed . Sick...
А най не ми пречи миризма на пресен печен хляб, питки или нещо тестено ..

Сънуването почти не мога защото лошо спя напоследък само пишкам и се въртя ...а като сънувам само с глупости...

Доста ме боли кръста и зато се изморявам като баба се ловя за опашката и забелязах, че и походката ми се е изменила?
А вие клатушкате ли се?

Страци, ако се навиеш на частна ЖК може и да е по-добре, май в БГ за всичко трябва да си плати човек няма думи Еб....ти държавата и отношението, само да ми падне някоя такава мърла...В това положение е толкова нужно разбиране и най-вече да си доволна от персонала и да му вярваш. ooooh!
Тука преди се бях оплакала на главната сестра, че като отида на гинеколог и акушерката от врата ме пита пред всички пациентки какво ми е...бях бесна какво да кажа ,,сърби ме о...я р....та,, и сега само като ме видят и ме викат по име.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2006, 12:47 от ivalex

# 62
Zdraveite vsichki mami!

Samo edno me pritesniava, taka i ne uspiah da si iziasnia tai kato ne biah chuvala za podobno neshto. Rezultatite pokazaha che nikoga prez jivota si ne sam boleduva ot niakakva si bolest, koiato se hvashtala ot kotkite. Povecheto hora ia preboleduvat i sled tova si izgrajdat antitela. Az obache ne, i zatova spored  doctora triabva da sam mnogo vnimatelna da ne ia hvana sega, t.e. da niamam kontakt  jivotni, nai veche kotki. Tova uspiah da razbera, sled kato karah doctora da mi obiasni 10 pati. Niakoi da znae za neshto takova.
Jelaia vi spokoina nosht i nejni pregradki ot liubimia chovek do vas.

AnGiAr, става дума за токсоплазмоза- това е заболяване, на което човека  е само преносител. Можеш да имаш изградени антитела или така наречения имунитет,ако някога в организмът ти е попадал вирусът на токсоплазмозата. Не е задължително да имаш котка за дом. любимец, за да имаш вече имунитет можеш да се заразиш от неизмити плодове, зеленчуци и т. н. При това изследване се прави Ig G  и Ig M.Ig G показва дали имаш имунитет а второто дали в момента боледуваш, което всъщност е опасно ако си бременна.

Не се притеснвай, просто бъди по-внимателна с какво се храниш, избягвай контакт с животни не само котки, кучета и всякакви други, защото и те са преносители и често си мий ръцете! Успех мила и спокойна бременност!

Страчи, и аз съм така усещам миризмите от много далеч и ако са по-силни ми се засилва гаденето дори и да е към миризми, които преди съм харесвала,  например към прясно смляно кафе...идва ми твърде силно.

Искам да попитам вие къде се заисахте за фетална морфология?  Зная,че се прави между 12 гест. седм. и 14 гест. сед.

Приятен ден на всички!

newsm51

Последна редакция: ср, 27 сеп 2006, 11:50 от lita

# 63
Страчи, аз съм при Лора Кълвачева.Тя ми следи и първата бременност, познаваме се вече така да се каже WinkРадваше се много на дъщеря ми, защото аз я водех с мен на първите видеозони, ей така  ми става мило като се сетя пак.Преценете си финансите и ако се решиш-записвай се.Аз хвалби няма да ръся, само две думи съм казала по този повод-достатъчно спокойна и уверена се чувствам благодарение на отношението на лекарката към целият процес.

# 64
Здравейте и от мен, тук също е намръщено, но поне не вали и е топло. Малии с тоя градски транспорт наистина ви съжалявам, направо сте герои, не за друго, ами то на мен в тъпкан автобус ми става лошо и даже съм припадала и без да съм бременна. Аз от 3 години някъде имам огромното щастие да не стъпвам в автобус ,ама преди това-всеки ден по 40 мин. минимум в едната посока. Обаче-и ние имаме проблем с жилището, както повечето и вообще не се знае как ще е занапред, моля се само да останем по-дълго където сме сега, че мястото е прекрасно. Много се притеснявам, че с тази неизвестност не мога да планирам нищо за бебо-къде ще го гледаме, да купум ли климатик, ремонти и т.н. Поне виждам, че не сме само ние и това ми дава сили да не мрънкам толкова  Hug.
Алабинка не знам за гъби, обаче някъде бях чела да не се ядят яйца-не можах да разбера логиката къде е -дали нещо заради птичия грип или пък има друго-вие знаете ли?
И вообще ако знаете за храни, които не бива да ядем-споделете!
За момичетата с анемия-четох тук във форума, че коприва не бива да се яде, защото може да предизвика контракции, тъй че внимавайте или се консултирайте с лекар.

Приятен ден и по-леко прибиране вкъщи на връщане!

Градския ..наистина е под всякаква критика !!! Аз затова използвам всеки момент , ако мога да походя пеша . За съжале , сега тука е панаира #Cussing out и  е  много трудно пресичането .. което си е и най - големия проблем  Sad
Проблема с  жилището - .. какво ти планиране , каквото дойде , такова . Но когато дойде се настройваш - и тва е . Да даде Господ и ние да си имаме  собствен дом - както казват дори  една стаичка , ама наша  Cry
За яденето - докторът ми рече да избягвам ( което не значи съвсем да не ям , а да съм предпазлива ! ) сурови меса във вид на луканки , салами и  прочие ... + някои сурови плодове , в неизмит вариант  . Една запарка и топлинна обработка идва добре в случая . Но ако  ни погне запек ( а то иде времето ) , тогава  трябва да се наблегне все пак на някои сурови  плодове и зеленчуци , много добре измити  Wink
Иначе за яйца , аз  пък не съм чула, освен ако не са съвсем сурови - Да  Naughtyне трябва , независимо дали си певачка или не Crossing Arms Simple Smile Варене , пържене .. му е м****а  Wink
Колкото за копривата - за нея незнам , но пък СПАНАКА не е  опасен , а е полезен за анемии и слабости , тъй , че е   идеален заместител на  копривата  Wink
За миризмите - има случаи , когато не ги усещам ... но ако е неква мазна , странна и не ми понася  много добре ... веднага трябва да дишна  чистоо

Бени .. нищо не казваш  значи за  сбирчицата  Confused
Мелодия - това  е за Пловдива , ние няма как да се домъкнем до други  градове  Tired

Виви , това  с резуса е  кофти , но не се  стряскай , не си първата Wink

ivalex   и мойто мъж ми се кефи всекииии ден на  наедряващите  форми Crazy Действа му много добре  Laughing

# 65
Blagodaria na vsichki za raziasnenieto po vaprosa koito me pritesniavashe.

Shte me iztarpite oshte malko s latinica, do niakolko dni shte moga da pisha na kirilica. OK?

Ivalex, kak si slanchice? Koga shte preskochish do BG?    bouquet  Az si idvam na 12ti oktomvri.

Lek den na vsichki s mnogo tonus i v dobro sastoianie.

Peace

# 66
  • Чехия
AnGi, как може мила тутурутка съм голяма. smile3521. само сега се мотая дома, и се чудя с какво да се захвана трябва да си шия сукман ама нещо не ми се сяда на машината ....мързела ме е ,,ФаНаЛ,, няма оправия.. Embarassed

До Бг. няма да си ходя скоро, smile3518 моля се някой да се реши да дойде за Колега тук, ама кой ли ще е това?Всички ще работят. smile3515
 Само не се шашкай за токсиплазмозата ... ако имаш възможност пусни си изследване... най-ясно става.
Пиши също какво ново..  Hug

alabina, не знам как ти ама аз много пипане по  bombs не давам на мъжлето, че как боли само ... не дай си боже като спя и да я залегна някоя лелееее боли до сълзи ..  Laughing

# 67
Здравейте,момичета!
..И аз да се включа с инфото,което натрупах тези дни..В петък ми правиха биохимичен скрининг и ме гледаха на 3Д ехограф. Аз бях болна и имах притеснения че това може да даде някакво отражение върху резултатите,но ме увериха че няма връзка нито с ехографа нито с кръвната картина,точно както ми каза Ivalex:) Ехографа много ме зарадва Simple Smile -бебето е 6 см. от главата до дупето Simple Smile - размахваше високо ръчички и енергично раздаваше ритничета....видяхме мозъчето му много ясно. Доктора мери много неща и ме увери,че всичко изглежда перфектно. Дотук добре...
Вчера бяхме при гинеколожката ми,а тя още във фоайето ме посрещна с думите: ''Трябва да поговорим,защото кръвният тест показва,че има висок риск от аномалии "- 1:245. При което аз видимо се притесних и тя добави: "Не се притеснявай,в 90% от тези случаи се оказва фалшива тревога".  Потварди,че при ехографа всичко е ОК. Но трябва да направя амниоцентеза в 16 г.с. Изписа ми утрогестан преди,по време на,и след амниоцентезата.Аз бях прочела някъде,че се взима до 12 г.с. мисля,но тя ми каза че го използват спокойно през цялата бременност.
И така..снощи изчетох каквото намерих за това,наистина в много от случаите резултатите от амниоцентезата са добри,надявам се и при нас да е така Sad
Прегръдки на всички ви и хубав ден ви желая!

# 68

alabina, не знам как ти ама аз много пипане по  bombs не давам на мъжлето, че как боли само ... не дай си боже като спя и да я залегна някоя лелееее боли до сълзи ..  Laughing

Ами ... до скоро и на мен ми беше трудно и болезнено , но нещата се пооправят вече и не са толкова болезнени , само малко напрегнати ... и  ме посърбяват  newsm78 имам чувството , че  май не са спрели да растат Laughing Колкото до лежането ... абсурд е да лежа на тях или дори странично да ги притисна . Като стана въпрос за спане  Sadлол .. някак вече не си намирам място  в леглото ... преди спях на една страна  леко към корем , сега това не минава  Tired макар че сутрин се събуждам  горе-долу пак така ... инстинсктивно  съм се изтегнала .
Не е  ли  рано за такова състояние Thinking Би трябвало  още да не ни  хваща  саклета в спането  Thinking

gerisima - какво ще речат тези резултати от кръвният тест ? В смисъл какво им е нередното ? Извини ме за неосведомеността , но малко  се попритесних за тебе Confused

# 69
Ами критичната граница била 1:250,а аз попадам под нея.Вчера срещнах резултати от рода на 1:90; 1:141; 1:39  дори -всички с щастлив край след амниоцентезата. Много се надявам и при мен да е така Sad

# 70
Ivalex, за какво си тутурутка така и не разбрах и какво казваш как може. Сигурно аз съм много разсеяна и нещо не се съсредоточавам достатъчно.  smile3533  Дай ми на лична имейл, че искам да ти изпратя нещо. Благодаря.

Да споделя и аз относно гърдите...мамма мия. Е, това е! Утре ще ходя на лек пазар Мисля да си купя малко по големи сутиени и някои други неща. Колкото до сутиените, просто по големи ли трябва да си купуваме или е хубаво разни медицински, гледам тук отгоре рекламират сутиени за бременни. И ако е така, от кога се носят сутиени за бременни...някой да знае за това..

Вижте, вече пиша на кирилица. Баща ми я изпрати и си я инсталирах. Много съм доволна. Така няма да ви затруднявам и вас.

smile3503

# 71
 Момичета, да ви се похвалим.  smile3521

Ние във Варна ви изпреварихме със срещата. Днес се организирахме с denisimo и се видяхме в обедната почивка. Дойде и една декемврийска мама. Беше ни много приятно.
Хайде, организирайте се и вие.  newsm10
Ние пак планираме среща като се върне hristina k от отпуска.
Ако има още варненки, да се обаждат.  bouquet

# 72
AnGiAr браво за кирилицата, сега вече ми е по-лесно Simple Smile Колкото до сутиените знам, че в никакъв случай не трябва да бъдат с банели. Трябва да са свободни и май с еластични чашки, но за чашките май не е задължително. Най-важното е да не притискат, защото водело до някакви запушвания, мастит, усложнения... бе вчера четох някъде из нета материал на тази тема, но не помня къде - ще гледам да го потърся.
То и на мен ми е мъка - аз сутиен по принцип не нося. Само в много редки случаи, като например когато ми се налага да отида на работа с по-прозрачна блуза. Онзи ден отидох и си купих, вчера цял ден бях с него, но днес вече не издържам и преди час го свалих #Crazy Май ще е по добре да си взема някакъв спортен корсаж newsm78

Ние във Варна ви изпреварихме със срещата. Днес се организирахме с denisimo и се видяхме в обедната почивка.
Леле как ни засрамихте. Ми да взимаме пример. Казвайте направо КОЙ ИДВА ТАЗИ СЪБОТА 30 СЕПТЕМВРИ ОТ 17 ЧАСА В Happy Bar&Grill В Moll-а на ъгъла на Стамболийски и Опълченска хайде давайте потвърждения, че да направия резервация. Естествено, ако не желаете там кажете къде другаде.

# 73
Здравейте и от мен Simple Smile

Страчи много се радвам, че вече се храниш!

Да ви се похваля, от 3 дена не съм повръщала и хапвам плодове, което преди не можех да си позволя. От 1 седмица пия хомеопатични капки и е възможно това да е дало резултата, а може просто да си е дошло времето да спра да повръщам. Както и да е, аз съм много хепи от резултата  Joy

Да се отчета и аз:
Спя доста неспокойно, ставам да пишкам по 2-3 пъти на вечер, а след това не мога да заспя по 1-2 часа Sad
Сънувам основно някакви глупости, но понякога и много реалистични сънища.

Миризмите ме побъркват - особено ме дразни миризмата на запържен лук, и на всякакви видове запръжки и варено пиле. След първата бременност спрях да ям пилешко месо

Доста съм притеснена, защото баба ми е много зле, очаква се всеки момент да се случи най-лошото Sad Това е майката на баща ми, притеснявам се основно за него, защото преди 5 години почина майка ми, преди 2 баща му, а сега майка му ... Мисля че това ще му дойде в повече, а ние не живеем в един и същ град,  и не мога да отида да го видя как е Sad 
И аз се оплаках!

Някой ходи ли на ЖК в Майчин дом. Аз май на там съм се насочила. 

Повече усмивки в този дъждовен ден Simple Smile

# 74
Stassy, стискаме палци да не се случи най-лошото.  Praynig

Относно миризмите- и аз не мога да понасям много миризми. На улицата ми мирише много гадно, и постоянно питам мъжа ми той усеща ли нещо. Поглежда ме с внимание, и какво ли си мисли. Сигурно, че не съм добре.   Thinking
Когато вървя по голяма улица, булевард с интензивно движение си представям че минавам покрай циганска къща и някой пържи мекици в много мръсен, загорял тиган. Laughing
Надявам се скоро това да отшуми, да мога да готвя всичко и поне малко месо да хапвам. Сега не мога да го гледам.

Общи условия

Активация на акаунт