Златна есен на вратата чука, през АПРИЛ бебоци ще ни гукат!

• 13 334
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
Melodiya, май накрая ще се видим само вете, че софиянки мнго несериозни...  Naughty Може ли обаче срещата да е по в центъра, защото на мен ми е доста трудно докато стигна до МОЛ-а... Навсякъде в центъра ми е удобно...
Виви , браво на вас  Hug
Тук в офиса сме се побъркали от работа. Цял ден с колежката ми тръсим пощенски кодове за разни селца и паланки из България. А какви имена на села има - Пичуриново, Пацово, Връв... И смяяяях  hahaha Боли ме всичко вече и най-вече д-то  Blush В момента се захвана темата за ходеното по голяма нужда ( извинявам се ) и аз нали рядко ми се случва като не ям и голям празник в нашто семейство - съжалявам за глупостите, които ви говоря, ама съвсем изтрещях... Crazy
Относно гърдите - определено са ми попораснали, мъжо за сега им се радва, но само ме увещава да " не съм ги пускала да растат" по-големи, че не харесвал " цомби  hahaha Иначе си ходя все още с някои мои сутиени, които ми стват, но почвам да се замислям, за някакви по-удобни...  
 Thinking

# 76
Ivalex, както винаги с готов отговор. Благодаря ти! Hug
Чудех се къде се загуби.

# 77
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Хей ,априлски мацки здравейте ! Прибрах се от спартакиадата и да ви се отчета - станах 5 на плуването от 24 жени,но съм много доволна от резултата т.к. първите 4 си тренират до ден днешен и то сериозно. Дойдоха с треньори с бански тип клин до глезена/за информация само един такъв бански струва към 1500лв/ накратко състезателки. Не е и за пренебрегване факта , че бяха 6-7 год. по-млади от мен. На самото състезание се чуствах великолепно, изобщо бях забравила за малкото човеченце в корема ми- изобщо не се щадих Embarassed плувах със страхотен хъс.
Вчера още сутринта бях в Т. Киркова да видя всичко ли е наред- мамината душичка си се развива съвсем нормално за седмиците , в които съм.  Grinning
Единственото ми неразположение е това ,че ми се спи много, но на фона на оплакванията на много от вас моето е едно нищо.
Искам да питам тези от вас ,които ги следят в Т.Киркова при кой лекар точно ходят на консултация защото вече ми пламна главата от маркетинговото проучване по темата. За сега съм се спряла на трима д-рГергов, д-рКостова и д-рЯнкова, ако ми помогнете да разреша този казус ще съм ви много благодарна!

# 78
Здравейте и от нас  Grinning
Аз съм ок с миризмите - нямам изменения след забременяването.

За сутиените съм вече чашка Д bombs И моя мъж им се радва, но не давам много щото боли  Rolling Eyes И още продължават да растат  Shocked Иначе и аз бях чела за банелите преди много време, но не можах да го намеря, а никъде другаде не съм срещала такова инфо, та продължавам да си нося банели - иначе ще съм като дойна крава с тия рамери и отпуснат сутиен Crazy

И ние не сме в наше жилище, но не сме и в много чуждо - на сестра ми, 3-стаен, който ни стига идеално. Нашия апартамент ще стане догодина и е с почти същите размери и разположение, та няма да бъде труден преход  Laughing

Снощи ходих на зъболекар - не бях ходила от 3 години  Embarassed и  бях много притеснена колко кариеса ще ми намерят  newsm78. Оказа се, че имам само един и то на мъдреца, който ми излезе преди 6 месеца  newsm44. Но днес ще ходя да ми го оправят и да ми почистят зъбния камък  Simple Smile Имам и две износени пломби, но не знам дали сега ще ги сменям  Thinking

Между другото, последния път на преглед (сега в понеделник) май ми направиха тая морфология. Имам към снимките прикачени мерки - на главичките обиколки, диаметри, ръце и т.н. - май е това, нали?  newsm78

И накрая искам да ви се похваля - снощи усетих едното бебе на няколко пъти  smile3521 Беше едно такова много готино пърхане на няколко места в корема - усетих го три пъти  Grinning. Днес на обяд пък усетих едно като газ и мисля, че пак беше то  Heart Eyes

# 79
Ая, супер за бебчето! Аз тъкмо си помислих, че съм се побъркала вече. Вчера докато си лежах и усетих лека пулсация в корема. Казах на мъжа ми и той вика, че е бебето. Hug  Но не знам другите мами дали са изпитали нещо подобно и по принцип май е доста рано.  Thinking
Докторката каза, че се мърда, но ние не го усещаме.
 Дали е било бебчето не съм сигурна.  baby_neutral

Това май не е фетална морфология.   newsm78Тя се прави на 3 или 4д. Проследяват за наследствени болести, аномалии, най-вече за Синдрома на Даун. Този преглед не се включва в изследванията по ЗК. Във Варна струва 40-50 лв, може би навсякъде е толкова.

Питах лекарката вчера и ми каза да не бързам за първия преглед. newsm78

# 80
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Ая, мерки и теглилки се правят при всеки ултразвук. Феталната морфология е друго нещо.
Например при първата фет. морфология/12-14г.с./ се прави така нар. нухална транслуценция- гледа се някаква кост на нослето на фетуса ,както и се мери някаква гънка на вратлето . Тези две неща дават информация за някои малоформации , както и за Синдрома на Даун.
При втората фет. морфология/19-22г.с./  се оглеждат подробно всички органи т.к. органогенезата/образуването на органи/ е напълно завършена.
Третата фет. морф. се прави 26-28г.с. тогава сърцето вече е добре формирано и освен ,че се разглеждат отново подробно останалите органи най-голямо внимание се обръща на сърчицето  и се прави фетална ехокардиография. Тя дава представа за сърдечни малоформации. Ако недай си боже се установи ,че сърцето няма да го бъде се разрешава аборт по мед. причини.
Фет. морфология се извършва от специалисти за не по-малко от 20мин. ,като мисля че може да се прави и на двуизмерен видеозон /по -важно е кой седи зад него/!

# 81
  • Пловдив
Марта newsm81  bigdance2 smile3501
Браво на теб, наистина завидни резултати!!! И браво , че и бебчо е добре!!

Ая, и аз искам вече да усетя присъствие в корема, а и Виви сигурно това е усетила... Малко е рано, но за мен няма невъзможни неща Simple Smile

# 82
Извинявам се, че нахълтвам така в темата, но се ровичках насам-натам от любопитство и попаднах на въпроса на AnGiAr за токсоплазмозата...
Аз също съм в Италия и затова мога да обясня малко как седят нещата тук.
AnGiAr, със сигурност докторът се е опитвал да ти обясни, че нямаш имунитет срещу токсоплазмоза. Както вече са казали другите момичета тази болест се хваща от домашни любимци, предимно котки, както и от сурово месо.
Не знам защо в България не се обръща особено внимание на токсоплазмозата, докато тук са много внимателни към тази болест. На бременните, които нямат имунитет (т.е. тези които никога не са боледували от токсоплазмоза) категорично се забранява да ядат всякакви салами, както и сурово месо във всякакъв вид - пушено, сушено и т.н.
AnGiAr, ти конкретно можеш да си позволиш само прошуто кото, но не и прошуто крудо (т.е. варена шунка, а не сурова). Никаква брезаола, карпачо, пържоли, които още пускат кръвчица и тем подобни...
Зеленчуците се препоръчват сготвени, сварени или задушени на пара. Ако се консумират сурови, трябва да са много внимателно измити. Същото и за плодовете.
Надявам се, че не съм ви досадила и че съм ви била полезна!
Момичета, питайте докторите си по-подробно дали имате имунитет срещу токсоплазмозата или не. Щом тук се обръща такова голямо внимание, явно има защо Peace
Успешна и лека бременност на всички ви Hug

# 83
Марта-права си за феталната, добре си го обяснила.Моята фетална мина и какво видахме-гънка на вратлето-ок, долна и горна челюст-ок и разни други неща оглеждаха,
Относно токсоплазмозата тук, в България не е регион на разпространение и няма чак такава опасност.По ред причини, някои от които са естеството на кухнята ни/ рядко ядем алангле месата/не е задължително изследването, само по желание.Бях писала къде се прави-в Националният Център по Заразни и Паразитни болести.Струва около 50 лв.Който има коте и го гони параноята-да си го направи.А докторите и да питаме имаме ли имунитет-няма как да ни кажат без такова изследване. WinkВ поликлиниките само ще мигат на парцали ако попитате за това.Както вече казах, аз съм говорила с не един ветеринарен лекар относно начина на заразяване на котката/похапвайки мишки например/, както и с лекари за друг начин на зараза.Няма нужда от подобно изследване ако сам не решиш за свое спокойствие да го направиш.Случаите в българия са единици, разбира се, има ги, но са  в ситуации различни от гледане на котка в апартамент и обгрижвана адекватно Peace

# 84
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Ая при първата бременност си купих сутиен за бременни от магазин Асита под колоните на Графа. Струва 35 лв. и въобще не е отпуснат, а няма банели. има подсилване отдолу под чашката. Изкарах с него почти цялата бременност. Моите гърди не са пораснали, а само са се напълнили малко. Аз още си нося сутиени с банели, но скоро ще ги махам. Изпитвам болка от тресенето на гърдите и затова съм още със старите.

Страци аз днес се отказах от Шейново. Отидохме с мъжът ми 5 мин. преди уговорения час. Почуках на вратата и ми отвори една жена, която ме попита какво искам. Казх, че имам час за 14,30 и тя каза да изчакам, че акушерката говори по телефона. След 15 минути дойде една лекарка с една бременна която влезна направо без да чака. Мъжът ми не ми позволи да се разправям. След 10 минути вратата се отвори и акушерката ме пита вие за какво чакате? /Идеше ми да отговоря за краставици./ Казах и че имам час за консултация за 14,30. С изкривена физиономия пита За картон ли? Потвърдих. и тя ми тресна вратата. Казах на мъжът ми че тя е отвратителна и той предложи да отидем другаде. Отидохме във Вита да проверим и ми казаха, че мога веднага да влезна на преглед. Женската консултация във Вита е 390 лв. ако се започне от 2-ри месец, имало 10% отстъпка по преценка на лекаря ако се почне по-късно. Аз платих 57,20 лв. за вагинален ултразвук, микробиология и пълвоначална консултация. Утре сутрингта ще ходя да ми вземат кръв. Ще видя ако платя утре сумата колко ще ми вземат. При посещение на тяхната консултация после се ползва 10% отстъпка при раждане. Лекаря беше много внимателен и ми обясни доста неща. Каза че той можел да направи втората фетална морфология ако искам, кое било включено във сумата. Консултацията се провежда на този етап на всеки 2 седмици.
Ако имате други въпроси ще се радвам да ви отговоря.

# 85
При пресмятането на седмиците доктора май нещо се обърка, защото ми каза, че съм в 13 г.с. и 4 дни, а по мои изчисления съм в12. На снимката от УЗИ-то също излезна 13 г.с., май и това бебе ще расте по-голямо

# 86
Изуми ме и още нещо - доктора ми каза да си довърша опаковката от Утрогестан за една седмица по едно сутрин и вечер, вагинално. Да пия фолиева киселина и но-шпа също една седмица.
Вече не е ли късно за тези неща?

# 87
Дейзи, при кой беше? Mr. Green
Не е късно, аз например пиех фолиева до края и след това даже малко...Сега я спрях преди дни, защото я повръщам така или иначе Embarassed
И моето бебе се видя по-големичко, но това е нормално за този период-ту избързва, ту изостава малко, ще започнат и малки разминавания в крайниците-например-голяма глава за малки крачета или обратното.Така че това да не те притеснява. Hug

# 88
Д-р Иван Цанов
Миналия път Габи избързваше пред термина от 2 седмици до повече от месец при последната консултация. На мен ми е гадно при всякакво пиене на хапчета. Сега ми стана гадно защото закусих обилно. По принцип избягвам да пия каквито и да било хапчета. Утре ще се консултирам и с д-р Манов за тези неща, ако е предразположен към разговор.

# 89
Ами Дейзи, фолиевата не е какво да е хапче, надявам се знаеш, дано не прозвуча проповеднически.Тя се пие от 3 месеца преди зачеване до към 3 месец.Профилактика за Спина Бифида е все пак и е хранителна добавка, не е лекарство.
Иван Цанов не ми е познат , аз ходя при Лора Кълвачева, казах и на Страчи, че и тя май на там се е запътила.Както и да е де, то това няма значение в случая.

Общи условия

Активация на акаунт