Златна есен на вратата чука, през АПРИЛ бебоци ще ни гукат!

• 13 335
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
Извинявам се, че нахълтвам така в темата, но се ровичках насам-натам от любопитство и попаднах на въпроса на AnGiAr за токсоплазмозата...
Аз също съм в Италия и затова мога да обясня малко как седят нещата тук.
AnGiAr, със сигурност докторът се е опитвал да ти обясни, че нямаш имунитет срещу токсоплазмоза. Както вече са казали другите момичета тази болест се хваща от домашни любимци, предимно котки, както и от сурово месо.
Не знам защо в България не се обръща особено внимание на токсоплазмозата, докато тук са много внимателни към тази болест. На бременните, които нямат имунитет (т.е. тези които никога не са боледували от токсоплазмоза) категорично се забранява да ядат всякакви салами, както и сурово месо във всякакъв вид - пушено, сушено и т.н.
AnGiAr, ти конкретно можеш да си позволиш само прошуто кото, но не и прошуто крудо (т.е. варена шунка, а не сурова). Никаква брезаола, карпачо, пържоли, които още пускат кръвчица и тем подобни...
Зеленчуците се препоръчват сготвени, сварени или задушени на пара. Ако се консумират сурови, трябва да са много внимателно измити. Същото и за плодовете.
Надявам се, че не съм ви досадила и че съм ви била полезна!
Момичета, питайте докторите си по-подробно дали имате имунитет срещу токсоплазмозата или не. Щом тук се обръща такова голямо внимание, явно има защо Peace
Успешна и лека бременност на всички ви Hug

Бингооооооооооо!!!!
Много ти благодаря!!! Ти повтаряш думите на доктора, т.е. само прошуто кото без салами, сурови меса и т.н. Същото важи и за зеленчуците и плодовете. Ръцете трябва да се мият супер редовно.
Между другото, ти къде си в Италия...

Момичета, може би Piccolina е права, обърнете внимание.

Peace

# 91
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Вкъщи заради малък ремонт, който прерастна в пълен destoy, временно нямаме Интернет и много ми липсвахте... Simple Smile  Всичко изчетох, но пиша накратко, защото сме на гости и не е много удобно. Утре съм за 1-ви ден на работа след болничния и малко се притеснявам как ще ми се отрази..
За срещата в Пловдив - навита съм. Само кажете къде и кога. Grinning

# 92
Момичетата от Италия-обърнали сме внимание на токсоплазмозата до толкова, до колкото е залегнало това в здравеопазването.Ние сме в България.Това изследване се прави само по желание на бременната.Самите лекари рядкообръщат внимание и понеже ние сме чели и знаем-сами питаме.Струва 50 лв и в поликлиниката няма да ти го направят-ходи се на специално място.И както споменах не веднъж-който иска-да ходи и да пуска, но не сме страна с широко разпространение на Токсоплазмоза.Има редки случаи само.Кухнята ни не предлага алангле меса и т.н и т.н.Правете разлика , моля, регионите са различни, кухнята ни е различна, начина на разпространение на тази зараза е различна.
Ръцете трябва да се мият супер редовно пък тук заради хепатита основно.Да не говорим за зеленчуците и плодовете/шредполагам никой вече не яде направо откъснат плод от дървото-логично е да мием хубаво всичко.

# 93
Добро утро слънчевки!
Седя си в офиса и слънцето ми пече право в очите и хем ми пречи да виждам, хем не искам да пускам щорите, защото вече ми липсва лятото. Да ви се похваля - днес за първи ден съм с гащеризон за бременни. Даде ми го една приятелка, мама на две деца. Аз го пробвах още миналата седмица, но ми стоеше смешно и сякаш парадирах с това, че съм бременна. Но тази сутрин като го облякох и ми стана много удобно. Стои ми добре и има още много място за запълване Grinning Е, не съм първата - някой вече се похвали, че си носи бременен гащеризон, но не помня кой Embarassed Ох колко ми е комфортно Sunglasses
Stra4iatela ми май наистина ще сме си само двечките. Абе много срамежливи бъдещи мами. Дай да се уговорим къде ще се видим пък може да се появят и други. Щом ти е неудобно в Мола то там и на мен не ми е особено удобно кажи къде да се видим. Аз не съм много сигурна от къде ще пътувам - или от Надежда, или от Младост. Може да се видим в друго Хепи или в някое Кривото или О!Шипка. Казвай да решаваме Grinning
MAPTA браво на теб - не те познавам още лично, но дори се почувствах леко горда от постижението ти. Много ми се ходи на плуване. В последните години съм доста зле и явно застоялият начин на живот и якото пушене си казват думата. Сега обаче спрях цигарите честно не вярвах, че ще успея - бахти гадната дрога е това. Та колкото до плуването ходи ми се, но и ме е страх от тия басейни заради беби - до колко е чиста водата Confused Виж морето не ме притеснява. Ако на някой му изскочи информация за плуване за бременни в София давайте я насам моля Praynig
пенелопа много ми се иска и ти да дойдеш на срещата. Имам чувството, че си напрегната - то е нормално де като чета начина ти на живот и цялата тая енергия с която живееш, а май не ти остава много лично време. Опитай да си откраднеш поне час и ела да се видим.
Aya насълзиха ми се очите като прочетох как си усетила едното бебче. Стана ми едно такова хубаво и нежно. Хайде идвай и ти ако можеш да ти се радваме на живо.
Момичета имам нужда от съвет относно излизането в болнични. Фирмата, в която работя е доста голяма - 600 човека и нагоре. Доста нерви хабя тук честно казано. Много колеги се съобразяват с положението ми, но има и няколко дето направо ме вбесяват и на всичкото отгоре ме топят за тяхна несвършена работа и излизам аз виновна. И то са все хора на по-високи позиции ама некадърни. И като капак имат и жени и дъщери и хич не си дават сметка, че утре техните деца ще са бременни. Абе то и преди си имах подобни ядове, но ходех и си се разправях, но сега направо се влудявам, а и виждам как някои го правят нарочно Shocked и ми се иска да излезна в болнични на спокойствие. Но от друга страна малко трудно се възприемам по цял ден у дома - аз не съм голяма къщовница и трудно стоя на едно място - възприемам се като активна личност. Обаче има още нещо - района, в който е фирмата ни е индустриален. Вярно аз не съм по цеховете, а в администрацията, но във въздуха има доста отрови от производството ни. Пък и около нас е пълно с нездравословни предприятия - Арома, Фармахим и др. Понякога е много гот защото всичко мирише ту на виолетки, ту на зелена ябълка... според зависи от есенциите във въздуха. Но се е налагало да минаваме тук и нощно време и има случаи когато от въздуха те стяга сърцето и не можеш да дишаш - не само мен, а всички. Явно някакви химически изпарения, които се пускат само нощем. Тях ги има и през деня, защото не могат да се разсеят, нищо че не се усещат така силно. На всичкото отгоре района е доста мъглив - в цяла София грее слънце, а тук мъгла Cry Не знам дали е индустриална, но съм сигурна, че никак не е безобидна. А и смъртността е висока, но не искам да изпадам в подробности. Посъветвайте ме моля - дали да драпам за болнични или да си остана на работа? Наистина доста мисля по този въпрос Thinking
Е, след толкова дълъг пост дано не ви отегчих ви желая приятен, весел ден и слънце в душите  Nature Sunny

# 94
Мелодийке Hug, душко, повечето хора мислят така за мен, но не е истина това.Никак не съм напрегната.Това е начинът ми на изказ, казвам директно какво мисля, а ако визираш споменаването за токсоплазмозата-ами опитвам се да предпазя някои момичета от параноя за това тук. LaughingЗащото съм минала веднъж по пътя, гледах котка с първата ми бременност, правила съм го това изследване, питала съм много, много, не един и двама лекари и ветеринари.В България е много рядко срещано.Както се оказах права и с инфото за болничните в началото, когато половината чак се засегнаха от това.Ето-Страчи е потърпевша-отказали са и под предлог злоупотреби, а тя има нужда.Значи не си вея приказките напразно смятам.
Колкото до среща-аз обичам да съм инкогнито.Не искам да излизам от анонимност по ред прични.Така се чувствам уютно, а и съм обещала на половинката ми да не прекрачвам едни граници/имаме основание за това и двамата, не е чиста проба параноя/Както забелязваш-нямам лентички, нямам нищо WinkИмам си причина за това Peace
Благодаря за вниманието, което обръщаш на душевният ми комфорт-добре съм. Heart Eyes
Колкото до колегите и мръсният въздух-ами на всякъде е така.И аз си имам дразнители.И въздухът в София е доста кофти бих казала.Пълен игнор му е майката.
Аз бях с гащеризон на времето, ама не ми беше много удобно при ходене до тоалетна, иначе е супер.Сега съм си дала на ремонт едни бременни дънки и вече нямам търпение да станат готови, че едвам се побирам в другите дрехи, стягат ми и не ми е удобно, даже имам чувството, че от стегнато в корема ми става лошо...
Та...дерзайте... и се наслаждавайте, не мислете само за дразнители и болести. Hug Peace

# 95
Melodiya, ами ако искаш Кривото до Софийския университет, на мен ми е страшно удобно там  Mr. Green В 17ч. на 30.09., надявам се и други да се присъединят и да се престрашат.  Hug
Относно работата ти - определено не е много добре, ако си в такава промишлена зона. Да, навсякъде в София е уасно мръсен въздуха, но в такива зони е още повече. Според мен, спокойно мое да си искаш болнични след 4-ти месец. Но ако не можеш да издъриш и наистина се чувстваш зле и от сега си вземи. Както казва моя гинеколог - не е нужно да се правиш на герой, като си бременна и ти е зле - медали не дват.
  Peace
пенелопка, я бързо си признай, коя известна личност си  Wink Аз отдавна съм те заподозряла, още от срещите в Искам бебе  Sunglasses
ДейзиГ , май ще се съберем доста във Вита  Hug Е, ти поне не си се записала, на мен ми направиха картон в Шейново, но умишлено не платих и днес ще звънна да им кажа, че се отказвам от ЖК-то им. А във Вита направо отидохте или се обади първо ? И тези 390 лв. , не разбрах кога се плащат, може ли на части и от кой месец, т.е. сега като отида вече може ли да си ги платя и да се водя на ЖК или чак след 4-ти месец, а до тогава си плащаш ? Ти ли си избра лекаря или като отиде, който беше на смяна? Извинявай за тъпите въпроси, ама с това Шейново  съвсем се ошашках   Crazy
Марта, гордеем се с теб   bouquet А ти няма ли да уважиш срещичката ни ?
Лек ден момичета !
  Hug

# 96
stassy .. Стискаме палци  Praynigнай-лошото да мине ..
Майка ми .. милата , при жива майка , вече няма такава . Ако не се изразих добре , ще се поясня  - майка ми цял живот  е чувствала  , че  е  необичаната от майка си щерка и сега , когто бабето  е зле със здравето ... пак не се дава и  я  лишава  от най - сигурното  нещо - лиши  я от  малката част  оставена и от дядо ми ( Бог да го прости !)  в апартамента , като дава  всичко на малката си дъшерка , демек леля ми.
Която от своя страна е  много алчна ... Майка ми ...вече  няма  близки роднини ..
Надявам се  да  се размине страшното  при тебе ..и заради баща ти , но и заради ТЕБ !

Ая , уляляля  newsm44, много е  сладко , че си усетила мъничетата , супер Simple Smile Айде , честитко да ти е чувството Wink  Ние още го чакаме ...Simple Smile

Filka  - аз предложих другата  събота или неделя , т.е. 7 или 8 -ми Октомври .
Удобно ли ти е ? Мястото ... ще е  някъде из ценнтъра да може на всяка да и е удобно Simple Smile

За Токсоплазмозата - днес си пуснах изследвания , и то не по мое настояване  ,  а по желание на  гинеколожката ми . Незнам за колко  дни излизат резултатите , някой има ли представа ?
За  малко да остана "висяща " без  кръвна група . Добре , че аз понахалствах малко Simple Smile

Мелодия   Simple Smile аз  вече  нося гащеризон 5 дена , мога да призная , че  първият ден се чувствах много некоомфортно. Сякаш всеки ме гледа и се пита , има ли някой там ( в корема ) или не .. или  е ей тъй за адет Simple Smile)))
Да не говорим за ходенето до тоалетната , ако съм навън ... неудобно и половина !

# 97
Аааа... забравих да кажа още , че  терминът ми  се  оказа  "плаващ" . В  7г.с  беше  1 април , а вчера .. се оказа , че не е лесно да ми се определи  Confused ПО незнам си какви  фактори  бил  5 април , но  по незнам си какви  фактори  излизало 31 март #Crazy
Не че  една седмица е кой знае колко заплащващо ... но все пак
Някой да има подобен на моя  случай ?

# 98
Мелодия, и аз мисля като Страчи - да, наистина е мръсотия до шия на всякъде, както каза Пенелопа, но химичните отрови са съвсем различно нещо и с тях шега не бива  Naughty Така, че аз на твое място бих се замислила за болничен  Crossing Arms Много е трудно да си седиш в къщи, и аз съм като теб - обхващат те всякакви чени мисли и паранои, но можеш да го съчетаеш с нещо полезно  Peace

За срещата, аз по принцип съм 'ЗА' срещи, но събота според мен не е най-хубавия ден - цяла седмица хвърча непред-назад, имам служебни вечери често и т.н. и събота и неделя ми е като табу за милото  Heart Eyes Тази събота мислех да ходя на пазар за бременни дрешки и обувки за есента, та мислех да намина по магазините в мола и можех да го съчетая с едно запознанство с вас, пък макар и за половин час  Grinning. Но не ми се ходи по кръчми като Кривото и О'Шипка, където е безумно задимено и смърди на алкохол от стените дори  Rolling Eyes Принципно съм за срещи в по-големи заведения с добро отдушване - Хепи не ми е любимо място, но поне не мирише. А от цигарения дим определено се задъхвам  Embarassed и на другия ден имам храчки все едно аз съм пушила  Shocked

Виви, според мен е твърде рано да усещаш - те и на мен ми казват, че е рано де, ама пък само на корем съм щръкнала малко, а имам две бебета по 7см вътре  newsm78, но 10г.с. бебето е съвсем малко и крачетата и ръцете са много къси, за да може да се опират до стените и да го усещаш. Само си разсъждавам на глас, може и да си го усетила  Heart Eyes

Искам да ви се оплача от съседа ни над нас - снощи исках да си легна в 10.30 и го направих, смо че съседа ми беше събрал приятели да гледат мача  #Crazy И понеже се прибира по-късно, се събраха след като първото полувреме беше вече на половина минало. И точно когато се унасях, те станаха шумни - само да натъртя, че той е много готин и отзивчив съсед, но е също така и голям купонджия и винаги сбирките са му много шумни  Rolling Eyes А понеже е ергенче, поне през седмица има гости  Crazy След половин часови мъки да заспя, станах ужасно изнервена и се разревах  #Crazy, ама яко  Laughing Добре, че имаме и друга спалня, та като се оплаках на милото просто дойде с мен, пренесе завивките в другата спалня и бяхме там тази нощ   Tired

И накрая да с епохваля - вече съм с почти почистен събен камък  bowuu Другата седмица ще го довършат и ще ми направят кариеса  Simple Smile

# 99
  • В една далечна галактика...
Поздрави на всички  Hug
Софийската среща остава ли на 30.09 в Кривото? Аз ще се опитам да дойда, макар че съм на работа до 17 часа на Аксаков  Tired Надявам се да има и други, че да се познаем онези, които все още не носят гащеризони  Laughing Междудругото аз съм с къдрава коса, средна (дори ниска) на ръст. Ако някой види такава блейка, да вика...

# 100
  • Пловдив
Мелодия, аз не съм съгласна с Пенелопа. Специалността ми е пряко свързана с отрови и мога да каже, че това не се шега работа. Човек, който не е попадал в силно обгазена среда, едва ли си представя какво е усещането. Аз веднъж имах работа с Агрия в неподходящ момент явно и ... по зле не съм се чувствала - стомах, сърцебиене, задушаване, световъртежи ....
Но това не е фактор. Не е задължително да изпиташ ефекта на някаква отрова в момента. Повечето отрови, също като радиацията се натрупват в организна и просто си чакат предела, когато може да се случат фаталните неща. Наистина не е необходимо излишно геройство, особено в момвнт, когата даваш старт не едно малко същество. Така че смело болнични. Аз също щях да съм си в къщи, ако не ме бяха оставили да си седя ма компа по цял ден Simple Smile
Пенелопа, ти се обви в мистика ... сега ме гложди любопитство Simple Smile
Алабина, и моя термин не е точно определен, но за това смятам да се тревожа едва към края Simple Smile А за среща.... аз съм за. Даже с теб може да се видим някой ден по-инцидентно - може да се разберем и да си тръгна от работа по рано и пеша и .... да се видим някъде в отсечката между Дубав и Панаира Simple Smile
Така сега да дам отчет Simple Smile
Днес бях на дофтор, даже вкарах и татиту да види и той бебо Simple Smile За сега всичко е наред. Бебо си расте. Според гравичката сме в 12-та седмица... Изселдванията са ми добре. Питах за токсоплазмозата, но док каза, че не е необходимо ако нямам домашно животно. Аз предполагам, че съм я изкарала по рано и ако не ме подпалят паранои няма да си правя това изследване. Питах и за БХС и за Фетална. За БХС-то ме посъветва да не я правя, защото според него нямам рискови фактори, а за феталната - той каза, че я прави - даже сега като проверявале размерчетата. Така ... смятам да му се доверя. Мммм друго инфо мяй нямам.

За срещите.... може и да помогне да качим по някоя по-актуална снимка - не булченска Simple Smile

# 101
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ДейзиГ , май ще се съберем доста във Вита  Hug Е, ти поне не си се записала, на мен ми направиха картон в Шейново, но умишлено не платих и днес ще звънна да им кажа, че се отказвам от ЖК-то им. А във Вита направо отидохте или се обади първо ? И тези 390 лв. , не разбрах кога се плащат, може ли на части и от кой месец, т.е. сега като отида вече може ли да си ги платя и да се водя на ЖК или чак след 4-ти месец, а до тогава си плащаш ? Ти ли си избра лекаря или като отиде, който беше на смяна? Извинявай за тъпите въпроси, ама с това Шейново  съвсем се ошашках   Crazy

Страци в Шейново не заслужават да ги уведомяваш за нищо. Направо отидохме вчера във Вита, директно от Шейново, защото се бях нагласила за консултация. Вчера си платих прегледа допълнително, защото нямах всички пари в мен. Могат да се платят веднага и ще си дърпат парите за преглед от там. Дадоха ми едни листове с това какво влиза в консултацията, по принцип при тях започва от втория месец. Прие ме лекаря който беше на смяна и който приема платени пациентки. Имат друг лекар за пациентки с направления.
Лекаря е много мил. Сутринта дойде с мен в лабораторията да ми вземат кръв и стоя клекнал до леглото и ме държеше през цялото време. После ми се обади да провери как съм след изследванията и да ми каже, че е звънял на д-р Марков за феталната морфология и привечер ще се обади да го пита пак за прегледа ми днес. Утре ще му звънна да ми каже резултатите от днеш ните изследвания и да си поговорим за феталната морфология. Вчера няколко пъти ми каза, че няма как да прехвърли пари за прегледа на фетална морфология в друга клиника, ако искам и той може да го направи.
Учуди ме че не ме пита за килограми, кръвно, предишни заболявания и подобни неща, не ми измери корема и таза, но сигурно ще го направи на следващата консултация.

# 102
За пореден път се убеждавам, че всеки лекар си има свой начин на работа. Thinking
Аз питах за фетална морфология, и ми отговориха с въпрос - " ама ти от какво се притесняваш?".
Не знам ако те са на наше място дали няма да се притесняват.  Thinking
Разпитаха ме за болести, питаха за кръвна група на мъжа ми / аз не я знам/, и питах дали не е необходимо да му пуснем изследвания. Рано било. newsm78
И вчера ми заявяват, че трябва и той да си знае кръвната група, т.к. аз се оказах " - ".
Тези хора не знаят какво е да си плътно на работа и да имаш почивен ден само в неделя! Sad

# 103
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз като се обадих за час за феталната морфология казаха, че е много добре че съм пожелала да си направя. Дори гинеколога ми препоръча изследването и лекари, които да ми го направят.

# 104
Ама какви химикали и газове-на бремени е забранено да работят в подобна среда-аз това съм го пропуснала май.... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт